Otázky k ,,poslední době"
Otázky k ,,poslední době"
Otázky jsou určeny těm, kdo na ně hledají odpověď, dále těm, kteří se aspoň trochu orientují v adventistické eschatologii a tedy chápou, na co narážím. Nejde mi o to dostat učebnicové odpovědi, tedy nalejvárnu adventistického výkladu - tím už jsem si opakovaně prošel a i jsem sám tyto nalejvárny nějakou dobu hlásal a zprostředkovával.
Jde mi odpovědi na mnou položené otázky:
Jestliže je pravda, že Ježíš má od svého vzkříšení veškerou moc i na zemi a naopak ďábel už od smrti Ježíše nemá na zemi žádnou moc.
Matouš 28, 18
Ježíš přistoupil a řekl jim: „Je mi dána veškerá moc na nebi i na zemi.
Koloským 2,9-10
V něm je přece vtělena všechna plnost božství;
v něm jste i vy dosáhli plnosti. On je hlavou všech mocností a sil.
Židům 2, 14
Protože děti spojuje krev a tělo, i on (Ježíš) se stal jedním z nich, aby svou smrtí zbavil moci toho, kdo smrtí vládne, totiž ďábla,
1. Janův 3, 8
Kdo však se dopouští hříchu, je z ďábla, protože ďábel od počátku hřeší. Proto se zjevil Syn Boží, aby zmařil činy ďáblovy.
Koloským 2,14-15
Vymazal dlužní úpis, jehož ustanovení svědčila proti nám, a zcela jej zrušil tím, že jej přibil na kříž.
Tak odzbrojil a veřejně odhalil každou mocnost i sílu a slavil nad nimi vítězství.
A navíc jestliže Ježíš dal církvi/ věřícím autoritu nad mocí nepřítele a vůbec pravomoc, činit stejné věci, jako činil on sám zde na zemi:
Lukáš 10, 19
Hle, dal jsem vám moc šlapat po hadech a štírech a po veškeré síle nepřítele, takže vám v ničem neuškodí.
Jan 14, 12
Amen, amen, pravím vám: Kdo věří ve mne, i on bude činit skutky, které já činím, a ještě větší, neboť já jdu k Otci.
Marek 16, 17
Ty, kdo uvěří, budou provázet tato znamení: Ve jménu mém budou vyhánět démony a mluvit novými jazyky;
budou brát hady do ruky, a vypijí-li něco smrtícího, nic se jim nestane; na choré budou vzkládat ruce a uzdraví je.“
2. Korintským 10, 4
Zbraně našeho boje nejsou světské, nýbrž mají od Boha sílu bořit hradby. Jimi boříme lidské výmysly
a všecko, co se v pýše pozvedá proti poznání Boha.
Matouš 16, 19
Dám ti klíče království nebeského, a co odmítneš na zemi, bude odmítnuto v nebi , a co přijmeš na zemi, bude přijato v nebi.“
Matouš 18, 18
Amen, pravím vám, cokoli odmítnete na zemi, bude odmítnuto v nebi, a cokoli přijmete na zemi, bude přijato v nebi.
Jan 20, 23
Komu odpustíte hříchy, tomu jsou odpuštěny, komu je neodpustíte, tomu odpuštěny nejsou.“
Jan 17, 22
Slávu, kterou jsi mi dal, dal jsem jim, aby byli jedno, jako my jsme jedno –
Římanům 8, 32
On neušetřil svého vlastního Syna, ale za nás za všecky jej vydal; jak by nám spolu s ním nedaroval všecko?
Matouš 10, 8
Nemocné uzdravujte, mrtvé probouzejte k životu, malomocné očišťujte, démony vymítejte; zadarmo jste dostali, zadarmo dejte.
List Jakubův 4, 7
Podřiďte se tedy Bohu. Vzepřete se ďáblu a uteče od vás, přibližte se k Bohu a přiblíží se k vám.
1. Petrův 5, 8-9
Buďte střízliví! Buďte bdělí! Váš protivník, ďábel, obchází jako ‚lev řvoucí‘ a hledá, koho by pohltil.
Vzepřete se mu, zakotveni ve víře, a pamatujte, že vaši bratří všude ve světě procházejí týmž utrpením jako vy.
............................
Zkrátka jestliže toto všechno platí a věřící jsou takto Bohem zmocněni a Satan naopak odzbrojen a poražen, tak:
Jak může nastat na konci nějaká vláda Satanské/démonské Šelmy, která bude přemáhat a pronásledovat věřící/svaté a bude nad nimi vítězit????
Kdy a odkud by se to mohlo stát? Vždyť přece je odzbrojena a poražena a všechna moc je dána Ježíši a Ježíš udělil moc nad zlým právě věřícím.
To mi nikdy nesedělo na tradičním výkladu.
Jestliže s Ježíšovým příchodem přišlo na zem Boží Království a my ho máme za úkol šířit až na samotný konec světa, tak S každým rokem který uplyne a království Boží se bude zvěstovat a šířit na zemi, tak musí být na zemi lépe. Podle výkladu CASD ale před druhým příchodem dojde naopak k úplnému odpadnutí a celý svět se naopak přidá na stranu Satana.
Jak se to může stát??? A kdy tedy dosáhlo / dosáhne Boží království a jeho šíření na zemi svého maxima, než dojde znovu naopak k úbytku moci Božího království a k nárůstu vlády temnoty a Satana a Šelmy???
Tento zvrat v bibli nikde nečtu popsán a tradiční CASD výklad mi na to nedává odpověď.
Připadá mi to někdy jakoby lidé ve snaze skloubit poselství knihy zjevení a knih nového zákona se rozhodli ubrat důraz na Boží moc a naopak trvají na moci Satana zde na zemi a teď v poslední době.
Ono to lze ale dělat i obráceně a trvat na moci Boží a ubrat důrazy bible na vládu Šelmy a Satana/draka/antikrista.
Proč by měl být Bůh a církev nyní na zemi slabší než Satan a odpadlí zlí lidé?
Proč by měli být věřící dnes méně mocní vůči silám zla, než byli v době apoštolské a v době útlaku Říma?
Kdo tehdy vítězil? Vidíte zde dnes vládu Říma a v Evropě a Americe rozšířený Satanismus?
Já vidím že vítězili křesťané a jejich vliv. A to jich na počátku bylo jen pár tisíc na celé zemi.
Tak proč to přestalo? Nebo jinak přestalo to ? Kdy? Jak?
Na poslední otázky mám pro sebe částečnou odpověď a sice, že částečně to vítězství nebo porážka křesťanů a Boží moci vůči světu a Satanu záleží právě na tom v co ti křesťané v dané době věří.
Věřím že křesťané, kteří věří ve vítězství mohou mít odvahu jít bojovat za vítězství a naopak křesťané, kteří věří na prohru a útlak, kterému se nemohou vzepřít, tak spíše budou útlak světa snášet a nevzpírat se, nešířit odvážně poselství a místo toho ,,moudře vykládat: nojo vždyť to tak musí být, s tím se nedá nic dělat, stejně víme, že většina lidí odpadne a musí přijít pronásledování."
I proto mě zajímají knihy, jako ta o poslední době z pohledu préterismu, protože na některé z těch otázek odpovídá.
A co vy.
Máte lepší vysvětlení?
Máte lepší odpovědi a výklad?
Jak si ty rozpory vysvětlujete vy?
Je pro vás na konci doby zde na zemi silnější Boží síla, nebo síla zla?
Jestliže je pravda, že Ježíš má od svého vzkříšení veškerou moc i na zemi a naopak ďábel už od smrti Ježíše nemá na zemi žádnou moc.
Matouš 28, 18
Koloským 2,9-10
Židům 2, 14
Protože děti spojuje krev a tělo, i on (Ježíš) se stal jedním z nich, aby svou smrtí zbavil moci toho, kdo smrtí vládne, totiž ďábla,
1. Janův 3, 8
Kdo však se dopouští hříchu, je z ďábla, protože ďábel od počátku hřeší. Proto se zjevil Syn Boží, aby zmařil činy ďáblovy.
Koloským 2,14-15
Vymazal dlužní úpis, jehož ustanovení svědčila proti nám, a zcela jej zrušil tím, že jej přibil na kříž.
Tak odzbrojil a veřejně odhalil každou mocnost i sílu a slavil nad nimi vítězství.
A navíc jestliže Ježíš dal církvi/ věřícím autoritu nad mocí nepřítele a vůbec pravomoc, činit stejné věci, jako činil on sám zde na zemi:
Lukáš 10, 19
Hle, dal jsem vám moc šlapat po hadech a štírech a po veškeré síle nepřítele, takže vám v ničem neuškodí.
Jan 14, 12
Amen, amen, pravím vám: Kdo věří ve mne, i on bude činit skutky, které já činím, a ještě větší, neboť já jdu k Otci.
Marek 16, 17
Ty, kdo uvěří, budou provázet tato znamení: Ve jménu mém budou vyhánět démony a mluvit novými jazyky;
budou brát hady do ruky, a vypijí-li něco smrtícího, nic se jim nestane; na choré budou vzkládat ruce a uzdraví je.“
2. Korintským 10, 4
Zbraně našeho boje nejsou světské, nýbrž mají od Boha sílu bořit hradby. Jimi boříme lidské výmysly
Matouš 16, 19
Dám ti klíče království nebeského, a co odmítneš na zemi, bude odmítnuto v nebi , a co přijmeš na zemi, bude přijato v nebi.“
Matouš 18, 18
Amen, pravím vám, cokoli odmítnete na zemi, bude odmítnuto v nebi, a cokoli přijmete na zemi, bude přijato v nebi.
Jan 20, 23
Komu odpustíte hříchy, tomu jsou odpuštěny, komu je neodpustíte, tomu odpuštěny nejsou.“
Jan 17, 22
Římanům 8, 32
On neušetřil svého vlastního Syna, ale za nás za všecky jej vydal; jak by nám spolu s ním nedaroval všecko?
Matouš 10, 8
Nemocné uzdravujte, mrtvé probouzejte k životu, malomocné očišťujte, démony vymítejte; zadarmo jste dostali, zadarmo dejte.
List Jakubův 4, 7
Podřiďte se tedy Bohu. Vzepřete se ďáblu a uteče od vás, přibližte se k Bohu a přiblíží se k vám.
1. Petrův 5, 8-9
Buďte střízliví! Buďte bdělí! Váš protivník, ďábel, obchází jako ‚lev řvoucí‘ a hledá, koho by pohltil.
Vzepřete se mu, zakotveni ve víře, a pamatujte, že vaši bratří všude ve světě procházejí týmž utrpením jako vy.
Zkrátka jestliže toto všechno platí a věřící jsou takto Bohem zmocněni a Satan naopak odzbrojen a poražen, tak:
Jak může nastat na konci nějaká vláda Satanské/démonské Šelmy, která bude přemáhat a pronásledovat věřící/svaté a bude nad nimi vítězit????
Kdy a odkud by se to mohlo stát? Vždyť přece je odzbrojena a poražena a všechna moc je dána Ježíši a Ježíš udělil moc nad zlým právě věřícím.
Jestliže s Ježíšovým příchodem přišlo na zem Boží Království a my ho máme za úkol šířit až na samotný konec světa, tak S každým rokem který uplyne a království Boží se bude zvěstovat a šířit na zemi, tak musí být na zemi lépe. Podle výkladu CASD ale před druhým příchodem dojde naopak k úplnému odpadnutí a celý svět se naopak přidá na stranu Satana.
Jak se to může stát??? A kdy tedy dosáhlo / dosáhne Boží království a jeho šíření na zemi svého maxima, než dojde znovu naopak k úbytku moci Božího království a k nárůstu vlády temnoty a Satana a Šelmy???
Tento zvrat v bibli nikde nečtu popsán a tradiční CASD výklad mi na to nedává odpověď.
Připadá mi to někdy jakoby lidé ve snaze skloubit poselství knihy zjevení a knih nového zákona se rozhodli ubrat důraz na Boží moc a naopak trvají na moci Satana zde na zemi a teď v poslední době.
Ono to lze ale dělat i obráceně a trvat na moci Boží a ubrat důrazy bible na vládu Šelmy a Satana/draka/antikrista.
Proč by měli být věřící dnes méně mocní vůči silám zla, než byli v době apoštolské a v době útlaku Říma?
Kdo tehdy vítězil? Vidíte zde dnes vládu Říma a v Evropě a Americe rozšířený Satanismus?
Já vidím že vítězili křesťané a jejich vliv. A to jich na počátku bylo jen pár tisíc na celé zemi.
Na poslední otázky mám pro sebe částečnou odpověď a sice, že částečně to vítězství nebo porážka křesťanů a Boží moci vůči světu a Satanu záleží právě na tom v co ti křesťané v dané době věří.
Věřím že křesťané, kteří věří ve vítězství mohou mít odvahu jít bojovat za vítězství a naopak křesťané, kteří věří na prohru a útlak, kterému se nemohou vzepřít, tak spíše budou útlak světa snášet a nevzpírat se, nešířit odvážně poselství a místo toho ,,moudře vykládat: nojo vždyť to tak musí být, s tím se nedá nic dělat, stejně víme, že většina lidí odpadne a musí přijít pronásledování."
I proto mě zajímají knihy, jako ta o poslední době z pohledu préterismu, protože na některé z těch otázek odpovídá.
A co vy.
Máte lepší vysvětlení?
-
- Dátum registrácie: 01 Apr 2017, 11:56
- Kontaktovať používateľa:
Re: Otázky k ,,poslední době"
"...myslí jsem já tedy otrokem Božího zákona, ale [svým] tělem zákona hříchu." (Rimanum 7:25)Tomáš Plechatý napísal:Otázky jsou určeny těm, kdo na ně hledají odpověď, dále těm, kteří se aspoň trochu orientují v adventistické eschatologii a tedy chápou, na co narážím. Nejde mi o to dostat učebnicové odpovědi, tedy nalejvárnu adventistického výkladu - tím už jsem si opakovaně prošel a i jsem sám tyto nalejvárny nějakou dobu hlásal a zprostředkovával.
Matouš 28, 18
Koloským 2,9-10
Židům 2, 14
1. Janův 3, 8
Koloským 2,14-15
Lukáš 10, 19
Jan 14, 12
Marek 16, 17
2. Korintským 10, 4
Matouš 16, 19
Matouš 18, 18
Jan 20, 23
Jan 17, 22
Římanům 8, 32
Matouš 10, 8
List Jakubův 4, 7
1. Petrův 5, 8-9
A co vy.
Máte lepší vysvětlení?
"18 Mám tedy za to, že utrpení v nynějším období nejsou ničím ve srovnání se slávou, která na nás bude zjevena. 19 Dychtivé očekávání tvorstva totiž čeká na zjevení Božích synů. 20 Vždyť tvorstvo bylo podrobeno nicotnosti, ne ze své vlastní vůle, ale prostřednictvím toho, kdo je podrobil, na základě naděje, 21 že i tvorstvo bude osvobozeno ze zotročení porušeností a bude mít slavnou svobodu Božích dětí. 22 Víme totiž, že všechno tvorstvo nadále spolu sténá a je spolu v bolesti až dosud. 23 Nejen to, ale též my, kteří máme první ovoce, totiž ducha, ano, i my ve svém nitru sténáme, zatímco s opravdovostí čekáme na přijetí za syny, na propuštění ze svých těl výkupným." (Rimanum 8 kap.)
"34 Ježíš jim odpověděl: „Vpravdě, vpravdě vám říkám: Každý, kdo činí hřích, je otrokem hříchu. 35 A otrok navíc nezůstává v domácnosti navždy; syn zůstává navždy. 36 Jestliže vás tedy Syn osvobodí, budete skutečně svobodní. " (Kristova slova ev Jana 8 kap.)
"...25 Musí totiž kralovat, dokud mu [Bůh] nepoloží všechny nepřátele pod nohy. 26 Jako poslední nepřítel má být přivedena vniveč smrt. ,,," (1 Korintskym 15 kap.)
Ano, mam lepsie vysvetlenie ! Sice iba ciastocne, ale ako zaciatok ktorym smerom dalej ist Ti to bude stacit.Tomáš Plechatý napísal: ...
Jestliže s Ježíšovým příchodem přišlo na zem Boží Království a my ho máme za úkol šířit
...
...
A co vy.
Máte lepší vysvětlení?
1) Predovsetkym musime (aspon predbezne) zabudnut na to, ze evanjelia nejako suvisia so Zjavenim alebo ze Zjavenie nejako suvisi s niecim inym. Nepokusajme sa tam hladat paralely. Evanjelia popisuju vyslanie ucenikov este za zivota Krista. Zjavenie popisuje udalosti v trochu neskorsej dobe.
2) Zjavenie nie je ani vyplod sialenej mysle, ani nie je nelogicke. Najst logiku vsak znamena rozklucovat vsetky symboly (casto pomocou ineho kluca ako csad). Vacsina symbolov obsahuje indicie pre rozklucovanie priamo v samotnom texte !
3) Pre pochopenie Zjavenia je potrebne si nastudovat historiu ! A to pomerne obsirne a dokladne. Tu priznavam vlastne medzery, ale I tak s pomocou googlu sa da dobre zorientovat.
V dalsom iba nacrtnem uvahu, pripadni zaujemci si uz budu hladat dalej sami, ja sam sa tomu velmi nevenujem
To o com je Zjavenie je jasne hned v prvej vete napisane.
1 Zjavenie Ježiša Krista, ktoré mu dal Boh, aby svojim sluhom ukázal, čo sa má onedlho stať. On poslal svojho anjela a naznačil to svojmu sluhovi Jánovi. 2 Ten dosvedčil Božie slovo a svedectvo Ježiša Krista, všetko, čo videl. 3 Blahoslavený je, kto číta, aj tí, čo počúvajú slová proroctva a zachovávajú, čo je v ňom napísané. Lebo určený čas je blízko!
Cize je to o niecom pritomnom, blizkom. Musime teda zostat v dobe napisania textu a nie si to prenasat do sucasnosti ci buducnosti.
1 Zjavenie Ježiša Krista, ktoré mu dal Boh, aby svojim sluhom ukázal, čo sa má onedlho stať. On poslal svojho anjela a naznačil to svojmu sluhovi Jánovi. 2 Ten dosvedčil Božie slovo a svedectvo Ježiša Krista, všetko, čo videl. 3 Blahoslavený je, kto číta, aj tí, čo počúvajú slová proroctva a zachovávajú, čo je v ňom napísané. Lebo určený čas je blízko!
Cize je to o niecom pritomnom, blizkom. Musime teda zostat v dobe napisania textu a nie si to prenasat do sucasnosti ci buducnosti.
Čo vidíš, napíš do knihy a pošli siedmim cirkvám: do Efezu, Smyrny, Pergama, Tyatír, Sárd, Filadelfie a do Laodicey. 12 Obrátil som sa, aby som pozoroval hlas, ktorý ku mne hovoril. A keď som sa obrátil, videl som sedem zlatých svietnikov 13 a uprostred svietnikov akoby Syna človeka, oblečeného do dlhého rúcha a cez prsia prepásaného zlatým pásom. 14 Hlavu a vlasy mal biele ako biela vlna, ako sneh, a oči ako plameň ohňa. 15 Nohy mal podobné lesklému kovu rozžeravenému v peci, jeho hlas bol ako hučanie mnohých vôd. 16 V pravej ruke mal sedem hviezd, z jeho úst vychádzal ostrý dvojsečný meč a jeho tvár bola, ako keď slnko svieti v plnej sile. 17 Keď som ho uvidel, padol som mu k nohám ako mŕtvy. On položil na mňa pravicu a povedal: Neboj sa! Ja som Prvý a Posledný 18 a Živý. Bol som mŕtvy a hľa, žijem na veky vekov a mám kľúče smrti a podsvetia. 19 Napíš teda, čo si videl, čo je a čo sa stane potom. 20 Tajomstvo siedmich hviezd, ktoré si videl po mojej pravici, a siedmich zlatých svietnikov je toto: Sedem hviezd, to sú anjeli siedmich cirkví a sedem svietnikov, to je sedem cirkví.
Tu je hned vsetko rozklucovane, syn Cloveka - Kristus-posiela skrze Jana posolstvo tamojsim krestanskym sborom.
Tu je hned vsetko rozklucovane, syn Cloveka - Kristus-posiela skrze Jana posolstvo tamojsim krestanskym sborom.
1 V pravici Sediaceho na tróne som videl knihu, popísanú zvnútra i zvonka a zapečatenú siedmimi pečaťami. 2 Videl som mocného anjela, ktorý mohutným hlasom ohlasoval: Kto je hoden otvoriť knihu a rozlomiť jej pečate? 3 A nikto ani na nebi, ani na zemi, ani pod zemou nemohol otvoriť knihu, ani do nej nazrieť. 4 Veľmi som plakal, že sa nenašiel nikto hoden otvoriť knihu a nazrieť do nej. 5 A jeden zo starších mi povedal: Neplač! Hľa, zvíťazil lev z Júdovho kmeňa, Dávidov výhonok, aby otvoril knihu a jej sedem pečatí. 6 Medzi trónom, štyrmi bytosťami a medzi staršími som videl stáť Baránka akoby zabitého, ktorý mal sedem rohov a sedem očí, čo znamená sedem Božích duchov, poslaných na celú zem. 7 Ten prišiel a vzal knihu z pravice Sediaceho na tróne. 8 A potom, čo ju vzal, štyri bytosti a dvadsaťštyri starších padlo pred Baránkom. Všetci mali citary a zlaté čaše plné kadidla, čo sú modlitby svätých. 9 A spievali novú pieseň: Hoden si vziať knihu a otvoriť jej pečate, lebo si bol zabitý a svojou krvou si Bohu vykúpil ľudí z každého kmeňa, jazyka, ľudu i národa, 10 urobil si ich kráľovstvom a kňazmi nášmu Bohu, oni budú kraľovať na zemi.
Kniha, ktora bola zapecatena a zatvorena, Baranok skrze svoju obet otvoril pre vsetky narody. Je to teda evanjelium - to co bolo uzavrete pre zidovsky narod sa otvorilo vsetkym narodom.
Kniha, ktora bola zapecatena a zatvorena, Baranok skrze svoju obet otvoril pre vsetky narody. Je to teda evanjelium - to co bolo uzavrete pre zidovsky narod sa otvorilo vsetkym narodom.
1 Videl som, ako Baránok otvoril jednu zo siedmich pečatí a počul som jednu zo štyroch bytostí zvolať hromovým hlasom: Poď! 2 A videl som: Hľa, biely kôň; a na ňom jazdec s lukom; bol mu daný veniec a vyšiel ako víťaz, aby víťazil. 3 Keď otvoril druhú pečať, počul som inú bytosť volať: Poď! 4 A vyšiel iný, ohnivočervený kôň, a ten, čo sedel na ňom, dostal moc vziať pokoj zo zeme, aby sa ľudia navzájom vraždili. A bol mu daný veľký meč. 5 Keď otvoril tretiu pečať, počul som tretiu bytosť volať: Poď! A videl som: Hľa, čierny kôň; a ten, čo sedel na ňom, mal v ruke váhy. 6 A počul som spomedzi štyroch bytostí akoby hlas, ktorý volal: Miera pšenice za denár a tri miery jačmeňa za denár; olej a víno však nepoškoď! 7 Keď otvoril štvrtú pečať, počul som hlas štvrtej bytosti, ktorá volala: Poď! 8 A videl som: Hľa, plavý kôň; ten, čo sedel na ňom, volal sa Smrť a za ním išlo podsvetie. Dostali moc nad štvrtinou zeme zabíjať mečom, hladom a smrťou i divými zvermi zeme. 9 Keď otvoril piatu pečať, videl som pod obetným oltárom duše zabitých pre Božie slovo a pre svedectvo, ktoré vydávali. 10 Tí zakričali mohutným hlasom: Kedy už, svätý a pravdivý Vládca, vykonáš súd a pomstíš našu krv na tých, čo bývajú na zemi? 11 A každý z nich dostal biele rúcho a bolo im povedané, aby ešte krátky čas vydržali, kým ich počet nedoplnia ich spoluslužobníci a bratia, ktorí majú byť zabití ako oni. 12 Keď otvoril šiestu pečať, videl som, že nastalo veľké zemetrasenie, slnko sčernelo ako srstené vrece a mesiac bol celý ako krv, 13 nebeské hviezdy padali na zem, ako keď figovník zmietaný veľkým vetrom zhadzuje svoje nezrelé zimné plody.
Toto moze popisovat prenasledovanie a zabijanie prvych krestanov, ktori budu potom vzati do neba:
9 Po tomto som pozeral a uvidel som veľký zástup, ktorý nikto nemohol spočítať; z každého národa, kmeňa, ľudu a jazyka stáli pred trónom a pred Baránkom. Oblečení boli do bieleho rúcha, v rukách mali palmové ratolesti 10 a mohutným hlasom volali: Spása nášmu Bohu, ktorý sedí na tróne, a Baránkovi. 11 A všetci anjeli stáli okolo trónu, okolo starších a štyroch bytostí, a padli na tvár pred trónom, klaňali sa Bohu 12 a hovorili: Amen. Dobrorečenie a sláva, múdrosť a ďakovanie, česť, moc a sila nášmu Bohu na veky vekov. Amen. 13 Jeden zo starších prehovoril a povedal mi: Kto sú títo oblečení do bieleho rúcha a odkiaľ prišli? 14 Odpovedal som: Pane môj, ty to vieš! Nato mi on povedal: To sú tí, čo prichádzajú z veľkého súženia, oprali si rúcha a vybielili ich v Baránkovej krvi. 15 Preto sú pred Božím trónom a dňom i nocou mu slúžia v jeho chráme; a ten, čo sedí na tróne, rozprestrie nad nimi svoj stan.
Toto moze popisovat prenasledovanie a zabijanie prvych krestanov, ktori budu potom vzati do neba:
9 Po tomto som pozeral a uvidel som veľký zástup, ktorý nikto nemohol spočítať; z každého národa, kmeňa, ľudu a jazyka stáli pred trónom a pred Baránkom. Oblečení boli do bieleho rúcha, v rukách mali palmové ratolesti 10 a mohutným hlasom volali: Spása nášmu Bohu, ktorý sedí na tróne, a Baránkovi. 11 A všetci anjeli stáli okolo trónu, okolo starších a štyroch bytostí, a padli na tvár pred trónom, klaňali sa Bohu 12 a hovorili: Amen. Dobrorečenie a sláva, múdrosť a ďakovanie, česť, moc a sila nášmu Bohu na veky vekov. Amen. 13 Jeden zo starších prehovoril a povedal mi: Kto sú títo oblečení do bieleho rúcha a odkiaľ prišli? 14 Odpovedal som: Pane môj, ty to vieš! Nato mi on povedal: To sú tí, čo prichádzajú z veľkého súženia, oprali si rúcha a vybielili ich v Baránkovej krvi. 15 Preto sú pred Božím trónom a dňom i nocou mu slúžia v jeho chráme; a ten, čo sedí na tróne, rozprestrie nad nimi svoj stan.
1 Dostal som trstinu podobnú palici so slovami: Vstaň a zmeraj Boží chrám i oltár, ako aj tých, čo sa v ňom klaňajú. 2 Ale vonkajšie chrámové nádvorie vynechaj a nemeraj ho, lebo bolo vydané pohanom, ktorí budú štyridsaťdva mesiacov pustošiť sväté mesto. 3 Svojim dvom svedkom, oblečeným do vrecoviny, dám prorokovať tisícdvestošesťdesiat dní. 4 To sú tie dve olivy a dva svietniky, ktoré stoja pred Pánom zeme. 5 Ak im niekto chce ublížiť, z úst im vyšľahne oheň a strávi ich nepriateľov. Keby im niekto chcel ublížiť, musí takto zahynúť. 6 Oni majú moc zavrieť nebo, aby v dňoch ich prorokovania nepršalo. Majú moc premeniť vody na krv a trápiť zem všelijakými pohromami, kedykoľvek to budú chcieť. 7 Keď dokončia svoje svedectvo, šelma, ktorá vystúpi z priepasti, bude bojovať proti nim, zvíťazí nad nimi a zabije ich. 8 Ich mŕtvoly budú na námestí veľkého mesta, ktoré sa obrazne volá Sodoma a Egypt, kde bol ukrižovaný aj ich Pán. 9 Mnoho ľudí z rozličných kmeňov, jazykov a národov bude tri a pol dňa vidieť ich mŕtve telá, ale ich telá nedovolia uložiť do hrobu.
Tu prichadzame k tomu co trvalo 3 a pol roka (42 tyzdnov, 1260 dni) a odohralo sa tam kde je chram a kde bol aj krizovany Jezis, teda Jeruzalem. Tri a pol roka (66-70 ?) bol dobijany Rimanmi a sto tisic (?) Zidov bolo povrazdenych.
Tu prichadzame k tomu co trvalo 3 a pol roka (42 tyzdnov, 1260 dni) a odohralo sa tam kde je chram a kde bol aj krizovany Jezis, teda Jeruzalem. Tri a pol roka (66-70 ?) bol dobijany Rimanmi a sto tisic (?) Zidov bolo povrazdenych.
Hľa, veľký ohnivý drak, ktorý mal sedem hláv a desať rohov, na hlavách sedem diadémov. 4 Jeho chvost zmietol tretinu nebeských hviezd a zhodil ich na zem. Drak sa postavil pred ženu, ktorá mala rodiť, aby zožral jej dieťa, len čo ho porodí. 5 A porodila syna, chlapca, ktorý má železnou berlou vládnuť nad všetkými národmi. Jej dieťa však bolo uchvátené k Bohu a k jeho trónu. 6 Žena utiekla na púšť, kde jej Boh pripravil miesto, aby ju tam živili tisícdvestošesťdesiat dní. 7 Na nebi sa strhol boj. Michal a jeho anjeli bojovali proti drakovi; aj drak a jeho anjeli bojovali. 8 No neobstáli a nebolo už pre nich miesto v nebi. 9 Veľký drak, starý had, ktorý sa volá diabol a satan, zvodca celého sveta, bol zvrhnutý na zem a s ním boli zvrhnutí aj jeho anjeli.
V case tri a pol roka dobijania Jeruzalemu na nebi bojoval drak - teda satan - ten ktory strhol tretinu anjelov. Ale prehral a bol z neba zvrhnuty na zem.
V case tri a pol roka dobijania Jeruzalemu na nebi bojoval drak - teda satan - ten ktory strhol tretinu anjelov. Ale prehral a bol z neba zvrhnuty na zem.
Potom mame selmu (resp. 2) a z roznych stati mozno dovodit, ze je to rimsky cisar ktory sa stavia rvny bohu. Jeho moc je vsak od draka.
1 Videl som vystupovať z mora šelmu. Mala desať rohov a sedem hláv, na rohoch desať diadémov a na hlavách rúhavé mená.
666 vraj cislo cisara Nera ? ( Also "Nero Caesar" in the Hebrew alphabet is נרון קסר NRON QSR, which when used as numbers represent 50 200 6 50 100 60 200, which add to 666.)
V tomto je múdrosť: Kto má rozum, nech spočíta číslo šelmy, lebo je to číslo človeka. Jeho číslo je šesťstošesťdesiatšesť.
To jest ten (rimsky cisar=boh) co ovladol svet.
Ak sa niekto bude klaňať šelme a jej obrazu a prijme znak na svoje čelo alebo na ruku, 10 aj ten bude piť z vína Božieho hnevu, nezriedeného, naliateho do kalicha jeho hnevu, a bude mučený ohňom a sírou pred svätými anjelmi a pred Baránkom. 11 Dym ich múk vystupuje na veky vekov a nemajú odpočinku vo dne ani v noci tí, ktorí sa klaňajú šelme a jej obrazu, ani ten, kto prijme znak jej mena. 12 V tomto je trpezlivosť svätých, ktorí zachovávajú Božie prikázania a vieru v Ježiša. 13 Potom som počul hlas z neba, ktorý hovoril: Napíš: Blahoslavení sú mŕtvi, ktorí odteraz umierajú v Pánovi. Áno, hovorí Duch, nech si odpočinú od svojich námah, lebo ich skutky idú s nimi.
1 Videl som vystupovať z mora šelmu. Mala desať rohov a sedem hláv, na rohoch desať diadémov a na hlavách rúhavé mená.
666 vraj cislo cisara Nera ? ( Also "Nero Caesar" in the Hebrew alphabet is נרון קסר NRON QSR, which when used as numbers represent 50 200 6 50 100 60 200, which add to 666.)
V tomto je múdrosť: Kto má rozum, nech spočíta číslo šelmy, lebo je to číslo človeka. Jeho číslo je šesťstošesťdesiatšesť.
To jest ten (rimsky cisar=boh) co ovladol svet.
Ak sa niekto bude klaňať šelme a jej obrazu a prijme znak na svoje čelo alebo na ruku, 10 aj ten bude piť z vína Božieho hnevu, nezriedeného, naliateho do kalicha jeho hnevu, a bude mučený ohňom a sírou pred svätými anjelmi a pred Baránkom. 11 Dym ich múk vystupuje na veky vekov a nemajú odpočinku vo dne ani v noci tí, ktorí sa klaňajú šelme a jej obrazu, ani ten, kto prijme znak jej mena. 12 V tomto je trpezlivosť svätých, ktorí zachovávajú Božie prikázania a vieru v Ježiša. 13 Potom som počul hlas z neba, ktorý hovoril: Napíš: Blahoslavení sú mŕtvi, ktorí odteraz umierajú v Pánovi. Áno, hovorí Duch, nech si odpočinú od svojich námah, lebo ich skutky idú s nimi.
Kto je prítomný
Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 1 neregistrovaný