Charizmy v CASD - prejavy darov Svätého Ducha medzi ASD

Diskusia o vieroučných bodoch CASD.
Neregistrovaný

Charizmy v CASD - prejavy darov Svätého Ducha medzi ASD

Neprečítaný príspevok od používateľa Neregistrovaný »

Ako sa prejavujú dary Ducha Svätého v praktickom živote CASD? Viem, že adventisti robia množstvo aktivít a žijú svojimi zborovými životmi. Možno preto toľko aktivít, že sú vedení ku tomu Duchom Svätým, alebo len preto aby niečo robili, alebo aby sa zapájali a sami motivovali (neviem - nehodnotím). Tieto aktivity a aj zborový život členov je sprevádzaný prejavmi Božej moci podľa Písma a Pavlových slov o prejavoch Ducha Svätého? Alebo veria adventisti v charizmy?

Jajo

Re: Charizmy v CASD - prejavy darov Svätého Ducha medzi ASD

Neprečítaný príspevok od používateľa Jajo »

Lebo Božie kráľovstvo nie je v slovách, ale v moci. 1. Kor. 4:20

kika

Neprečítaný príspevok od používateľa kika »

Asi tak, že u nás nemáme prejavy moci ducha Božieho, podľa toho ako sú spísané v písme od Pavla. Neviem o niekom, kto by hovoril cudzími jazykmi, rozlišoval duchov, prorokoval, vykladal... ani neviem o niekom, kto by mal dar uzdravovania, vkladania rúk, pomazania, vyhánania démonov atď. Zato sa hovorí a vieme o týchto darov u iných, v iných cirkvách alebo niektorí chodia na stretnutia, kde Boh skrze iných pôsobí uzdravujúco alebo oslobodzujúco od spútanosti. Niektorí boli alebo chodia na stretnutia s br. Barkócim.
Ani neviem ako by sa naša cirkev alebo ostatní vo zbore pozerali na člena, ktorí by v inom jazyku začal chváliť Pána Ježiša alebo by predniesol nejaké proroctvo. Hľadeli by asi ako na pometenca. Chcela som tým napísať že u nás sa to nerieši, možno nepripúsťa alebo obchádza, čokoľvek charizmatické, čokoľvek duchovné.
Tento nedostatok darov sa potom možno nahradzuje výkonmi a organizovaním emočných podujatí a snahou túto posvetenosť si privodiť slovom, svedectvami, hudbou, modlitbou zlomeného srdca... Ale nemáme ani starších zboru na ktorých by sa dalo obrátiť ohľadom pomazania smerom k uzdraveniu alebo riešeniu psychických alebo duchovných problémov. Každý sa obracia asi potom na odborníkov zo sveta v nádeji na pomoc.

Neregistrovaný

Neprečítaný príspevok od používateľa Neregistrovaný »

Pak mi bylo ukázáno, že přikázání Boží a svědectví Ježíše Krista vztahující se k zavřeným dveřím nelze oddělit, a že čas, aby Boží přikázání zazářila v celém své důležitosti a aby Boží lid byl zkoušen na základě pravdy o sobotě (Early Writings, p. 42)

... sobota čtvrtého přikázání je pečeť živého Boha. (Great Controversy [Vítězství lásky Boží], p. 640 - r. 1888)

Znamení či pečeť Boha je zjevena v zachovávání sedmého dne soboty... Znamení šelmy je jejím opakem -¨zachovávání prvního dne týdne. (Testimonies, vol. 8, p.117 - r. 1904)

Ve spojitosti s ostatkem Božího lidu mi bylo ukázáno toto: Byly mi představeny dvě skupiny lidí. Jedna skupina se vyznačovala okázalými znaky vyznávajících křesťanů. Tito lidé pošlapávali Boží zákon, klaněli se instituci papežství a zachovávali první den týdne jako Hospodinovu sobotu. Druhá skupina byla nepočetná a klaněla se velkému Zákonodárci. Tito lidé zachovávali čtvrté přikázání. (Testimonies, vol.1, p. 223 - r. 1855)

...atď

Bratská jednota baptistov má takú nádhernú sériu zamyslení s názvom: Ježiš Kristus - centrum viery.
Adventisti by mohli mať asi: Zákon a zachovávanie (+EGW) - centrum viery.

Domnievam sa, že nabádanie k diskusii o Daroch Ducha Božieho a prejavoch Božej moci v duchu, je v prostredí adventismu zbytočné. Tu sa nežije v Duchu a nežije sa milosťou Božou v Ježišovi a v Duchu. Tu sa žije skutkami, odolaním pokušení a Starou zmluvou opláštenou v pláštiku evanjelia, evanjelia pre hriešnikov s pevnou vôľou a silou vlastného ja.

Letnice už boli dávno a adventismu sa netýkajú. Adventisti majú EGW a nepriestrelnú, dokonalú, do seba zapadajúcu teológiu, ako nikto. Tú jedinú správnu. Tak na čo nejaké charizmy.

julka

Neprečítaný príspevok od používateľa julka »

Myslím, že keď sa hovorí o Duchu Svätom väčšinou sa spomínajú jeho dary. Ale čítala som pekné zamyslenie a v Biblii je toho viac, čím je pre nás Duch Svätý. A probémy uvedené v zamyslení sa týkajú všetkých kresťanov a samozrejme aj adventistov. Zamyslenie si môžete pozrieť tu: http://chcemviac.evs.sk/clanky/kto-je-duch-svaty/[url]
My adventisti máme asi najväčší problém s predstieraním, že sme niekto, kto v skutočnosti nie sme (Ananiáš a Zafira).

julka

Neprečítaný príspevok od používateľa julka »

"Niektorí dobre mieniaci, ale pomýlení veriaci sa uchyľujú k — nátlakovým taktikám — aby niekoho priviedli k Pánovi. No v skutočnosti môžeme obráteniu zabrániť, ak týmto spôsobom zasahujeme do práce Ducha Svätého. Jedine Duch Svätý môže pripraviť ľudské srdce na obrátenie."
Viac : http://chcemviac.com/clanky/kto-je-duch-svaty-ii/

log

Neprečítaný príspevok od používateľa log »

Na otazku o charizmach (pytas sa asi na prorokovanie, uzdravovanie a jazyky) by som Ti odpovedal tak, ze tieto sa v casd velmi nevyskytuju a to z toho dovodu (nech uz to znie akokolvek paradoxne) ze cirkev vdaka svojmu dorazu na studium a pomerne zlozitu vierouku ma velmi intelektualny charakter a zdruzuje vacsinou ludi racionalneho typu. Racionalny clovek by sa citil ako v blazninci pri divadielkach typu hovorenie jazykom, prorokovanie apod. Pokial ide o uzdravovanie, take nieco objektivne nie je dolozene nikde a cirkve charizmatickeho typu vynakladaju velku energiu na predstieranie a inscenovanie aktivit, ktorych podvodny charakter rozozna priemerne sudny clovek do 10 sekund. Adventisti su (je to sucast ucenia) na podvody velmi citlivi. Jedine cirkve s dorazom na symboliku (katolicka a dalsie) maju ako tak sancu prezit racio.

Lída Rohalová
Dátum registrácie: 10 Jan 2017, 10:40
Kontaktovať používateľa:

Neprečítaný príspevok od používateľa Lída Rohalová »

log napísal:Na otazku o charizmach (pytas sa asi na prorokovanie, uzdravovanie a jazyky) by som Ti odpovedal tak, ze tieto sa v casd velmi nevyskytuju a to z toho dovodu (nech uz to znie akokolvek paradoxne) ze cirkev vdaka svojmu dorazu na studium a pomerne zlozitu vierouku ma velmi intelektualny charakter a zdruzuje vacsinou ludi racionalneho typu. Racionalny clovek by sa citil ako v blazninci pri divadielkach typu hovorenie jazykom, prorokovanie apod. Pokial ide o uzdravovanie, take nieco objektivne nie je dolozene nikde a cirkve charizmatickeho typu vynakladaju velku energiu na predstieranie a inscenovanie aktivit, ktorych podvodny charakter rozozna priemerne sudny clovek do 10 sekund. Adventisti su (je to sucast ucenia) na podvody velmi citlivi. Jedine cirkve s dorazom na symboliku (katolicka a dalsie) maju ako tak sancu prezit racio.
V adventismu jsem nebyla zvyklá na to, aby do mě někdo "viděl". Mám za to, že ve velké míře se v CASD se moc nepočítá s darem proroctví, uzdravování ani s hovoření jazyky. Z toho důvodu se v CASD moc nevyskytují, protože na ně nejsou lidé připraveni ani je neočekávají.

Lidé si někdy říkají, že "kdybych tak žil v době co Ježíš, tak bych více věřil" nebo "kdybych tak slyšel slovo od Boha, tak bych více věřil" a další úsloví. Je to opravdu tak?

Nedávno mi přišlo slovo od jednoho bratra. Mně bylo nedávno odhaleno u jednoho člověka, co je lidskému oku skryto, byla to odpověď na moji modlitbu. Skrze jednu sestru ke mně promluvil Pán. Bylo to velmi povzbudivé. Další sestra obdržela zjevení a pokyny ohledně jednoho člověka, za kterého jsem chtěla, aby se modlila. Už jsem měla možnost prorocké slovo vyřizovat. Zařídí se vždy lidé podle toho, co jim Pán říká? Ne. Tehdy člověk aspoň malilinko porozumí prorokům, kteří znali řešení věci a jen museli koukat, jak to lidé nerespektují.

Na druhou stranu jsou i pozitivní zkušenosti.

Uzdravováním a jazyky se pro tuto chvíli nebudu zabývat. To jsem chtěla jen na okraj, že tyto projevy nejsou vždy divadlem (ač někdy v některých komunitách mohou být).

Pán dává dary na užitek církve, buď Mu chvála za toto milosrdenství a pomoc. Pokud na některé dary nejsme zvyklí, ještě to neznamená, že je to projev "zdola".

Dušan Seberíni
Dátum registrácie: 18 Apr 2016, 22:35
Kontaktovať používateľa:

Neprečítaný príspevok od používateľa Dušan Seberíni »

Jeden roztopašný synček, keď už mal dvadsať, dostal od otecka nádherný DAR - špičkový model bavoráka.
Pol mesta mu závidelo, keď na ňom švihal stodvadsiatkou cez križovatky, ale druhá polovica frfľala, že načo je takému vetroplachovi také auto.
Po pár dňoch na jednej križovatke došlo k ťažkej hromadnej havárii.
Prišli policajti a odvážali v putách do basy BAVORÁK, keďže spôsobil ťažku dopravnú haváriu...

Videli ste aj vy už niečo podobné?

mikim
Dátum registrácie: 06 Júl 2016, 22:44

Neprečítaný príspevok od používateľa mikim »

Lída Rohalová napísal:
log napísal:Na otazku o charizmach (pytas sa asi na prorokovanie, uzdravovanie a jazyky) by som Ti odpovedal tak, ze tieto sa v casd velmi nevyskytuju a to z toho dovodu (nech uz to znie akokolvek paradoxne) ze cirkev vdaka svojmu dorazu na studium a pomerne zlozitu vierouku ma velmi intelektualny charakter a zdruzuje vacsinou ludi racionalneho typu. Racionalny clovek by sa citil ako v blazninci pri divadielkach typu hovorenie jazykom, prorokovanie apod. Pokial ide o uzdravovanie, take nieco objektivne nie je dolozene nikde a cirkve charizmatickeho typu vynakladaju velku energiu na predstieranie a inscenovanie aktivit, ktorych podvodny charakter rozozna priemerne sudny clovek do 10 sekund. Adventisti su (je to sucast ucenia) na podvody velmi citlivi. Jedine cirkve s dorazom na symboliku (katolicka a dalsie) maju ako tak sancu prezit racio.
V adventismu jsem nebyla zvyklá na to, aby do mě někdo "viděl". Mám za to, že ve velké míře se v CASD se moc nepočítá s darem proroctví, uzdravování ani s hovoření jazyky. Z toho důvodu se v CASD moc nevyskytují, protože na ně nejsou lidé připraveni ani je neočekávají.

Lidé si někdy říkají, že "kdybych tak žil v době co Ježíš, tak bych více věřil" nebo "kdybych tak slyšel slovo od Boha, tak bych více věřil" a další úsloví. Je to opravdu tak?

Nedávno mi přišlo slovo od jednoho bratra. Mně bylo nedávno odhaleno u jednoho člověka, co je lidskému oku skryto, byla to odpověď na moji modlitbu. Skrze jednu sestru ke mně promluvil Pán. Bylo to velmi povzbudivé. Další sestra obdržela zjevení a pokyny ohledně jednoho člověka, za kterého jsem chtěla, aby se modlila. Už jsem měla možnost prorocké slovo vyřizovat. Zařídí se vždy lidé podle toho, co jim Pán říká? Ne. Tehdy člověk aspoň malilinko porozumí prorokům, kteří znali řešení věci a jen museli koukat, jak to lidé nerespektují.

Na druhou stranu jsou i pozitivní zkušenosti.

Uzdravováním a jazyky se pro tuto chvíli nebudu zabývat. To jsem chtěla jen na okraj, že tyto projevy nejsou vždy divadlem (ač někdy v některých komunitách mohou být).

Pán dává dary na užitek církve, buď Mu chvála za toto milosrdenství a pomoc. Pokud na některé dary nejsme zvyklí, ještě to neznamená, že je to projev "zdola".
...Mám za to, že ve velké míře se v CASD se moc nepočítá s darem proroctví, uzdravování ani s hovoření jazyky. Z toho důvodu se v CASD moc nevyskytují, protože na ně nejsou lidé připraveni ani je neočekávají.

Dar proroctví měla jistě EGW, která ho přijala v hojné míře a bude ho mít jistě i mnoho dalších adventistů před 2PJK, mladí i staří, jak potvrzuje i Písmo. Mnoho adventistů má dar uzdravovat jiné pomocí správné životosprávy, znalostí bylin apod., jednoho bylinkáře máme i u nás ve sboru, a cizími jazyky hovoří velká spousta adventistů a jiní je překládají. Takže jak vidíš všechny tyto dary jsou v církvi dostatečně zastoupeni.
Dar uzdravování není to, že na někoho vztáhnu ruce jako Ježíš a on bude ihned uzdraven, takto uzdravoval pouze Bůh JHWH skrze Ježíše Krista, když byl zde na zemi. Veškeré podobné uzdravování jak ho dnes vidíme např. u charismatiků je čistý podvod, který působí satan a ne Bůh. Také neznám nikoho, kdo by byl až do smrti takto uzdraven např. z rakoviny a nebo jsem slyšel, že se charoši pomodlili za někoho kdo měl šrouby v těle v noze, a pak při kontrole v nemocnici zjistili, že šrouby z těla samy zmizely a pacient byl uzdraven apod. báchorky.
Ani dar jazyků rozhodně neznamená mluvení nějakými "andělskými" či "nebeskými" jazyky, kterým nikdo nerozumí, o ničem takovém se v písmu nepíše, naopak se píše o cizích jazycích, které někteří umí a zase jiní je umí vykládat.
Kdyby to byly andělské jazyky, už by tisíce těch, kteří jimi "prý" mluví museli sepsat minimálně další Bibli, protože by v nich přijali tolik nových informací od Boha...

Napísať odpoveď

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 5 neregistrovaných