tovog napísal:M. Pavlík příspěvky na svém blogu nemaže, ale on je tam prostě nepustí ze vstupního formuláře, pokud se mu nelíbí. Napsal jsem tam, M.P. mi odpověděl (trochu obecně a trochu odklonil myšlenku), napsal jsem mu znovu a to už se tam neobjevilo. Když si tu stránku na svém počítači otevřu, svůj příspěvek tam vidím (jako žádost), ale druzí ne, tak pozor na to.
Tomáš Plechatý: Jestli Tě M. Pavlík osobně zná a dokonce měl možnost Tě 2 roky vychovávat, pak Tvoje příspěvky na svůj blog pustí, logicky.
Jinak ale jsem velmi zklamán, kolik je v naší církvi nepřátelů Waltera Veitha, kterého si Bůh evidentně vychoval k obrovskému úkolu a díky kterému tisíce lidí po celém světě poznalo (i v ČR, osobně znám 2) a přijalo spásonosnou přítomnou pravdu pro poslední dobu. Ta pravda není úplně jednoduchá. Boj mezi Bohem, který nás chce spasit, a Satanem, který chce opak a kterému slouží vlivní lidé planety, vědci, lékaři, různé spolky, církve... je drsný a nepřehledný. Kdo to neprohlédne, neví, komu slouží.
Osobně považuji člověka, který má neodolatelnou potřebu označovat někoho za konspirátora (a není ochoten se poprat s tím, co hlásá), za toho, kdo Bohu neslouží. Stejnou nedůvěru mám k věřícím, kteří nejsou schopni popsat cestu, po které je Bůh vedl k obrácení. Obrácených je málo.
https://www.youtube.com/watch?v=6MCbcMqQQ4c
Osobně si myslím, že kdyby si Bůh někoho dnes zvolil za proroka (Veith k tomu má blízko) podobně jako EGW v době vzniku církve, že by ho nikdo nepřijal. Asi toto je důvod, že EGW je poslední a nadčasová. Stejně ty nadčasové informace jsou dnes blokovány a knihy nevydávány.
...Tomáš Plechatý: Jestli Tě M. Pavlík osobně zná a dokonce měl možnost Tě 2 roky vychovávat, pak Tvoje příspěvky na svůj blog pustí, logicky.
Nepustí, přece nebude pouštět falešné neadventitické názory nějakého bývalého člena, který se staví proti církvi casd a ještě k tomu ji pomlouvá veřejně...
Pavlík by měl mít nápis Uzavřený deník s cenzurou, protože název Otevřený deník je jen k smíchu...
...Jinak ale jsem velmi zklamán, kolik je v naší církvi nepřátelů Waltera Veitha, kterého si Bůh evidentně vychoval k obrovskému úkolu a díky kterému tisíce lidí po celém světě poznalo (i v ČR, osobně znám 2) a přijalo spásonosnou přítomnou pravdu pro poslední dobu.
Ano je to jeden z mála kazatelů, který mluví pravdu i v poslední době, jeho přednášky jsou velmi pravdivé a povzbudivé, stejně tak jeho knihy, které čtou tisíce lidí a jsou jimi osloveni stejně jako knihami od EGW.
...Ta pravda není úplně jednoduchá. Boj mezi Bohem, který nás chce spasit, a Satanem, který chce opak a kterému slouží vlivní lidé planety, vědci, lékaři, různé spolky, církve... je drsný a nepřehledný. Kdo to neprohlédne, neví, komu slouží.
Jo a zdejší místní "tomašorohatí" aj. jsou současné příklady těch kdo jsou satanem zmanipulováni a dělají to co chce on a ne to co učil Ježíš. Třeba neuznávají Desatero a vysmívají se EGW či Veithovi. Asi ví, že na ně nemají.

...Obrácených je málo.
Přijde mi, že tak maximálně 5-10 v každém adventistickém sboru o +- 100 členech je dnes opravdu obrácených, ostatní si na křesťany jen hrají nebo už dávno odpadli od pravé víry a do sboru se chodí jen "pobavit" a "ukázat co zase mají nového", ale ani se některým toužícím po pravdě nedivím, pravou adventistickou víru a učení by tam totiž dnes jen ztěžka našli a to i od kazatelů. Pro ně je důležitější, že jsou členové, nikoliv nějaké obrácení, to je vůbec nezajímá.
Perlička na závěr: teď mě pobavil sbor Vojkovice-nejsvatější a nejkonzervativnější sbor v ČR, minulou sobotu měli výročí 90 let sboru a pozvali si jako čestného hosta místního římskokatolického faráře. A někteří členové se dokonce oplývali blahem, že tam byl farář...