Ktorý deň je dňom odpočinku v Pánovi? | Alexander Barkóci
Krátke 16 minútové video brata Alexandra Barkóciho o dni odpočinku kresťana ako o dni, ktorý dávame Pánovi.
Poľsko, 7. 12. 2013
Poľsko, 7. 12. 2013
Re: Ktorý deň je dňom odpočinku v Pánovi? | Alexander Barkóci
Brat Barkoci mi vycaril usmev na tvari, ked hovoril, ze "zijeme ako Pan Jezis", lebo on nevrazdil, nekradol, neohovovaral a vela dalsich veciStlg napísal:Krátke 16 minútové video brata Alexandra Barkóciho o dni odpočinku kresťana ako o dni, ktorý dávame Pánovi.
Ale uz nejak "zabudol" v tom vypocte dodat ze Jezis svatil kazdy siedmy den, chodil do synagogy a ucil.
Preco toto bratovi Barkocimu vypadlo z pamate ?
Pán Ježiš bol žid, dieťa židovských rodičov a žil v židovskej kultúre. Znamená to, že keď chceme žiť ako Ježiš, máme sa nechať obrezať, máme obetovať, máme sláviť všetky sviatky, ktoré ako žid slávil On a chodiť do židovských synagóg?
Ano, ak chces imitovat Jezisa, tak sa urcite nechaj obrezat, slav zidovske sviatky a chod do synagog. Mne je to jedno. Ja som Ti nic z toho nedoporucil, takze neviem s kym sa pries ? Asi s vnutornym hlasom alebo svedomim alebo imaginarnym nepriatelom ?Hosť napísal:. Znamená to, že keď chceme žiť ako Ježiš, máme sa nechať obrezať, máme obetovať, máme sláviť všetky sviatky, ktoré ako žid slávil On a chodiť do židovských synagóg?
Iba som povedal, ze je velmi zvlastne, ked niekto hovori o Jezisivom zivote a zamera sa na taku "prkotinu" ze isiel niekam na lodke a tam na plazi odpocival, je mi zvlastne, ze zabudne spomenut, ze travil soboty v synagoge. To je vsetko co som napisal. Ale asi to ze isiel na lodke na plaz bolo dolezitejsie.
Ja som Ta nijak nenabadal ani nikoho aby zil ako Jezis. Len som poukazal na zasadne medzery v popise Jezisovho zivota, ktore boli prednasajucim vynechane.Hosť napísal: Znamená to, že keď chceme žiť ako Ježiš,
Nespomenutie trávenia času Pánom Ježišom počas šabatu v židovskej synagóge prednášajúcim, nepovažujem za zásadnú medzeru v popise života Pána. Preto som o tom písal, pretože prednášajúci by musel kvôli úplnému popisu vymenovať aj všetky ostatné tradície, ktoré Pán Ježiš ako príslušník Izraela a ustanovení pre židov dodržiaval. Nie len trávenie času v šabat v chráme. Prednášajúci by musel by do popisu Ježišovho života zahrnúť všetky tradície, ktoré Pán dodržiaval. Aj tie, ktoré som spomenul. Tým by ale prednášajúci len zovšeobecnil opis a opísal bežného Izraelitu, pretože do synagógy v šabat nechodil len Pán Ježiš ale každý žid. Prednášajúci by tým opisoval len to, na čom nezáleží. Lebo:
Prednášajúci preto neopisoval ceremoniálne tradície života Ježiša vyplývajúce zo židovskej viery ale v tom opise, ktorý si uviedol, že:...Najvyšší nebýva v chrámoch, učinených rukou, jako hovorí prorok:
opisoval to, na čom záleží. Lásku.nevrazdil, nekradol, neohovovaral a vela dalsich veci
Ale tema celej prednasky bolo "den odpocinku" a nic ine. Preto to bola zasadna medzera. Na ostatne tradicie sa ho nikto nepytal a preto nebol dovod ich vymenovavat. Ale dobre, vsak bola to jeho prednaska, on spravil ako uznal za vhodne. Keby pokracoval prosto v Pavlovom vyklade, nikto by si nic nevsimol, ale on sa neviem preco trochu zamotal do toho, ako odpocival Jezis.Hosť napísal:Nespomenutie trávenia času Pánom Ježišom počas šabatu v židovskej synagóge prednášajúcim, nepovažujem za zásadnú medzeru v popise života Pána. Preto som o tom písal, pretože prednášajúci by musel kvôli úplnému popisu vymenovať aj všetky ostatné tradície, ktoré Pán Ježiš ako príslušník Izraela a ustanovení pre židov dodržiaval.
Ježiš ale odpočíval počas šabatu tak, ako si nedovolili ani židia. Preto Jeho správanie v deň šabatu bolo pre nich viac krát pobúrením.
-
- Dátum registrácie: 10 Jan 2017, 10:40
- Kontaktovať používateľa:
Ještě jsem nezaznamenala, že by přednášející ve své přednášce vynechal něco zásadního.log napísal:...Len som poukazal na zasadne medzery v popise Jezisovho zivota, ktore boli prednasajucim vynechane.
Kto je prítomný
Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 1 neregistrovaný