Sedem najpodivnejších argumentov na podporu učenia CASD
Re: Sedem najpodivnejších argumentov na podporu učenia CASD
Vidíš, malá chybička a všetko čo si napísal je v trape. Nabudúce musíš byť presvedčivejší a nie sám seba diskvalifikovať vetou že dokument som nečítal. Aj keby si ho čítal iba zbežne, pušku musíš držať pevne, taký harcovník ako ambi nosí kolty proklatě nízko. 

Rozumeli židia, ktorým to Ježiš hovoril termínu "sobota"?Dušan Seberíni napísal:Ale, ale... Skúsme čítať pozorne:HeX napísal:Slovo "sobota" Pán Ježiš nevypustil z úst, tak mu ho do úst účelovo nevkladajte.
Ale modlite sa, aby sa váš útek neprihodil v zime ani v sobotu. {Mt 24:20}

Som rad, ze k nam zavital odbornik na preklady z hebrejciny a aramejciny, iste si uz vela veci prelozil, prosim Ta teda, ako sa teda povie hebrejsky a aramejsky kalendarny den, ktory nasleduje po piatku ?Hosť napísal: Rozumeli židia, ktorým to Ježiš hovoril termínu "sobota"?Domnievam sa, že Ježiš nehovoril slovensky a nevyslovil slovo "sobota" ale hovoril o šabate. Ide len o zbožné želanie zachovávačov, aby náš Spasiteľ povedal "sobota" ale mám za to, že nepovedal. Aby tomu vôbec niekto z počúvajúcich rozumel, musel povedať "šabat", čo nie je biblické označenie dňa v týždni. .
Ako by Jezis musel povedal po hebrejsky vetu: "Modlite sa aby vas utek nenastal v sobotu" ?
Ako sa hebrejsky či aramejsky povie piatok? Prečo by musel Pán Ježiš hovoriť vetu: "Modlite sa aby vas utek nenastal v sobotu."? Lebo to tak chceš čítať? Lebo si si na to znenie zvykol? Ježiš povedal aby sa modlili za to, aby útek nenastal v deň šabatu. Šabat predsa nie je sobota. Šabat bol sviatok.
Neviem, ved ja sa nehram na prekladatela. Ty sa na neho hras. Preco sa ma pytas na piatok ? Ja neviem hebrejsky, Ty tvrdis, ze je preklad nespravny, ja netvrdim nic. Myslel som, ze to mas niecim podlozene, ale teraz vidim, ze nemas, Ty dokonca nevies, ze v hebrejcine je slovo pre kalendarny siedmy den to iste slovo ako pre pre "shabat" a dokonca si si ani nevsimol ze slovenske "sobota" je iba skomolene slovo shabat.Hosť napísal:Ako sa hebrejsky či aramejsky povie piatok?.

1 - Sunday in Hebrew is Yom Rishon which literally means “first day”.Hosť napísal:Šabat predsa nie je sobota. Šabat bol sviatok.
2 - Monday is the second day in the Hebrew week. Thus it is called Yom Sheni which literally means “second day”.
3 - Tuesday in Hebrew is Yom Shlishi which means “third day”.
4 - Wednesday in Hebrew is Yom Rvi-ee meaning “fourth day”.
5 - Thursday in Hebrew is Yom Chamishi, you guessed it! Yes, it means “fifth day”.
6 - Friday in Hebrew is Yom Shishi, meaning “sixth day”.
7 - Happy weekend! This is everybody’s favorite day, and everybody’s favorite Hebrew word, Shabbat. As you see, Shabbat name has nothing to do with shiv’a or seven, it means something like rest or ceasing from work

Zdroj: http://www.israelhebrew.com/days-of-the-week-in-hebrew/log napísal: 1 - Sunday in Hebrew is Yom Rishon which literally means “first day”.
2 - Monday is the second day in the Hebrew week. Thus it is called Yom Sheni which literally means “second day”.
3 - Tuesday in Hebrew is Yom Shlishi which means “third day”.
4 - Wednesday in Hebrew is Yom Rvi-ee meaning “fourth day”.
5 - Thursday in Hebrew is Yom Chamishi, you guessed it! Yes, it means “fifth day”.
6 - Friday in Hebrew is Yom Shishi, meaning “sixth day”.
7 - Happy weekend! This is everybody’s favorite day, and everybody’s favorite Hebrew word, Shabbat. As you see, Shabbat name has nothing to do with shiv’a or seven, it means something like rest or ceasing from work
Na to, aby si sa dozvedel, ze "shabbat" je sobota (Saturday), nemusis citat ziadnu nabozensku literaturu, staci obycajny slovnik ci ucebnica hebrejciny
Kto je prítomný
Užívatelia prezerajúci toto fórum: Google [Bot] a 5 neregistrovaných