Šetríme cirkevné peniaze

Diskusia o cirkevnej organizácii.
skodovecka

Re: Šetríme cirkevné peniaze

Neprečítaný príspevok od používateľa skodovecka »

prečo by mal OP ukazovať pracovné listy atď. ked sa tu nikto neukáže,(až na 4 ks)....lebo voda sa káže, a víno pije .... na začiatku tejto stránky, ked sa rozposielali po súkromných mailoch všelijaké články (pogresívní adventisti....) tak sa títo tu skrývali za KB a BB, a teraz by ste chceli transparentnosť?... figu borovú . ::pleas::

Álam
Dátum registrácie: 12 Jan 2015, 22:18
Kontaktovať používateľa:

Neprečítaný príspevok od používateľa Álam »

skodovecka napísal:prečo by mal OP ukazovať pracovné listy atď. ked sa tu nikto neukáže,(až na 4 ks)....lebo voda sa káže, a víno pije .... na začiatku tejto stránky, ked sa rozposielali po súkromných mailoch všelijaké články (pogresívní adventisti....) tak sa títo tu skrývali za KB a BB, a teraz by ste chceli transparentnosť?... figu borovú . ::pleas::
Mila skodovecka, zdravim. Nechcem sa ta dotknut ale mas problem porozumiet tomu co citas, za nikoho sa neskryvali. Ale pan farar povedali, ze sa skryvali tak to tak musi byt... :D Vies preco vadi anonymnost ci nie? Neda sa potom argumentovat ad hominem. Vadi to tu lebo sa uz neda zabarikadovat ako ze chodte cez milion vyborov ked sa vam nelubi a tam reklamujte. Teba asi netransparentnost nevadi, ale su ludia, ktory chcu vyssi standart od veducich. Figu borovu lebo pan farar povedali, ze preco by mali. ::good::

Álam
Dátum registrácie: 12 Jan 2015, 22:18
Kontaktovať používateľa:

Neprečítaný príspevok od používateľa Álam »

Rajon napísal: Alám, toto je presne ukážkový príklad absolútnej absurdnosti niektorých príspevkov a štýlu uvažovania tu.
"Ja som dnes vravel manželke, že vyzývam Jana z Hornej Dolnej, aby vysvetlil, prečo ubližuje Jane z Dolnej Hornej (a Jano mi stále neráči odpovedať)."
Chápem, že mi to tu budete asi viacerí vysvetľovať, že je to normálne, správne, dokonca i morálne a transparentné, že toto zmení cirkev a je to dokonca prejavom odvahy, ale jednoducho cez toto u mňa vlak nejde (či ako sa to hovorí).
Tak sa ta pytam, Je prideleny byt na Cablkovej pribuznym OP ci nie je? Je BK zamestnana v adre ci nie je? Ak si na obe otazky odpovedal ano, tak to nieje to iste ako "Ja som dnes vravel manželke, že vyzývam Jana z Hornej Dolnej, aby vysvetlil, prečo ubližuje Jane z Dolnej Hornej (a Jano mi stále neráči odpovedať)." Ale to by si to musel chciet vidiet.

Rajon
Dátum registrácie: 12 Jan 2015, 22:33
Kontaktovať používateľa:

Neprečítaný príspevok od používateľa Rajon »

Álam napísal:
Rajon napísal: Alám, toto je presne ukážkový príklad absolútnej absurdnosti niektorých príspevkov a štýlu uvažovania tu.
"Ja som dnes vravel manželke, že vyzývam Jana z Hornej Dolnej, aby vysvetlil, prečo ubližuje Jane z Dolnej Hornej (a Jano mi stále neráči odpovedať)."
Chápem, že mi to tu budete asi viacerí vysvetľovať, že je to normálne, správne, dokonca i morálne a transparentné, že toto zmení cirkev a je to dokonca prejavom odvahy, ale jednoducho cez toto u mňa vlak nejde (či ako sa to hovorí).
Tak sa ta pytam, Je prideleny byt na Cablkovej pribuznym OP ci nie je? Je BK zamestnana v adre ci nie je? Ak si na obe otazky odpovedal ano, tak to nieje to iste ako "Ja som dnes vravel manželke, že vyzývam Jana z Hornej Dolnej, aby vysvetlil, prečo ubližuje Jane z Dolnej Hornej (a Jano mi stále neráči odpovedať)." Ale to by si to musel chciet vidiet.
Nie, Alám, pointa môjho príspevku bola v niečom inom (napr. nejde o obsah "problému", ale o spôsob riešenia "problému").
Nechcem sa však hádať, vidíme to jednoducho dosť inak.

Neregistrovaný

Neprečítaný príspevok od používateľa Neregistrovaný »

Rajon napísal:
Álam napísal:
cogito napísal: Chápem, že mi to tu budete asi viacerí vysvetľovať, že je to normálne, správne, dokonca i morálne a transparentné, že toto zmení cirkev a je to dokonca prejavom odvahy, ale jednoducho cez toto u mňa vlak nejde (či ako sa to hovorí).

Rajon, prosím napíš cez čo by u teba vlak prešiel.
Ďakujem

Rajon
Kontaktovať používateľa:

Hosť napísal:
Rajon napísal:
Álam napísal:
cogito napísal: Chápem, že mi to tu budete asi viacerí vysvetľovať, že je to normálne, správne, dokonca i morálne a transparentné, že toto zmení cirkev a je to dokonca prejavom odvahy, ale jednoducho cez toto u mňa vlak nejde (či ako sa to hovorí).

Rajon, prosím napíš cez čo by u teba vlak prešiel.
Ďakujem
Myslím, že to tu už v určitom zmysel viac krát padlo - v podstate ide o normálne, základné kresťanské jednanie - napr. prísť za človekom a porozprávať sa s ním, dať rozumné otázky predstaviteľom vedenia na návšteve v zbore atď. (to sú len príklady, vždy záleží na konkrétnom probléme), ale anonymné vykrikovanie na internete o niekom ďalšom naozaj veľa úžitku v cirkvi neurobí.

cogito
Dátum registrácie: 12 Mar 2015, 10:13
Zbor: Anonymov
Kontaktovať používateľa:

Neprečítaný príspevok od používateľa cogito »

Myslím, že OP je tu chudák terčom, ako keby mal maslo na hlave len on. Ja byť ním, tak nejdem hlavou proti múru, niekedy je lepšie neriešiť. Rovnako zodpovední sú všetci: predovšetkým KB a SB ako doplnenie triumvirátu, ktorý všetko riešil štýlom "hlavne, aby sme boli s každým zadobre", nejaká elementárna spravodlivosť ich nezaujímala. Ďalej, zodpovední sú kazatelia, ktorí potichučky využívajú systém, manipulujú zbory (stačí sa pozrieť na výbory, ako sa do nich často dostávajú tí, ktorí pána kazateľa vo všetkom nekriticky podporujú), a skrývajú sa za štrukúru, ktorá je ako nepriestreľná vesta. Keď sú voľby, posľubujú si navzájom výhody (Keď tam budem ja, Ľudko, tak nám kadekto diktovať nebude, výkazy sa zverejňovať nebudú, už len to by chýbalo, aby nám rozprávali do toho, čo a ako máme a nemáme robiť). Problematickí jedinci sa neriešia (viď FV a jeho metódy, že zbory, ktoré majú tú česť, sa už nemôžu dočkať zmeny, samozrejme, okrem výborov z poslušných rektálnych turistov) atď. Mimochodom, veľmi ma zaujíma, ako dopadnú presuny. Kedy budú nejaké informácie? Vie to niekto?
Naposledy upravil/-a cogito v 08 Apr 2015, 12:01, upravené celkom 1 krát.

Rajon
Kontaktovať používateľa:

cogito napísal:Myslím, že OP je tu chudák terčom, ako keby mal maslo na hlave len on. Ja byť ním, tak nejdem hlavou proti múru, niekedy je lepšie neriešiť. Rovnako zodpovední sú všetci: predovšetkým KB a SB ako doplnenie triumvirátu, ktorý všetko riešil štýlom "hlavne, aby sme boli s každým zadobre", nejaká elementárna spravodlivosť ich nezaujímala. Ďalej, zodpovední sú kazatelia, ktorí potichučky využívajú systém, manipulujú zbory (stačí sa pozrieť na výbory, ako sa do nich často dostávajú tí, ktorí pána kazateľa vo všetkom nekriticky podporujú), a skrývajú sa za štrukúru, ktorá je ako nepriestreľná vesta. Keď sú voľby, posľubujú si navzájom výhody (Keď tam budem ja, Ľudko, tak nám kadekto diktovať nebude, výkazy sa zverejňovať nebudú, už len to by chýbalo, aby nám rozprávali do toho, čo a ako máme a nemáme robiť). Problematický jedinci sa neriešia (viď FV a jeho metódy, že zbory, ktoré majú tú česť, sa už nemôžu dočkať zmeny, samozrejme, okrem výborov z poslušných rektálnych turistov) atď. Mimochodom, veľmi ma zaujíma, ako dopadnú presuny. Kedy budú nejaké informácie? Vie to niekto?
Aj ja som zvedavý na presuny, ale ešte je asi zavčasu na informácie, určite sa ich dozvieme :-)

Neregistrovaný

Neprečítaný príspevok od používateľa Neregistrovaný »

skodovecka napísal:prečo by mal OP ukazovať pracovné listy atď. ked sa tu nikto neukáže,(až na 4 ks)....lebo voda sa káže, a víno pije .... na začiatku tejto stránky, ked sa rozposielali po súkromných mailoch všelijaké články (pogresívní adventisti....) tak sa títo tu skrývali za KB a BB, a teraz by ste chceli transparentnosť?... figu borovú . ::pleas::

škodovečka
ja to chápem asi tak, že kazatelia a teda aj administrátori - to ako vedenie SZ, jednak sú to verejné osoby /dokonca priznané štátom/ a preto nemajú statut inkognito ako možnosť vystupovať v "utajení". SZdruženie nie je firma, ale len spravuje /transparentne ::clapping:: / financie zborov, ktoré sa používajú na účely schválené výborom SZ t.j. napr. rozpočtom na príslušný rok /aspoň si to tak myslím/ pre účely cirkvi. Okrem toho kazatelia a vedenie SZ sú to služobnosti, ktoré sú platené z X členov, tzn. tí ktorí tvoria tieto zdroje majú právo vedieť ako sa čerpajú a čo zamestnanci vykonávajú, slúžia v rámci cirkvi. ::pitiful::
Čiže je neoprávnené požadovať niečo od prispievateľov tohto fóra a to isté - rovnocenne nastaviť pre vedenie SZ.
Tento model je korektný, transparentný - ba dokonca slúži aj v režime štát - občan.
Pokiaľ sa samozrejme nechceme správať ako pán Fico ::bye:: , že keď je prešľap - či prúser, tak stratégia je nehovoriť, neodpovedať, tváriť sa že to je problém tej druhej strany......

skodovecka

Neprečítaný príspevok od používateľa skodovecka »

::mocking::

Napísať odpoveď

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 0 neregistrovaných