APOKALYPSA

Diskusia o vieroučných bodoch CASD.
Dušan Seberíni
Dátum registrácie: 18 Apr 2016, 22:35
Kontaktovať používateľa:

APOKALYPSA

Neprečítaný príspevok od používateľa Dušan Seberíni »

log napísal: 08 Jan 2018, 19:23 log píše:
Som poteseny I prekvapeny, ze niektori diskutujici sa spravne priklonili k logickemu zaveru - ze totiz kniha Zjavenie nie je ziadne proroctvo (skutocne proroctva neexistuju, pretoze nik nepozna buducnost) ale ze je to "historicky" popis zidovsko-rimskej vojny okolo roku 70n.l. Amen )
Kniha ZJAVENIE je podrobný popis priebehu "Jehovovho dňa".

Bol som v duchu v deň Jehovov
a počul som za sebou veľký hlas ako hlas trúby, ktorý hovoril:
Ja som Alfa i Omega, prvý aj posledný, a čo vidíš, píš do knihy

a pošli siedmim sborom, ktoré sú v Ázii:
do Efezu, do Smyrny, do Pergamu, do Tyatír, do Sárd, do Filadelfie a do Laodicee.
{Zj 1:10-11}

Ján uvidel "v duchu" celý priebeh toho veľkého a strašného dňa.
A tu prakticky vidíte, ako jedno slovo môže zmeniť chápanie celého sveta.
Zlý preklad urobí z toho "deň pánov" a zlí vykladačí urobia z toho nedeľu.
A zlí poslucháči sa nespýtajú, čo by sa zmenilo, keby Ján bol "v duchu" v stredu, či piatok...

Dušan Seberíni
Kontaktovať používateľa:

Re: APOKALYPSA

... kniha Zjavenie nie je ziadne proroctvo (skutocne proroctva neexistuju, pretoze nik nepozna buducnost) ...

Lebo ja osvedčujem každému, kto čuje slová proroctva tejto knihy,
že keby niekto pridal k tomu, na toho Bôh pridá rán, napísaných v tejto knihe;
a keby niekto odňal zo slov knihy tohoto proroctva,
tomu odníme Bôh jeho diel z knihy života a z toho svätého mesta
a z toho, čo je napísané v tejto knihe.

Loggi, vo svojej príkladnej horlivosti si už popísal desiatky TVOJICH súkromných názorov a tvrdení, ktoré príkro stoja proti Božiemu slovu.
Keď si prišiel na toto fórum, bolo toho neúrekom. Potom sa to zlepšilo, ale skús konfrontovať tvoje názory s Božím slovom.

log
Dátum registrácie: 06 Nov 2017, 06:51
Kontaktovať používateľa:

Neprečítaný príspevok od používateľa log »

Dušan Seberíni napísal: 09 Jan 2018, 12:35
... kniha Zjavenie nie je ziadne proroctvo (skutocne proroctva neexistuju, pretoze nik nepozna buducnost) ...

Lebo ja osvedčujem každému, kto čuje slová proroctva tejto knihy,
že keby niekto pridal k tomu, na toho Bôh pridá rán, napísaných v tejto knihe;
a keby niekto odňal zo slov knihy tohoto proroctva,
tomu odníme Bôh jeho diel z knihy života a z toho svätého mesta
a z toho, čo je napísané v tejto knihe.

Loggi, vo svojej príkladnej horlivosti si už popísal desiatky TVOJICH súkromných názorov a tvrdení, ktoré príkro stoja proti Božiemu slovu.
Keď si prišiel na toto fórum, bolo toho neúrekom. Potom sa to zlepšilo, ale skús konfrontovať tvoje názory s Božím slovom.
Nejedna sa o skutocne proroctvo, to iba Jan si myslel, ze prorokuje. V skutocnosti sa zmylil. Prorokoval, co cakal ze sa onedlho stane - pride Kristus v oblakoch. Dnes po 2000 rokov cakania na Janove "onedlho" myslim mozme spokojne povedat, ze nic take sa nenaplnilo.

1 Zjavenie Ježiša Krista, ktoré mu dal Boh, aby svojim sluhom ukázal, čo sa má onedlho stať.
...
7 Hľa, prichádza v oblakoch a uvidí ho každé oko, aj tí, čo ho prebodli. Nariekať budú nad ním všetky kmene zeme. Tak je. Amen

log
Kontaktovať používateľa:

Pre Jana bolo obliehanie Jeruzalema v roku 70 apokalypsa a nevedel si predstavit ze by Kristus z nebies nezasiahol.

Prenas je to, zpatne videne, iba kratka epizoda dejin, ktora sa myslim, dokonca ani na dejepise nevyucuje, co je na druhej strane skoda

Dušan Seberíni
Kontaktovať používateľa:

Apokalypsa je podrobný opis tých hrôzostrašných udalostí, ktoré sa stanú v posledných chvíľach planéty Zem.
Jedna časť kresťanstva posolstvo Apokalypsy obchádza, iná si ho vysvetľuje per partes po svojom
a len málo kresťanov v bázni toto proroctvo prijíma.

Ján videl vo videní aj nové nebo a novú zem {Zj 21:1}.
Čo myslíš - kde budeš - až sa to stane realitou?

log
Kontaktovať používateľa:

Dušan Seberíni napísal: 27 Mar 2018, 15:45
Ján videl vo videní aj nové nebo a novú zem {Zj 21:1}.
Čo myslíš - kde budeš - až sa to stane realitou?
Janova apokalypsa - obliehanie Jeruzalema je davnou minulostou. Jan bol uprimne veriaci a dufal v nadeji na nove nebo a novu zem. Nic z toho sa vsak nestalo, bola to iba plana nadej. Rovnako vtedy aj dnes. Bolo by pekne, keby to bola pravda. Je to vsak iba plana nadej nas zufalych ludi. Radi by sme unikli do lepsieho sveta. Ale jediny svet a jediny zivot ktory mame je tento. Tak bacha na to.

Dušan Seberíni
Kontaktovať používateľa:

logy píše:
Janova apokalypsa - obliehanie Jeruzalema je davnou minulostou. Jan bol uprimne veriaci a dufal v nadeji na nove nebo a novu zem. Nic z toho sa vsak nestalo, bola to iba plana nadej.

Logy popísal si na tomto fóre za niekoľko vedier materiálu, v ktorom píšeš, ako veľmi tomu nechceš rozumieť.

logy píše:
Bolo by pekne, keby to bola pravda. Je to vsak iba plana nadej nas zufalych ludi. Radi by sme unikli do lepsieho sveta. Ale jediny svet a jediny zivot ktory mame je tento. Tak bacha na to.

Nuž vy zúfalí ľudia, prečo ste teda zúfalí, keď sa ešte nič nedeje. A akí asi budete, keď
vraveli vrchom a skalám: Padnite na nás a prikryte nás pred tvárou toho, ktorý sedí na tróne a pred hnevom Baránka {Zj 6:16}

log
Kontaktovať používateľa:

Uz som citoval z prvej kapitoly Zjavenia, teraz si dovolim uviest kompletnu poslednu kapitolu Zjavenia a zaroven poslednu stranku Biblie. Jan je mozno v zufalej zivotnej situacii, pravdepodobne citi bolest, smutok, blizkost smrti. Upiera sa vsak na novy lepsi svet. Dufa v spravodlivost a v pomstu. Jeho predstava o lepsom novom svete je tak zaujimavo a putavo popisana, az je mi luto, ze je to vsetko iba fantazia. Nadherny svet. Jan znovu opakuje aj na konci to, co na zaciatku. Novy svet pride "coskoro" a "onedlho". Dokonca je mu povedane - ani nezapecat tuto knihu, ani ju nezatvaraj, urceny cas je blizko ! Uz tu knihu neodkladaj. Jan vsak zomrel predtym nez by sa to naplnilo. Nevieme ci zomrel sklamany z nenaplnenia alebo si nadej zachoval do konca. Odvtedy uplynuli stovky, tisice rokov a nic z toho co sa malo coskoro stat sa nikdy nestalo. Bol to podvod. Ale krasny podvod.

Nastastie my na tom nie sme tak zle ako Jan, ziadni Rimania nam nejdu po krku. Vonku svieti slnko, cerstvy jarny vzduch. Lepsie to ani byt nemoze )

1 Ukázal mi aj rieku s vodou života, priezračnú ako krištáľ, ktorá vyteká od Božieho a Baránkovho trónu. 2 Uprostred jeho námestia a z oboch strán rieky je strom života, ktorý prináša dvanásť ráz ovocie, každý mesiac dáva svoje ovocie i lístie stromu na uzdravenie národov. 3 A nebude tam nič prekliate, ale Boží a Baránkov trón bude v ňom a jeho služobníci mu budú slúžiť. 4 Budú hľadieť na jeho tvár a jeho meno bude na ich čelách. 5 Noci už nebude, nepotrebujú svetlo lampy ani svetlo slnka, lebo Pán Boh ich bude osvecovať a kraľovať budú na veky vekov. 6 Anjel mi potom povedal: Toto sú verné a pravdivé slová a Pán, Boh prorockých duchov, poslal svojho anjela, aby svojim služobníkom ukázal, čo sa má čoskoro stať. 7 Hľa, prídem čoskoro! Blahoslavený, kto zachováva prorocké slová tejto knihy. 8 A ja, Ján, som to počul a videl. A keď som to počul a videl, padol som k nohám anjela, ktorý mi to ukázal a chcel som sa mu klaňať. 9 Ale on mi povedal: Stráň sa toho! Som služobník ako ty a tvoji bratia proroci a tí, čo zachovávajú slová tejto knihy. Bohu sa klaňaj! 10 A povedal mi: Nezapečať prorocké slová tejto knihy, lebo určený čas je blízko! 11 Kto krivdí, nech krivdí ďalej; kto je špinavý, nech zostane špinavý ďalej; spravodlivý nech ďalej koná spravodlivosť a svätý nech sa ďalej posväcuje. 12 Hľa, prídem čoskoro a moja odplata príde so mnou, aby som odplatil každému podľa jeho skutkov. 13 Ja som Alfa i Omega, prvý a posledný, počiatok i koniec. 14 Blahoslavení sú tí, čo si perú rúcha, aby získali prístup k stromu života a vošli bránami do mesta. 15 Vonku zostanú psy, čarodejníci, smilníci, vrahovia, modloslužobníci a každý, kto miluje a pácha lož. 16 Ja, Ježiš, som poslal svojho anjela, aby vám v cirkvách svedčil o týchto veciach. Ja som koreň a Dávidov rod, jasná ranná hviezda. 17 A Duch i nevesta hovoria: Príď! A ten, kto počúva, nech povie: Príď! Kto je smädný, nech príde; kto chce, nech si zadarmo naberie živej vody. 18 Ja dosvedčujem každému, kto počúva slová proroctva tejto knihy: Ak niekto k tomu niečo pridá, tomu Boh pridá rany opísané v tejto knihe. 19 A ak niekto uberie zo slov proroctva tejto knihy, tomu Boh odníme jeho podiel zo stromu života a miesto vo svätom meste, ako sa o nich píše v tejto knihe. 20 Ten, čo dosvedčuje tieto veci, hovorí: Áno, prídem čoskoro! Amen, príď, Pane Ježišu! 21 Milosť Pána Ježiša nech je so všetkými.

Napísať odpoveď

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 1 neregistrovaný