Šetríme cirkevné peniaze

Diskusia o cirkevnej organizácii.
ngma
Dátum registrácie: 03 Mar 2015, 19:09
Kontaktovať používateľa:

Re: Šetríme cirkevné peniaze

Neprečítaný príspevok od používateľa ngma »

skodovecka napísal:prečo by mal OP ukazovať pracovné listy atď. ked sa tu nikto neukáže,(až na 4 ks)....lebo voda sa káže, a víno pije .... na začiatku tejto stránky, ked sa rozposielali po súkromných mailoch všelijaké články (pogresívní adventisti....) tak sa títo tu skrývali za KB a BB, a teraz by ste chceli transparentnosť?... figu borovú . ::pleas::

neviem aký duch ťa vedie k takémuto uzáveru ohľadne transparentnosti, ale verím že na tú figu borovú by si našiel aj nejaký verš do 28 vieroučných bodov.
Len neviem či z Biblie ? ::hi::

skodovecka

Neprečítaný príspevok od používateľa skodovecka »

zaujímavé, že na to skrývanie sa za KB a BB nikto nezareagoval, ale na figu a pracovné výkazy sa chytili viacerí....a ked už ide o tú Bibliu, tak ak máš niečo proti bratovi, chod a medzi štyrmi očami mu povedz....ved viete ako to ide dalej...
lenže my sa už podľa Biblie neradi riadime, máme predsa vlastný rozum a vieme, čo Boh tým alebo oným výrokom myslel...a hovorím "my", lebo aj mne sa to stáva
a ešte jeden postreh: propagujeme tu lásku (aj brat predseda má byť hlavne "milovník" ľudí, ale ak sa mám ja zaprieť a milovať napr. aj bratov KB, OP a SB, tak to už nie, to už je veľa...

adventistka

Neprečítaný príspevok od používateľa adventistka »

skodovecka napísal:zaujímavé, že na to skrývanie sa za KB a BB nikto nezareagoval, ale na figu a pracovné výkazy sa chytili viacerí....a ked už ide o tú Bibliu, tak ak máš niečo proti bratovi, chod a medzi štyrmi očami mu povedz....ved viete ako to ide dalej...
lenže my sa už podľa Biblie neradi riadime, máme predsa vlastný rozum a vieme, čo Boh tým alebo oným výrokom myslel...a hovorím "my", lebo aj mne sa to stáva
a ešte jeden postreh: propagujeme tu lásku (aj brat predseda má byť hlavne "milovník" ľudí, ale ak sa mám ja zaprieť a milovať napr. aj bratov KB, OP a SB, tak to už nie, to už je veľa...
Hovoris, ze je zaujimave, ze na skryvanie sa nikto nezareagoval. Podla mna zaujimave je, ze zareagoval (Álam), ale ty si si to nevsimol. Inak, tiez som ziadne skryvanie sa za KB a BB nezaregistrovala. Admin je skryty velmi dobre, nepotrebuje na to dalsich ludi :D
Prednedavnom som tu niekde citala kritiku na niektorych prispievatelov, ze posudzuju pohnutky bratov z vedenia a podobne. Ak som si dobre vsimla, tak sa tu neposudzovali pohnutky, ale ciny. Za to ty prave posudzujes to, kto koho miluje. Ocividne pre teba plati "kritizovat pracu kazatela, ktory stoji na cele cirkvi a je plateny z desiatkov clenov" = "nemilovat ho". Ze to tak nie je sa tu uz mnohi snazili vysvetlovat, nebudem to robit znova, ak to nevies takto rozlisit, tak... asi radsej tuto stranku nenavstevuj a nebudes sa musiet rozculovat :)
(btw, argument so styrmi ocami tu uz tiez padol a niekde najdes nan aj reakcie... to len aby si nepovedal, ze na to nikto nezareagoval :) )

ngma
Kontaktovať používateľa:

skodovecka napísal:zaujímavé, že na to skrývanie sa za KB a BB nikto nezareagoval, ale na figu a pracovné výkazy sa chytili viacerí....a ked už ide o tú Bibliu, tak ak máš niečo proti bratovi, chod a medzi štyrmi očami mu povedz....ved viete ako to ide dalej...

skodovecka,

skúsim to inak vyjadriť za seba. To čo si napísal pokiaľ si to len myslíš, tak sa len mýliš. Pokiaľ to tvrdíš, tak klameš. ::empathy::

Sám mám skúsenosť, že s bratmi z vedenia SZ voči zboru - je to do určitej !!!! miery tak ako sa to popísalo na tomto fóre. Myslím že aj čo sa týka teba
. Čiže za seba, povedal som si - ale ups!!! - existuje jedna modla - volá sa moc. Neubránia sa jej niekedy neveriaci ale ani veriaci, aj asd s tým bojujú, aj ty s tým bojuješ, aj ja stým bojujem, aj admin s tým bojuje....

To čo si vyjadril považujem preto minimálne za omyl, blúdenie možno aj za klamstvo. Preto že si súdil, že my týchto bratov nenávidíme.
Neviem ako si bol vychovávaný, ale verím že tvoj otec /možno aj mama/ ti niekedy nastavil zrkadlo aby ti povedal S ty sa mýliš, čo to robíš, spamätaj sa. ::rtfm:: Pokiaľ to robí otec kultivovaným spôsobom /možno niekedy aj fyzicky zasiahol aby sa ti v hlave vzoplo relátko/ verím tomu, že ho máš rád. Možno vtedy si to nechápal, mal si možno v sebe hnev - možno Ti ostal až doteraz. Možno preto si to ventiluješ na nás. ::scratch:: Ale to neznamená že otec ťa nenávidel.
Ale je to určitá cesta dospievania, dozrievania, žitie v cirkvi či rodine kde sa prijímame, učíme mať rád toho druhého - aj keď nám hovorí nepríjemné veci / preto určite mám rád aj teba a necítim žiadnu nenávisť - ale to by bolo málo, podstatnejšie je prežívanie praktickej lásky/ kde nás Boh vedie k tomu aby sme žili zodpovedne!!!!! vo vzťahu k Nemu, sebe, blížnym - tým rozumej aj k cirkvi. Že to čo nám zveril nie je vlastníctvom jednotlivca, nie je v moci jednotlivca - ale je to vyšší princíp..... ::phil::

No a tým som Ti chcel vyjadriť že toto je z mojej strany nazeranie na dianie v živote spoločenstva. Možno je to skresľujúce, nakoľko nehovoríme o tom, čo sa týmto ľuďom podarilo spraviť dobrého, ako posunuli v nejakej oblasti cirkev vpred.
Ak dokáže transparentne a zodpovedne fungovať naša cirkev mimo hranice Sk, prečo sa tomu bránime na SK!!!!!!!!
To čo tomu bráni je jedna jediná vec - hriech v nás ľuďoch!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ak robím veci transparentne a korektne, tak ok, nemal by som mať s ničím problém, pýtajte sa a poskytnem vám relevantné informácie.
To že ich milujem pre mňa znamená že mi neležia v žalúdku, tak ako ani ostatní účastníci tohto fóra /niektorí?/ a preto sa zapájame do života zboru, prežívame spiritualitu, rastieme, učíme sa zodpovednosti... preto jedna z foriem / neviem či zúfalstva/ keď ťa druhá strana ignoruje, asi si to ventilujeme tu. A čakáme. Aj vedenie čaká.
Možno sa mýlim, ale poznaš situáciu v kazateľskom oddelení / prijímanie sa, jednota, dobré vzťahy, bratská láska/ a taktiež na zboroch.
Skús vyjadriť ako sa ti páči? Nebodaj si veľmi !!!!!!! spokojný - ba až úžas...??
Ale vedenie by mohlo byť múdrejšie ako my....

skodovecka

Neprečítaný príspevok od používateľa skodovecka »

:D

ngma
Kontaktovať používateľa:

skodovecka napísal::D

mne sa páči tvoj šarmantný úsmev, verím že sa takto usmievaš aj keď spoza kazateľne rozprávaš o Desatore ::hi::

Myslím si že nastavenie zrkadla z vnútra spoločenstva /netrúfam si to nazvať tvrdo kritika/ je jediný plodný spôsob získania spätného hlasu, o čom vnímajú život spoluveriaci. Čo je dobré a čo treba zmeniť
Naposledy upravil/-a ngma v 08 Apr 2015, 22:30, upravené celkom 1 krát.

Neregistrovaný

Neprečítaný príspevok od používateľa Neregistrovaný »

jasné, aj za kazateľňou aj mimo, v podstate sa držím hesla: Vždycky sa radujte... :)

clen2000

Neprečítaný príspevok od používateľa clen2000 »

Neviete niekto, ako to v sucasnosti s vedenim SZ? Kto je momentalne predseda akto je tajomnik? Chapal som to tak, ze konferenciou sa skocil mandat stareho vedenia. Ale pokial mam informacie, stale sa v priestoroch vedenia pohybuju aj KB a OP. Co je ich naplnou prace, ak uz nie su vo funkcii?

ngma
Kontaktovať používateľa:

clen 2000

tiež som zachytil túto info, ale s tým rozdielom že spominané osoby KB a OP sa tam údajne budú pohybovať ďalšie 4 roky - myslím tým ako na SZ. Mal by to schváliť ešte výbor SZ. Ak sa to stane so súhlasom únie našej cirkvi, tak si myslím že demokraciu a transparentnosť sme
poslali ta do hája....
Okrem toho zo zákulisia, že pokiaľ sa tieto veci takto rozbehnú, údajne sa bude iniciovať mimoriadna konferencia s dvomi témami...

Rajon
Dátum registrácie: 12 Jan 2015, 22:33
Kontaktovať používateľa:

Neprečítaný príspevok od používateľa Rajon »

ngma napísal:clen 2000

tiež som zachytil túto info, ale s tým rozdielom že spominané osoby KB a OP sa tam údajne budú pohybovať ďalšie 4 roky - myslím tým ako na SZ. Mal by to schváliť ešte výbor SZ. Ak sa to stane so súhlasom únie našej cirkvi, tak si myslím že demokraciu a transparentnosť sme
poslali ta do hája....
Okrem toho zo zákulisia, že pokiaľ sa tieto veci takto rozbehnú, údajne sa bude iniciovať mimoriadna konferencia s dvomi témami...
a prečo by tam mali byť ďalšie 4 roky, v akej funkcii?
že sú tam teraz je normálne, odovzdávanie agendy a pod., tiež ešte neprebehlo pridelenie a výmena kazateľov na zboroch atď.

Napísať odpoveď

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 1 neregistrovaný