Ktoré verše z Biblie by adventisti najradšej vymazali

Diskusia o všetkom ostatnom.
Gusto

Ktoré verše z Biblie by adventisti najradšej vymazali

Neprečítaný príspevok od používateľa Gusto »

Otváram novú tému a mám aj nejaké tipy:

1M 9,3 Všetko, čo sa hýbe a žije, budete mať za pokrm, všetko vám dávam, ako predtým zelené byliny.

5M 26,12-13 Keď v treťom roku, v roku desiatkov, úplne odovzdáš všetky desiatky zo svojej úrody a dáš levitovi, cudzincovi, sirote a vdove, aby jedli v tvojich bránach a nasýtili sa, povieš pred Hospodinom, svojím Bohom: Vyniesol som z domu, čo bolo posvätné a dal som to levitovi, cudzincovi, sirote a vdove celkom tak, ako si mi prikázal.

Rim 14, 5-6 Niekto pokladá určitý deň za dôležitejší ako iný, druhý hodnotí každý deň rovnako. Každý nech je úplne presvedčený o svojom presvedčení. Kto zachováva určitý deň, zachováva ho pre Pána.

Poznáte aj vy nejaké? :)

log
Dátum registrácie: 06 Nov 2017, 06:51
Kontaktovať používateľa:

Re: Ktoré verše z Biblie by adventisti najradšej vymazali

Neprečítaný príspevok od používateľa log »

Gusto napísal: 25 Jan 2018, 20:39 Otváram novú tému a mám aj nejaké tipy:

1M 9,3 Všetko, čo sa hýbe a žije, budete mať za pokrm, všetko vám dávam, ako predtým zelené byliny.

5M 26,12-13 Keď v treťom roku, v roku desiatkov, úplne odovzdáš všetky desiatky zo svojej úrody a dáš levitovi, cudzincovi, sirote a vdove, aby jedli v tvojich bránach a nasýtili sa, povieš pred Hospodinom, svojím Bohom: Vyniesol som z domu, čo bolo posvätné a dal som to levitovi, cudzincovi, sirote a vdove celkom tak, ako si mi prikázal.

Rim 14, 5-6 Niekto pokladá určitý deň za dôležitejší ako iný, druhý hodnotí každý deň rovnako. Každý nech je úplne presvedčený o svojom presvedčení. Kto zachováva určitý deň, zachováva ho pre Pána.

Poznáte aj vy nejaké? :)
Len sa Gusto neposmievaj. Jahveho (Mojzisov) zakon je nad vsetkym a to co bolo pred nim a po nom je B-eckove.

Pyšní sa mi náramne posmievajú, no ja sa od tvojho zákona neodchýlim.Rozpomínam sa, Hospodin, na tvoje odveké rozhodnutia a teším sa...
Hospodin, naveky pevne stojí v nebesiach tvoje slovo.Z pokolenia na pokolenie trvá tvoja vernosť; zem si upevnil a stojí. Všetko stojí dodnes podľa tvojich predpisov a všetko ti slúži. Keby mi tvoj zákon nebol útechou, bol by som zahynul vo svojom pokorení. Nikdy nezabudnem na tvoje rozkazy, lebo nimi si ma oživil. Tvoj som, zachráň ma, lebo skúmam tvoje rozkazy. Striehnu na mňa bezbožní, aby ma zahubili; no ja si všímam tvoje napomenutia. Videl som, že každá dokonalosť má medze, tvoj príkaz je však bez medzí. Ako len milujem tvoj zákon!
Naposledy upravil/-a log v 25 Jan 2018, 22:47, upravené celkom 2 krát.

log
Kontaktovať používateľa:

Inak obsahovo podobne, ak nie identicke, je vlakno clanky-f9/aka-veta-sa-adventistovi-vysl ... -t549.html

Ale nakoniec sa to vzdy zvrhne na tazke debaty o temach ktore uz boli dopodrobna rozobrane v inych vlaknach, takze ak mas chut diskutovat nieco konkretne, tak pre vsetky Tebou citovane temy uz su povytvarane vlakna a je to tam prebrate, vcitane Tvojich textov, zo vsetkych stran.

Radsej nam, pre ozivenie, povedz, akeho si Ty vyznania a ktore verse nejdu dobre v Tvojej cirkvi na odbyt...

Laco.

Neprečítaný príspevok od používateľa Laco. »

Gusto napísal: 25 Jan 2018, 20:39Otváram novú tému a mám aj nejaké tipy:
Pravoverný Adventisti odpovedať nebudú, majú na všetko odpoveď, a na čo nemajú odpoveď na to sú nacvičené formulky typu, „to nám Pán v božom kráľovstve vysvetlí“. Ostatní si zgustnú, ale mám pocit že táto téma tu už bola. Ale keď už píšem neodpustím si jednu pikošku. Je tu človek určený ústredím CASD ktorý má aktívne vystupovať a argumentovať na tomto fóre. Či je za to platený neviem ale logiku to má, mediálna alebo informačná vojna je už dnes aj v cirkvi.

ambassador
Dátum registrácie: 26 Jan 2016, 18:25
Kontaktovať používateľa:

Neprečítaný príspevok od používateľa ambassador »

Gusto napísal: 25 Jan 2018, 20:39 Otváram novú tému a mám aj nejaké tipy:
Gusto, Gusto to není nové téma. To je staré téma, které tu už bylo přetřásáno. Jsem starý adventista,
ledacos se mě nelíbí uvnitř mé církve, Jsem tedy průhledný. Anonym (nepřihlášený, nedohledatelné názory) o kterém není jasno, kam vlastně patří a jestli také nemá "máslo" na hlavě. Zdá se že tvůj postoj je neprůstřelný. Je to dáno tím, že vlastně žádný nemáš.
Za prvé adventisté nepotřebují vymazávat některé texty z Bible. Použití prvního textu je tak naivní, že je až nápadné, jak ignoruješ kontext. Ty další jsou už trochu náročnější, ale nejsou pro mě a pro můj křesťanský život neřešitelné.
Dej sem něco ze svého postoje z Bible nebo k Bibli a pak se uvidí o co ti vlastně jde.

Neregistrovaný

Neprečítaný príspevok od používateľa Neregistrovaný »

ambassador napísal: 26 Jan 2018, 15:36Anonym (nepřihlášený, nedohledatelné názory) o kterém není jasno, kam vlastně patří a jestli také nemá "máslo" na hlavě.
Kto si? Že chceš mať o ľudoch na tomto fóre jasno, a kam patria? A či nemajú maslo na hlave??? Toto robili bolševici.

ambassador
Dátum registrácie: 26 Jan 2016, 18:25
Kontaktovať používateľa:

Neprečítaný príspevok od používateľa ambassador »

Hosť napísal: 26 Jan 2018, 21:19
ambassador napísal: 26 Jan 2018, 15:36Anonym (nepřihlášený, nedohledatelné názory) o kterém není jasno, kam vlastně patří a jestli také nemá "máslo" na hlavě.
Kto si? Že chceš mať o ľudoch na tomto fóre jasno, a kam patria? A či nemajú maslo na hlave??? Toto robili bolševici.
Som člověk, nejsem bolševík ani jsem nebyl. V diskuzi je potřeba znát názor druhého, jinak to není diskuze, ale obviňování a v tomto případě adventistů, že by jsme chtěli neexistenci veršů.

log
Kontaktovať používateľa:

Laco. napísal: 26 Jan 2018, 06:20
Pravoverný Adventisti odpovedať nebudú, majú na všetko odpoveď, a na čo nemajú odpoveď na to sú nacvičené formulky typu, „to nám Pán v božom kráľovstve vysvetlí“.
Suhlas. Naviac ako ukazala anketa, odhadom asi len 10-20% navstevnikov tychto stranok su adventisti, zbytok su inoverci na misijnej vyprave pripadne rozni posmievaci, ktori moc nemaju co povedat, len sa chcu pobavit.
Laco. napísal: 26 Jan 2018, 06:20 Ostatní si zgustnú, ale mám pocit že táto téma tu už bola.
Ano uz to tu vsetko bolo, staci precitat prislusne vlakna.
Laco. napísal: 26 Jan 2018, 06:20 Ale keď už píšem neodpustím si jednu pikošku. Je tu človek určený ústredím CASD ktorý má aktívne vystupovať a argumentovať na tomto fóre. Či je za to platený neviem ale logiku to má, mediálna alebo informačná vojna je už dnes aj v cirkvi.
To som si nevsimol zatial ze by tu niekto taky bol )))

log
Kontaktovať používateľa:

ambassador napísal: 26 Jan 2018, 21:29 V diskuzi je potřeba znát názor druhého, jinak to není diskuze.
Absolutne suhlasim. Je zaujimave, ze sem chodi vela ludi, ktori dokonca aj pod anonymom sa boja priznat z akej cirkvi su a aky je ich nazor. Zvlastny fenomen, neviem ci je to hanba za seba alebo za svoju cirkev ci svoje presvedcenie alebo je za tym obava, ze si ich aj napriek anonymu niekto najde...

log
Kontaktovať používateľa:

Ale aby sme Gustovi odpovedali, za seba, poznam vela adventistov a sam som bol adventista. Ani raz nikdy som nepocul nikoho povedat, ze by chcel vymazat nejaky vers ci slovo z Biblie. Takze odpoved na Gustovu otazku znie: Ziaden.

Napísať odpoveď

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 9 neregistrovaných