ambassador napísal: ↑12 Feb 2018, 17:52
Tvé komentáře čtu pečlivě, je to náročné, protože v textu tvých komentářů je těžká orientace, kdo co napsal! Více se mě jeví, že jsi to právě ty, kdo špatně čte komentáře druhých a neustále jim podsouvá něco co vlastně ani nenapsali.
Nikde jsem nepsal, že popírám desatero napsané Prstem Božím do kamene. Desatero je unikátní záznam. Dokazovat ho každým slovem v Bibli tam, kde je jen náznak slova přikázat, přikázání a další ekvivalenty tomu podobné, jsou hrátky na vykladače a učitele zákona, jak o nich psal ap. Pavel v dané epištole. V tomto konkrétním případě v ep. 1.Tim.1,5 se nejedná o výraz týkající se přímo desatera, ale to bylo právě jedním z jevů ve sboru v Efezu. Někteří si zde hráli na učitele zákona a ve skutečnosti jen žvanili a odváděli od evangelia Ježíše Krista.
Zákon Boží je svatý jen tehdy pokud je v kompetenci spravedlivého Boha. Zákon v interpretaci člověka nemusí být svatý, je zneuctěný nesprávným výkladem násilně vyrvaným z pera pisatelů Bible. Člověk, který každého kdo má jiný pohled následně vylučuje, není nástrojem Boha. Potřebuje se napřed naučit úctě a pokoře, kterou měli bibličtí pisatelé.
Rozpory ve výjádření br. Mikima na tomto vlákně. Proč operuje texty ap. Pavla a současně ho popírá? Dokonce ho považuje za zmateného apoštola:
mikim » 07 Feb 2018, 10:22 I ap. Pavel, který byl celkem hodně zmatený apoštol a papouškoval nejspíše vždy to co uslyšel na svých cestách např. od
mikim » 07 Feb 2018, 10:26 Bez spisů ap. Pavla bych se 100% obešel, čím tenčí Písmo tím srozumitelnější mně osobně stačí učení Pána Ježíše Krista, případně apoštolů Jakuba, Jana a Petra, kteří chodili s ním a věřili a učili stejně jako Ježíš.
Ap. Pavel učí někdy i dokonce úplně obráceně než Ježíš, jindy zase napíše něco pěkného, zkrátka kam vítr tam plášť, těžko soudit zda nebyl jen falešným samozvaným apoštolem, i když zemřel za Krista.
mikim » 07 Feb 2018, 22:13 Život a dílo apoštola Pavla
na základě výzkumů, úvah a doměnek Geralda Messadie
mikim » Včera, 15:04 [KB1613] Ř 7:25 Děkujiť Bohu skrze Jezukrista Pána našeho. A takž tedy tentýž já sloužím myslí zákonu Božímu, ale tělem zákonu hřícha.
atd. atd.
mikim » Dnes, 11:53 - (11 přikázání br. Mikima)
"Nebudeš dodržovat Boží přikázání přijdeš o spasení, budeš dodržovat Boží přikázání budeš spasen.."
---------------------
Kdo tady svou myslí každého nepatřičně častuje? Jaké je jeho sloužení myslí Božímu zákonu? Rozumí tomu rozporu na který ap. Pavel poukazuje?
Ježíš ve své promluvě ukazuje, že jen pouhé slovo, nepatřičným označením druhého, se stáváme porušitelem zákona. synonyma a podoby slova blázen, snad zde nemusím uvádět.
.................................
Na závěr jedna otázka pro tebe Mikime, napřed tvá citace z Bible:
mikim » Dnes, 11:53 [KB1613] 1 J 5:3 Nebo toť je láska Boží, abychom přikázaní jeho ostříhali; a
přikázaní jeho nejsou těžká.
Vysvětli mě, proč máš velké problémy se slušností a úctou k druhým diskutérům, když ta přikázání nejsou těžká?
Poslední bonusová otázka: Zachováváš důsledně všechna přikázání Boží?
...Nikde jsem nepsal, že popírám desatero napsané Prstem Božím do kamene.
Netvrdil jsem, že ho popíráš, ale na druhé straně Desateru často „házíš klacky pod nohy“ a snažíš se ho často v jasným verších NZ zpochybnit.
...Dokazovat ho každým slovem v Bibli tam, kde je jen náznak slova přikázat, přikázání a další ekvivalenty tomu podobné, jsou hrátky na vykladače a učitele zákona, jak o nich psal ap. Pavel v dané epištole.
Proto musíš vždy číst celou kapitolu, abys pochopil o jaká přikázání či zákony se konkrétně jedná.
...V tomto konkrétním případě v ep. 1.Tim.1,5 se nejedná o výraz týkající se přímo desatera, ale to bylo právě jedním z jevů ve sboru v Efezu
Asi jsme si nerozuměli, já se v konverzaci s Tebou nesnažím vysvětlit verš 1. Tim. 1,5 zda je tam myšleno ve slově přikázání-přikázání Desatera, to tento verš neříká, naopak je zde jakékoliv přikázání spojeno s láskou, což jsem ti potvrdil v minulém komentáři i dalšími verši jako 1 J 5:3, 2 J 1:6.
...Motiv Pavlova důrazného dopisu pro Timotea je láska a neřeší desatero.
A proto musíš číst celou kapitolu, protože další verše, které jsem ti uvedl 2x Tvé tvrzení zcela vyvrací, protože apod. Pavel mluví o zákoně, který je dobrý, mluví o přikázáních Desatera a dalších zákonů.
A tak ti ho zopakuji ještě jednou potřetí a naposledy:
[KB1613] 1 Tm 1:8 Víme pak, že dobrý jest zákon, když by ho kdo náležitě užíval.
[KB1613] 1 Tm 1:9 Toto znaje, že spravedlivému není uložen zákon, ale nepravým a nepoddaným, bezbožným a hříšníkům, nešlechetným a nečistým, mordéřům otců a matek, vražedlníkům, (…nomoj the law…..)
[KB1613] 1 Tm 1:10 Smilníkům, samcoložníkům, těm, kteříž lidi kradou, lhářům,křivým přísežníkům, a jestli co jiného, ješto by bylo na odpor zdravému učení,
[KB1613] 1 Tm 1:11 Jenž jest podlé slavného evangelium blahoslaveného Boha, kteréž mně jest svěřeno.
Máš tady od Pavla vysvětleno, zákon je dobrý, pro ty kdo ho správně užívají a dále vyjmenovává min. 3 přikázání Desatera + další přikázání Mojžíšova zákona. A tím jednoznačně potvrzuje jejich platnost. A to ještě navíc je zákon podle evangelia blahoslaveného Boha.
...Zákon v interpretaci člověka nemusí být svatý, je zneuctěný nesprávným výkladem násilně vyrvaným z pera pisatelů Bible.
Jednoznačný význam zákona či přikázání je vždy potvrzen četbou celé kapitoly nebo i více kapitol kde je v dalších verších vždy upřesněno o jaký zákon či přikázání se jedná (alespoň většinou).
...Člověk, který každého kdo má jiný pohled následně vylučuje, není nástrojem Boha.
Co se týče Desatera a jeho platnosti, zde jiný pohled neexistuje, Ježíš jasně říká, že ti co ho porušují nebudou spasení a ti co ho dodržují obdrží věčný život + další a to platí pro Ambassadora i pro Mikima:
Zjevení Janovo 22:14 Blahoslavení, kteříž zachovávají přikázání jeho, aby měli právo k dřevu života a aby branami vešli do města.
15 Vně pak budou psi a čarodějníci, a smilníci, a vražedlníci, a modláři, i každý, kdož miluje a činí lež.
Marek 10:17 Potom když vyšel na cestu, přiběhl jeden, a poklekna před ním, otázal se ho, řka: Mistře dobrý, co učiním, abych života věčného dědičně došel?
18 I řekl mu Ježíš: Co mne nazýváš dobrým? Žádný není dobrý, než sám toliko Bůh.
19 Přikázání umíš: Nezcizoložíš, nezabiješ, neukradneš, nevydáš falešného svědectví, neoklamáš, cti otce svého i matku.
20 A on odpověděv, řekl jemu: Mistře, toho všeho jsem ostříhal od své mladosti.
21 Tedy Ježíš pohleděv na něj, zamiloval ho, a řekl mu: Jednohoť se nedostává. Jdi, a cožkoli máš, prodej, a dej chudým, a budeš míti poklad v nebi; a pojď, následuj mne, vezma kříž svůj.
22 On pak zarmoutiv se pro to slovo, odšel, truchliv jsa; nebo měl mnohá zboží.
23 A pohleděv vůkol Ježíš, dí učedlníkům svým: Aj jak nesnadně ti, jenž statky mají, vejdou do království Božího.
...Rozpory ve výjádření br. Mikima na tomto vlákně. Proč operuje texty ap. Pavla a současně ho popírá? Dokonce ho považuje za zmateného apoštola:
Ano znovu opakuji, že bez učení apod. Pavla bych se 100% obešel a nepotřebuji to co napsal ke spasení, stejně jako jeho slova nepotřeboval ke spasení nikdo ve SZ. Jeho učení se totiž liší s tím co učil Ježíš jak jsem uvedl v odkazech a Ježíš je pro mne na prvním místě. Tam kde se apoštol Pavel v učení neliší s Ježíšem a ostatními apoštoly, pak tyto místa (verše) nemám problém použít a veřit jim.
...Vysvětli mě, proč máš velké problémy se slušností a úctou k druhým diskutérům, když ta přikázání nejsou těžká?
Pravda někdy přitvrdím (proto má tvrdší slova neber někdy příliš vážně), ale proti tomu se Desatero nestaví, stejně tak občas přitvrdil i Ježíš, když ho evidentně nasrali prodavači v chrámě!
Poslední bonusová otázka: Zachováváš důsledně všechna přikázání Boží?
Snažím se na 99%, ale občas ujedu jako každý, ale to neznamená, že se snažit přestanu a budu hřešit.