Už antický filozofi a myslitelia v davnych časoch vedeli že odpustenie, nádej a vdačnosť majú neuveritelne pozitívny vztah na osobnú pohodu človeka. Všetky náboženstvá s týmito atribútmi pracujú, ale biblia zvládla túto tému najlepšie.log napísal:Kto nas chcel zblbnut a preco ?
Nevypočutá modlitba
Re: Nevypočutá modlitba
log napísal: ↑06 Okt 2017, 21:43Ale preco sa nam niekto v Biblii snazil vobec nahovorit, ze Boh plni prosby ???
-
- Dátum registrácie: 26 Jan 2016, 18:25
- Kontaktovať používateľa:
Víra není obchodním vztahem, systémem "něco za něco"
Víra není ani nauka církve. Víra je vztah, který se může změnit na důvěru. V tom je rozdíl mezi "věřícími a věřícími"..
Když Bůh vyslyší modlitbu, člověk se chválí? Když Bůh modlitbu nevyslyší, člověk to tají?
Vyslyšená modlitba odhalí něco z člověka. Nevyslyšená modlitba odhalí skutečný vztah člověka, proč vlastně věří.
Možná, že jsou v Bibli jakési narážky na podmínky na vyslyšení modliteb, ale Bůh se tím neřídí.
Něco jiného je konkrétní text v Bibli. Co je tam napsáno? Proč je to napsáno? V jaké souvislosti je to řečeno? Komu to Kristus řekl?
Není to návod, jak dosáhnout odstranění hory.
Dnes,když jsem ten text znovu pročítal, jsem se zamýšlel. Kladl jsem si otázky. Hledal jsem horu, na kterou Ježíš ukazoval. Mohli by jste mě poradit o jakou horu se jedná a do jakého moře se má vrhnout?
Měl Ježíš na mysli skutečnou horu a skutečné moře? Mohla být pro učedníky tou horou Kristova moc projevená na uschlém fíkovníku?
Kolik toho učedníci už s Ježíšem prožili? Kolik toho ještě potřebovali, aby jim došlo, že ON je ten očekávaný?
Dnešnímu čtenáři může uniknout ten fakt, že učitel kolem sebe shromáždil žáky, které učil. Nebylo to nic neobvyklého. Ježíš kolem sebe shromáždil větší počet žáků. V daném čase s ním zůstalo 12 jednotlivců.
Otázka není konstatování!
Víra není ani nauka církve. Víra je vztah, který se může změnit na důvěru. V tom je rozdíl mezi "věřícími a věřícími"..
Když Bůh vyslyší modlitbu, člověk se chválí? Když Bůh modlitbu nevyslyší, člověk to tají?
Vyslyšená modlitba odhalí něco z člověka. Nevyslyšená modlitba odhalí skutečný vztah člověka, proč vlastně věří.
Možná, že jsou v Bibli jakési narážky na podmínky na vyslyšení modliteb, ale Bůh se tím neřídí.
Něco jiného je konkrétní text v Bibli. Co je tam napsáno? Proč je to napsáno? V jaké souvislosti je to řečeno? Komu to Kristus řekl?
Není to návod, jak dosáhnout odstranění hory.
Dnes,když jsem ten text znovu pročítal, jsem se zamýšlel. Kladl jsem si otázky. Hledal jsem horu, na kterou Ježíš ukazoval. Mohli by jste mě poradit o jakou horu se jedná a do jakého moře se má vrhnout?
Měl Ježíš na mysli skutečnou horu a skutečné moře? Mohla být pro učedníky tou horou Kristova moc projevená na uschlém fíkovníku?
Kolik toho učedníci už s Ježíšem prožili? Kolik toho ještě potřebovali, aby jim došlo, že ON je ten očekávaný?
Dnešnímu čtenáři může uniknout ten fakt, že učitel kolem sebe shromáždil žáky, které učil. Nebylo to nic neobvyklého. Ježíš kolem sebe shromáždil větší počet žáků. V daném čase s ním zůstalo 12 jednotlivců.
Otázka není konstatování!
-
- Dátum registrácie: 10 Jan 2017, 10:40
Poznámka o víře, která přenáší hory, je židovské pořekadlo. Ježíš říká učedníkům něco, čemu mohli rozumět. Tou "horou" mohl být chrám. Nenesl ovoce, stejně tak jako ten fíkovník.
Židovské pořekadlo nezná dnešní způsob moderního pojetí víry typu: "Budu-li věřit, spadne mi z nebe mercedes." Může to Bůh učinit? Jistěže může. Ale taková víra si "diktuje podmínky", a to není nic jiného než evangelium prosperity.
Bohu je milá taková víra, kdy věřím, že Bůh má moc jednat. A tak mi možná z nebe nespadne mercedes, ale inspirace, kam bych se mohl zeptat na práci...
Věřím, že Bůh je dobrý a nedává lidem kámen, když Ho prosí o chléb, a věřím, že odměňuje víru člověka.
Věříme-li moderně, budeme mít problém s nevyslyšenou modlitbou, protože Bůh nefunguje podle našich představ. Bůh nám odmítl dělat automat, do kterého vhodíme minci, aby nám vypadly dvě.
Věříme-li druhým způsobem, nevyslyšená modlitba nás nebude znervózňovat, protože Bohu nepředepisujeme, jak má jednat. Ale víme, že On jedná. Často nám dává nad naše pomyšlení, i když to v danou chvíli nemusíme chápat. To už je vztah důvěry.
Když jsem uvěřila, propadla jsem tak jako mnoho jiných křesťanů, klamu, že Bůh je tu na to, aby se mi dobře dařilo, abych byla spokojená, zdravá, bohatá a já nevím, co ještě. Ale zapomínáme na to, že Bůh tu není pro nás, ale my pro Něho. Jsme tu na Boží slávu, na to, abychom sloužili. Ano, Ježíš je vítěz. A my spolu s Ním. Jenže Ježíš šel i cestou kříže. A my spolu s Ním. Učedník není nad svého Pána. Ale víra hory přenáší
Židovské pořekadlo nezná dnešní způsob moderního pojetí víry typu: "Budu-li věřit, spadne mi z nebe mercedes." Může to Bůh učinit? Jistěže může. Ale taková víra si "diktuje podmínky", a to není nic jiného než evangelium prosperity.
Bohu je milá taková víra, kdy věřím, že Bůh má moc jednat. A tak mi možná z nebe nespadne mercedes, ale inspirace, kam bych se mohl zeptat na práci...
Věřím, že Bůh je dobrý a nedává lidem kámen, když Ho prosí o chléb, a věřím, že odměňuje víru člověka.
Věříme-li moderně, budeme mít problém s nevyslyšenou modlitbou, protože Bůh nefunguje podle našich představ. Bůh nám odmítl dělat automat, do kterého vhodíme minci, aby nám vypadly dvě.
Věříme-li druhým způsobem, nevyslyšená modlitba nás nebude znervózňovat, protože Bohu nepředepisujeme, jak má jednat. Ale víme, že On jedná. Často nám dává nad naše pomyšlení, i když to v danou chvíli nemusíme chápat. To už je vztah důvěry.
Když jsem uvěřila, propadla jsem tak jako mnoho jiných křesťanů, klamu, že Bůh je tu na to, aby se mi dobře dařilo, abych byla spokojená, zdravá, bohatá a já nevím, co ještě. Ale zapomínáme na to, že Bůh tu není pro nás, ale my pro Něho. Jsme tu na Boží slávu, na to, abychom sloužili. Ano, Ježíš je vítěz. A my spolu s Ním. Jenže Ježíš šel i cestou kříže. A my spolu s Ním. Učedník není nad svého Pána. Ale víra hory přenáší

Budu-li věřit, spadne mi z nebe mercedes." Může to Bůh učinit? Jistěže může.

-
Lery, to si urobil čo s tým předchozím textom?Lery napísal: ↑19 Feb 2018, 22:45 Budu-li věřit, spadne mi z nebe mercedes." Může to Bůh učinit? Jistěže může.![]()
![]()
![]()
Dříve než něco posměšného napíšeš, tak si pořádně přečti souvislost. Takto se jen zesměšňuješ.
Ono to v tom kontextu předchozího komentáře bylo úplně v pořádku.
Neviem preco to banalizujes ? Uvedene verse nie su ziadne "jakesi narazky" ale naprosto jasne tvrdenia. Ze sa ani Boh neriadi tym co je v Pisme je mi jasne, ale som prekvapeny ze to vravis i Ty.ambassador napísal: ↑19 Feb 2018, 19:00
Isteze skutocne. Tak ako bol figovnik skutocny, tak je I morusa skutocna a tak je I vrch skutocny.
Neviem preco sem miesas automat a mince. Jezis povedal "ak dvaja budu prosit o cokolvek, dostanu to". Jezis nepovedal, ze musia vhadzovat mince. Staci prosit a Boh splni cokolvek. Take bolo ucenie Jezisa.Lída Rohalová napísal: ↑19 Feb 2018, 21:27 Bůh nám odmítl dělat automat, do kterého vhodíme minci, aby nám vypadly dvě.
Ty tu propagujes ine ucenie, neviem odkial. Hovoris, ze ak clovek prosi o nieco, Boh mu to neda, ale da mu miesto toho nieco uplne ine. Divna myslienka. Podla mna ak sa niekto modli za zdravie, nepotrebuje miesto toho od Boha dostat informaciu o tom, ktora nemocnica je lacnejsia. To nie je nic specialne.
-
Museli by jsme diskutovat o konkrétní citaci z Bible, aby jsme našli smysl toho co je tam psáno. Když píšeš o vyslyšení modliteb, nějak opomíjíš další místa, která se k modlitbě vyjadřují. (Jak tam je zapasováno: "Podle tvé vůle. Tvá vůle ať se stane.")log napísal: ↑22 Feb 2018, 07:25Neviem preco to banalizujes ? Uvedene verse nie su ziadne "jakesi narazky" ale naprosto jasne tvrdenia. Ze sa ani Boh neriadi tym co je v Pisme je mi jasne, ale som prekvapeny ze to vravis i Ty.ambassador napísal: ↑19 Feb 2018, 19:00
Isteze skutocne. Tak ako bol figovnik skutocny, tak je I morusa skutocna a tak je I vrch skutocny.
A co se týká té hory? Ty jsi u toho byl, když to bylo řečeno? Určitě tedy budeš vědět o kterou horu se jedná a do jakého moře se má vrhnout.
Modlitebník, který počítá s Boží vůlí si nic nevydupává. Takový modlitebník se modlí za něco konkrétního, ale řešení nechává na tom "Moudřejším".
-
- Dátum registrácie: 10 Jan 2017, 10:40
Domnívám se, že se zde může každý svobodně vyjadřovat.Neviem preco sem miesas automat a mince.
Nemyslím si to, co mi vkládáš do úst. Můj komentář jde pouze "pod povrch", a ti, kteří mu mají porozumět, porozumí. Je třeba číst souvislost. Podle mého názoru je víra absolutní základ, bez kterého nejde budovat vztah s Bohem. Chováme se tak, jak věříme, a prosíme tak, jak věříme. Věřím-li, že Bůh je dobrý, budu se modlit v důvěře, že mi dá to nejlepší. Nevěřím-li, že je Bůh dobrý, budu si říkat, co mi ten nevyzpytatelný Bůh zase provede, případně se nebudu modlit raději vůbec.Ty tu propagujes ine ucenie, neviem odkial. Hovoris, ze ak clovek prosi o nieco, Boh mu to neda, ale da mu miesto toho nieco uplne ine. Divna myslienka. Podla mna ak sa niekto modli za zdravie, nepotrebuje miesto toho od Boha dostat informaciu o tom, ktora nemocnica je lacnejsia. To nie je nic specialne.
Kto je prítomný
Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 2 neregistrovaní