Mluvení v JAZYCÍCH aneb pravý DAR JAZYKŮ od DS

Založte diskusiu o kázni, ktorú ste si vypočuli. (Bolo by dobre, ak by názov obsahoval meno kazateľa a názov kázne, príp. dátum a miesto, kde bola prednesená. Dôležité je, aby bol v príspevku uvedený aj odkaz, kde sa dá kázeň vypočuť - archív na zborových stránkach, youtube, vimeo, ...)
Tomáš Plechatýý

Re: Mluvení v JAZYCÍCH aneb pravý DAR JAZYKŮ od DS

Neprečítaný príspevok od používateľa Tomáš Plechatýý »

Počet vyjmenovaných národností je větší než počet apoštolů na daném místě. Aby každý z nich je uslyšel mluvit ve vlastní řeči, tak to nemohlo být tak že by každý mluvil jen jednou řečí.

Spíše ten zázrak vnímám tak, že cokoliv apoštolové tehdy řekli, tak každý posluchač tomu rozuměl a slyšel to právě ve své vlastní řeči.

Jinak by tam mohl napsat že každý z nich uslyšel někoho z nich ve své vlastní řeči.

Petr tam jenom kázal, ne prorokoval (ve smyslu že by mluvil něco o budoucnosti). Citace jiného proroctví není prorokování.

Jinak ten rozdíl je z těch textů které jsi citoval pořád jasný:

Ve skutcích mluvili apoštolové O Bohu, O velkých skutcích Božích a mluvili to lidem na znamení.

V Korintským Pavel popisuje, že kdo mluví jiným jazykem tak nemluví k lidem ale k Bohu a nikdo mu nerozumí.

Vždyť kdo ve vytržení mluví jazyky, nemluví k lidem, nýbrž k Bohu, a nikdo mu nerozumí. Je puzen Duchem, ale to, co říká, zůstává tajemstvím. (1 Kor 14,2)

Takže to vůbec není lidem srozumitelný jazyk!

Stejně tak z textu jasně vyplývá, že mluvit tímto jazykem má smysl i jen sama pro sebe před Bohem.

,,Kdyby neměli vykladače, ať ve shromáždění mlčí, každý ať mluví ve vytržení jen pro sebe a před Bohem." (1 Kor 14,28)

Jaký by asi mělo smysl mluvit jiným lidským jazykem sám pro sebe před Bohem?

mikim
Dátum registrácie: 06 Júl 2016, 22:44

Neprečítaný príspevok od používateľa mikim »

Tomáš Plechatýý napísal: 18 Mar 2018, 15:22 Počet vyjmenovaných národností je větší než počet apoštolů na daném místě. Aby každý z nich je uslyšel mluvit ve vlastní řeči, tak to nemohlo být tak že by každý mluvil jen jednou řečí.

Spíše ten zázrak vnímám tak, že cokoliv apoštolové tehdy řekli, tak každý posluchač tomu rozuměl a slyšel to právě ve své vlastní řeči.

Jinak by tam mohl napsat že každý z nich uslyšel někoho z nich ve své vlastní řeči.

Petr tam jenom kázal, ne prorokoval (ve smyslu že by mluvil něco o budoucnosti). Citace jiného proroctví není prorokování.

Jinak ten rozdíl je z těch textů které jsi citoval pořád jasný:

Ve skutcích mluvili apoštolové O Bohu, O velkých skutcích Božích a mluvili to lidem na znamení.

V Korintským Pavel popisuje, že kdo mluví jiným jazykem tak nemluví k lidem ale k Bohu a nikdo mu nerozumí.

Vždyť kdo ve vytržení mluví jazyky, nemluví k lidem, nýbrž k Bohu, a nikdo mu nerozumí. Je puzen Duchem, ale to, co říká, zůstává tajemstvím. (1 Kor 14,2)

Takže to vůbec není lidem srozumitelný jazyk!

Stejně tak z textu jasně vyplývá, že mluvit tímto jazykem má smysl i jen sama pro sebe před Bohem.

,,Kdyby neměli vykladače, ať ve shromáždění mlčí, každý ať mluví ve vytržení jen pro sebe a před Bohem." (1 Kor 14,28)

Jaký by asi mělo smysl mluvit jiným lidským jazykem sám pro sebe před Bohem?
Studuj podrobně tak jak jdou články za sebou, stojí to za to (ten poslední odkaz budu taky teprve číst...):

http://www.izachar.cz/charismaticky-babel/

http://www.izachar.cz/jazyky-letnice-zl ... ti-babelu/

http://www.izachar.cz/jazyky-mezi-korintskymi/

http://www.izachar.cz/zaverecna-poznamk ... losolalie/

http://www.izachar.cz/problem-autority- ... proroctvi/

Tomáš Plechatýý

Neprečítaný príspevok od používateľa Tomáš Plechatýý »

Nebudu to studovat a tebe už nebudu dál poslouchat.
Nepotřebuju 1000x omílané ,,důkazy" v sebeutvrzování se v dané pravdě.

Ty mě také ignoruješ.

To téma jazyků jsem si vyřešil a vybojoval osobně pro sebe mnohem dříve než jsi to sem přinesl ty.

Když tě poslouchám je to jako ozvěna minulosti.
Dopředu vím a znám ty argumenty co říkáš a řekneš z 99% to pro mne není nic nového (až na tvé zavrhnutí ap. Pavla).
Celá tvá obhajoba CASD víry a věrouky.
Konečně to pochop, že u mě nosíš dříví do lesa.
Já ty věci znám a sám jsem je dříve zastával.
Kdysi jsem byl jako ty Mikime!!

Já se do minulosti vracet nehodlám.

mikim

Tomáš Plechatýý napísal: 19 Mar 2018, 10:16 Nebudu to studovat a tebe už nebudu dál poslouchat.

Ty mě také ignoruješ.

To téma jazyků jsem si vyřešil a vybojoval osobně pro sebe mnohem dříve než jsi to sem přinesl ty.

Když tě poslouchám je to jako ozvěna minulosti.
Dopředu vím a znám ty argumenty co říkáš a řekneš z 99% to pro mne není nic nového (až na tvé zavrhnutí ap. Pavla).
Celá tvá obhajoba CASD víry a věrouky.
Konečně to pochop, že u mě nosíš dříví do lesa.
Já ty věci znám a sám jsem je dříve zastával.
Kdysi jsem byl jako ty Mikime!!

Já se do minulosti vracet nehodlám.
...Nebudu to studovat a tebe už nebudu dál poslouchat.

Já jsem tě nikdy nenutil, abys cokoliv studoval, nepíšu to jen Tobě, ale všem, ať si každý může udělat obrázek v tom čemu falešně věříš Ty a v tom čemu věří co se týče daru jazyků adventisté, ale dovolím si tvrdit, že i většina protestantů, kteří na dar jazyků vůbec nevěří, resp. pro mně i pro ostatní protestanty dar jazyků už od dob Letnic neexistuje a byl Pánem vzat (zrušen) a nikdo ho od té doby nedostal. Neexistuje ani jeden případ, že by někdo sám od sebe začal mluvit cizím jazykem prorocké slovo o Bohu, když přijel dělat evangelizaci do cizího státu aniž by se tento cizí jazyk někdy učil. Nebo alespoň o tom nevím a jistě by se o tom všude psalo. A o tom dar jazyků je.
Satanské žvatlání IQ-tykve charošů není a nikdy nebylo darem jazyků a už vůbec ne nějakých smýšlených andělských, protože i andělé mluvili s námi vždy našim srozumitelným jazykem a nikdy ne nějakým jejich andělským, ale je to jen jejich užvatlaný charismatický výmysl, který ani neumí vykládat a pokud ho vykládají tak si vymýšlejí úplné nesmysly. Stejným nesmyslem je modlitba v jazycích. Ani ta neexistuje a je to pořádný nejspíše satanský podvod. Ježíš ani apoštolové nikdy neučili nikoho modlitbu v jazycích (jakože nějakých andělských) ale apoštolové mluvili o tom, že když někdo dostal(ne) dar mluvení v cizím jazyku, aniž by se ho učil, tak pokud se bude před druhými modlit v tomto cizím jazyce k ničemu to druhým nebude, maximálně jen jemu (za předpokladu, že rozumí tomu co se modlí) a pokud nemá překladatele.
Ap. Pavel si prostě občas vymýšlí i co se týče modlitby v duchu, když mluví o tom, že:

1 Korintským 14:14  Nebo budu-li se modliti cizím jazykem, duch můj se toliko modlí, ale mysl má bez užitku jest.
15  Což tedy jest? Modliti se budu duchem, a modliti se budu i myslí; plésati budu duchem a plésati budu i myslí.
16  Nebo kdybys ty dobrořečil Bohu duchem, kterakž ten, jenž prostý člověk jest, k tvému dobrořečení řekne Amen, poněvadž neví, co pravíš?
17  Nebo ač ty dobře díky činíš, ale jiný se nevzdělává.

Nevím jak u koho, ale u mne se můj duch sám od sebe nikdy nemodlí k Bohu, aniž bych věděl vůbec co se modlí a abych neměl vůbec nad svým duchem kontrolu a nevěděl co v duchu sám říkám a co se v duchu sám modlím.
Vždy, když se modlím ve svém či cizím jazyce ať v duchu nebo nahlas mám zapojenou mysl, kdo nemá zapojenou mysl u modlitby a nechává svého ducha blábolením mluvit s Bohem aniž by věděl co musí být na tom velmi špatně! Ale falešný ap. Pavel tuto možnost, že za mne mluví můj duch zcela jasně ve verši 14 připouští, což je nesmysl.
Proto tvrdím, že si ap. Pavel v tomto vymýšlí jako i v jiných věcech, že je vůbec možné, aby můj duch mluvil sám s Bohem a já jsem nad tím neměl vůbec žádnou kontrolu. Aby můj duch cosi charismaticky žvatlal nesmyslná slova za mne a já jsem vůbec nevěděl co a neměl ho svého ducha pod kontrolou. Tomu by mohl věřit jedině úplně naivní charoš s IQ tykve.

...Ty mě také ignoruješ.

Ne vždycky si tě přečtu a napíšu ti, že jsi zase napsal pěknou blbost ::rolleyes::

...To téma jazyků jsem si vyřešil a vybojoval osobně pro sebe mnohem dříve než jsi to sem přinesl ty.

No něco jsi možná vybojoval, ale asi špatně, protože naprostá většina protestantů (samozřejmě mimo charoše) učí něco jiného.

...Když tě poslouchám je to jako ozvěna minulosti.
No ano jedině tak je to správné, musíme se vracet do minulosti a tam hledat důležité pravdy ne si vymýšlet nové.
Já v mnohém obhajuji učení CASD a EGW, i když se vším nesouhlasím (smýšlené učení o trojici či desátcích, které nelze v NZ dokázat a na ně mám jiný názor), ale jinak ve všem ostatním učení CASD i EGW podporuji a nemám s nimi problém.

...Já se do minulosti vracet nehodlám.

Tak se nevracej, nikdo tě nenutí číst co píšou jiní a reagovat na to, Ty sám jsi zareagoval jako první...)
Zato když napíšeš nějakou blbost co se týče věrouky, tak se vždycky ozvu, a nebudu tě ignorovat jako Ty mně, ať se ti to líbí nebo ne. Dal jsi se na stranu satana co se týče Desatera, daru jazyků aj. a to je třeba vyvracet a upozorňovat na tvé falešné učení. Co na to Tvoje rodina, asi se s Tebou nikdo nebaví na náboženské téma, že? Stačí, když si přečtou Tvoje články a nebo komentáře tady a mají asi dost. Ale pokud ti to nevadí...Kdo chce kam ::diablo:: , pomož si tam sám...

Lída Rohalová
Dátum registrácie: 10 Jan 2017, 10:40
Kontaktovať používateľa:

Neprečítaný príspevok od používateľa Lída Rohalová »

Mikim:

1) Vyjadřuješ se velmi urážlivě o církvích a lidech, kteří smýšlejí jinak než Ty.
2) Apoštol Pavel je pro Tebe ten, který slouží satanovi. Přitom on byl věrný Kristu až na smrt.

Z těchto důvodů už na Tebe většinou nereaguji. Pokud reaguji, je to kvůli jiným čtenářům, a tak to zůstane až do doby, kdy změníš své chování a začneš si lidí více vážit. Zde není problém ten, že nám lidem to "někdy ujede". Je to náš hřích, ale může se to stát a stává se to. U Tebe v současné době vnímám narůstající tendenci arogance vůči lidem i Bohu. Já Tě soudit nebudu, nepřísluší mi to. Pouze upozorňuji, že tato cesta nevede do nebe ani k dobrým vztahům s lidmi.

mikim

Lída Rohalová napísal: 19 Mar 2018, 12:40 Mikim:

1) Vyjadřuješ se velmi urážlivě o církvích a lidech, kteří smýšlejí jinak než Ty.
2) Apoštol Pavel je pro Tebe ten, který slouží satanovi. Přitom on byl věrný Kristu až na smrt.

Z těchto důvodů už na Tebe většinou nereaguji. Pokud reaguji, je to kvůli jiným čtenářům, a tak to zůstane až do doby, kdy změníš své chování a začneš si lidí více vážit. Zde není problém ten, že nám lidem to "někdy ujede". Je to náš hřích, ale může se to stát a stává se to. U Tebe v současné době vnímám narůstající tendenci arogance vůči lidem i Bohu. Já Tě soudit nebudu, nepřísluší mi to.
Pouze upozorňuji, že tato cesta nevede do nebe ani k dobrým vztahům s lidmi.

...1) Vyjadřuješ se velmi urážlivě o církvích a lidech, kteří smýšlejí jinak než Ty.

Naopak vyjadřuji se úplně přesně a trefně, ať se to komu v jiné církvi líbí nebo ne, tedy za předpokladu, že bych charoše vůbec považoval za církev, jakože je za církev spíše nepovažuji.

...2) Apoštol Pavel je pro Tebe ten, který slouží satanovi. Přitom on byl věrný Kristu až na smrt.

Apoštol Pavel je rozporuplná biblická postava, která jednou napíše něco pěkného s čím se dá souhlasit a slouží tím Bohu příště napíše úplnou blbost, kterou mají všichni ostatní problém pochopit nebo vůbec vyložit a kdy mluví úplně opačně než co učil Ježíš nebo i ostatní apoštolové a možná i nevědomky tím spíše slouží Božímu nepříteli satanovi, to jsem si nevymyslel já, ale spousta jiných křesťanů a je toho plný internet a mají v mnohém pravdu a ne že ne. Takže to co od něj je pravda přijímám a co ne nepřijímám, jestli byl věrný Kristu až na smrt já nesoudím, to ví jen Pán Ježíš Kristus, jen On je můj Pán, jen Boží Pravda mě může spasit, nikoliv samozvaný apoštol Pavel, který o ničem nerozhoduje a nelze u něj objektivně zjistit zda mluví pravdu nebo si vymýšlí.
Opakuji v čem se ap. Pavel liší v učení s Ježíšem:

http://jesuswordsonly.com/books/175-pau ... jesus.html

https://www.youtube.com/results?search_ ... +vs+jesus+

http://www.sevenroses.cz/index.php/pave ... -sluzebnik

http://www.sevenroses.cz/index.php/pave ... luzebnik-2

...Z těchto důvodů už na Tebe většinou nereaguji.

No jestli sis nevšimla, tak já na Tebe už dávno nereaguji, i když píšeš bludy a taháš tady mnohdy kázání falešných učitelů.

...U Tebe v současné době vnímám narůstající tendenci arogance vůči lidem i Bohu.
No nevím kde jsi na to přišla, ale takovou drzost, abych byl arogantní vůči Bohu a dělal všem okolo jako jiní třeba falešného biblického učitele opravdu nemám.
Jestli jsem na někoho drzejší tak se omlouvám, ale On si asi v tu chvíli nic jiného ani nezasloužil a já nemám problém napsat co si myslím doopravdy.

...Pouze upozorňuji, že tato cesta nevede do nebe ani k dobrým vztahům s lidmi.
No upozorňovat si můžeš kolik chceš, ale mé chování nijak nevybočuje s chováním jiných vč. Ježíše, který když se naštval tak létaly třísky v chrámě a "vlídnými slůvky" opravdu nešetřil...

ambassador
Dátum registrácie: 26 Jan 2016, 18:25
Kontaktovať používateľa:

Neprečítaný príspevok od používateľa ambassador »

Diskutovat s člověkem, který zde na jiném vlákně dříve napsal, že ke čtení Bible nepotřebuje Ducha Svatého je nebezpečné. Takový člověk chce vysvětlovat dary Ducha Svatého, jaký to paradox? V křesťanství vyšlo mnoho falešných duchů a církev CASD se tomu také nevyhnula. Bible používána, jako cáry papíru bez skladu a ladu. Skrze koho nepůsobí Duch Svatý, ten nemůže mluvit srozumitelným jazykem k lidem a k jejich užitku k růstu ve víře. Jen příliš mnoho slov bez užitku, emoce mohou být zasažené a pak je to jen mluvení "cizím jazykem".
Tento jedinec i když mluví, píše česky ve skutečnosti to zní jako cizí jazyk.
Jak dlouho si bude CASD hovět ve své vlastní výjimečnosti, kterou si sama usurpovala a přivlastnila plošně jen pro své církevní seskupení. Jak dlouho se na to budeš dívat Pane?

mikim

ambassador napísal: 19 Mar 2018, 14:03 Diskutovat s člověkem, který zde na jiném vlákně dříve napsal, že ke čtení Bible nepotřebuje Ducha Svatého je nebezpečné. Takový člověk chce vysvětlovat dary Ducha Svatého, jaký to paradox? V křesťanství vyšlo mnoho falešných duchů a církev CASD se tomu také nevyhnula. Bible používána, jako cáry papíru bez skladu a ladu. Skrze koho nepůsobí Duch Svatý, ten nemůže mluvit srozumitelným jazykem k lidem a k jejich užitku k růstu ve víře. Jen příliš mnoho slov bez užitku, emoce mohou být zasažené a pak je to jen mluvení "cizím jazykem".
Tento jedinec i když mluví, píše česky ve skutečnosti to zní jako cizí jazyk.
Jak dlouho si bude CASD hovět ve své vlastní výjimečnosti, kterou si sama usurpovala a přivlastnila plošně jen pro své církevní seskupení. Jak dlouho se na to budeš dívat Pane?
To by mě taky zajímalo kdo tady napsal, že ke čtení Bible nepotřebuje Ducha Svatého, to jsem tady u nikoho v komentářích vůbec nezaregistroval, že by to někdo napsal, nelžeš Ambassadore? Víš, že lháři do nebe nepůjdou?

...Jak dlouho si bude CASD hovět ve své vlastní výjimečnosti, kterou si sama usurpovala a přivlastnila plošně jen pro své církevní seskupení. Jak dlouho se na to budeš dívat Pane?

To prosím napsal adventista, kazatel Ambassador. To se divím, že tě ještě nevyloučili za taková škaredá slova o církvi :) . A ještě si bereš do úst Pána Boha, jakoby On za to mohl, když si církev adventistů skrze EGW vyvolil jako tu, která má nést trojandělské poselství.
Ambassadore opět to vypadá, že mluvíš z cesty, když se stavíš proti církvi adventistů sedmého dne.
S církví adventistů bude Ježíš až do konce. Lepší církev na tomto světě asi nenajdeš, i když i ona není bez chyby a nevěří všemu přesně podle Písma. Takže doufejme, že se církev protříbí a odejdou ti, co v ní nechtějí být a zůstane jen ostatek věrný víře Ježíšově a přikázáním Božím a zároveň se i očistí od bludných učení typu řk trojice či povinného dávání desátků, které nikdo nikdy v NZ neučil.

ambassador
Dátum registrácie: 26 Jan 2016, 18:25
Kontaktovať používateľa:

Neprečítaný príspevok od používateľa ambassador »

Pýcha předchází pád.
Jsi to právě ty, kdo tady tvrdil před nějakým časem, že ke čtení Bible nepotřebuje Ducha Svatého.

mikim

ambassador napísal: 19 Mar 2018, 14:46 Pýcha předchází pád.
Jsi to právě ty, kdo tady tvrdil před nějakým časem, že ke čtení Bible nepotřebuje Ducha Svatého.
Čekal bych, že nám všem tady poskytneš důkaz, kde jsem přesně něco takového a kdy napsal, ale kde nic tu nic... ::dash::
V opačném případě jsi lhář ne?

Napísať odpoveď

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 0 neregistrovaných