Mluvení v JAZYCÍCH aneb pravý DAR JAZYKŮ od DS

Založte diskusiu o kázni, ktorú ste si vypočuli. (Bolo by dobre, ak by názov obsahoval meno kazateľa a názov kázne, príp. dátum a miesto, kde bola prednesená. Dôležité je, aby bol v príspevku uvedený aj odkaz, kde sa dá kázeň vypočuť - archív na zborových stránkach, youtube, vimeo, ...)
Neregistrovaný

Re: Mluvení v JAZYCÍCH aneb pravý DAR JAZYKŮ od DS

Neprečítaný príspevok od používateľa Neregistrovaný »

Mikime z rodu Laufersweilerů, není úplně jasné který z nich jsi, možná jsi jen spřízněn přes nějakou jejich ženu nebo potomek jejich sestry. V tom případě by jsi měl jiné příjmení.
Já si myslím, že Mikim je spíše z rodu "M. z Vítkova". Vzpomínám na jeden br.M., jak nás terorizoval svými názory a poukazoval na svou zbožnost. Po letech se jeho víra zhroutila, přiznal, že žije v nefunkčním vztahu a s manželkou se rozešel. Na prahu důchodu se znovu oženil a má malé dítě, došlo taky k přehodnocení některých věcí, kterým věřil.
Slavná hymna hippies "All you need is love" je pravdivá, kde není láska, je vyprahlost a není vztah s Kristem.Od lásky (ne zákona) se to vše odvíjí, kdo nemiloval, Boha nepoznal. Mikimovi ale rozumím, léta jsem takto žil, stálo mne to rozbití vztahů a téměř jsem Krista opustil. Nakonec jsem poznal, že tudy cesta nevede, zákoníci mne už neohrožují, mám jistotu spasení, protože jsem přijal Krista. Přineslo mi to do života radost a naplnění.
S hodnocením Wyatta souhlasím, nakonec dobrou recenzi udělali již před lety bratři Standišové a u nás Matěj Louda:
http://matej4212.blogspot.cz/2010/11/ro ... -nebo.html

mikim
Dátum registrácie: 06 Júl 2016, 22:44

Neprečítaný príspevok od používateľa mikim »

ambassador napísal: 24 Mar 2018, 13:33
mikim napísal: 21 Mar 2018, 06:35

Jeden můj rodinný příslušník byl za 2sv. války odsouzen k trestu smrti za to že dodržuje sobotu a nechce střílet se zbraní, a jemu se zjevil anděl, který s ním mluvil jeho řečí (pozemským jazykem), že bud druhý den propuštěn, protože je vzácný Bohu a tak se to stalo. Toto je praxe. Stejně tak, jak se andělé zjevovali v Písmu komukoliv, vždy s ním mluvili jeho pozemským jazykem, stejně tak s EGW.
od mikim » 21 Mar 2018, 22:41
Byla to vysoká postava (až ke stropu), která zářila, i když tělo viděl spíše v mlze, hlavu pak ostře a on mu řekl jeho vlastním jazykem, že bude vysvobozen na druhý den, pobýval několik měsíců cca 2-3 v nacistickém vězení za to, že nechtěl vykonat rozkaz a nosit zbraň + zato, že nechtěl fungovat jako voják v sobotu a to je na tom důležité, a za neuposlechnutí rozkazu se dával za 2 sv. války okamžitě trest smrti, řekli mu dopředu budeš popraven. Ale Bůh ho takto zázračně zachránil a on se dožil 85 let a přivedl za svého života mnohé ke Kristu. Když mi to vyprávěl byl jsem malý kluk +-10-12let.
Mikime z rodu Laufersweilerů, není úplně jasné který z nich jsi, možná jsi jen spřízněn přes nějakou jejich ženu nebo potomek jejich sestry. V tom případě by jsi měl jiné příjmení. Dnes jsem znovu pročítal knihu ve které je příběh tvého předka. Pokud patříš do toho rodu, tak jsi to trochu zkreslil. Ve vzpomínkách je vzpomenuto, že dotyčný br. měl "živý" sen, ty jsi tomu dal skutečnou podobu postavy.
Cituji z knihy: "V tom snu před sebou uviděl světlou postavu jasně ozařující celou jeho kobku.........V tom snu ho někdo doprovázel......... Otec se s tím průvodcem začal dohadovat a řekl mu: " (str. 84
Důvod, proč měl být zastřelen byla jeho korespondence a výzvy k neúčasti na střílení a o tvrzení, že žádná světová říše zde již nebude. I o tom je v dané knížce. kniha se jmenuje: "Ve stínu ruky tvé" ( Erich Theodor Lauferswaeiler ) V dané knížce je jeho slib, který učinil na gestapu: " "Když soudce otce vyslechl, postavil se a řekl: "Pane Laufersweilere, když mi slíbíte, že do konce války nebudete tyto své názory rozšiřovat, jste volný." (str. 87-88) Otec neměl na vybranou. Kdyby řekl, že je bude rozšiřovat, zastřelili by ho a stejně by nic rozšiřovat nemohl. Proto mu to slíbil......""
Je to dobrá kniha s dobrým příběhem a vzpomínka na všechny, kteří byli v době vlády KSČ perzekvování. Žel nejsou tam všichni.
Ani vsunutá vzpomínka od br. L Švihálka nemá všechny jména, ale on to ukončuje zkratkou - atd.
Zdá se, že podobnost je až příliš nápadná s tvým vyprávěním, jen jsi si tam dodal výšku postavy. Takto vlastně funguje tradování, postupné zkreslování a přidávání. Kdo tu knihu četl určitě si všiml toho nového Mikimova přizdobování.
Tím uzavírám dohadování s tebou na tomto vlákně.

Poslední myšlenka z výše uvedené knihy:
""Vědomí, že mám své hranice, mi pomáhá, abych se nechvástal, ale abych také sám sebe neměl v nenávisti, když zklamu. Apoštol Pavel napsal: "Kdo si tedy myslí, že pevně stojí, ať dává pozor, aby nepadl."" .Kor. , (opsáno ze strany 157 )

...Dnes jsem znovu pročítal knihu ve které je příběh tvého předka. Pokud patříš do toho rodu, tak jsi to trochu zkreslil. Ve vzpomínkách je vzpomenuto, že dotyčný br. měl "živý" sen, ty jsi tomu dal skutečnou podobu postavy.

Nejmenuji se Laufersweiler ani nejsem bratr M. z Vítkova a psal jsem, že ti nepamatuji přesně detaily, takže nic nezkresluji:

Poslaťod mikim » 22 Mar 2018, 12:38
Nevím zda měl křídla, detaily si už nepamatuji a jako malého kluka mě detaily příliš nezajímaly a nějak příliš mně nezajímají ani dnes, ale hlavně to, že ho zachránil od smrti zastřelením. A byl to zcela realný obraz, žádný sen.

Pokud vím tak sám dotyčný říkal, že viděl anděla a nepamatuji se na to, že by říkal něco o snu. Každopádně do byl zcela reálný anděl a je celkem jedno zda to byl realný obraz nebo sen, to už teď zcela jistě nezjistíme a ani to není potřeba.

...Důvod, proč měl být zastřelen byla jeho korespondence a výzvy k neúčasti na střílení a o tvrzení, že žádná světová říše zde již nebude. I o tom je v dané knížce. kniha se jmenuje: "Ve stínu ruky tvé" ( Erich Theodor Lauferswaeiler )

Ano tu knihu mám a četl jsem ji před 9-ti léty a zapomněl jsem, že to tam je takto podrobně také uvedeno.
Takže jsem si ihned nalistoval str. 82, abych se ujistil, že jsi opět něco podstatného vynechal (tak jak se jen tobě hodí a proti čemuž tady jako sluha satana bojuješ - proti platnosti deseti Božím přikázáním.
Uváděl jsem i důvod proč měl být zastřelen, bylo to i kvůli dodržování soboty, viz komentář ze dne 21 Mar 2018, 06:35.
z knihy cituji:
str. 82,83. Můj táta miloval Boha a Jeho zákon a velice dobře se orientoval v Bibli. Jeho zvláštní zálibou bylo studium proroctví.
...Svým bratrům a sestrám také psal, že platnost deseti Božích přikázání nemůže být nijak oslabena ani válkou, že by naši členové v sobotu neměli pracovat a jako věřící křesťané by také v žádném případě neměli se zbraní v ruce zabíjet druhé lidi, a to na kterékoli straně fronty. Tyto jeho velice odvážné dopisy byly zachyceny německou kontrašpionážní sítí a můj tát byl v r. 1943 zatčen gestapem.
Když se o tátově zatčení a odsouzení dověděli někteří tehdejší kazatelé z naší evropské divize v Berlíně, byli tím velice zneklidněni. Brzy nato navštívil otce ve vězení jeden německý kazatel, kterého jako duchovního do věznice pustili. Tento kazatel se jej snažil přesvědčit, aby svá tvrzení odvolal (mimo jiné také psal a biblicky dokazoval, že po římské říši už žádná nová světová říše vzniknout nemůže, a že tím pádem Hitler válku nevyhraje str. 83).
Otec mu vysvětloval, že tato tvrzení odvolat nemůže, protože jedna z našich hlavních adventistických nauk je, že po římské říši už žádná nová světová říše nevznikne a že Boží zákon nemůže za žádných okolností ztratit svou platnost. Když tento německý kazatel viděl, že s přesvědčováním neuspěje, začal působit na otcovy city. atd.
Opět jsi zamlčel další věc, že "Jednou v sobotu nad ránem dostal podivný, velmi živý sen...atd. (str.84)
Musím osobně uznat, že ten kazatel byl zřejmě pěkný "hajzl" bez adventistických zásad a učení, pokud se ho pokoušel přemluvit, doufám, že bude jednou Bohem po zásluze "odměněn". Docela mi ten fašounský kazatel připomíná Ambassadora (a jemu podobné antizákoníky-sluhy satana), který neustále bojuje proti platnosti Božího zákona Desatera, a když mu člověk napíše pravdu, tak začne okamžitě hrát na city a ještě k tomu vědomě lže:

...Takto vlastně funguje tradování, postupné zkreslování a přidávání. Kdo tu knihu četl určitě si všiml toho nového Mikimova přizdobování.
Tím uzavírám dohadování s tebou na tomto vlákně.

...V dané knížce je jeho slib, který učinil na gestapu: " "Když soudce otce vyslechl, postavil se a řekl: "Pane Laufersweilere, když mi slíbíte, že do konce války nebudete tyto své názory rozšiřovat, jste volný." (str. 87-88) Otec neměl na vybranou. Kdyby řekl, že je bude rozšiřovat, zastřelili by ho a stejně by nic rozšiřovat nemohl. Proto mu to slíbil......""
Zde nevidím sebemenší problém dodržet slovo tomu soudci, do konce války zbývaly max. 2 roky. Ale, i kdyby mluvil o sobotě a zákoně po tuto dobu do konce války, v Božích očích by zcela jistě nic neporušil, ba naopak.

...Zdá se, že podobnost je až příliš nápadná s tvým vyprávěním, jen jsi si tam dodal výšku postavy.
Tak jsem to slyšel, že viděl hlavu těsně pod stropem, ale to vůbec přece není důležité, že? Důležité je, že byl zachráněn pro svou víru vč. dodržování soboty a to o něčem svědčí i dnes.

Kdo nedodržuje ani nechce se snažit dodržovat Desatero-věčně platný Boží zákon nemá lásku a je sluha satana!
1 Janův 5:3  Nebo toť jest láska Boží, abychom přikázaní jeho ostříhali; a přikázání jeho nejsou těžká.
2 Janův 1:6  A totoť jest ta láska, abychom chodili podle přikázání jeho. Přikázání pak toto jest, jakž jste slýchali od počátku, abyste v něm chodili.
1 Janův 4:7  Nejmilejší, milujmež jedni druhé; nebo láska z Boha jest, a každý, kdož miluje, z Boha se narodil, a znáť Boha.
Zjevení Janovo 14:12  Zde se ukáže vytrvalost svatých, kteří zachovávají Boží přikázání a věrnost Ježíši."

Znovu pro ty co to neviděli:
https://www.youtube.com/watch?v=Uvos7NfS984

ambassador
Dátum registrácie: 26 Jan 2016, 18:25
Kontaktovať používateľa:

Neprečítaný príspevok od používateľa ambassador »

Hosť napísal: 24 Mar 2018, 14:26
Mikime z rodu Laufersweilerů, není úplně jasné který z nich jsi, možná jsi jen spřízněn přes nějakou jejich ženu nebo potomek jejich sestry. V tom případě by jsi měl jiné příjmení.
Já si myslím, že Mikim je spíše z rodu "M. z Vítkova". Vzpomínám na jeden br.M., jak nás terorizoval svými názory a poukazoval na svou zbožnost. Po letech se jeho víra zhroutila, přiznal, že žije v nefunkčním vztahu a s manželkou se rozešel. Na prahu důchodu se znovu oženil a má malé dítě, došlo taky k přehodnocení některých věcí, kterým věřil.
Slavná hymna hippies "All you need is love" je pravdivá, kde není láska, je vyprahlost a není vztah s Kristem.Od lásky (ne zákona) se to vše odvíjí, kdo nemiloval, Boha nepoznal. Mikimovi ale rozumím, léta jsem takto žil, stálo mne to rozbití vztahů a téměř jsem Krista opustil. Nakonec jsem poznal, že tudy cesta nevede, zákoníci mne už neohrožují, mám jistotu spasení, protože jsem přijal Krista. Přineslo mi to do života radost a naplnění.
S hodnocením Wyatta souhlasím, nakonec dobrou recenzi udělali již před lety bratři Standišové a u nás Matěj Louda:
http://matej4212.blogspot.cz/2010/11/ro ... -nebo.html
Ono je v podstatě jedno, jak se jmenuje! Ono stačí, že je z té rodinné větve. Víc nepotřebujeme vědět. Přes všechny i dobré vlastnosti v tomto rodě, jsou zde i negace v postoji vůči jinak smýšlejícím.
Netvrdím se 100% jistotou, že tomu tak je. Provázanost v adventních rodinách je tak veliká, že, když jsem pročítal znovu uvedenou knihu od E.T.L., tak jsem žasl. Vlastně adventismus je jedna velká rodina. Když občas někoho potkám a dáme se do hovoru, odkud kdo je, tak někdy dojdeme k závěru, že jsme přes "někoho" v podstatě rodina. Sám jsem někdy překvapen.
Nevím sice koho máš na mysli tím M. z Vítkova. Od tud jsem znal jenom br. M. Dunku, který měl takové extrémní a wajtovské postoje. Všude kde vlezl, tam měl snahu dělat "pořádky". I on měl nějaké potomky.
Výchova v tomto duchu zanechá většinou hrozné následky.
A protože je to ve vlákně cizí jazyky, tak jak jsi napsal, jediné co může být života schopné je "jazyk lásky". "Jazyk tvrdé ruky zákona" vede k úpadku a nebo k vyšlechtění "nad-rasy". To se v adventismu místně stalo. Vyznačuje se povyšováním, zatracováním, kastováním, masírováním naukou. Místo studia Bible se studují písemnosti EGW a vzhledem k množství stran je o studium doživotně postarané a Bible se stala jen pomůckou. Místo Krista se na první místo dostala EGW, která ve vši úctě k ni, zanechala za sebou celoživotní rozbor svého myšlení a svých postojů. Nejnebezpečnější je, že každý si z toho množství může sestavit vlastní ideologickou strategii. Největší klam spočívá v tom, že tento proud je velmi misijně aktivní a získává si stoupence z jiných církví a ze světa. Zde může platit něco z přírody. "Nemocné má větší pud sebe-záchrany v tendenci pro zachování rodu velkou aktivitou plození potomku.
Je to velmi vzdálené Kristově výzvě "Jděte a dělejte z nich MOJE učedníky." Jediné co je platné je být učedníkem Ježíše Krista. Jeden takový aktivní alfa-samec dokáže "odplodit" neskutečné množství zákoníků.

Neregistrovaný

Zdá se, že jde o tohoto Laufersweilera:

Erich Laufersweiler
V dubnu roku 1969 přišel Erich Laufersweiler, který se sám označoval jako „kazatel pokání“, „reformátor“ a „prorok“. Přišel do endsburgu z Československa, aby se se Steffenem a Bennem osobně seznámil. Osmého dubna dostali ti dva hned „vidění“, kde potvrdili: „Bratře Laufersweilere, můžeš se radovat, Bůh tě uznal i tvé dílo!“ Díky „vidění“ z 26. 2. 1970 se ho pokusili získat pro svou věc. Anděl jim prý řekl: „ To je ten zmíněný nemocný muž. Jeho moudrost poznáte podle toho, že se bude řídit podle mého poselství, které jsem vám dal.“ Ale Laufersweiler se nenechal vtáhnout. Obrátil to a prohlásil: „Oni sami (vizionáři) mají kazateli pokání (Laufersweilerovi) aktivně
pomáhat a nést do celého světa „poslední slavnostní varování“. Ale vzhledem k tomu, že vizionáři uznali jeho Boží povolání, byl také ochoten potvrdit i božský původ jejich poselství. Laufersweiler, který mezitím zemřel, se prohlašoval za předpověděného „Eliáše“ a
„posledního anděla“ ze Zjevení 18. kapitoly. Z 12. kapitoly Daniele přišel k závěru, že nejpozději roku 1985 skončí „doba milosti pro pohany“, „doba milosti pro Izrael“ a také skončí „zapečeťování posledních 144 000 adventních věřících“. Po podrobném
zkoumání jeho učení byl Laufersweiler roku 1973 ze sboru Komorní Lhotka v Československu vyloučen.

Lída Rohalová
Dátum registrácie: 10 Jan 2017, 10:40
Kontaktovať používateľa:

Neprečítaný príspevok od používateľa Lída Rohalová »

Mikim:

Je únavné číst neustálá osočování bohabojných lidí za služebníky satanovy. Žádám Tě o omluvu za Tvé vyjadřování. V případě Tvého Ne začnu věc řešit s adminem webu. Proto Tě ještě jednou prosím, aby ses omluvil a tento způsob vyjadřování nepoužíval.

mikim
Dátum registrácie: 06 Júl 2016, 22:44

Neprečítaný príspevok od používateľa mikim »

Lída Rohalová napísal: 24 Mar 2018, 17:55 Mikim:

Je únavné číst neustálá osočování bohabojných lidí za služebníky satanovy. Žádám Tě o omluvu za Tvé vyjadřování. V případě Tvého Ne začnu věc řešit s adminem webu. Proto Tě ještě jednou prosím, aby ses omluvil a tento způsob vyjadřování nepoužíval.
Rozhodně se nebudu omlouvat za přímé označení někoho kdo nechce dodržovat Boží přikázání i kdyby byl bohabojnější, každý takový podle Písma nepoznal Boží lásku a podle kazatele Randy Skeeteho na níže uvedeném videu je na straně satana a tím se stal jeho sluhou. A s tím nemají problém souhlasit všichni adventisté zachovávající Boží přikázání.

To, kdy použiji nebo nepoužiji vyjádření "sluha satana" nezáleží na mne, ale na všech těch, kteří popírají ě´věčně platné Desatero.
Jestli budeš něco řešit a adminem nebo ne mi je celkem jedno.

Neregistrovaný

všech těch, kteří popírají ě´věčně platné Desatero
Desatero není věčné a nemůže být už z principu. Co by řeklo Desatero andělům v přikázání, aby netoužili po ženě nebo oslu bližního?
Co by řeklo spasenému člověku v nebi v přikázání nezcizoložíš?
Rozhodně se nebudu omlouvat za přímé označení někoho kdo nechce dodržovat Boží přikázání i kdyby byl bohabojnější, každý takový podle Písma nepoznal Boží lásku a podle kazatele Randy Skeeteho na níže uvedeném videu je na straně satana a tím se stal jeho sluhou. A s tím nemají problém souhlasit všichni adventisté zachovávající Boží přikázání.
Stavíš se do role soudce, ale to je u Tebe typické. Do srdce vidí pouze Bůh a ten jednou může říci, co s člověkem bude. Mám za to, že tito lidé často nesouhlasí se způsobem, kterým Boha nebo Písmo představuješ.Video jsem neviděl, ale kazatel má zřejmě černobílé vidění světa a taky odsuzuje. Tak nejedná člověk, kterému jde o záchranu druhých..ne, drtivá většina adventistů s Tebou nebude souhlasit.

Lída Rohalová
Dátum registrácie: 10 Jan 2017, 10:40
Kontaktovať používateľa:

Neprečítaný príspevok od používateľa Lída Rohalová »

Jestli budeš něco řešit a adminem nebo ne mi je celkem jedno.
Stalo se.

Dušan Seberíni
Dátum registrácie: 18 Apr 2016, 22:35
Kontaktovať používateľa:

Neprečítaný príspevok od používateľa Dušan Seberíni »

Mikim píše:

Nuž, MIkimko, ten tvoj Randy v tom videu síce bazíruje na prikázaniach, ale úplne samozrejme preskočil prvé prikázanie
a vyjadruje sa až k druhému. A hovorí:
... no aby ste boli nevedomými v Božích očiach, musíte povedať Bohu
" ja som to nevedel a nemal som možnosť dozvedieť sa to." (13:33)<

Ale ty, Mikimko vieš! Vieš, že Randy vynechal ZÁMERNE prvé prikázanie. A vieš ako znie prvé prikázanie! A ignoruješ ho!
Takže podľa tvojich kritérií si na strane satana a stal si sa jeho sluhom. Nie pre ten maras, ktorým často zahlcuješ stránky tohto fóra, ale pre ignorovanie prvého prikázania!

Prvé prikázanie znie
  • Ja som Jehovah, tvoj Boh

Hosť

Neprečítaný príspevok od používateľa Hosť »

Čo tu robia Svedkovia Jehovovi ? Nemajú vlastné fórum ? Ešte sa zjaví nejaký rastafarián a budeme kompletný.

Napísať odpoveď

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 0 neregistrovaných