Čisté a nečisté

Diskusia o vieroučných bodoch CASD.
log
Dátum registrácie: 06 Nov 2017, 06:51
Kontaktovať používateľa:

Re: Čisté a nečisté

Neprečítaný príspevok od používateľa log »

Uz davno som pozoroval zvlastny fenomen u mnohych krestanov. Neschopnost formulovat odpoved vlastnymi slovami. Je to akasi kombinacia jednak strachu mat vlastny nazor a jednak pocitu svatosti pri citovani z kontextu vytrhnutych versov. Je to velmi silny zlozvyk. Na tomto fore to najkrajsie prezentuje Svedok Karol ale ani ini nie su pozadu. Clovek sa tak z odpovedi tychto ludi nikdy nic nedozvie. Je to velmi frustrujuce, aj v osobnej diskusi uz som zazil ludi, ktori na ziadnu otazku nedokazali odpovedat vlastnymi slovami ale citovali verse bez ladu a skladu dokola jak taki roboti. A to aj su, roboti, ktori musia splnit svoju mesacnu kvotu citacii.

Ambassador sa zase pyta stale to iste. Ciste neciste uz tu bolo prebrate z kazdej strany. V Biblii nenajdes ziadne priame vyslovenie, ze sa mozu neciste pokrmy jest. Nepriamo je to vsak dohladatelne iba u jedneho autora, u apostola Pavla, ktory bol majster argumentacie "preco to neplati" a takto postupne zrusil prakticky celu Mojzisovu nauku vratane cistych a necistych.

ambassador
Dátum registrácie: 26 Jan 2016, 18:25
Kontaktovať používateľa:

Neprečítaný príspevok od používateľa ambassador »

log napísal: 30 Mar 2018, 07:15 Ciste neciste uz tu bolo prebrate z kazdej strany.
V tom případě netuším, proč se k tomu zase a zase vyjadřuješ.

log
Kontaktovať používateľa:

ambassador napísal: 30 Mar 2018, 08:54 V tom případě netuším, proč se k tomu zase a zase vyjadřuješ.
Aby som Ti odpovedal. Ty si sa predsa pytal, tak ja som Ti odpovedal.

ambassador
Dátum registrácie: 26 Jan 2016, 18:25
Kontaktovať používateľa:

Neprečítaný príspevok od používateľa ambassador »

Ale já jsem se neptal přímo tebe. Byla to dvojice otázek bez adresáta. Pokud jsi řekl, že vše už bylo zodpovězeno, tak jsi neřekl nic. Na různých vláknech uznáváš jen své odpovědi právoplatné a pravdivé. Tak trochu promícháváš důkazy - věření - komentáře. Tvůj názor ti nikdo nebere. Já mám v něčem jiný názor, věřím jinak a v něčem ti mohu dát za pravdu.

Karol Schneider
Dátum registrácie: 01 Apr 2017, 11:56
Kontaktovať používateľa:

Neprečítaný príspevok od používateľa Karol Schneider »

log napísal: 30 Mar 2018, 07:15 Uz davno som pozoroval zvlastny fenomen u mnohych krestanov. Neschopnost formulovat odpoved vlastnymi slovami. Je to akasi kombinacia jednak strachu mat vlastny nazor a jednak pocitu svatosti pri citovani z kontextu vytrhnutych versov. Je to velmi silny zlozvyk. Na tomto fore to najkrajsie prezentuje Svedok Karol ale ani ini nie su pozadu. Clovek sa tak z odpovedi tychto ludi nikdy nic nedozvie. Je to velmi frustrujuce, aj v osobnej diskusi uz som zazil ludi, ktori na ziadnu otazku nedokazali odpovedat vlastnymi slovami ale citovali verse bez ladu a skladu dokola jak taki roboti. A to aj su, roboti, ktori musia splnit svoju mesacnu kvotu citacii.

Ambassador sa zase pyta stale to iste. Ciste neciste uz tu bolo prebrate z kazdej strany. V Biblii nenajdes ziadne priame vyslovenie, ze sa mozu neciste pokrmy jest. Nepriamo je to vsak dohladatelne iba u jedneho autora, u apostola Pavla, ktory bol majster argumentacie "preco to neplati" a takto postupne zrusil prakticky celu Mojzisovu nauku vratane cistych a necistych.
"Nepřijali jsme však ducha světa, ale ducha, který je od Boha, abychom znali věci, které nám Bůh laskavě dal. O těchto věcech také mluvíme, ne slovy, jež vyučuje lidská moudrost, ale těmi, jež vyučuje duch, když spojujeme duchovní [záležitosti] s duchovními [slovy].
Ale hmotný člověk nepřijímá věci Božího ducha, neboť jsou pro něj pošetilostí; a nemůže [je] poznat, protože jsou zkoumány duchovně."

"„Oslepil jim oči a zatvrdil jim srdce, aby svýma očima neviděli a nepochopili svým srdcem a neobrátili se a já abych je neuzdravil.“"

paveka
Dátum registrácie: 10 Apr 2018, 12:40
Kontaktovať používateľa:

Neprečítaný príspevok od používateľa paveka »

Čistým je všechno čisté a ti ostatní jen vymýšlejí důvody pro zakazování a přikazovaní bližním i to, co bylo dávno naplněné a nahrazené. Že čisté znamenalo zdravé a nečisté nezdravé je pouze výmysl jedné nemocné paní, ale pro Žida, ke kterému byl tento příkaz směrován ve staré smluvě to znamenalo být způsobilým nebo nezpůsobilým k návštěvě chrámu. Zdraví-nezdravý padá i z toho důvodu, že mnoha nečistota se dala odstranit omýváním.

Jo a prosím zastánce dodržující "čisté a nečisté", aby mi zdělili, jestli jsou nečisté (tedy nemocné) i vaše ženy po porodu, nebo když mají měsíčky... A po sexu se svými ženami, jste také "nečistí" tedy nezdraví až do večera?

log
Kontaktovať používateľa:

paveka napísal: 10 Apr 2018, 12:48 Čistým je všechno čisté
Pytas sa na, co si myslime, ze je rozumne, alebo sa pytas na to, co je biblicke zjavenie ?

Mojzisove rozdelenie cisteho a necisteho bolo v tej dobe pri danom poznani rozumne a urcovalo predovsetkym iste hygienicke, esteticke a zdravotne navyky. Vylucenie z nabozenskych obradov bol toho sekundarny nasledok.

Z dnesneho pohladu racionalneho cloveka je to prekonane.

Tvoje ucenie "cistemu je vsetko ciste" mi pripada bludne. Tak ako vtedy platili hygienicke, zdravotne a esteticky navyky, tak platia ine, nove ,aj dnes. Myslim ze ani cisty krestan neje z neumytych tanierov a ani cista menstruujuca krestanka neprichadza v tomto case do styku s mnohymi ludmi a vecami.

Je teda nezmysel tvrdit, ze cistemu je vsetko ciste.

log
Kontaktovať používateľa:

paveka napísal: 10 Apr 2018, 12:48 Zdraví-nezdravý padá i z toho důvodu, že mnoha nečistota se dala odstranit omýváním.
Prave naopak. To len potvrdzuje ze islo o zdravotne a hygienicke a esteticke navyky.

Tomáš Plechatýý

Neprečítaný príspevok od používateľa Tomáš Plechatýý »

log napísal:

Tvoje ucenie "cistemu je vsetko ciste" mi pripada bludne.

...........Je teda nezmysel tvrdit, ze cistemu je vsetko ciste.

Logu, to byla ale citace listu Titova, tam si to vyřeš (ty blude ;-).

log
Kontaktovať používateľa:

Tomáš Plechatýý napísal: 10 Apr 2018, 13:50
log napísal:

Tvoje ucenie "cistemu je vsetko ciste" mi pripada bludne.

...........Je teda nezmysel tvrdit, ze cistemu je vsetko ciste.

Logu, to byla ale citace listu Titova, tam si to vyřeš (ty blude ;-).
Ja viem. Preto som zacal otazkou, ci "paveku" zaujima, co sa pise v Biblii, alebo rozumne zdovodnenie.
Dalej som rozobral, ako by sa na to dival racionalny clovek bez Biblie.
Suhlasim s Tebou, je to biblicke Pavlove ucenie, ktore vsak z pohladu racionality je blud. Je to jeden z tych slabsich bodov Pavlovej teologie. Tak sa rozbehol, aby zrusil Mojzisovo rozdelenie, ze zabudol pribrzdit. Napriklad ja som si dnes uz asi 3 krat umyl ruky, kedze som chytal vselijake neciste veci na pracovisku. No "cistemu" by to asi bolo "ciste", usetri teda na mydle.

Napísať odpoveď

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 2 neregistrovaní