Čisté a nečisté

Diskusia o vieroučných bodoch CASD.
log
Dátum registrácie: 06 Nov 2017, 06:51
Kontaktovať používateľa:

Re: Čisté a nečisté

Neprečítaný príspevok od používateľa log »

Tomáš Plechatýý napísal: 10 Apr 2018, 13:50 Logu, to byla ale citace listu Titova, tam si to vyřeš (ty blude ;-).
Ono vobec v liste Titovi si Pavol riadne pustil jazyk na spacir.

Lebo biskup ako Boží správca musí byť bez úhony, nie pyšný, hnevlivý, pijan, bitkár, ani žiadostivý mrzkého zisku, 8 ale pohostinný, láskavý, triezvy, spravodlivý, nábožný, zdržanlivý, 9 taký, ktorý sa drží spoľahlivého slova podľa učenia, aby bol schopný aj povzbudzovať v zdravom učení, aj usvedčovať tých, čo protirečia. 10 Lebo je mnoho nepoddajných, zbytočne hovoriacich a zvodcov, najmä takých, čo sú z obriezky. 11 Tých treba umlčať, lebo rozvracajú celé rodiny a pre mrzký zisk učia, čo sa nemá. 12 Veď ktosi z nich, ich vlastný prorok, povedal: „Kréťania sú veční luhári, zlá zver, bruchá lenivé.“ 13 Toto svedectvo je pravdivé

No mne zrovna jeden obrezany, co si rad protireci, napada.

paveka
Dátum registrácie: 10 Apr 2018, 12:40
Kontaktovať používateľa:

Neprečítaný príspevok od používateľa paveka »

Pavlovo novosmluvní "Čistému je všechno čisté" - Samozřejmě platí, protože nešlo o zdraví, tedy o vnější obmývání, ale o vnitřní čistotu. Když máš nečisté srdce, tak ti žádné obmývání nepomůže. A ušpiněné (nečisté) ruce nemají nic společného s Tvým čistým (nečistým) srdcem.

Pavel na jiném místě píše: "Vím a jsem přesvědčen v Pánu Ježíši, že nic není nečisté samo v sobě; jen tomu, kdo něco pokládá za nečisté, je to nečisté". Pro Židy, Muslimy, Adventisty je dodnes prase nečisté. Bůh ale nestvořil prase jako nečisté.

Jo log a ještě mi prosím vysvětli, jak to máte po sexu, také se po něm pokládáte za nečisté, tedy po Tvém způsobu smyšlení za nezdravé? A čím se uzdravujete? Stačí jenom voda?

log
Kontaktovať používateľa:

paveka napísal: 10 Apr 2018, 19:45 Jo log a ještě mi prosím vysvětli, jak to máte po sexu, také se po něm pokládáte za nečisté, tedy po Tvém způsobu smyšlení za nezdravé?
Rad Ti odpoviem, ano po sexe som necisty, kedze som vacsinou spoteny, hlavne na chrbate a zadku a samozrejme som ciastocne zaspineny ejakulatom a zenskym sekretom. Po sexe sa sprchujem alebo si umyjem intimne partie teplou vodou a mydlom a potom osusim rucnikom.

No predpokladam, ze Ty to nemusis robit, lebo si cisty krestan a cistemu je vsetko ciste. Kedze ma to ani nezaujima, tak prepac ze Ti obratom nepolozim ziadnu otazku.

paveka
Dátum registrácie: 10 Apr 2018, 12:40
Kontaktovať používateľa:

Neprečítaný príspevok od používateľa paveka »

tedy po sexe si nezdravý... ok

log
Kontaktovať používateľa:

paveka napísal: 10 Apr 2018, 20:23 tedy po sexe si nezdravý... ok
Ty si sa ma pytal ci som po sexe necisty, nie nezdravy. Iste si si vsimol, co som pisal vyssie a co zastavam - ze necistota zahrnuje troje - zdravie, hygienu a estetiku. Nevylucujem, ze pod to mozu spadat este aj ine aspekty.

Karol Schneider
Dátum registrácie: 01 Apr 2017, 11:56
Kontaktovať používateľa:

Neprečítaný príspevok od používateľa Karol Schneider »

(Přísloví 20:9) Kdo může říci: „Očistil jsem své srdce; byl jsem očištěn od svého hříchu“?
(Kazatel 7:20) Není totiž na zemi žádný spravedlivý člověk, který stále činí dobro a nehřeší.
(Žalm 51:5) Pohleď, v provinění jsem byl zrozen v porodních bolestech a v hříchu mě počala má matka.
(Římanům 3:23) Vždyť všichni zhřešili a nedosahují Boží slávy,
(Jakub 3:2) Všichni totiž mnohokrát klopýtáme. Jestliže někdo neklopýtá ve slovu, je to dokonalý muž, schopný držet na uzdě také celé [své] tělo.
(1. Jana 1:8) Jestliže prohlašujeme: „Nemáme hřích“, zavádíme sami sebe na scestí a pravda v nás není.

"Inspirovaný výrok však rozhodně říká, že v pozdějších časových obdobích někteří odpadnou od víry, budou věnovat pozornost zavádějícím inspirovaným výrokům a démonským naukám, 2 z pokrytectví lidí, kteří mluví lži, kteří jsou označeni ve svém svědomí jako cejchovadlem; 3 kteří zakazují manželství, přikazují zdržovat se jídel, jež Bůh stvořil, aby je požívali s díkůvzdáním ti, kdo mají víru a přesně znají pravdu.Důvodem pro to je, že každé Boží stvoření je znamenité a nic nemá být odmítnuto, je-li to přijímáno s díkůvzdáním, 5 neboť je to posvěceno Božím slovem a modlitbou nad [tím].
6 Tím, že budeš bratrům dávat tyto rady, budeš znamenitým služebníkem Krista Ježíše, živeným slovy víry a znamenitého učení, které jsi věrně následoval." (1 Tim 4 kap)

log
Kontaktovať používateľa:

Karol Schneider napísal: 11 Apr 2018, 04:18 přikazují zdržovat se jídel, jež Bůh stvořil, aby je požívali s díkůvzdáním ti, kdo mají víru a přesně znají pravdu.[/color][/b] 4 Důvodem pro to je, že každé Boží stvoření je znamenité a nic nemá být odmítnuto, je-li to přijímáno s díkůvzdáním, 5 neboť je to posvěceno Božím slovem a modlitbou nad [tím].
List Timoteovi a list Titovi sa Pavlovi velmi nepodarili. Nezmyselnost vyrokov "cistemu je vsetko ciste" a "kazde Bozie stvorenie je znamenite" dokazu vyvratit aj deti v materske skolke. Tie si totiz od veku troch rokov osvojuju zaklady hygieny I zaklady stravovania.

Karol, rad sa pridem pozriet, ked si budes robit prazenicu z muchotravky zelenej, Bohom to stvorenej a modlitbou posvetenej ?

Samozrejme, ja viem, ze Pavol to tak nemyslel. Len to zle formuloval. Chcel povedat "neblbnite uz s tym Mojzisom, jedli sme, pili sme, nic sa nam nestalo". Chcel to povedat. No nemohol. Obratilo by sa to proti jeho uceniu. Mohol by niekto prist a povedat, smilnil som a nic sa mi nestali, modlil som sa k modle a nic sa mi nestalo. Atd. Pavol bol pokrokovy, az sa sam svojho pokroku zlakol. Preto sa uchylil k metafyzickemu, no nezmysrlnemu uceniu "vsetko je ciste"

Nakoniec,malokedy v historii bol clovek tak posadnuty hygienou a stravovanim ako dnes. Kazdy den sa na nas valia nove a nove teorie, z novin a televizie, o tom, co je "ciste" a "neciste". Tato tema budi vasne a je zivo diskutovana pri kazdej prilezitosti. Mojzisove rozdelenie na "ciste" a "neciste" je stale aktualne, ale napln tychto kategorii musime zvolit vo svetle nasich sucasnych poznatkov ci skusenosti.

Jiří Kupka
Dátum registrácie: 24 Sep 2016, 21:26
Kontaktovať používateľa:

Neprečítaný príspevok od používateľa Jiří Kupka »

Logu, mýlíš se, muchomůrka zelená je chuťově jedna z nejznamenitějśich hub... :-)

Realista
Dátum registrácie: 23 Sep 2016, 18:23
Kontaktovať používateľa:

Neprečítaný príspevok od používateľa Realista »

Už jsi ochutnal? ::spiteful::

Jiří Kupka
Dátum registrácie: 24 Sep 2016, 21:26
Kontaktovať používateľa:

Neprečítaný príspevok od používateľa Jiří Kupka »

Já jsem zatím neměl tu čest,ale ti,co otravu přežili,to tvrdí ... :-)

Napísať odpoveď

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 2 neregistrovaní