Role a pravomoce žen v církvi.

Diskusia o vieroučných bodoch CASD.
log
Dátum registrácie: 06 Nov 2017, 06:51
Kontaktovať používateľa:

Re: Role a pravomoce žen v církvi.

Neprečítaný príspevok od používateľa log »

Ponuknem aj elaborat Martina Luthera:

"Kto rozpovie vsetky tie lahkomyselne a povercive veci, ktorym sa zeny venuju...To ze sa lahko nechavaju oklamat a zviest zdedily od Evy..."

A o roli zeny:

"Zeny by mali sediet doma - to vyplyva uz z ich fyziognomie. Maju velke zadky a siroke boky, aby mohli v klude sediet".

Lída Rohalová
Dátum registrácie: 10 Jan 2017, 10:40
Kontaktovať používateľa:

Neprečítaný príspevok od používateľa Lída Rohalová »

ambassador napísal:Proč nechápeme, že ten příběh stvoření má velmi důležitou
myšlenku o správné sounáležitosti muže a ženy?
Jestliže je hlavou muže Kristus, proč trápíme a ponižujeme
své ženy a všechny ženy v církvi? (někteří)
Ano, je to tak. Je to úchvatné, muž je jiný, žena je jiná, a přece jsou jedno tělo a vzájemně se doplňují.
Jednou nám říkal jeden člověk, že na mě a na manžela rád kouká, protože je zjevné, že se máme po deseti letech ještě rádi. Jak málo stačí k povzbuzení druhého.
Jedna sestra říkala, že manželství je především práce na sobě :), a tak si to od té doby pamatuji.

S tím ponižováním je to trochu kruh. Adam si v ráji udělal z Evy bohyni, proto následkem hříchu jeho modloslužby celá země trpí. A protože muž zde na zemi má strach, že znovu selže, snaží se ve svých očích vyvýšit sám sebe tím, že poníží ženu. Jasné, že je to obraz, nemám na mysli všechny muže v církvi! V církvi je mnoho mužů na pravém místě! Máme takové kolem sebe.

A další problematickou věcí je, že se žena nechá ponižovat. Naštěstí dnešní ženy nejsou už všechny "puťky", jsou to osobnosti s vlastními názory, a to je dobře. Pokud si žena bude vědoma vlastní hodnoty, bude si vědom hodnoty ženy i muž. Pokud si muž nebude ženy vážit, nebude si ho vážit ani žena.

Žena má sklon mužem pohrdat, a muž má sklon svalovat vinu na ženu. Pokud hledá jeden v druhém naplnění, nenajde ho. Toto "prázdné místo" může zaplnit jen Bůh. Pokud je žena šťastná sama v sobě, bude s ní šťastný i její muž. Pokud je muž šťastný sám v sobě, jeho žena si ho bude nesmírně vážit.

Jestliže silnější článek miluje ten slabší článek, je možné pozorovat vzrůstající úctu ženy a vzrůstající ochranitelskou roli muže = je to kruh
Jestliže silnější článek ponižuje ten slabší článek, začne žena mužem pohrdat a muž se snaží vydobýt si ztracené postavení větší agresivitou = je to kruh

Obraz církve je do jisté míry obrazem manželství v ní obsažených.

Příběh z Genesis nás může učit jen tehdy, pokud do něj vstoupíme jako účastníci, nikoli jen jako pozorovatelé.

log
Kontaktovať používateľa:

Lída Rohalová napísal: 10 Apr 2018, 19:28 Adam si v ráji udělal z Evy bohyni, proto následkem hříchu jeho modloslužby celá země trpí. A protože muž zde na zemi má strach, že znovu selže, snaží se ve svých očích vyvýšit sám sebe tím, že poníží ženu.
Teraz uvazujem ci ma viac prekvapila tato teoria alebo skor mikimova vesmirna lod. Neviem si vybrat, co je fascinujucejsie. Niekedy si myslim, ze ma uz nic nemoze prekvapit a zrazu pride, nie jedna, ale hned dve neuveritelne a originalne teorie naraz.

Karol Schneider
Dátum registrácie: 01 Apr 2017, 11:56
Kontaktovať používateľa:

Neprečítaný príspevok od používateľa Karol Schneider »

Tomáš Plechatýý laskave mi nevkladej do rtu sve vlastni pomylene farizejske predstavy a prestan se chovat jako pokrytec !

Sam cedis komara a velblouda polykas.

Sam v mnoha vecech zaslepene lpis na litere stareho zakona, misto toho, aby jsi se drzel svobody, lasky a milosrdenstvi co nam nas milovany nebesky OTEC BUH JHVH nabizi skrze naseho milovaneho Pana Jezise Krista.

"Pro takovou svobodu nás Kristus osvobodil. Stůjte proto pevně a nedejte se opět zapřáhnout do jha otroctví.
2 Vizte, já, Pavel, vám říkám, že dáte-li se obřezat, Kristus vám nic neprospěje. 3 Nadto vydávám svědectví opět každému člověku, který se dává obřezat, že je povinen zachovávat celý Zákon. 4 Jste odloučeni od Krista, ať jste kdokoli, kdo se pokoušíte být prohlášeni za spravedlivé prostřednictvím zákona; odpadli jste od jeho nezasloužené laskavosti. 5 My dychtivě duchem čekáme na vytouženou spravedlnost vyplývající z víry. 6 Pokud jde totiž o Krista Ježíše, ani obřízka, ani neobřízka nemá žádnou hodnotu, ale víra, jež působí skrze lásku." (Galatskym 5 kap.)

Napsal jsi o mne. "Karol se hlásí k Ariánství a centrum pro něj je JEHOVA a poslušnost JEHOVOVY nikoliv Ježíš a jeho oběť jako základ odpuštění a lásky."

1. Nehlasim se k zadnemu Arianstvi, ale tvrdim, ze v 4 stoleti byli verici krestani znami jako Arianci mnohem blize k puvodnimu Kristovu uceni o BOHU nez ty novatorske zmeny prosazovane moci RIMA a ovlyvnene lidskou filozofii odporujici textu Boziho slova a prekrucujici jasna slova a uceni v nem zapsane, ktere byli do teto doby i soucasti zivota vecsiny vericich krestanu co OTCE uctivali jako BOHA a Krista vzyvali a uznavali jako sveho PANA, VELEKNEZE a cestu k OTCI (PROSTREDNIKA), ktery je vsak plne podrizen OTCOVE VULI a je jeho sluzebnikem a vykonavatelem jeho svate vule ! (porovnej s 1 Kor. 8:5,6; Zidum 8:1,2,6, 1 Tim 2:5). KRISTUS NEBYL NIKDY UCTIVAN JAKO BUH spolu s OTCEM ani misto neho ! Rimskym cisarum slo predevsim o moc a proto dal KRISTUS nemohl zustat PANEM a PROSTREDNIKEM medzi BOHEM a LIDMI pro vsechny verici krestany, kteri se nikdy nemeli stat panmi nad virou jinych spoluvericich. Pohansky titul PONTIFEX MAXIMUS po rimskych cisarech prevzali rimsky papezi. Smilstvo s krali zeme a prispusobovani se svetu a pohanskym zvyklostem a tradicim se stalo standardem - pouze byla dana temto vecem krestanska podoba. Soucasti tohoto sveta a smilstva je dnes stale i CASD, kde jeji verici i predstavitele nemaji problem s podporou politiky tohoto sveta, ani nebrani svym vericim jit se zbrani v ruce slouzit KRALUM TETO ZEME a zabijet lidi v jinych zemich - treba i vlastni spoluverici.
LZIVE uceni PANU z RIMA a ne KRISTA, dnes ve velke mire stale prijimaji i zaslepeny verici CASD i kdyz sami meli medzi sebou spocatku uprimne lidi, co spravne jako i dalsi ucenci pred nima a davno pred SJ odhalili nejen falesnost uceni o trojjedinem bohu, ale i dalsi pozdejsi nekrestanske uceni, ale v snaze prispusobit se tomuto svetu nakonec ale vecsina predstavitelu CASD tuto poznanou PRAVDU zavrhli a po nich prisli prave SJ, co PRAVDU o tom uctivani, ze uctivani patri pouze OTCI BOHU JHVH a ne BOZIMU SYNOVI, ktery je slouzicim VELEKNEZEM a nasim PANEM s autoritou od OTCE v symbolickem Bozim chrame zase obnovili. Predstavitele CASD se ale nakonec rozhodli zachovat spolecny zaklad i s mocensky vytvorenou odpadlickou rimsko katolickou sektou - nicejsko konatantinopolske vyznani viry mocensky prosazene i se zmenami o OTCI a KRISTOVI. Zachovavaji i dnes toto odpadlicke a nekrestanske uceni znevazujici jak OTCE NEJVYSSIHO BOHA JHVH od ktereho je VSE a stejne tak i BOZIHO SYNA Jezise Krista SKRZE ktereho OTEC nabizi smireni kazdemu cloveku a ktere vede k zivot zachranujicimu presnemu poznani PRAVDY.

"Ježíš to pronesl, zvedl oči k nebi a řekl: „Otče, přišla ta hodina; oslav svého syna, aby tvůj syn oslavil tebe 2 podle [toho], jak jsi mu dal autoritu nade vším tělem, aby dal věčný život plnému [počtu] těch, které jsi mu dal. 3 To znamená věčný život, že přijímají poznání o tobě, jediném pravém Bohu, a o tom, kterého jsi vyslal, Ježíši Kristu. 4 Oslavil jsem tě na zemi, když jsem dokončil dílo, které jsi mi dal, abych [je] konal. 5 Otče, nyní mě tedy oslav vedle sebe slávou, kterou jsem měl vedle tebe, dříve než byl svět.
Zjevil jsem tvé jméno lidem, které jsi mi dal ze světa. Byli tvoji, a dal jsi je mně, a zachovali tvé slovo. 7 Nyní poznali, že všechno, co jsi mi dal, je od tebe; 8 protože výroky, které jsi mi dal, jsem dal jim a oni je přijali a určitě poznali, že jsem vyšel jako tvůj představitel, a uvěřili, že jsi mě vyslal.9 Prosím za ně; neprosím za svět, ale za ty, které jsi mi dal; protože jsou tvoji, 10 a všechno mé je tvé a tvé je mé, a byl jsem mezi nimi oslaven....25 Spravedlivý Otče, svět tě vskutku nepoznal; ale já jsem tě poznal a oni poznali, že jsi mě vyslal. 26 A dal jsem jim tvé jméno na vědomí a dám je na vědomí, aby láska, kterou jsi mě miloval, byla v nich, a já ve spojení s nimi.“" (ev Jana 17 kap)

2. Vem si priklad v chovani Krista vuci OTCI a nauc se ho prijimat jako sveho PANA USTANOVENEHO OD OTCE a nezapominej na to, ze je KRALEM a VELEKNEZEM a sve postaveni PANA ma k oslave NEJVYSSIHO a JEDINEHO PRAVEHO BOHA OTCE BOHA se svatym jmenem JeHoVaH. Jak verici CASD zachovavaji desatoro i kdyz uz cele nani zavazne pro vericich krestanu usilujicich se o spravedlivost skrze VIRU a ne skrze skutky zakona, kdyz vedome v nem vynechavaji 10x pouzite Bozi svate jmeno JHVH a z tohoto textu ho sami podobne jak i dalsi odpadlicky krestani uctivajici falesneho trojjedinneho NEEXISTUJICIHO boha vynechavaji ?
Proc se verici CASD nestydi spolupodilet se na falsovani textu BOZIHO SLOVA, kde toto Bozi svate jmeno v puvodnim texte pouzite vic nez 7000 krat odstranuji a nahrazuji ho pouze titulem, ktery muze mit klidne kterykoliv falesny buh - i ten lidmi smysleny trojjediny. Symbol krize, kde ani toto slovo nema v textu Bible co pohledavat se stal obecne uznavanou MODLOU, kterou jsou stale i verici CASD spojeni s Velkym Babylonem a odpadlickym krestanstvim.

Mohl bych takto jmenovat i dalsi velice zavazne prestupky vuci BOHU KRISTOVI i PRAVDE Boziho slova, ktery jse lidi jako ty dopousteji a ktery si pak nedokazou ani jen vstoupit do svedomi kdyz jdou soudit jine co se PRAVDY a slov uceni KRISTA v techto zavaznych vecech drzi stejne jak se jich drzeli i verni krestani v 1 stoleti ale jak se o to usilovali i dalsi po nich i v odporu vuci mocenskym a sektarskym snaham RIMA.

Tomasi, preji ti hodne Boziho milosrdenstvi a lasky, aby ti byla jednou v techto vecech zjevena PRAVDA jasne zapsana v uceni KRISTA a BOZIHO SLOVA.

Svoji obhajobou LZI porusujes i 1 Bozi prikazani z ktereho pak vychazi i to druhe.

" Mk 12:29 ROH A Ježiš mu odpovedal, že najprvšie od všetkých prikázaní je: Čuj, Izraelu, JeHoVaH✦,je náš Bôh, JeHoVaH je jeden!

Mk 12:30 ROH A: milovať budeš JeHoVaHa✦, svojho Boha, z celého svojho srdca, z celej svojej duše, z celej svojej mysli a z celej svojej sily. To je prvé prikázanie.

Mk 12:31 ROH A druhé podobné je toto: Milovať budeš svojho blížneho jako samého seba! Iného prikázania väčšieho nad tieto niet.

Mk 12:32 ROH A zákonník mu povedal: Dobre, Učiteľu, pravdu si povedal, že je len jeden Bôh, a nieto iného krome neho,

Mk 12:33 ROH a milovať ho z celého srdca a z celého umu a z celej duše a z celej sily a milovať blížneho jako samého seba je viac ako všetky zápaly a iné obeti.

Mk 12:34 ROH A Ježiš vidiac, že rozumne odpovedal, riekol mu: Nie si ďaleko od kráľovstva Božieho. " (ROH - autorizovany Rohackov preklad Dusana Seberiniho)

"....modla není ve světě nic a že není žádný Bůh kromě jednoho. 5 Ačkoli jsou totiž ti, kdo jsou nazýváni „bohy“, ať v nebi, nebo na zemi, právě jako je mnoho „bohů“ a mnoho „pánů“, 6 pro nás je skutečně jeden Bůh, Otec, z něhož je všechno, a my pro něho; a je jeden Pán, Ježíš Kristus, skrze něhož je všechno, a my skrze něho.
7 Ne všichni ovšem mají toto poznání..." (1 Kor 8 kap.) Vyznani viry rannich krestanu vernych uceni KRISTA.

Karol Schneider
Dátum registrácie: 01 Apr 2017, 11:56
Kontaktovať používateľa:

Neprečítaný príspevok od používateľa Karol Schneider »

Lída Rohalová napísal: 10 Apr 2018, 15:28 Byla Junia apoštolem? KJV odpovídá na otázku:

https://www.krestandnes.cz/biblicky-pre ... apostolem/
Lidko zacni hajit jeste i dalsi GENDER LGBT nazory a privedes to k uplne "dokonalosti" jako EVA, ktera privedla k hrichu a neucte vuci HLAVE a AUTORITE nejvyssiho Boha i ADAMA i se vsemi dusledkami.

Verici "krestani" bristke cirkve nemaji problem s homosexualnim manzelstvim ani takovymto chovanim u svych cirkevnich predstavitelu uzivajici tebou zminovany preklad Bible.

log
Kontaktovať používateľa:

Lída Rohalová napísal: 10 Apr 2018, 19:28 Adam si v ráji udělal z Evy bohyni, proto následkem hříchu jeho modloslužby celá země trpí. A protože muž zde na zemi má strach, že znovu selže, snaží se ve svých očích vyvýšit sám sebe tím, že poníží ženu.
Timoteovi:

A nie Adam bol zvedený, ale žena sa dala zviesť a dopustila sa hriechu...
Toto uč a prikazuj. Ak niekto učí inak a nepridržiava sa zdravých slov nášho Pána Ježiša Krista ani učenia pravej zbožnosti, je namyslený, ničomu nerozumie a chorobne rád sa škriepi a háda. Z toho vzniká závisť, svár, rúhania, upodozrievanie, vzájomné nezhody ľudí, ktorí majú zvrátenú myseľ. Sú to ľudia, ktorým chýba pravda a domnievajú sa, že zbožnosť je prostriedok obohatenia

Na jednej strane som prekvapeny, ze nakoniec ani Ty nemas ani najmensi problem spochybnit aj Pavlove ucenie a opustit ho. Na druhej strane vidim, ze to nutne neznamena priklon k ateizmu a racionalite, ale naopak vytvorenie akejsi uplne novej feministicko-zidovskej mytologie. Cert sa diablom vyhana )

ambassador
Dátum registrácie: 26 Jan 2016, 18:25
Kontaktovať používateľa:

Neprečítaný príspevok od používateľa ambassador »

Listy ap.Pavla, pokud jsou to skutečně jeho listy, jsou ukázkou jeho růstu v poznání, chápání a aplikaci.
Doslovně, doslovně.... nevidí, neslyší a stále dokola staví proti sobě myšlenky z rozdílných etap života nové, mladé křesťanské církve.

Některé myšlenky v Bibli zůstanou delší čas záhadou a jiné na věky.
Někdo se sytí obalem, jiný obsahem.

log
Kontaktovať používateľa:

ambassador napísal: 11 Apr 2018, 08:47 Listy ap.Pavla, pokud jsou to skutečně jeho listy, jsou ukázkou jeho růstu v poznání, chápání a aplikaci.
Spochybnujes

a) autorstvo ?
b) kanon ?
c) inspiraciu Duchom Svatym ?

alebo vsetko naraz ?

Lída Rohalová
Dátum registrácie: 10 Jan 2017, 10:40
Kontaktovať používateľa:

Neprečítaný príspevok od používateľa Lída Rohalová »

log napísal: 11 Apr 2018, 08:05
Timoteovi:

A nie Adam bol zvedený, ale žena sa dala zviesť a dopustila sa hriechu...
Toto uč a prikazuj. Ak niekto učí inak a nepridržiava sa zdravých slov nášho Pána Ježiša Krista ani učenia pravej zbožnosti, je namyslený, ničomu nerozumie a chorobne rád sa škriepi a háda. Z toho vzniká závisť, svár, rúhania, upodozrievanie, vzájomné nezhody ľudí, ktorí majú zvrátenú myseľ. Sú to ľudia, ktorým chýba pravda a domnievajú sa, že zbožnosť je prostriedok obohatenia

Na jednej strane som prekvapeny, ze nakoniec ani Ty nemas ani najmensi problem spochybnit aj Pavlove ucenie a opustit ho. Na druhej strane vidim, ze to nutne neznamena priklon k ateizmu a racionalite, ale naopak vytvorenie akejsi uplne novej feministicko-zidovskej mytologie. Cert sa diablom vyhana )
Ne. Neustále mi vkládáš do úst, co si nemyslím, ale to je jedno. Hřích Evy je jasný. Adam byl ovšem chudák, ten se nemohl bránit...

Na Tvou hru nepřistupuji, budu na Tebe reagovat minimálně.

Ahoj.

ambassador
Dátum registrácie: 26 Jan 2016, 18:25
Kontaktovať používateľa:

Neprečítaný príspevok od používateľa ambassador »

log napísal: 11 Apr 2018, 09:04
ambassador napísal: 11 Apr 2018, 08:47 Listy ap.Pavla, pokud jsou to skutečně jeho listy, jsou ukázkou jeho růstu v poznání, chápání a aplikaci.
Spochybnujes

a) autorstvo ?
b) kanon ?
c) inspiraciu Duchom Svatym ?

alebo vsetko naraz ?
Pro mě není důležité autorství...... Pavel měl dokonce písaře........každý text Bible je výkladem není přesným překladem pro mě je důležitý TEN co inspiruje......
Pouze zpochybňuji tvůj přístup a tvou snahu ubránit své rozhodnutí pro víru v ateismus. Tvoje rozhodnutí respektuji, ale nechám si svoje. Kdo nechápe, že i bibličtí pisatelé "rostli" v poznání Boha nebo lépe řečeno příběhy to zřetelně ukazují, tak co s tím? Lépe nechat je hovět ve "vlastní šťávě".
Stále čekám, že založíš vlákno: "S ateismem k lepším zítřkům"...... a stále nic. Kde nic není, tam je prázdnota.

Jsi velmistr na podsouvání něčeho jiného, než bylo myšleno. Kdo se chce bavit - baví se, kdo chce pochopit hledá pochopení.....

Napísať odpoveď

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 5 neregistrovaných