Existuje Boh?

Rozsiahlejšie články s diskusiou.
Tomáš Plechatýý

Re: Existuje Boh?

Neprečítaný príspevok od používateľa Tomáš Plechatýý »

Konkrétne mňa pri pomyslení že som tu len raz a finito, tak sa musím správať zodpovedne.
Ale řekni jaký to má smysl prosím.

šaňo

Neprečítaný príspevok od používateľa šaňo »

Odpoveď na tvoju otázku neni. Moja záľuba je rybarčenie a mnoho ľudí mi povie aky to má zmysel? Ladviny ti prechladnu a rybu si kup radšej v markete. A ja odpovoviem no pre Vás to nemá žiadny zmysel ale ja v tom zmysel vidim. Tak ako niekto miluje Ježiša Krista , pre druhého to nedáva žiaden zmysel a konanie toho človeka považuje za smiešne a scestné.

ambassador
Dátum registrácie: 26 Jan 2016, 18:25
Kontaktovať používateľa:

Neprečítaný príspevok od používateľa ambassador »

Mě nepřipadá záliba druhých lidí scestná jen proto, že mě to nepřitahuje.
Srovnávat to však s láskou k Ježíši? Nějak mě to nesedí. Ten co pro mě nasadíl život.....
Otočit se k němu zády? Proč?

log
Dátum registrácie: 06 Nov 2017, 06:51
Kontaktovať používateľa:

Neprečítaný príspevok od používateľa log »

ambassador napísal: 29 Mar 2018, 19:26 Mě nepřipadá záliba druhých lidí scestná jen proto, že mě to nepřitahuje.
Srovnávat to však s láskou k Ježíši? Nějak mě to nesedí. Ten co pro mě nasadíl život.....
Otočit se k němu zády? Proč?
No ale my nevieme ci za nas dal zivot. Jezis sa obracal k 12 ucenikom, ked hovoril "moje telo a moja krv sa dava za vas". Ak dal za niekoho zivot, potom za tychto 12tich. No aj to je len vec interpretacie. Mozno sa to stalo a mozno nie. Nikto nevie, lebo nikto z nas tam nebol. Ze to je niekde napisane este neznamena ze to je pravda. Ani dnes predsa neveris vsetkemu co sa pise v novinach. Vacsina z novin je podvod, omyl a loz.

ambassador
Kontaktovať používateľa:

log napísal: 29 Mar 2018, 20:45
No ale my nevieme ci za nas dal zivot. Jezis sa obracal k 12 ucenikom, ked hovoril "moje telo a moja krv sa dava za vas". Ak dal za niekoho zivot, potom za tychto 12tich. No aj to je len vec interpretacie. Mozno sa to stalo a mozno nie. Nikto nevie, lebo nikto z nas tam nebol. Ze to je niekde napisane este neznamena ze to je pravda. Ani dnes predsa neveris vsetkemu co sa pise v novinach. Vacsina z novin je podvod, omyl a loz.
To není otázka vím nebo nevím. Je to otázka jestli tomu věřím a nebo nevěřím. Já tomu věřím. Rozdíl v chápání Boha je ve dvou rozdílných představení Boha. Pohanská představa je pouze silně polidštěná. Tak jak je představen Bůh v Bibli, tak to je odlišné. V Bibli jsou také použita pozemská slova, přirovnání nebo podobenství, ale nejsou doslovná. Více jde o charakter Boha směrem k nám, vznešenost, majestát, nepřekonatelnost a vševládnost,.... Jeden text, verš v Bibli nemůže představit všechno. Je to vždy soubor myšlenek navzájem v souladu. Pokud Ježíš postavil některé myšlenky do protikladu, tak zase měl přesný záměr, který sledoval.
Řeč ke 12ti je zástupná a přenáší se na ty co skrze ně uvěří. Je to taková "štafeta" evangelijní zprávy.
Vždy to bude otázka víry, zda té dobré zprávě uvěřím a budu se z toho radovat, že jsem přijat skrze Ježíše Krista zpět do Boží rodiny. Stále je dost církevníků, kteří přijetí vnímají do správné křesťanské organizace.
Tím dochází k devastaci "Boží rodiny".
Vzhledem k tomu, že odmítáš Bibli, tak není třeba citovat texty Bible. I když ty sám je cituješ, když se ti to hodí.

Laco
Dátum registrácie: 25 Jan 2017, 19:35
Kontaktovať používateľa:

Neprečítaný príspevok od používateľa Laco »

hosť napísal: 19 Sep 2017, 08:53 Dobrý deň. Veľmi ma zaujalo na tomto fóre ako si vehementne každý háji svoju pravdu, ako keby to bolo niečo životne dôležité. Vyrastal som v rodine Svedkov Jehovových. Až štúdium v zahraničí na Vysokej škole mi umožnilo odstrihnúť sa od rodičov a ich „pravej“ viery. Na škole máme v ročníku moslima, žida aj hinduistu a moja priateľka je evanielička. A tak spolu diskutujeme. Prišiel som k názoru či viera v boha neni len projekcia našeho mozgu, ludský výtvor, nemôžeme sa dohodnúť aký boh vlastne je a aký zaujať postoj k bohu. Niekde som čítal že náboženskosť je antropologická konštanta. Je veľa veriacich vedcov fyzikov ktorý tvrdia ako to tu boh pekne našteloval a zase je veľa vedcov fyzikov ktorý absolútne boha vyvracajú a tvrdia že fyzika o bohu nič nehovorí. Prečo sú náboženstvá medzi sebou neznášanlivé? Prečo v jednej a tej istej cirkvi je čo osoba to iná predstava o bohu? Neni biblia vymyslená ? Neni sú všetky náboženstvá vymyslené lebo to potrebujeme ?
Boh ako taký nejestvuje. Vedľa počítača mám flašu minerálky, chytím ju a cítim že je, napijem sa a fakt je. Boh je niečo pocitové. Človek tým že má emócie môže prežívať také veci ako láska, nenávisť, strach a viera. Viera v Boha tieto naše sínusoidy urovnáva, viera je láska a nádej v jednom. Viera v Boha nás robí lepšími. Nie je dôležite ako detailne teologicky ovládaš písmo, ak ťa viera spraví lepším človekom potom splnila účel. A či si hinduista ale jehovista je úplne jedno. A či je náboženstvo vymyslené ? Neviem. Ono sa to tak ironicky hovorí že na svete je tisíc náboženstiev ale to moje to je to pravé.

Dušan Seberíni
Dátum registrácie: 18 Apr 2016, 22:35
Kontaktovať používateľa:

Neprečítaný príspevok od používateľa Dušan Seberíni »

V podstate sú len 4 možnosti.

1 - Boh neexistuje a ty v neho neveríš.
  • V takom prípade sa nič nedeje.
2 - Boh neexistuje a ty v neho veríš.
  • V takom prípade sa klameš celý život. Ale treba pripustiť, že je to najvznešenejší klam.
3 - Boh existuje a ty v neho veríš.
  • V takom prípade máš šancu získať večný život.
4 - Boh existuje a ty v neho neveríš.
  • V takom prípade zahadzuješ šancu na večný život.

John 3:16
Dátum registrácie: 28 Dec 2015, 18:54
Kontaktovať používateľa:

Neprečítaný príspevok od používateľa John 3:16 »

ja by som ešte doplnil tému - odkaz na zaujímavý článok. Prečo nie je možné dokázať existenciu Boha? Nedá sa dokázať ani existencia času?

https://www.national-geographic.cz/clan ... fyzik.html

Realista
Dátum registrácie: 23 Sep 2016, 18:23
Kontaktovať používateľa:

Neprečítaný príspevok od používateľa Realista »

Možná by bylo užitečné si nejprve vyjasnit obsah pojmů jako "existence" a "Bůh". Pokud Bůh existuje ve smyslu obvyklého porozumění tomuto pojmu, potom není kvalitativně (ve smyslu existencionality) odlišný od čehokoliv existujícího a v takovém chápání je snad opravdu jen jakýmsi vyspělejším mimozemšťanem.

ambassador
Kontaktovať používateľa:

Jakékoliv dokazování existence Boha naši lidskou snahou je "přenesení" Boha do testovací laboratoře.
V Boha věříme nebo nevěříme. Bůh nemůže být podroben lidskému zkoumání, jako by to byl "nějaký" předmět.
Pouze usuzujeme a předkládáme důvod své víry či nevíry. Nemáme důkazy ale důvody.
Lidstvo nevlastní žádné zaměřovací prostředky pomoci nichž by mohli "zaměřit a identifikovat" Boha.
Vždy to záleží na NĚM co dá o sobě poznat. Dal-li něco už o sobě poznat važme si toho a přemýšlejme o tom.

Napísať odpoveď

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 2 neregistrovaní