Video "Čo mohlo byť"

Diskusia o cirkevnej organizácii.
VMi

Video "Čo mohlo byť"

Neprečítaný príspevok od používateľa VMi »

Pozrite si (ak ste ešte nevideli) video
http://www.3an.sk/pg_detail.php?id=70288
Film vyrobilo kazateľské oddelenie Cirkvi adventistov s.d. v rámci iniciatívy 100 dní modlitieb, so začiatkom 25. marca. Adventisti na celom svete sú vyzvaní, aby sa modlili každý deň o vyliatie Ducha Svätého na júlovom zasadnutí Generálnej konferencie v San Antoniu, v Texase.
Čo si o tom myslíte? Ako to na vás pôsobí?

Karči

Re: Video "Čo mohlo byť"

Neprečítaný príspevok od používateľa Karči »

Vychodňarsky dabing sa nezaprie :D

Milan

Neprečítaný príspevok od používateľa Milan »

Rozumiem tomu spravne, ze Pan Boh chcel poslat Jezisa v r. 1901 na zem? Ze sme na to prisli az teraz v r. 2015 a mozeme na zakl. modlitieb urychlit Jezisov druhy prichod? Ja som si myslel, ze Boh pride, az to uzna za vhodne (az sa evanielum rozsiri po celej zemi...) Toto v mojom srdci sposobuje chaos a vyzva manzelov Wilsonovych je sice na mieste ( co sa tyka modlitieb), ale aby ma Jezis vytrhaval z "pazurov diabla" - pricom doteraz som si myslel, ze patrim Bohu, je pre ma tak kontroverzne, ze sa s tym musim nejako popasovat. Neviem ale ako...Mohol by mi prosim niekto dat na toto odpoved, alebo navod - co s tym?

Ricky75

Neprečítaný príspevok od používateľa Ricky75 »

Doteraz som si myslel (a aj si stále myslím), že naše povyšovanie sa nad iných kresťanov (ktorých považujeme za neobrátených, ba priamo za zatratených, lebo nesvätia sobotu, jedia bravčové, neveria v svätyňu atď) je veľkým omylom, ktorý treba urýchlene napraviť.
Vo videu sa ale dozvedám, že vyliatie Sv. Ducha ("jedno z najväčších oživení od Turíc") sa neuskutočnilo, lebo nejakí vedúci CASD sa v r. 1901 skutočne nepokorili.
Takže masívne vyliatie Sv. Ducha na Zem a taktiež aj druhý príchod J. Krista závisel a závisí od adventistov, od obrátenia ich niekoľko vedúcich ... a toto bolo zjavené našej prorokyni. v r. 1903.
Sorry, ale nemôžem uveriť tomu, že Boh takto vidí a podporuje našu totálnu exkluzivitu, a napr. milióny iných kresťanov, alebo potreby sveta ako takého vôbec neberie do úvahy ...
Potom sa žiaľ musím prekloniť k tomu, že s tým videním nie je niečo v poriadku ...
Ak žijeme (a okolitý svet hodnotíme) s týmto vedomím svojej extra výnimočnosti (podporovanej vlastnými proroctvami), potom ani 100 dní modlitieb nemá zmysel, lebo sa len plánujeme utvrdzovať v našom omyle.
Prestaňme sa hrať na najdôležitejších na svete a až potom môžeme byť Bohu aspoň trochu užitoční.

Rajon
Dátum registrácie: 12 Jan 2015, 22:33
Kontaktovať používateľa:

Neprečítaný príspevok od používateľa Rajon »

Myslím si, že podstata udalosti je problém nepokorenia, alebo ešte lepšie povedané, zmyslom je snaha o odovzdanie sa Bohu, väčšia duchovnosť, vrúcnosť atď. voči nemu. To bolo aj podstatou videnia EGW, nie doslovné vypočítavanie, že keby si robil to, tak sa presne vtedy a vtedy stane to a to.

Je dôležité rozumieť spôsobu vyjadrovania EGW, ak chcem správne rozumieť významu jej posolstiev. Z časti to vysvetľoval aj br. Barna na Biblickom týždni. Vnímať jej zveličovanie, spôsob, akým karhala, že často previedla veci do extrému, aby nimi niečo zdôraznila. Ak toto človek nepochopí, tak vždy sa pri výklade EGW dostane do problému - buď extrému na jednej strane ("sekanie" doslovným chápaním citátov bez skutočného pochopenia princípu) alebo na druhej strane (spochybnenie významu proroctiev EGW).

Pointa nespočíva presne v tom roku a konferencii, že keby bolo keby, tak by spustili Božie konanie. Ale v princípe, že nekajúcne srdce je naozaj problémom, ktorý často brzdí Boha v jeho prejavoch v našom živote. Samozrejme bez snahy pochopiť to, vyznieva video trochu čudne až naivne. Trochu som sa ale snažil vidieť ho pozitívne a preto píšem to, čo píšem :-). Chápem ale aj výhrady voči nemu.

Video však nastoľuje vo mne kopec iných otázok, ktoré sa už netýkajú priamo neho a tej udalosti, napr. otázka vyznávania hriechov, pokánia a pod. To by však už bolo nadlho a skôr osobne a s niekým, komu dôverujem :-) Mám k tomu kopec otázok i podnetov.

Layman
Dátum registrácie: 10 Mar 2015, 20:48
Kontaktovať používateľa:

Neprečítaný príspevok od používateľa Layman »

Mne požiadavka na 100 dní modlitieb členov cirkvi za ich vedúcich - zástupcov na konferencii pripadá tak trochu ako presúvanie zodpovednosti za obrátenosť/pripravenosť vedúcich na členov. V tom videu sa aspoň vedúci modlili sami za seba a keď sa im to nepodarilo, bolo to ich zlyhanie.
Samozrejme, že členovia by sa mali modliť za úspech konferencie, a tí, ktorým na tom naozaj záleží, to tak aj robia. Ak si vedúci nepripadajú obrátení, nech sa modlia sami za seba, nemusia organizovať teatrálnych 100 dní modlitieb. Ak sa im potom niečo nepodarí, Tedova manželka nám oznámi, že sme sa zle modlili.

ngma
Dátum registrácie: 03 Mar 2015, 19:09
Kontaktovať používateľa:

Neprečítaný príspevok od používateľa ngma »

Myslím si, že toto je jeden z ďaľších marketingových ťahov .... ako držať na úrovni duchovný život veriacich v USA a CASD.

Počul som že v nedávnej minulosti už aspoň 2x na zasadaní GK bola prezidentom /vždy iný/ našej cirkvi prednensená vízia že ďalšia konferencia už bude v nebi a nie na Zemi. Neviem či dokonca jeden z nich nebol aj otec tohto br. Wilsona.
Určite modliť sa treba, prežívať vzťah s Bohom a obrátenie je potrebné...ale toto je prosím Amerika...ak sa ľudia nebudú bičovať dokonalosťou, zlyhaním a podmienkami k Ježišovmu návratu, tak nie som si istý či by bratia na tomto kontinente ešte verili....
Vo videu...Boh bol už pripravený vrátiť sa na Zem....ale my "čistá rasa" sme zlyhali.
Ozaj, kde sú inoveriaci? V Babylone? No ak sme my zlyhali / kde sme???/, prečo si stále osvojujeme výnimočnosť, exkluzivitu, nenahraditeľnosť / s čím Boh historicky nemal nikdy problém/....čiže skutky, skutky a zase skutky ako podmienka Kristovho príchodu? a spasenia? Zamyslel sa br. prezident, že ak Boh vsadil na kartu CASD - pridajme ešte na Slovensku - tak možno nikdy nepríde? To myslím fakt, ak je toto jediné kritérium Jeho príchodu.
Ostatní veriaci sú výplach, stoka? Len preto že nejaká časť ich vierouky je nie teologicky a biblicky vyargumentovateľná??? a pôjdu do ohňa??

Omyl našej cirkvi vidím, že si myslíme, že my Zvrchovanému Bohu budeme podsúvať ako pohania svojej modle, kedy on môže prísť.
A to bratia vo video /historicky/ netušili čo je 1 a 2 svetová vojna....
Boh je Láska, Sloboda - ďakujem neprosím si takúto manipuláciu, emocionálne bičovanie, držať ľudí v strachu, napätí a neistote.
Moja viera je založená na tom kto je Ježiš a čo pre mňa spravil. Boh v tele prišiel, aby zmieril hriešne ľudské pokolenie so Stvoriteľom.
Viem aké poslanie mám ako adventista...

Thomas
Dátum registrácie: 19 Apr 2015, 21:34
Kontaktovať používateľa:

Neprečítaný príspevok od používateľa Thomas »

Asi už bolo všetko povedané a ja len dúfam, že za tým nie je aj "politická" propaganda. Nedokážem si presne predstaviť teraz pozíciu delegáta, ktorý bude proti znovuzvoleniu br. Wilsona. Obávam sa, že ho označia za toho, kto narúša jednotu spoločenstva a za toho, kvôli komu nemôže byť vyliaty Duch Svätý... So znovuzvolením ale problém asi nenastane skôr preto, pretože delegáti z Európy sú ľahko prehlasovateľní delegátmi z Ameriky a hlavne Afriky, kde je informačná gramotnosť biednejšia ako biedna.

Layman
Dátum registrácie: 10 Mar 2015, 20:48
Kontaktovať používateľa:

Neprečítaný príspevok od používateľa Layman »

Celosvetový kolos je pre všetkých a súčasne pre nikoho. Teoretickým riešením pre nás by mohlo byt (určité) osamostatnenie sa európskej časti cirkvi. Mohli by sme si vlastné veci spravovať efektívnejšie, spomeniem len sobotnú školu, cirkevný poriadok, vízie cirkvi, dolaďovanie teológie ...

ngma
Dátum registrácie: 03 Mar 2015, 19:09
Kontaktovať používateľa:

Neprečítaný príspevok od používateľa ngma »

Premýšľam nad tým Layman, že čo je za tým "mohli by sme si vlastné veci spravovať efektívnejšie...."?
Prepáč, ale my nevieme spravovať objem cca 20 zamestnancov cirkvi a cca 2000 členov po zboroch. Toto je reálne že sa spravia prednášky mládeže, prednášky MT /možno s problémami, lebo nie len jeden rok ale ďalšie obdobia/.
Víziu si SZ nastavuje akú uzná za vhodnú / verím tomu že aj modlitebne a s vedením Sv. Ducha/. Sú iné záležitosti, kde my sa máme veľa čo učiť od bratov a samozrejme sestier amíkov......,ale oni majú úplne inú kultúru. To je o osobnostiach, hrdinoch, superhrdinoch....my máme syndróm mladšieho brata....

Napísať odpoveď

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 0 neregistrovaných