Mikime, kdy se planujes dat obrezat a kdy uz budes pripraven dodrzovat dusledne vsechny narizeni spravedliveho Boziho zakonu, aby jsi tak mohl ziskat Bozi prizen a pozehnani ?mikim napísal: ↑30 Apr 2018, 17:41Děkuji nechci, církev, která není ani schopna pochopit a dodržovat ten základ, který nám dal Bůh což je Desatero přikázání včetně soboty, je k ničemu. Bůh nedal sobotu jen židům, ale všem. O takovou církev jistě nemá Bůh zájem a ani andělé(kromě těch padlých). Bůh je Bohem pořádku a je Zakonodárce a v Jeho Zákoně je projeven Jeho charakter. Je to jen jedna z dalších církví, které tvoří Babylon - a jsou spojeni ve skutečnosti se satanem. Klasické míchání pravdy se lží.Lída Rohalová napísal: ↑30 Apr 2018, 15:53 Ze zvědavosti jsem včera navštívila srozumitelnou církev Element v Hradci Králové.
Chtěla jsem vědět, co na té církvi přitahuje pozornost nevěřících do takové míry, že jí věnují svůj čas.
Po rozhovorech s lidmi si myslím následující:
1) Církev se schází v kině. Lidé nemají tak velký vnitřní problém překročit práh "kostela" nebo "modlitebny". Kino je prostředí všeobecně známé a ateisty přijímané.
2) Lidé působí přirozeně, přátelsky a nepoužívají náboženský slovník. Pro nevěřící je vše podáno srozumitenou formou.
3) Poselství slova je nenásilné a řeší vědomé nebo skryté otázky lidí. Nejedná se o vnucování jediného správného světonázoru, jedná se o sdílení poznání Boha.
4) Styl hudby je současný a dynamický.
Těch věcí je samozřejmě více, vypichuji v mých očích pouze jedny z těch významných.
Předpokládám, že na tomto fóru nebude ten největší zájem o církve tohoto typu. Moje předpoklady se však několikrát ukázaly jako mylné, proto si dovoluji navzdory mým předpokladům církev Element s čistým svědomím doporučit k návštěvě. Možná se tato církev může stát někomu duchovním domovem.
Na návštěvě jsem tam nebyla jediná. Seznámila jsem se ještě s jinou paní, shodou okolností navštěvuje stejnou církev jako já, pouze v jiném městě. A tak jsme zjistily, že máme společné známé.
Prostředí církve je otevřené různě hledajícím lidem. Nedávno proběhlo 7 křtů, lidé našli smysl svého života v Bohu. Chválím za to Pána a přeji této církvi, aby se Boží moc nadále projevovala v životě jejích členů.
Kdo rád diskutuje na biblická témata, v tomto společenství bude mít dostatek příležitostí. Stejně tak hlavní pastor církve má svůj blog, kde se dá pod článkem diskutovat. Osobně to považuji za velkou odvahu a současně otevřenost okolí.
Mám už 2 zájemce o návštěvu tohoto společenství. Tak jako mně jeden tip na tomto fóru změnil život, tak může tento tip (nebo jakýkoli jiný od kohokoliv jiného) změnit život někomu jinému.
Srozumitelná církev
-
Karol Schneider
- Dátum registrácie: 01 Apr 2017, 11:56
- Kontaktovať používateľa:
Re: Srozumitelná církev
Dodržovat povinně musím jen Desatero přikázání jako křesťan, protože Desatero platí samozřejmě pro všechny a nejen pro židy, což by byl zcela falešný a nesmyslný názor.Karol Schneider napísal: ↑30 Apr 2018, 21:04Mikime, kdy se planujes dat obrezat a kdy uz budes pripraven dodrzovat dusledne vsechny narizeni spravedliveho Boziho zakonu, aby jsi tak mohl ziskat Bozi prizen a pozehnani ?mikim napísal: ↑30 Apr 2018, 17:41Děkuji nechci, církev, která není ani schopna pochopit a dodržovat ten základ, který nám dal Bůh což je Desatero přikázání včetně soboty, je k ničemu. Bůh nedal sobotu jen židům, ale všem. O takovou církev jistě nemá Bůh zájem a ani andělé(kromě těch padlých). Bůh je Bohem pořádku a je Zakonodárce a v Jeho Zákoně je projeven Jeho charakter. Je to jen jedna z dalších církví, které tvoří Babylon - a jsou spojeni ve skutečnosti se satanem. Klasické míchání pravdy se lží.Lída Rohalová napísal: ↑30 Apr 2018, 15:53 Ze zvědavosti jsem včera navštívila srozumitelnou církev Element v Hradci Králové.
Chtěla jsem vědět, co na té církvi přitahuje pozornost nevěřících do takové míry, že jí věnují svůj čas.
Po rozhovorech s lidmi si myslím následující:
1) Církev se schází v kině. Lidé nemají tak velký vnitřní problém překročit práh "kostela" nebo "modlitebny". Kino je prostředí všeobecně známé a ateisty přijímané.
2) Lidé působí přirozeně, přátelsky a nepoužívají náboženský slovník. Pro nevěřící je vše podáno srozumitenou formou.
3) Poselství slova je nenásilné a řeší vědomé nebo skryté otázky lidí. Nejedná se o vnucování jediného správného světonázoru, jedná se o sdílení poznání Boha.
4) Styl hudby je současný a dynamický.
Těch věcí je samozřejmě více, vypichuji v mých očích pouze jedny z těch významných.
Předpokládám, že na tomto fóru nebude ten největší zájem o církve tohoto typu. Moje předpoklady se však několikrát ukázaly jako mylné, proto si dovoluji navzdory mým předpokladům církev Element s čistým svědomím doporučit k návštěvě. Možná se tato církev může stát někomu duchovním domovem.
Na návštěvě jsem tam nebyla jediná. Seznámila jsem se ještě s jinou paní, shodou okolností navštěvuje stejnou církev jako já, pouze v jiném městě. A tak jsme zjistily, že máme společné známé.
Prostředí církve je otevřené různě hledajícím lidem. Nedávno proběhlo 7 křtů, lidé našli smysl svého života v Bohu. Chválím za to Pána a přeji této církvi, aby se Boží moc nadále projevovala v životě jejích členů.
Kdo rád diskutuje na biblická témata, v tomto společenství bude mít dostatek příležitostí. Stejně tak hlavní pastor církve má svůj blog, kde se dá pod článkem diskutovat. Osobně to považuji za velkou odvahu a současně otevřenost okolí.
Mám už 2 zájemce o návštěvu tohoto společenství. Tak jako mně jeden tip na tomto fóru změnil život, tak může tento tip (nebo jakýkoli jiný od kohokoliv jiného) změnit život někomu jinému.![]()
A i podle samozvaného ap. Pavla na obřízce přece vůbec nezáleží ale záleží na přikázáních Božích:
1 Korintským 7:19 Nebo obřízka nic není, a neobřízka také nic není, ale zachovávání přikázání Božích.
Galatským 5:6 Nebo v Kristu Ježíši ani obřízka neprospívá, ani neobřízka, ale víra skrze lásku dělající.
Jedině co bychom měli mít obřezáno je naše srdce:
https://wol.jw.org/cs/wol/d/r29/lp-b/1200000977
Obřízka srdce byla Božím požadavkem dokonce i pro ty Izraelity, kteří již byli obřezáni na těle. Mojžíš Izraeli řekl: „A obřežte předkožku svého srdce, a již nebudete zatvrzovat svou šíji.“ „Jehova, tvůj Bůh, bude muset obřezat tvé srdce a srdce tvého potomstva, abys kvůli svému životu miloval Jehovu, svého Boha, celým svým srdcem a celou svou duší.“ (5Mo 10:16; 30:6) Stejnou věc připomínal tomuto vzpurnému národu ve své době Jeremjáš. (Jer 4:4) ‚Obřízka srdce‘ znamená zbavit se všeho, co se v myšlení, cítění nebo pohnutkách člověka Bohu nelíbí, co je v Jehovových očích nečisté a co působí, že se lidské srdce stane nevnímavým. Podobně o uších, které nejsou citlivé neboli vnímavé, je mluveno jako o ‚neobřezaných‘. (Jer 6:10; Sk 7:51)
Zachovávání dalších zákonů z Mojžíšova zákona dobrovolně, které platí i v dnešní době a jsou potřebné i pro nás dnes, abychom žili, jak si přeje Bůh podle Jeho pravidel , mi nedělá problém.
-
Lída Rohalová
- Dátum registrácie: 10 Jan 2017, 10:40
Toto vlákno není určeno k řešení Desatera.
Prosím všechny zájemce o Desatero, aby přešli do jiného vlákna. Pokud zde není, tak si ho, prosím, založte.
Prosím všechny zájemce o Desatero, aby přešli do jiného vlákna. Pokud zde není, tak si ho, prosím, založte.
-
ambassador
- Dátum registrácie: 26 Jan 2016, 18:25
Církev, která používá svůj vlastní jazykový dialekt je pro Boha nepoužitelná a pro "ostatní" lidi nesrozumitelná.
Jsou církve, které se snaží oslovit ty ke kterým se evangelium nedostalo a nebo se k nim
dostalo zkreslené v podobě musíš - nesmíš.
Takové církevní iniciativy naplňují myšlenku z podobenství v ev. Lukáše 14, 16-24
Oni mluví jazykem, kterému rozumí ti co ještě nedostali srozumitelnou pozvánku Krále králů..
Jsou církve, které se snaží oslovit ty ke kterým se evangelium nedostalo a nebo se k nim
dostalo zkreslené v podobě musíš - nesmíš.
Takové církevní iniciativy naplňují myšlenku z podobenství v ev. Lukáše 14, 16-24
Oni mluví jazykem, kterému rozumí ti co ještě nedostali srozumitelnou pozvánku Krále králů..
Kto je prítomný
Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 3 neregistrovaní