BOŽIE MENO

Diskusia o vieroučných bodoch CASD.
Karol Schneider
Dátum registrácie: 01 Apr 2017, 11:56
Kontaktovať používateľa:

Re: BOŽIE MENO

Neprečítaný príspevok od používateľa Karol Schneider »

log napísal: 26 Apr 2018, 22:41
Karol Schneider napísal: 26 Apr 2018, 22:07 Takyto ludia keby aj nasli nejaky rukopis NZ s Bozi menom JHVH by ho nikdy sami nezverejnili, ale aj tak maju smolu v popierani pritomnosti Bozieho mena v NZ, lebo je tam v knihe Zjavenie v slove HALELUJAH.
Tak si zase potvrdil, ze taky rukopis neexistuje.
Ak Svedkom ako utecha zostalo citoslovce halelujah, ktore si Jan pozical so Zalmov, a ktore len etymologicky pripomina davnu historiu, tak im ho nechajme, budme velkorysi. Sice to nie je tetragramm, ma len 3 pismenka, a jedno V a jedno H chyba, zato A je navyse, no ak si na tom niekto chce postavit teologiu, ma na to pravo.
Existuje vela dobovych hebrejskych aj greckych rukopisov z doby ked zil Kristus aj jeho ucenici, kde priamo v texte Bozieho slova je pouzite aj Bozie meno v tvare JHVH. Preco o tom pochybujes, ze tam toto OTCOVO meno patri ? Cital si vobec, co som ti v tejto veci odpisoval na inom mieste ?

Ty zrejme nechapes ani vyznam toho slova HALLELUJAH :-)

Tu sem ti toho napsal vic a mas tam i odkazy na dostupne dobove rukopisy. post8136.html#p8136

paveka
Dátum registrácie: 10 Apr 2018, 12:40
Kontaktovať používateľa:

Neprečítaný príspevok od používateľa paveka »

Ježíš nás Křesťany naučil říkat Bohu Otče náš..., proto je zcela bezpředmětné se dohadovat o Božím jménu. Svého pozemského otce jsem také nikdy neoslovil jménem.

Karol Schneider
Kontaktovať používateľa:

paveka napísal: 29 Apr 2018, 09:34 Ježíš nás Křesťany naučil říkat Bohu Otče náš..., proto je zcela bezpředmětné se dohadovat o Božím jménu. Svého pozemského otce jsem také nikdy neoslovil jménem.
Jake je jmeno OTCE ? Jakeho Boha uctiva a modlil se k nemu i sam Bozi Syn Jezis Kristus ? Platnost jakeho nejvyssiho prikazani o lasce k jakemu BOHU s jakym jmenem Jezis Kristus potvrdil i ve svem uceni ?

„Které přikázání je první ze všech?“ 29 Ježíš odpověděl: „První je: ‚Slyš, Izraeli, Jehova, náš Bůh, je jeden Jehova, 30 a budeš milovat Jehovu, svého Boha, celým svým srdcem a celou svou duší a celou svou myslí a celou svou silou.‘ 31 To druhé je: ‚Budeš milovat svého bližního jako sám sebe.‘ Není žádné přikázání větší než tato.“ 32 Znalec Zákona mu řekl: Učiteli, řekl jsi dobře podle pravdy: ‚Je Jeden, a není žádný jiný než On‘; 33 a tak milovat ho celým svým srdcem a celým svým porozuměním a celou svou silou a milovat svého bližního jako sám sebe je daleko cennější než všechny celé zápalné obětní dary a oběti.“ 34 Ježíš rozpoznal, že odpověděl inteligentně, a řekl mu na to: „Nejsi daleko od Božího království.“ " (ev. Marka 12 kap)

Ptam se jak daleko jsou od Božího království ti jenz NEMILUJI BOHA JEHOVU celým svým srdcem a celou svou duší a celou svou myslí a celou svou silou ?

Ten kdo zna Pravdu a je veden Bozim duchem nema v teto veci zadne pochybnosti. Ten kdo si mysli, ze Abraham a pak pozdeji i Mojzis a dalsi uctivali jineho Boha nez toho ktereho uctival i Bozi Syn Jezis Kristus, tak se velice myli. Lidi by se meli dobre zamyslet i nad tim kdy se poprve v dnesni svoji podobe objevilo uceni o trojjedinem bohu a kdo je jeho autorem a kdo a kdy ho pak i nasilne prosadil jako zavazne uceni pro vsechny verici krestany zijici v Rimske risi.

Verim, ze ani ty se za sve jmeno, ktere mas po OTCI nijak nestydis a snazis se mu delat cest. Kdyz ale nekomu reknes, ze jsi pouze Synem sveho OTCE nekomu kdo tveho OTCE nezna jakym prinosem mu muze byt takova informace, kdyz tech moznych OTCU s ruznymi jmenami je obrovske mnozstvi.

Ti kdo nestoudne zmazali BOZI - OTCOVO SVATE JMENO ze svych prekladu BIBLE i kdyz sami dobre vedi, ze tam v puvodnim textu bylo a patri tam nejenze FALSUJI text BOZIHO SLOVA PRAVDY, ale se odmitaji hrde hlasit i k svatemu jmenu sveho milovaneho nebeskeho OTCE BOHA JeHoVaHa. Kdyz prijde tedy k nekomu z pohanu kdo taky sveho smysleneho boha uctiva a vzyva i jako sveho OTCE zrejme bude uzitecne rict mu i ten rozdil medzi tim jeho OTCEM a tim o kterem mu poseltvi prinasis ty sam.

Nahrazovat v textu BOZIHO INSPIROVANEHO SLOVA PRAVDY, BOZI SVATE JMENO JHVH titulem PAN a nebo HOSPODIN je PODVODEM A LZI menici i samotny vyznam dulezitych Bozich prikazani !

"37 Také Otec, jenž mě poslal, sám o mně vydal svědectví. Nikdy jste neslyšeli jeho hlas ani neviděli jeho podobu; 38 a jeho slovo ve vás nezůstává, protože nevěříte právě tomu, koho poslal.[/b]
39 Zkoumáte Písma, protože si myslíte, že jejich prostřednictvím budete mít věčný život; a právě ta vydávají svědectví o mně. 40 A přece nechcete přijít ke mně, abyste měli život. 41 Nepřijímám slávu od lidí, 42 ale dobře vím, že v sobě nemáte Boží lásku. 43 Přišel jsem ve jménu svého Otce, ale mě nepřijímáte; kdyby přišel někdo jiný ve svém vlastním jménu, toho byste přijali. 44 Jak můžete věřit, když přijímáte slávu jeden od druhého a nehledáte slávu, která je od jediného Boha?" (ev., Jana 5 kap.)

"25 Spravedlivý Otče, svět tě vskutku nepoznal; ale já jsem tě poznal a oni poznali, že jsi mě vyslal. 26 A dal jsem jim tvé jméno na vědomí a dám je na vědomí, aby láska, kterou jsi mě miloval, byla v nich, a já ve spojení s nimi.“" (ev Jana 17 kap.)

log
Dátum registrácie: 06 Nov 2017, 06:51
Kontaktovať používateľa:

Neprečítaný príspevok od používateľa log »

Karol Schneider napísal: 01 Máj 2018, 01:42 „Které přikázání je první ze všech?“ 29 Ježíš odpověděl: „První je: ‚Slyš, Izraeli, Jehova, náš Bůh, je jeden Jehova, 30 a budeš milovat Jehovu, svého Boha, celým svým srdcem a celou svou duší a celou svou myslí a celou svou silou.
Zase citat zo svedkami sfalsovaneho prekladu. V ziadnom rukopise Mareka nie je pouzity tetragramm.
Okrem toho Izraelske kredo z Deuteronomia neznie "nas Boh je jeden Jehova" co by bol stylisticky a logicky nezmysel. Aky jeden Jehova ? Jeden z mnohych Jehovov ? Deuteronomium hovori nieco ako "nas Boh JHVH je jeden" alebo "nas Boh JHVH je jediny"

Karol Schneider
Kontaktovať používateľa:

log napísal: 01 Máj 2018, 08:07
Karol Schneider napísal: 01 Máj 2018, 01:42 „Které přikázání je první ze všech?“ 29 Ježíš odpověděl: „První je: ‚Slyš, Izraeli, Jehova, náš Bůh, je jeden Jehova, 30 a budeš milovat Jehovu, svého Boha, celým svým srdcem a celou svou duší a celou svou myslí a celou svou silou.
Zase citat zo svedkami sfalsovaneho prekladu. V ziadnom rukopise Mareka nie je pouzity tetragramm.
Okrem toho Izraelske kredo z Deuteronomia neznie "nas Boh je jeden Jehova" co by bol stylisticky a logicky nezmysel. Aky jeden Jehova ? Jeden z mnohych Jehovov ? Deuteronomium hovori nieco ako "nas Boh JHVH je jeden" alebo "nas Boh JHVH je jediny"
Jezis podle tebe taky falsoval BOZI SLOVO PRAVDY a pri jeho citaci techto slov ze STAREHO ZAKONA zaprel i jmeno sveho a naseho nebeskeho OTCE a BOHA, ktery ho poslal ?

"Ježíš to pronesl, zvedl oči k nebi a řekl: „Otče...4 Oslavil jsem tě na zemi, když jsem dokončil dílo, které jsi mi dal, abych [je] konal....6 Zjevil jsem tvé jméno lidem, které jsi mi dal ze světa. Byli tvoji, a dal jsi je mně, a zachovali tvé slovo. 7 Nyní poznali, že všechno, co jsi mi dal, je od tebe; 8 protože výroky, které jsi mi dal, jsem dal jim...11 A již nejsem ve světě, ale oni jsou ve světě, a přicházím k tobě. Svatý Otče, bdi nad nimi kvůli svému vlastnímu jménu, které jsi mi dal, aby byli jedno, právě jako jsme my. 12 Když jsem byl s nimi, bděl jsem nad nimi kvůli tvému vlastnímu jménu, které jsi mi dal; a hlídal jsem je a ani jeden z nich není zničen, kromě syna zničení, aby se splnil [text] písma. ...dal jsem jim tvé jméno na vědomí a dám je na vědomí, aby láska, kterou jsi mě miloval, byla v nich, a já ve spojení s nimi.“" (ev Jana 17 kap.)

"14 Symeon obšírně vyprávěl, jak Bůh poprvé obrátil svou pozornost k národům, aby z nich vybral lid pro své jméno. 15 A s tím se shodují slova Proroků, právě jak je napsáno: 16 Potom se navrátím a znovu vybuduji Davidovu chýši, která spadla; znovu vybuduji její trosky a opět ji vztyčím, 17 aby ti, kdo zbývají z lidí, s opravdovostí hledali Jehovu spolu s lidmi ze všech národů, lidmi, kteří jsou nazýváni mým jménem, říká Jehova, který činí tyto věci, 18 známé odedávna.‘""" (NZ Skutky apostolu 15 kap.)

Mas snad v rukach puvodni Markuv rukopis psany primo Markem ? O jakem FALSOVANI TEDY MLUVIS ? O tom, ktere pri citaci techto slov i ve STAREM ZAKONE delaji neverni Zide a pozdeji i odpadlicky krestane hajici lzivou nauku o trojjedinem bohu ?

Rané židovské písemnosti svědčí o tom, že křesťané židovského původu používali Boží jméno ve svých spisech. Tosefta, psaná sbírka ústního zákona dokončená kolem roku 300 n. l., se zmiňuje o křesťanských spisech, které mohly shořet o sabatu. Říká: „Před ohněm nezachraňují knihy evangelistů a knihy minim [pravděpodobně označení pro židovské křesťany]. Ale nechají je shořet tam, kde jsou, . . . je a zmínky o Božím jménu, které jsou v nich.“ Tentýž zdroj cituje rabína Joseho Galilejského, který žil na začátku druhého století n. l. Ten údajně řekl, že jiné dny v týdnu „se zmínky o Božím jménu, které jsou v nich [v křesťanských spisech], vyříznou a uschovají, a zbytek shoří“. Existují tedy výmluvné doklady toho, že podle názoru Židů, kteří žili ve druhém století n. l., křesťané ve svých spisech používali Boží jméno.

Sam jednas s Bozim slovem PRAVDY jak i tito zminovany Zide !

Božie meno v LXX - Božie meno v ranných grécky písaných spisoch
Uvádzam dva príklady nálezov tetragramatonu, nájdené v starovekých fragmentoch Septuaginty.
http://www.dobreslovo.sk/data/2011/udaj ... eno-v-lxx/

Trochu se nad sebou zamysli a spytuj si sve svedomi "krestane".

log
Kontaktovať používateľa:

Karol Schneider napísal: 01 Máj 2018, 13:04 Božie meno v LXX - Božie meno v ranných grécky písaných spisoch
Uvádzam dva príklady nálezov tetragramatonu, nájdené v starovekých fragmentoch Septuaginty.
Septuaginta je preklad knih Stareho Zakona. Nepochybujeme o tom, ze sa v nom nachadza tetragrammaton.
No Ty citujes zo svedkami sfalsovaneho prekladu Mareka, to jest Noveho Zakona. Ako Marek verne vo svojom evanjeliu zaznamenava, Jezis nevyslovoval meno JHVH ale pouzival oznacenie Pan a Boh. Svedkovia toto vo svojom preklade sfalsovali a nahradili menom Jehova. Na tento sfalsovany preklad sa stale dookola odvolavas, hoci vsetci vieme, ze v rukopisoch NZ sa tetragrammaton nevyskytuje.

Karol Schneider
Kontaktovať používateľa:

log napísal: 01 Máj 2018, 14:58
Karol Schneider napísal: 01 Máj 2018, 13:04 Božie meno v LXX - Božie meno v ranných grécky písaných spisoch
Septuaginta je preklad knih Stareho Zakona. Nepochybujeme o tom, ze sa v nom nachadza tetragrammaton.
No Ty citujes zo svedkami sfalsovaneho prekladu Mareka, to jest Noveho Zakona. Ako Marek verne vo svojom evanjeliu zaznamenava, Jezis nevyslovoval meno JHVH ale pouzival oznacenie Pan a Boh. Svedkovia toto vo svojom preklade sfalsovali a nahradili menom Jehova. Na tento sfalsovany preklad sa stale dookola odvolavas, hoci vsetci vieme, ze v rukopisoch NZ sa tetragrammaton nevyskytuje.
Pytam sa ta znovu. Povazujes Jezisa Krista za plagiatora a falsovatela textu BOZIEHO SLOVA PRAVDY ?

Odkial si prisiel na taku hlupost, ze Bozi Syn Jezis Kristus pri citacii PISMA Stareho zakona necitoval dany text v POVODNOM NEUPRAVENOM ZNENI ? Stary zakon pouziva tituly PAN aj BOH, ale obsazuje na skoro na 7 000 miestach OTCOVO svate meno JHVH a to aj Jezis pri citacii tohto textu pouzival v sulade s PRAVDOU !

Co ty mozes vediet o povodnych rukopisoch NZ ked si ani jeden z nich nevidel. Dochovali sa nam len opisy a je viac ako zrejme, ze tie rukopisy co obsahovali aj v texte NZ Bozie svate meno JHVH Zidia velice doklade likdvidovali hned ako ich nasli u nejakeho krestana a Rimska moc postupovala s ovela vecsim usili pri likvidacii vsetkych povodnych rukopisov a nasledne potom vytvarala vlastne falosne ucenie umoznujuce sa Rimskych cisarom a neskor rimskym papezom postavit do pozicie PANOV nad vierou inych.

Ty si vsak rovnaky pokrytec a plagiator textu BOZIEHO SLOVA ako aj ini bezcharakterny ludia, lebo aj ked vies, ze Bozie meno JHVH patri do textu Bozieho slova PRAVDY nepouzivas ho ani pri citani Stareho zakona.

log
Kontaktovať používateľa:

Karol Schneider napísal: 01 Máj 2018, 21:18 Pytam sa ta znovu. Povazujes Jezisa Krista za plagiatora a falsovatela textu BOZIEHO SLOVA PRAVDY ?
Ako si na to prisiel ? Ved ja som o Jezisovi nic netvrdil. Falsovatelia a plagiatori su Svedkovia, ktori do NZ vlozili slovo Jehova a odstranili povodny text Kyrios a Theos. Tym zmanipulovali Jezisovu priamu rec a ktovie, ak zmenili to, co Jezis povedal, mozno toho vo svojom preklade zmenili ovela viac. Neviem preco sa stale drzis tohto falosneho a pochybneho prekladu a propagujes ho ludom, ktori sa zaujimaju o originalne Jezisove slova.

Karol Schneider
Kontaktovať používateľa:

log napísal: 01 Máj 2018, 21:29
Karol Schneider napísal: 01 Máj 2018, 21:18 Pytam sa ta znovu. Povazujes Jezisa Krista za plagiatora a falsovatela textu BOZIEHO SLOVA PRAVDY ?
Ako si na to prisiel ? Ved ja som o Jezisovi nic netvrdil. Falsovatelia a plagiatori su Svedkovia, ktori do NZ vlozili slovo Jehova a odstranili povodny text Kyrios a Theos. Tym zmanipulovali Jezisovu priamu rec a ktovie, ak zmenili to, co Jezis povedal, mozno toho vo svojom preklade zmenili ovela viac. Neviem preco sa stale drzis tohto falosneho a pochybneho prekladu a propagujes ho ludom, ktori sa zaujimaju o originalne Jezisove slova.
Falsovatel a plagiator si ty sam a vsetci, ktori vedia, co do povodneho textu PATRI a zamerne TO POZMENUJU a NEZACHOVAVAJU POVODNY TEXT BOZIEHO SLOVA PRAVDY !

Tebe ale zrejme nijak nevadi, ze to tito PODVODNICI a LUHARI vedeny SATANOM to iste robia aj v DESATORE Bozich prikazani, kde je BOZIE SVATE MENO JHVH v tomto texte pouzite 10x a bolo tam zapisane do kamennych tabuliek odovzdanych MOJZISOVI priamo BOZOU MOCOU.

Nevidis tu LUDSKU DRZOST takto zasahovat a FALSOVAT a pozmenovat TEXT ZAPISANY NAJVYSSIM BOHOM JeHoVaHoM !

Keby si totizto zachoval aj v DESATORE povodny text aj s BOZIM SVATYM MENOM JHVH potom by tieto slova mali uplne iny vyznam ako ked tam niekdo s umyslom FALOSVAT BOZIE SLOVA da miesto SVATEHO MENA NAJVYSSIHO BOHA OTCA len titul PAN alebo HOSPODIN.

JEZIS NEPOCHYBNE TEXT BOZIEHO SLOVA CITOVAL V POVODNOM ZNENI a urcite nemal potrebu sa pridrziavat FALOSNEJ LUDSKEJ TRADICIE ZIDOV, ktori svojou ZLOU tradiciou zrusili PLATNOST BOZIEHO SLOVA. Ty teraz obvinujes aj samotneho Bozieho SYNA Jezisa Krista za PLAGIATORA a FALSOVATELA POVODNEHO TEXTU Bozieho slova.

A prestan tu aj dalej opakovane KLAMAT, ze je v povodnom texte pouzita uz upravena forma odstranujuca z textu BOZIEHO SLOVA Bozie svate meno ! Nikdy si ani jeden povodny rukopis nevidel ! Logicke je, ze Kristus kritizujuci LUDSKU zidovsku tradiciu citoval dany text v povodnom zneni v plnom sulade s PRAVDOU !

Zamysli sa nad sebou a spytuj si svedomie !

Neregistrovaný

Neprečítaný príspevok od používateľa Neregistrovaný »

Karol Schneider píše:
Zjevil jsem tvé jméno lidem, které jsi mi dal
Jak ho zjevil? Říkal lidem - musíte správně vyslovovat Boží jméno, je to Jehova !?
Otče, bdi nad nimi kvůli svému vlastnímu jménu, které jsi mi dal
Logika tedy říká, že pokud tedy Otec je Jehova, dal Ježíšovi jméno Jehova. Není text ale spíše o něčem jiném?
dal jsem jim tvé jméno na vědomí
SJ mění trochu smysl verše J 17:26, lépe je přečíst celý kontext EB: Dal jsem jim poznat tvé jméno a ještě dám poznat, aby v nich byla láska, kterou máš ke mně, a já abych byl v nich.“
Podle všeho je "poznání jména" spojeno s láskou, biblicky řečeno ten, kdo zná Pána Boha, má lásku. Není to o vyslovování jména.
aby ti, kdo zbývají z lidí, s opravdovostí hledali Jehovu spolu s lidmi ze všech národů, lidmi, kteří jsou nazýváni mým jménem, říká Jehova,
Samozřejmě v nejdochovalejších textech NZ se Jehova nevyskytuje, nelze to tedy vkládat do textu. Citace NZ je zřejmě ze Septuaginty.
Další věc je uvažovat, na kom se to naplnilo..
To byl jen malý vstup.Všimli jste si, jak Nový zákon mění věci?
Pro Židy byl centrem chrám a služby - v NZ už není potřeba, služby byly naplněny obětí JK. Novodobý judaismus usiluje o znovuobnovení chrámu.
Pro EGW byla důležitá nebeská svatyně a fáze služby-Ježíš ale na kříži zajistil plné spasení a po vzkříšení vstoupil do svatyně svatých. Pro rigidní adventisty je chrám centrem a jakékoliv zpochybnění útok na svatyni.
Pro SJ je důležité vyslovování jména - NZ nezná, co se týče spásy jiné jméno, než Krista.
V nikom jiném není spásy; není pod nebem jiného jména, zjeveného lidem, jímž bychom mohli být spaseni.“ Sk 4:12
A tak by se dalo pokračovat, prostě některé církve vyzdvihují něco tak, že to zastíní podstatu věci (charismatici, shakeři, katolíci..)

A pár dalších veršů o jméně v NZ, všimněte si, jak se SJ snaží oslabit význam Ježíšova jména ve svém překladu na asi třech příkladech:
EB: Zavolali je tedy a přikázali jim, aby jméno Ježíšovo vůbec nerozhlašovali a o něm neučili. Sk 4:18
SJ:A tak je zavolali a přikázali jim, aby se nikde nevyjadřovali ani nevyučovali na základě Ježíšova jména.
Co to? koho jméno učedníci rozhlašovali a proč?
EB: čiň znamení a zázraky skrze jméno svého svatého služebníka Ježíše Sk 4:30
SJ: zatímco se budou dít znamení a předzvěsti+ jménem+ tvého svatého sluhy+ Ježíše.“
EB: odcházeli z velerady s radostnou myslí, že se jim dostalo té cti, aby nesli potupu pro jeho jméno. Sk 5:41
SJ: radovali se,+ protože byli uznáni za hodné toho, aby byli zneuctěni pro jeho jméno
EB: ‚každý, kdo vzývá jméno Páně, bude spasen‘.Řím 10:13
SJ: Vždyť „každý, kdo vzývá Jehovovo* jméno, bude zachráněn“.+
Kontext je zřetelně o Kristu, navíc v známých původních spisech není Jehova, to je jasné.
Stačí si v NZ zadat do biblického vyhledávače (ne ovšem překlad NSSJ) pojem "jméno" a hned je jasné, o jaké jméno v NZ jde. Je to jméno Ježíšovo, našel jsem asi 60 odkazů mimo evangelií na jméno a hádejte, koho se většina týká? Ježíše!
Při setkáních s SJ jsem dával pozor, jak jméno Ježíš a Kristus používají - prakticky vůbec ho nepoužívali, zřejmě nebyl pro jejich víru důležitý. Řeč z jejich strany byla stále o "správném uctívání, správném vyslovování JHVH, správné pokoře, správných služebnících, správném překladu, správném jednání", tedy typické pro lidi, spasené za zásluhy. To je ten paradox, SJ jsou spaseni tedy hlavně tak, že jsou členové a správně(dle jejich názoru) vyslovují Boží jméno.
Můžeme tedy uzavřít, že Písmo nás vede ke Kristu, Ježíši, jeho jménu, to je přání Otce. Absence SZ pojmu JHVH v NZ ukazuje, že toto jméno bylo naplněno také v Kristu.Není třeba svolávat prokletí a osočovat ty, kteří věří v Ježíše a to, že v žádném jiném jménu spása není.

Napísať odpoveď

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 2 neregistrovaní