v tom dokomentu jsou i zatrpknuty i zlomyselny lide, kteri sami uverili mnoha lzim a pomluvam a resi neco, co uz davno pro zadneho SJ aktualni neni a resi tam i takove veci, ktere jsou pouze jejich subjektivnim nazorem, kteri ani u vecsiny SJ nikdy aktualni nebyl.
Zřejmě jsi dokument neviděl, což mne nepřekvapuje. V minulosti v diskusích s SJ bylo zřejmé, že
nesmí číst či sledovat věci, které kritizují jejich učení. Vzpomínám, jak zapůjčení apologickým materiálů přímo odmítli nebo vrátili a bylo jasné, že je neotevřeli.
Těm lidem v dokumentu se nedivím, když byli desítky let v bludu a najednou prozřeli, nejvíce bolestivá jsou svědectví o tom, jak SJ zakazují styk s bývalými SJ a došlo k rozdělení rodin. Dokument je starý cca 30 let, takže řeší to, co prožívali lidé tehdy.
Aktuální věci to nejsou? No jistě, protože "věrný a rozvážný otrok" už tyto věci neučí! A tak ovečky poslušně přijímají nové učení a ti, kdo se drželi starého, museli odejít (byli vyloučeni). Copak dnes může být někdo v organizaci a věřit ve vzkříšení patriarchů v roce 1925?
Tyto názory nejen, že
byly aktuální u všech SJ, SV to učila!!
A proč si zase hraješ na Boha s hodnocením, že jde o zlomyslné lidi, kteří uvěřili pomluvám? Ty je znáš? Překládají falešné dokumenty?
Ty jsi ale zrejme clovek, ktery se rad na takove veci i s predsudky a slovy soudu rad zameruje, i kdyz hodne veci v kontextu neznas a mas je jen sprostredkovane od neho jineho. Proc tedy vsemu slepe veris jak ti to nekdo sprostredkoval ?
Mně jde o fakta, mají ti lidé v dokumentu pravdu, co říkají o SJ nebo ne? Stále se to snažíš odsouvat na předsudky, pomluvy atd. Ale ti lidé citují z knih SV, jsou tam filmové záběry, rozhovory s mluvčími SJ, nemám důvod jim nevěřit. Ty máš lehčí možnost dokázat opak-spíš Ty máš k dispozici jejich literaturu, o které je řeč, asi znáš nějaké pamětníky události z jejich řad. Udělej to-můžeš napsat, že máš knihy o kterých se mluví a že v nich ty falešné předpovědi nejsou, je to jednoduché.
Smysluplne by bolo se zabyvat nejakym pochybenim z minulosti jen za predpokladu, ze by v takove veci dodnes nikdo neudelal napravu a tohle je to aktulni o cem muzeme mluvit a rict k tomu nazor proc to co dnes SJ delaji a cemu veri neni dle tveho ci meho nazoru v poradku. Dokazes se tedy prenest do reality ?
A nemohlo by dojít k nápravě ohledně roku 1914, příchodu JK nebo spasení všech, kteří věří v Ježíše do nebe? Neznám případ, kdy VRO přiznal, že se mýlí. Můžeš poslat nějaký odkaz z literatury, kde uvádějí, že přehodnotili nějaký bod učení? Pak budu v realitě.
Verici CASD jsou dogmatici, ktery i kdyz poznaji ve svem uceni nejaky nedostatek nemaji zajem v takove veci udelat napravu ? Je pro selhani a pochybeni nejakeho tveho spoluvericiho treba i ve vedoucim postaveni rozumne opustit viru a vernou oddanost vuci naseho nebeskemu Otci a Kristovi ?
Opět se snažíš odklonit smysl diskuse. Nediskutujeme o selhání spoluvěřícího, ale o selhání VRO, o falešných proroctvích, o učení SJ, které se změnilo. Lidé klesají ve všech církvích (i náboženských společnostech) osobním hříchem, zde jde ale o něco jiného.
Vis jaky je spravny krestansky postup pri reseni problemu ve zboru a jak by mel spravne kazdy krestan postupovat a o co by se mel pri tom usilovat ?
Irelevantní odvádějící otázka, nejde o řešení problému ve sboru, ale o učení SJ.
Prenes se tedy do pritomnosti a bavme se o tom, co je v pripade uceni SJ aktualni veci a hlavne je to oficialni nazor a uceni SJ. Zabivat se selhanim jednotlivcu z minulosti a pomluvami zatrpknutych lidi je nesmyselne a nic pozitivne to neresi a nedava mne ani tobe. Neminim se podilet na najekych nic neresicich zlomyslnych pomluvach subjektivnich nazorech byvalych SJ a dal je rozsirovat.
O domnělé zlomyslnosti a neobjektivitě jsem již psal - odpovídáš stejně jako ženy od SJ, s kterými jsem se kdysi scházel. Když jsem jim ukazoval věci, jak SV měnila učení, začali autory pomlouvat, napadat pohnutky atd., bylo to směšné. Stále a stále se vracím pouze k faktům. Beru to tedy jako Tvé nepřímé přiznání, že SJ už diskutované věci neučí a nehlásí se k nim a byli by rádi, kdyby jim to nikdo nepřipomínal.
Az tedy mas vyhrady vuci necemu z tohoto aktualniho uceni SJ klidne napis v jake veci
Bylo by toho hodně, určitě něco vyplyne z diskusí.