Jehovisti z Bratislavy

Rozsiahlejšie články s diskusiou.
log
Dátum registrácie: 06 Nov 2017, 06:51
Kontaktovať používateľa:

Re: Jehovisti z Bratislavy

Neprečítaný príspevok od používateľa log »

Karol Schneider napísal: 04 Máj 2018, 20:47
log napísal: 03 Máj 2018, 20:54
Karol Schneider napísal: 03 Máj 2018, 14:45 "9 Právě proto ho také Bůh vyvýšil do nadřazeného postavení a laskavě mu dal jméno, které je nad každým jiným jménem, 10 aby v Ježíšově jménu klekalo každé koleno těch v nebi a těch na zemi a těch pod zemskou půdou 11 a aby každý jazyk otevřeně uznával, že Ježíš Kristus je Pánem ke slávě Boha, Otce." (Filipanum 2 kap.)
Jasajme nad zbludilou ovcou, ktora sa vratila k Pastierovi. Karol vyznal, ze Jezisovo meno je nad kazdym inym menom !
Cti kontext a pochopis diky komu ma Jezis Kristus tuto autoritu a postaveni ve vztahu ke vsem v celem stvoreni v nebi i na zemi KROME OTCE
A ja uz som sa jasal nad najdenou oveckou a Ty sa chces zase stratit ? Jezis je meno nad vsetkymi menami. Tam je bodka. Nie je tam ziadne "okrem" ako by si si rad vymyslel. V mene Jezis sa skloni kazde koleno a my vieme, ze sa nemozno klanat, len ak pred Bohom. Ved je napisane, Panovi, svojmu Bohu sa budes klanat a jedine jemu vzdavat uctu.

Karol Schneider
Dátum registrácie: 01 Apr 2017, 11:56
Kontaktovať používateľa:

Neprečítaný príspevok od používateľa Karol Schneider »

log napísal: 04 Máj 2018, 21:38
Karol Schneider napísal: 04 Máj 2018, 20:47
log napísal: 03 Máj 2018, 20:54
Karol Schneider napísal: 03 Máj 2018, 14:45 "9 Právě proto ho také Bůh vyvýšil do nadřazeného postavení a laskavě mu dal jméno, které je nad každým jiným jménem, 10 aby v Ježíšově jménu klekalo každé koleno těch v nebi a těch na zemi a těch pod zemskou půdou 11 a aby každý jazyk otevřeně uznával, že Ježíš Kristus je Pánem ke slávě Boha, Otce." (Filipanum 2 kap.)
Jasajme nad zbludilou ovcou, ktora sa vratila k Pastierovi. Karol vyznal, ze Jezisovo meno je nad kazdym inym menom !
Cti kontext a pochopis diky komu ma Jezis Kristus tuto autoritu a postaveni ve vztahu ke vsem v celem stvoreni v nebi i na zemi KROME OTCE
A ja uz som sa jasal nad najdenou oveckou a Ty sa chces zase stratit ? Jezis je meno nad vsetkymi menami. Tam je bodka. Nie je tam ziadne "okrem" ako by si si rad vymyslel. V mene Jezis sa skloni kazde koleno a my vieme, ze sa nemozno klanat, len ak pred Bohom. Ved je napisane, Panovi, svojmu Bohu sa budes klanat a jedine jemu vzdavat uctu.
Nad vsetkymi menami v STVORENI v nebi i na zemi. Stvoritel a NAJVYSSI BOH JEHOVA nie je stvorenim ako nim je aj PRVORODENY Bozi Syn Jezis Kristus, ktory je pociatkom jeho Stvorenia. Stale zabudas, ze toto postavenie a autoritu, ktoru KRISTUS DOSTAL OD OTCA vykonava k OSLAVE OTCA !

Rovnako aj klananie sa pomazaneho Kralovi v Izraeli neznamenalo uctievanie tohto krala a prinasanie obeti do ruk VELKNAZA neznamenalo uctievanie tohto velknaza miesto NAJVYSSIEHO a VSEMOHUCEHO BOHA JHVH - OTCA, ktory je i KRISTOVYM BOHOM ! Jezis Kristus je KRALOM a KNAZOM (velknazom) podla sposobu MELCHISEDAKA az ti to nieco hovori a je PROSTEDNIKOM MEDZI BOHOM a nami LUDMI (Heb. 5:8-10; Heb 7:1; Heb 8:1,6; 1 Tim 2:5-7)

Zuzana

Re: Jehovist4i z Bratislavy

Neprečítaný príspevok od používateľa Zuzana »

::jew:: Áno , je to z väčšej casti tak, ale katolícka cirkev si sama vytvorila tiež určite a svoje danosti, nikde nie je zaručené že do Biblie si katolícka cirkev nevlozila to svoje.Svätá trojica ,V mene Otca-to je predsa Boh, i syna- Jezis, i ducha svätého, kto je podľa katolíckej cirkvi duch svätý,?Logicky!Je to predsa neviditeľná božia sila, môžeme ju chápať ako silu Ježiša, alebo otca Boha. Nie je to osoba :duch svätý. V dávnych rokoch tiež katolíci počúvali len to čo sa v kostoloch rozprávalo, nesmelo sa ani ceknut, inak konať, či rozmýšľať inak, akoby sám farár bol Ježiš.Povedzte mi ako môže byť pápež zástupcom Jezisa? Žije v bohatstve, prepychu, zlate, nežije skromne ako Jezis, snaží sa napodobňovať Ježiša umývaním nôh, stojí na čele cirkvi, ale jediný pápež, z ktorého vyžarovalo dobro ,láska a opäť láska, bol Ján Pavol II. Čo vytykate Jehovovym svedkom je že Krista neuznávajú ako Boha, to nie je tak úplne pravda, hovoria že Boh je je ako Ježiš, že obaja syn aj otec sú ako jedna osoba, ale uvedomte si prosím všetci že stvoriteľ sveta Boh je jedna osoba a Ježiš jeho syn iná osoba, dve rovnako mysliace a milujúceho bytosti., Pokladáme akoby za jednu Nie je pravda že dôvod na rozluku v manželstve je, ak je druhý z manželov neveriaci, to je úplná blbosť, sú medzi nimi manželia , jeden svedok, druhý neveriaci. Zabudli ste dodať že Jehovovi svedkovia sa vyhýbajú spiritizmu, ezoterike, vešteniu hlúpym poverám, urieknutiam,neohovaraju, to všetko by nemali robiť ak katolíci, ateistu, evanjelici ... čo je správne a nekorešponduje so žiadnym kresťanstvom, naopak tieto veci vyhľadávajú práve najviac krestania.Do kostola Jehovovi svedkovia nechodia,, lebo nepotrebujú byť obklopení zlatom, neuznávajú sochy , farárov,lebo v biblii je písané ,že nebudeš uznávat sochy a modliť sa k nim, sochy ako modly. Nepatrím ani k jehovistom ani ku katolíkom úplne, ale viac.Verim v Ježiša Krista, neverím v cirkvi, ktorá žije v blahobyte, zlaté, bohatstve, Slovenska cirkev je jedna z najbohatších inštitúcií na Slovensku . Viera a Láska sa môže a musí dať upevňovať aj obyčajných domoch bez toho aby tam bol pozlátený oltár a zlaté čaše.Najnovsie a najmodernejšie kostoly, na tieto stavby je a na prístroje a nemocnice nie?Babky pchaju farárom dvacku do vačku za omšu , stovku za svadbu....také pokrytectvo .Panna Mária ,ktorá za zjavila dvom dievcatam, vraj hovorila o falošnom alebo pokryteckom katolíckom náboženstve. Aby som zhrnula negatíva Jehovistom, neviem či slepo veria tomu čo počúvajú, ale niektorí sa boja odísť. Bola som nadšená z toho akú majú pravdu v niektorých veciach, ale logika a zdravý um nemôžu pustiť, pretvárka , všetko taká umele a nasilu ..vraj sú rodina ale myslia iba na svojich, pomozu aj ostatným, to zase nie žeby odmietli, ale medzi sebou je to až také nasilu, najmä aby ostatní to videli a vedeli, keď vás vyučujú z biblie a kníh, občas príde na kontrolu niekto zo svedkov, obliekajú sa slušne , sukne po kolena.... A neviem či v biblii majú aj odsek o tom ako Ježiš povedal, najväčšiu zásluhu má človek ak miluje svojho nepriateľa a to oni nevedia, priam inými opovrhuju a ti ani nebudú vzkrieseni.Co ma sokovalo aj dokazu povedat v spojitosti slova Jezis nenavidi....Je mi ľúto deti, pokrstiť sa môžu dať kedykoľvek, ale od malička žijú v klame. A v podstate si ani nemôžu inú vieru vybrať, pretože ten rodič ho aj tak bude nútiť nepriamo. Raz vysielali video na zjazde o chlapcovi, ktorý hral dobre na husle a chcel v škole ísť na nejakú hudobnú súťaž s rovesnikmi a otec (jehovistom rodina)mu to zakázal, lebo vraj ti druhí sú zákernú, zlí a budú zavidiet., Strašne niečo, takéto vymyvacky , klamstvá a celá sála tlieskala, niečomu čoby sám Ježiš nikdy nepodporil.Je tam cítiť znatelne sfanatizovanie ľudí až vymyte mozgov asi slabších jedincov .Odkaz pre Vás:Láska medzi ľuďmi, priateľstva medzi ľuďmi ako aj pomoc sú v srdciach ľudí bez toho aby sme museli patriť do nejakého spoločenstva Ak mám v srdci Ježiša a jeho lásky s učením, nepotrebujem nejakého starejsieho, ktorý je zaslepení, alebo farára čo káže vodu ,pije víno a za krst berie peniaze. ::reead::

ambassador
Dátum registrácie: 26 Jan 2016, 18:25
Kontaktovať používateľa:

Neprečítaný príspevok od používateľa ambassador »

Každý člověk má na výběr, jen někteří ještě nevědí, že mají na výběr.

Napísať odpoveď

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 3 neregistrovaní