Jak JEZIS zjevil a dal poznat OTCOVO JMENO svym ucenikum ? Vyznam BOZIHO SVATEHO JMENA JHVH zduraznuje jakou osobou a BOHEM OTEC skutecne je.Hosť napísal: ↑02 Máj 2018, 13:34Jak ho zjevil? Říkal lidem - musíte správně vyslovovat Boží jméno, je to Jehova !?Karol Schneider píše:
Zjevil jsem tvé jméno lidem, které jsi mi dalLogika tedy říká, že pokud tedy Otec je Jehova, dal Ježíšovi jméno Jehova. Není text ale spíše o něčem jiném?Otče, bdi nad nimi kvůli svému vlastnímu jménu, které jsi mi dalSJ mění trochu smysl verše J 17:26, lépe je přečíst celý kontext EB: Dal jsem jim poznat tvé jméno a ještě dám poznat, aby v nich byla láska, kterou máš ke mně, a já abych byl v nich.“dal jsem jim tvé jméno na vědomí
Podle všeho je "poznání jména" spojeno s láskou, biblicky řečeno ten, kdo zná Pána Boha, má lásku. Není to o vyslovování jména.Samozřejmě v nejdochovalejších textech NZ se Jehova nevyskytuje, nelze to tedy vkládat do textu. Citace NZ je zřejmě ze Septuaginty.aby ti, kdo zbývají z lidí, s opravdovostí hledali Jehovu spolu s lidmi ze všech národů, lidmi, kteří jsou nazýváni mým jménem, říká Jehova,
Další věc je uvažovat, na kom se to naplnilo..
To byl jen malý vstup.Všimli jste si, jak Nový zákon mění věci?
Pro Židy byl centrem chrám a služby - v NZ už není potřeba, služby byly naplněny obětí JK. Novodobý judaismus usiluje o znovuobnovení chrámu.
Pro EGW byla důležitá nebeská svatyně a fáze služby-Ježíš ale na kříži zajistil plné spasení a po vzkříšení vstoupil do svatyně svatých. Pro rigidní adventisty je chrám centrem a jakékoliv zpochybnění útok na svatyni.
Pro SJ je důležité vyslovování jména - NZ nezná, co se týče spásy jiné jméno, než Krista.
V nikom jiném není spásy; není pod nebem jiného jména, zjeveného lidem, jímž bychom mohli být spaseni.“ Sk 4:12
A tak by se dalo pokračovat, prostě některé církve vyzdvihují něco tak, že to zastíní podstatu věci (charismatici, shakeři, katolíci..)
A pár dalších veršů o jméně v NZ, všimněte si, jak se SJ snaží oslabit význam Ježíšova jména ve svém překladu na asi třech příkladech:
EB: Zavolali je tedy a přikázali jim, aby jméno Ježíšovo vůbec nerozhlašovali a o něm neučili. Sk 4:18
SJ:A tak je zavolali a přikázali jim, aby se nikde nevyjadřovali ani nevyučovali na základě Ježíšova jména.
Co to? koho jméno učedníci rozhlašovali a proč?
EB: čiň znamení a zázraky skrze jméno svého svatého služebníka Ježíše Sk 4:30
SJ: zatímco se budou dít znamení a předzvěsti+ jménem+ tvého svatého sluhy+ Ježíše.“
EB: odcházeli z velerady s radostnou myslí, že se jim dostalo té cti, aby nesli potupu pro jeho jméno. Sk 5:41
SJ: radovali se,+ protože byli uznáni za hodné toho, aby byli zneuctěni pro jeho jméno
EB: ‚každý, kdo vzývá jméno Páně, bude spasen‘.Řím 10:13
SJ: Vždyť „každý, kdo vzývá Jehovovo* jméno, bude zachráněn“.+
Kontext je zřetelně o Kristu, navíc v známých původních spisech není Jehova, to je jasné.
Stačí si v NZ zadat do biblického vyhledávače (ne ovšem překlad NSSJ) pojem "jméno" a hned je jasné, o jaké jméno v NZ jde. Je to jméno Ježíšovo, našel jsem asi 60 odkazů mimo evangelií na jméno a hádejte, koho se většina týká? Ježíše!
Při setkáních s SJ jsem dával pozor, jak jméno Ježíš a Kristus používají - prakticky vůbec ho nepoužívali, zřejmě nebyl pro jejich víru důležitý. Řeč z jejich strany byla stále o "správném uctívání, správném vyslovování JHVH, správné pokoře, správných služebnících, správném překladu, správném jednání", tedy typické pro lidi, spasené za zásluhy. To je ten paradox, SJ jsou spaseni tedy hlavně tak, že jsou členové a správně(dle jejich názoru) vyslovují Boží jméno.
Můžeme tedy uzavřít, že Písmo nás vede ke Kristu, Ježíši, jeho jménu, to je přání Otce. Absence SZ pojmu JHVH v NZ ukazuje, že toto jméno bylo naplněno také v Kristu.Není třeba svolávat prokletí a osočovat ty, kteří věří v Ježíše a to, že v žádném jiném jménu spása není.
Jezis tedy obnovil jeho pouzivani a posvecovani a ukazal i na falesnost LIDSKYCH tradic ZIDU rusicich platnost Boziho slova. To, ze ho i touto veci Otec poveril se o tom Jezis zminuje i v jinych souvislostich - Otec DAL KRISTOVI SVE JMENO, ABY HO NA ZEMI OSLAVIL a POSVETIL, co prave neverni Zidi nedelali.
Jezis Kristus casto citoval Stary zakon, kde je v puvodnim textu Bozi svate jmeno JHVH a neni zadny duvod verit, ze by se pri citacich techto textu ridil FALESNOU zidovskou tradici, ktera se snazila prosazovat pri cteni textu, kde je Bozi jmeno JHVH ho cist pouze v podobe titulu PAN a nebo BUH. Jezis pridrzejic sa PRAVDY uceni BOZIHO SLOVA se urcite neridil zadnou LIDSKOU FALESNOU TRADICI a cetl pri citacich to, co tam i bylo puvodne zapsano ! Jezis urcite nebyl zadnym plagiatorem textu BOZIHO SLOVA PRAVDY a nemel duvod se obavat pri cteni textu i toto Bozi svate jmeno bez strachu z jeho znesveceni, ale prave proto, ze prisel na zem i proto, aby sveho OTCE BOHA JeHoVaHa oslavil.
"37 Jeruzalém, Jeruzalém, jenž zabíjí proroky a kamenuje ty, kdo jsou k němu vysláni — jak často jsem chtěl shromáždit tvé děti, jako slepice shromažďuje svá kuřátka pod svá křídla! Ale vy jste to nechtěli. 38 Pohleďte, váš dům je vám zanechán. 39 Říkám vám totiž: Od nynějška mě již rozhodně neuvidíte, dokud neřeknete: ‚Požehnaný je ten, kdo přichází v Jehovově jménu!‘“" (Matous 23 kap. citace Zalmu 118:26)
(Lukáš 19:38) a říkali: „Požehnaný je Ten, kdo přichází jako Král v Jehovově jménu! Pokoj v nebi a sláva na nejvyšších místech!“
(Matouš 21:9) Pokud jde o zástupy, ti, kdo šli před ním, a ti, kdo [je] následovali, stále volali: „Zachraň, prosíme, Syna Davidova! Požehnaný je ten, kdo přichází v Jehovově jménu! Zachraň ho, prosíme, ve výšinách nahoře!“
Vyse zminujes Sk 4:12 ale je vic nez zrejme, ze danemu textu a slovum absolutne nerozumis.
Lepe pochopis az si prelozis vyznam celeho jmena BOZIHO SYNA Jezise Krista.
V hebrejštině zní (Ješu) nebo יֵשׁוּעַ (Ješua), zkráceno ze staršího יְהוֹשֻׁעַ (Jehošua – JeHoVaH zachraňuje) a Kristus hebrejského מַשִׁיחַ - maššíach znamená „pomazaný“, Mesiáš, Bohem vyvolený král.
Vic si k tomu muzes precist i tato velice rozumna slova, co v dane veci napsal i Dusan Seberini.
JHVH – BOŽIE MENO V NZ http://www.dobreslovo.sk/data/2011/ponu ... meno-v-nz/
Boziho Syna Jezise Krista na zem poslal OTEC Nejvyssi BUH JeHoVaH a tak je vice nez zrejme, ze tento prostredek zachrany je darem od OTCE BOHA se svatym jmenem JHVH a Jezis v dane veci plni VULI SVEHO OTCE i BOHA, ktery ho poslal.
"19 Ježíš proto přikročil k tomu, aby jim v odpověď řekl: „Vpravdě, vpravdě vám říkám: Syn nemůže dělat ani jedinou věc ze své vlastní iniciativy, ale jenom to, co vidí dělat Otce. Vždyť cokoli On dělá, to dělá podobně i Syn. ...30 Nemohu dělat ani jedinou věc ze své vlastní iniciativy; právě jak slyším, soudím; a soud, který vykonávám, je spravedlivý, protože nehledám svou vlastní vůli, ale vůli toho, který mě poslal. ...37 Také Otec, jenž mě poslal, sám o mně vydal svědectví. ...41 Nepřijímám slávu od lidí, 42 ale dobře vím, že v sobě nemáte Boží lásku. 43 Přišel jsem ve jménu svého Otce, ale mě nepřijímáte; kdyby přišel někdo jiný ve svém vlastním jménu, toho byste přijali. 44 Jak můžete věřit, když přijímáte slávu jeden od druhého a nehledáte slávu, která je od jediného Boha? " (ev. Jana 5 kap.)
Pochybujes snad o tom, ze KRISTUS ma i ted v NEBI postaveni BOHEM pomazaneho KRALE (Mesias) a zaroven i postaveni SLOUZICIHO VELEKNEZE dle spusobu MELCHISEDEKA ? Kristus urcite neni v nebi nejakym NOVE UCTIVANYM BOHEM misto OTCE, ale sam OTCI slouzi i ted v nebi a je nasim PROSTREDNIKEM a cestou k BOHU JHVH - k OTCI.
"Hlavní myšlenka toho, o čem nyní rozmlouváme, tedy je: Máme takového velekněze, a ten se posadil po pravici trůnu Majestátu v nebesích 2 [jako] veřejný sluha svatého místa a pravého stanu, který postavil Jehova, a ne člověk. 3 Vždyť každý velekněz je ustanoven, aby obětoval dary i oběti; a proto bylo nutné, aby také on měl co obětovat. 4 Kdyby tedy byl na zemi, nebyl by knězem, protože tu jsou [muži], kteří obětují dary podle Zákona, 5 ale tito [muži] prokazují posvátnou službu v předobrazném znázornění a stínu nebeských věcí; právě jako Mojžíšovi, když se chystal dokončit stan, byl dán božský příkaz. Říká totiž: „Hleď, abys všechny věci udělal podle [jejich] vzoru, který ti byl ukázán na hoře.“ 6 Ale [Ježíš] nyní obdržel znamenitější veřejnou službu, takže je také prostředníkem úměrně lepší smlouvy, která byla zákonně založena na lepších slibech." (Hebrejum 8 kap.)
Jeste na zemi byl KRISTUS pouze dokonalym clovekem v nizsim postaveni od ANDELU a zemrel na zemi a byl 3 dni mrtvy.
"5 Je totiž jeden Bůh a jeden prostředník mezi Bohem a lidmi, člověk Kristus Ježíš, 6 který dal sám sebe jako odpovídající výkupné za všechny — [to] má být dosvědčeno ve svých zvláštních časech. 7 Pro toto svědectví jsem byl ustanoven kazatelem a apoštolem — říkám pravdu, nelžu —, učitelem národů v záležitosti víry a pravdy." (1 Tim 2 kap;.)
"...hledíme na Ježíše, který byl učiněn o něco nižším než andělé, korunovaného slávou a ctí, protože vytrpěl smrt, aby z Boží nezasloužené laskavosti okusil smrt za každého [člověka]." (Hebrejum 2 kap.)
UPLNE JSI PREHLEDL TEN TEXT z NZ ze Skutku, kde je zdurazneno, ze si BUH VYBIRA LID PRO SVE JMENO. Ze to udelal v minulosti a dela to i dnes. I dnes verni KRISTOVI nasledovnici uctivaji pouze JEDINEHO BOHA JeHoVaHa, ale se sazmorejme hlasi i k JEZISOVI KRISTOVI jako ke svemu PANOVI a KRALI ustanoveneho a pomazaneho OTCEM.
Zase jsi prehledl tato slova z Filipanum "..Ježíš Kristus je Pánem ke slávě Boha, Otce."(Fil 2:11)
O absenci OTCOVA Boziho svateho jmena v NZ, ale bude dal LZI psat jen clovek zaslepeny demonskym ucenim o trojjedinem bohu znavazujici OTCE i KRISTA, lebo by mu pritomnost tohoto Boziho svateho jmena v teto LIDSKE ODPADLICKE nauce vznikl pri cteni textu Boziho slova PRAVDY obrovsky CHAOS ! Je to nakonec duvod proc tito PROLHANI DEMONSKYM UCENIM vedeni lidi odstranuji Bozi svate jmeno i v textu Strareho zakona - i primo z textu 10-tora ktere bylo zapsano primo Bozi moci.
Kdyz ale lidi odstrani toto OTCOVO jmeno i z desatora zmeni tim uplne vyznam i techto Boziho prikazani a navic se tim dopousteji OSTUDNEHO a TRESTUHODNEHO FALSOVANI TEXTU BOZIHO SLOVA PRAVDY !
"10 Potom mu Ježíš řekl: „Odejdi, Satane! Je totiž napsáno: ‚Jehovu, svého Boha, budeš uctívat a jemu samotnému budeš prokazovat posvátnou službu.‘“ " (Matous 4:10) Co myslis, jak Bozi Syn Jezis Kristus citoval tento text SZ pri rozmluve se SATANEM, ktery se tak sikovne postaral o zneucteni a odstraneni Boziho svateho jmena primo z textu BOZIHO SLOVA PRAVDY ?
Uplne na zaver se vyjadrim i k tem tvym LZIVYM obvinenim vuci Svedkum Jehovovym, ze se nezminuji a nezduraznuji nijak osobu Boziho Syna Jezise Krista.
Věří svědkové Jehovovi v Ježíše?
https://www.jw.org/cs/svedkove-jehovovi ... -v-jezise/ Mas tam v propojeni na tento clanek i dalsi clanky kde se Svedkove Jehovovi velice podrobne osobe Jezise Krista vyjadruji. Stejne jak i dalsi falesny lidi a kritici SJ opominas i FAKT, ze kazdou svoji modlidbu adresovanou jedinemu pravemu Bohu OTCI ji adresuji VE JMENU JEZISE KRISTA, ktereho uznavaji za sveho PANA a pomazaneho KRALE a usiluji se v souladu s jeho slovy delat vse jak to delali i jeho verni nasledovnici v 1 stoleti. JEZIS je HLAVOU KRESTANSKEHO ZBORU SVEDKU JEHOVOVYCH.