Ano aj ked nenavidim to zle, co ako ludia robime, tak milujem aj tych, co ma nenavidia a vzdy som pripraveny odpustit kazdemu cloveku. Casto sa prave od nepriatela, co ta nenavidi mozes vela naucit.log napísal: ↑10 Máj 2018, 17:14Vnimam to tak ako je to napisane - ak si chces zasluzit odmenu u Otca, cin dobre tym, ktori Tebe dobre necinia a poziciavaj peniaze tym, ktori ti ich nemozu vratit. Nesud inych a odpustaj kazdemu.Karol Schneider napísal: ↑10 Máj 2018, 09:39 Logu na zaver sa ta teda este raz spytam a davam teraz specialne kvoli tebe odkaz na vsetky dostupne ceske a slovenske preklady ako vnimas tento PRIKAZ KRISTA o tom, ze mas milovat aj svojich NEPRIATELOV a ako si to v praxi predstavujes, ze by si ho mal posluchnut a naplnit ?
33 Veď keby ste robili dobre len tým, čo vám dobre robia, akú vďaku si zaslúžite? Veď to isté robia aj hriešnici. 34 Keby ste požičiavali tým, od ktorých očakávate, že vám to vrátia, akú vďaku si zaslúžite? Aj hriešnici požičiavajú hriešnikom, aby to zasa dostali späť. 35 Ale milujte svojich nepriateľov! Robte im dobre! Požičiavajte a nič za to nečakajte! Tak bude hojná vaša odmena a budete synmi Najvyššieho, lebo on je dobrý aj k nevďačným a zlým. 36 Buďte milosrdní, ako je milosrdný aj váš Otec. 37 Nesúďte a nebudete súdení! Neodsudzujte a nebudete odsúdení! Odpúšťajte a bude vám odpustené!
Ja odmenu u Otca neocakavam ani si na nu nenarokujem, takze sa tymto ucenim neriadim. Je to ucenie, ktore pohrda ludskym zivotom a je sucastou kultu smrti okolo Jezisa.
Ako mnohe ine, aj toto ucenie Pavol prevratil naruby - milujte svojich nepriatelov - ved tym zhrniete zerave uhlie na ich hlavu.
Karol, Ty myslis ze si na odmenu siahnes ? Si clovek milujuci a milosrdny, ktory nikoho nesudi ? Poziciavas peniaze tym, ktori Ti ich nevratia ?
Nemozes ist ale s Kristovym posolstvom lasky a Bozieho milosrdentva za inymi ludmi so zbranou v ruke. Az veris, ze Kristus dal vykupnu obet, ktora moze kazdeho cloveka ocistit od jeho hriechov, tak prave s tymto posolstvom musis aj za inymi ludmi a podla toho sa aj musis spravat, lebo ked sami neprejavime inym ludom lasku a milosrdenstvo mozne potom ocakavat, ze bude prejavene nam samotnym ?