BOŽIE MENO

Diskusia o vieroučných bodoch CASD.
log
Dátum registrácie: 06 Nov 2017, 06:51
Kontaktovať používateľa:

Re: BOŽIE MENO

Neprečítaný príspevok od používateľa log »

Hosť napísal: 14 Máj 2018, 21:03 https://www.youtube.com/watch?v=IrvkabQKeRc
No to nebude daleko od pravdy. Ved ako niekto v komentari kdesi vyssie napisal, je mozne ze v dobe Jezisa uz ani nikto nevedel, ako sa tetragrammaton cita, pretoze jednak skoro nikto nevedel citat ale hlavne sa meno nikdy nevyslovovalo a jeho povodny zvuk upadol do zabudnutia. Ani takato uvaha nie je nemozna.

Karol Schneider
Dátum registrácie: 01 Apr 2017, 11:56
Kontaktovať používateľa:

Neprečítaný príspevok od používateľa Karol Schneider »

log napísal: 14 Máj 2018, 21:50
Hosť napísal: 14 Máj 2018, 21:03 https://www.youtube.com/watch?v=IrvkabQKeRc
No to nebude daleko od pravdy. Ved ako niekto v komentari kdesi vyssie napisal, je mozne ze v dobe Jezisa uz ani nikto nevedel, ako sa tetragrammaton cita, pretoze jednak skoro nikto nevedel citat ale hlavne sa meno nikdy nevyslovovalo a jeho povodny zvuk upadol do zabudnutia. Ani takato uvaha nie je nemozna.
Jezis , ktory ma rovnako svoje vlastne osobne meno, ktorym je odliseny od inych PANOV to urcite velice dobre vedel a dal to i vsetkym svojim ucenikom, ale aj dalsim ludom na vedomie. Bol poslany a prisiel v MENE svojho OTCA a ucil aj svojich ucenikom posvacovat BOZIE - OTCOVO MENO, co nepochybne pri citaciach SZ v POVODNOM LUDMI NEUPRAVENOM ZNENI robil aj on sam v plnom sulade so zapisanou PRAVDOU, tak ako ju zapisali verni inspirovani sluzobnici NAJVYSSIEHO BOHA JeHoVaHa.

Mohol by si ale aj Jezisa Krista oslovovat len Panom alebo Bozim Synom. Preco ho teda oslovujes aj jeho vlastnym menom Jezis Kristus ? Je skutocne toto jeho vlastne meno dolezite. Mas snad potrebu ho vzyvat pod tymto menom ? Preco ? Odpovies mi ?

log
Kontaktovať používateľa:

Karol Schneider napísal: 15 Máj 2018, 11:39 Mohol by si ale aj Jezisa Krista oslovovat len Panom alebo Bozim Synom. Preco ho teda oslovujes aj jeho vlastnym menom Jezis Kristus ? Je skutocne toto jeho vlastne meno dolezite. Mas snad potrebu ho vzyvat pod tymto menom ? Preco ? Odpovies mi ?
Nerozumiem zmyslu otazky, ale kludne Ti odpoviem. Hovorim slovo Jezis, pretoze tak ma to naucili od detstva, pretoze tak sa to hovorilo vzdy dvetisic rokov od pisatelov evanjelia az po dnes. Jezis je obycajne chlapcenske meno, akych bolo tisice, neskory variant mena Jozua. Ci je to meno dolezite ? Ako pre koho. Pre mna nie. Ak by sa Jezis volal Peter alebo Jan, nehralo by to pre mna ziadnu rolu.

Karol Schneider
Kontaktovať používateľa:

log napísal: 15 Máj 2018, 12:53
Karol Schneider napísal: 15 Máj 2018, 11:39 Mohol by si ale aj Jezisa Krista oslovovat len Panom alebo Bozim Synom. Preco ho teda oslovujes aj jeho vlastnym menom Jezis Kristus ? Je skutocne toto jeho vlastne meno dolezite. Mas snad potrebu ho vzyvat pod tymto menom ? Preco ? Odpovies mi ?
Nerozumiem zmyslu otazky, ale kludne Ti odpoviem. Hovorim slovo Jezis, pretoze tak ma to naucili od detstva, pretoze tak sa to hovorilo vzdy dvetisic rokov od pisatelov evanjelia az po dnes. Jezis je obycajne chlapcenske meno, akych bolo tisice, neskory variant mena Jozua. Ci je to meno dolezite ? Ako pre koho. Pre mna nie. Ak by sa Jezis volal Peter alebo Jan, nehralo by to pre mna ziadnu rolu.
Jezis = JeHoSua (JHVH je zachrana - spaseni) prisel jako Bohem JHVH poslany PROSTREDEK zachrany a stal se i jeho MESIASEM = KRISTEM pomazanym kralem, veleknezem a prostrednikem medzi OTCEM - BOHEM JHVH a nami LIDMI.

(Jan 3:16) Bůh (OTEC - JHVH) totiž tak velice miloval svět, že dal svého jediného zplozeného Syna, aby žádný, kdo v něj projevuje víru, nebyl zahuben, ale měl věčný život.

Jak rozumis temto Kristovym slovum ? "...v devět hodin zvolal Ježíš silným hlasem a řekl: „E′li, E′li, la′ma sa‧bach‧tha′ni?“, to je: „Můj Bože, můj Bože, proč jsi mě opustil?“ ..."
Kdo tyhle slova ve skutecnosti rekl - BUH a nebo Bozi Syn slouzici a vyslany VSEMOHOUCIM BOHEM JHVH OTCEM od kteho je VSE ? O jakem Bohu tu tedy Bozi Syn Jezis Kristus mluvi a koho oslovuje vedom si, ze od jeho moci dal zavisi i jeho zivot ?

"7 Potom se prach vrátí do země, právě jak byl, a duch sám se vrátí k [pravému] Bohu, který jej dal." (Kazatel 12 kap.)

"Ježíš to pronesl, zvedl oči k nebi a řekl: „Otče...3 To znamená věčný život, že přijímají poznání o tobě, jediném pravém Bohu, a o tom, kterého jsi vyslal, Ježíši Kristu..." (ev. Jana 3 kap.)

"3 To je znamenité a přijatelné před zrakem našeho Zachránce, Boha, 4 jehož vůlí je, aby lidé všeho druhu byli zachráněni a přišli k přesnému poznání pravdy. 5 Je totiž jeden Bůh (OTEC JHVH) a jeden prostředník mezi Bohem a lidmi, člověk Kristus Ježíš, 6 který dal sám sebe jako odpovídající výkupné za všechny — [to] má být dosvědčeno ve svých zvláštních časech. 7 Pro toto svědectví jsem byl ustanoven kazatelem a apoštolem — říkám pravdu, nelžu —, učitelem národů v záležitosti víry a pravdy." (1 Tim 2 kap.)

Uz vkriseny Jezis Kristus pronesl i tato slova "17 Ježíš jí řekl: „Přestaň se mě držet. Ještě jsem totiž nevystoupil k Otci. Jdi však k mým bratrům a řekni jim: ‚Vystupuji ke svému Otci a vašemu Otci a ke svému Bohu a vašemu Bohu.‘“ " (ev. Jana 20 kap.)

"28 Slyšeli jste, že jsem vám řekl: Odcházím, a přijdu k vám [zpět]. Kdybyste mě milovali, radovali byste se, že jdu k Otci, protože Otec je větší než já. 29 Pověděl jsem vám [to] tedy nyní, dříve než se to stane, abyste věřili, až se to opravdu stane. " (Kristova slova ev. Jana 14 kap.)

Uci tedy ti co tvrdi, ze je KRISTUS ROVNY Bohu Pravdu a nebo tohle uceni PRAVDOU neni a OTEC BUH JHVH je VECSI je NEJVYSSI AUTORITOU a VSEMOHOUCIM a VECNYM BOHEM, ktereho uctiva a slouzi mu i Bozi Syn Jezis Kristus ?
Naposledy upravil/-a Karol Schneider v 15 Máj 2018, 15:10, upravené celkom 1 krát.

log
Kontaktovať používateľa:

Karol Schneider napísal: 15 Máj 2018, 14:07 Jak rozumis temto Kristovym slovum ? "...v devět hodin zvolal Ježíš silným hlasem a řekl: „E′li, E′li, la′ma sa‧bach‧tha′ni?“, to je: „Můj Bože, můj Bože, proč jsi mě opustil?“ ..."
Jezis na krizi zoci voci smrti citi sa Bohom zradeny a opusteny. Zidia verili iba v jedneho Boha, Boh Abrahama, Izaka, Jakoba, Mojzisa je aj Boh Jezisa. Tak ako po cely svoj zivot, Jezis ani v hodine svojej smrti nevyslovil tetragrammaton ale vola "Moj Boh".

Karol Schneider
Kontaktovať používateľa:

log napísal: 15 Máj 2018, 14:19
Karol Schneider napísal: 15 Máj 2018, 14:07 Jak rozumis temto Kristovym slovum ? "...v devět hodin zvolal Ježíš silným hlasem a řekl: „E′li, E′li, la′ma sa‧bach‧tha′ni?“, to je: „Můj Bože, můj Bože, proč jsi mě opustil?“ ..."
Jezis na krizi zoci voci smrti citi sa Bohom zradeny a opusteny. Zidia verili iba v jedneho Boha, Boh Abrahama, Izaka, Jakoba, Mojzisa je aj Boh Jezisa. Tak ako po cely svoj zivot, Jezis ani v hodine svojej smrti nevyslovil tetragrammaton ale vola "Moj Boh".
"„Které přikázání je první ze všech?“ 29 Ježíš odpověděl: „První je: ‚Slyš, Izraeli, Jehova (JHVH), náš Bůh, je jeden Jehova (JHVH), 30 a budeš milovat Jehovu (JHVH), svého Boha, celým svým srdcem a celou svou duší a celou svou myslí a celou svou silou.‘" (ev. Marka 12 kap.)

"17 Ježíš jí řekl: „Přestaň se mě držet. Ještě jsem totiž nevystoupil k Otci. Jdi však k mým bratrům a řekni jim: ‚Vystupuji ke svému Otci a vašemu Otci a ke svému Bohu a vašemu Bohu.‘“" (ev. Jana 20 kap.)

Zeptam se te tedy. Kdo je i po vzkriseni nadale KRISTOVYM BOHEM ? Zeptam se te, jak se zmenil BUH ktereho uctival Abraham ? Je ten BUH ktereho uctival Abraham a Mojzis jinym Bohem nez ten, ktereho uctival Bozi Syn a jeho verni nasledovnici ? K uctivani jakeho Boha je vedl ? Chtel, aby byl uctivanym Bohem on sam a nebo, aby ho uctivali jako BOHA spolu s jeho OTCEM ?

"29 Nebo je on jen BOHEM Židů? Není také [Bohem] lidí z národů? Ano, také lidí z národů, 30 jestliže opravdu Bůh je ten, kdo prohlásí obřezané lidi za spravedlivé kvůli víře a neobřezané lidi za spravedlivé prostřednictvím jejich víry." (Rimanum 3 kap.)

"6 „Vždyť já jsem Jehova (JHVH), nezměnil jsem se...." (Malachias 3 kap.)

(Izajáš 43:10) „Jste moji svědkové,“ je Jehovův (JHVH) výrok, „ano můj sluha, kterého jsem vyvolil, abyste poznali a věřili ve mne a abyste rozuměli, že jsem Týž. Přede mnou nebyl vytvořen Bůh a po mně nadále nebyl žádný.

(Izajáš 55:5) Pohleď, zavoláš národ, který ty neznáš, a dokonce k tobě přiběhnou ti z národa, kdo tě neznali, kvůli Jehovovi, tvému Bohu, a kvůli Svatému Izraele, protože tě zkrášlí.

(Skutky apoštolů 15 kap.) Symeon obšírně vyprávěl, jak Bůh poprvé obrátil svou pozornost k národům, aby z nich vybral lid pro své jméno 15 A s tím se shodují slova Proroků, právě jak je napsáno: 16 ‚Potom se navrátím a znovu vybuduji Davidovu chýši, která spadla; znovu vybuduji její trosky a opět ji vztyčím, 17 aby ti, kdo zbývají z lidí, s opravdovostí hledali Jehovu spolu s lidmi ze všech národů, lidmi, kteří jsou nazýváni mým jménem, říká Jehova (JHVH), který činí tyto věci, 18 známé odedávna.‘ . (JAK SE v pripade KRESTANU NAPLNILI TATO PROROCKA SLOVA ?)

(1. Petra 2:9) Ale vy jste „vyvolený rod, královské kněžstvo, svatý národ, lid pro zvláštní vlastnictví, abyste široko daleko oznamovali znamenitosti“ toho, který vás povolal ze tmy do svého podivuhodného světla.

log
Kontaktovať používateľa:

Karol Schneider napísal: 15 Máj 2018, 15:15 Zeptam se te tedy. Kdo je i po vzkriseni nadale KRISTOVYM BOHEM ?
Otazka je mimo temu (Bozie meno). Skus ju polozit v inej casti fora, ak mas pocit, ze este nebola dosledne prebrata.

Karol Schneider
Kontaktovať používateľa:

log napísal: 15 Máj 2018, 15:40
Karol Schneider napísal: 15 Máj 2018, 15:15 Zeptam se te tedy. Kdo je i po vzkriseni nadale KRISTOVYM BOHEM ?
Otazka je mimo temu (Bozie meno). Skus ju polozit v inej casti fora, ak mas pocit, ze este nebola dosledne prebrata.
Otazka s temou souvisi. Jake je BOZI JMENO - jmeno Boha ktereho uctiva, modli se k nemu a slouzi mu Bozi Syn Jezis Kristus ?

log
Kontaktovať používateľa:

Karol Schneider napísal: 15 Máj 2018, 16:24 Jake je BOZI JMENO - jmeno Boha ktereho uctiva, modli se k nemu a slouzi mu Bozi Syn Jezis Kristus ?
Boh, ku ktoremu sa modli Jezis Kristus, nema jedno meno. Nema ziadne meno. A zaroven ma vela mien.

Karol Schneider
Kontaktovať používateľa:

log napísal: 15 Máj 2018, 16:36
Karol Schneider napísal: 15 Máj 2018, 16:24 Jake je BOZI JMENO - jmeno Boha ktereho uctiva, modli se k nemu a slouzi mu Bozi Syn Jezis Kristus ?
Boh, ku ktoremu sa modli Jezis Kristus, nema jedno meno. Nema ziadne meno. A zaroven ma vela mien.
Opakujes rovnake hluposti. Uz vyssie som ti dal tuto odpoved, tak premyslaj.

"13 Mojžíš nicméně řekl [pravému] Bohu: „Dejme tomu, že jsem nyní přišel k izraelským synům a opravdu jim říkám: ‚Poslal mě k vám BŮH vašich praotců‘, a oni mi řeknou: ‚Jak se jmenuje?‘ Co jim mám říci?“ ...15 Potom Bůh ještě jednou řekl Mojžíšovi:
„Tak máš říci izraelským synům: ‚Jehova (JHVH), BŮH vašich praotců, BŮH Abrahamův, BŮH Izákův a BŮH Jákobův, mě k vám poslal.‘ To je mé jméno na neurčitý čas a to je má památka pro generaci za generací. " (2 Mojzisova 3 kap.)

1 Bozi prikazani z 10-tora "‚Já jsem Jehova (JHVH), tvůj Bůh, který tě vyvedl z egyptské země, z domu otroků. Nikdy nebudeš mít žádné jiné bohy proti mému obličeji...." 3 Bozi prikazani "Nepoužiješ jméno Jehovy (JHVH), svého Boha, nehodným způsobem, neboť Jehova (JHVH) nenechá bez trestu nikoho, kdo používá jeho jméno nehodným způsobem."
Tohle jmeno si dal on sam a vyryl ho i svoji moci do kamennych tabulek desatora, ktere pak dal MOJZISOVI.

"8 Já jsem Jehova (JHVH). To je mé jméno; a nikomu jinému nedám svou vlastní slávu, ani svou chválu rytým sochám." (Izaias 42 kap.)

"17 Kéž jsou zahanbeni a rozrušeni na všechny časy a kéž jsou zaraženi a zahynou; 18 aby lidé poznali, že ty, jehož jméno je Jehova (JHVH), ty sám jsi Nejvyšší nad celou zemí." (Zalm 83)

"9 A Jehova se stane králem nad celou zemí. V ten den se Jehova prokáže být jediný a jeho jméno jediné." (Zecharias 14 kap.)

"43 Přišel jsem ve jménu svého Otce, ale mě nepřijímáte; kdyby přišel někdo jiný ve svém vlastním jménu, toho byste přijali. 44 Jak můžete věřit, když přijímáte slávu jeden od druhého a nehledáte slávu, která je od jediného Boha? " (Kristova slova ev. Jana 5 kap.)

"39 Říkám vám totiž: Od nynějška mě již rozhodně neuvidíte, dokud neřeknete: ‚Požehnaný je ten, kdo přichází v Jehovově (JHVH) jménu!‘“" (KRISTOVA slova ev. Matouse 23 kap. citace SZ Zalm 118:26 )

Napísať odpoveď

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 2 neregistrovaní