GK CASD investuje do zbrojného priemyslu

Diskusia o cirkevnej organizácii.
Karol Schneider
Dátum registrácie: 01 Apr 2017, 11:56
Kontaktovať používateľa:

Re: GK CASD investuje do zbrojného priemyslu

Neprečítaný príspevok od používateľa Karol Schneider »

Stivn Let napísal: 22 Máj 2018, 07:25 A?
Karol Schneider napísal: 21 Máj 2018, 21:08
Pisal som aj o nacistickych nemeckych koncetracnych taboroch v 2 sv. vojne. Ale prakticky je to tak aj dnes. SJ su tvrdo prenasledovany v kazdom diktatorskom rezime a v case vojny i v takzvanych demokratickych rezimoch prave za svoju politicku a vojensku neutralitu.
Jak ty sam rozumis temto slovum ?

"9 Žádný, kdo se narodil z Boha, nesetrvává v hříchu, protože v něm zůstává Jeho [plodné] semeno, a nemůže páchat hřích, protože se narodil z Boha. 10 Podle toho jsou zřejmé Boží děti a Ďáblovy děti: Žádný, kdo nesetrvává ve spravedlnosti, nepochází z Boha, ani ten, kdo nemiluje svého bratra. 11 Vždyť to je to poselství, které jste slyšeli od počátku, že máme mít jeden k druhému lásku; 12 ne jako Kain, který pocházel z toho ničemného a zabil svého bratra. A kvůli čemu ho zabil? Protože jeho vlastní skutky byly ničemné, ale [skutky] jeho bratra [byly] spravedlivé.
13 Nedivte se, bratři, že vás svět nenávidí. 14 Víme, že jsme přešli ze smrti do života, protože milujeme bratry. Kdo nemiluje, zůstává ve smrti. 15 Každý, kdo nenávidí svého bratra, je zabiják, a víte, že žádný zabiják v sobě trvale nemá věčný život. 16 Podle toho jsme poznali lásku, protože on se za nás vzdal své duše, a my jsme povinni se vzdávat [svých] duší za [své] bratry. " (1 Jana 3 kap.)

Jak miluje sve bratry v jinych zemich verici CASD, ktery je politikem a nebo clenem ozbrojenych slozek statu, kdyz nema zadnou zabranu pouzit zbran i vuci svym spoluvericich v jine zemi, jen proto, ze tuto zemi nekdo z lidi oznaci za nepratelskou a nema zadne vycitky svedomi, kdyz v ni zabije treba i sve duchovni bratry a sestry ?

"19 Skutky těla jsou zjevné, totiž ... nepřátelství, rozepře ... výbuchy hněvu, sváry, rozdělení ... a podobné věci. Pokud jde o tyto věci, předem vás varuji, stejně jako jsem vás předem varoval, že ti, kdo provádějí takové věci, nezdědí Boží království." (Galatskym 5 kap.)

Tomáš Plechatýý

Neprečítaný príspevok od používateľa Tomáš Plechatýý »

Karol Schneider napísal: 21 Máj 2018, 21:06 Tome ty aktivni ucast v politike a v ozbrojenych zlozkach statu u vericich CASD podporujes ?
Nepodporuji politickou ani vojenskou aktivitu CASD.
Nemyslím si, že na to má vedení CASD právo vyjadřovat se o těchto věcech i za členy.
Nelíbí se mi koncept církve jako organizace s právní hierarchií, zaměstnaneckými smlouvami, placení daní, vedení účetnictví, vlastní ústavou a církevním řádem povinností do ní vstoupit při křtu atd.

Ale u jednotlivců je to na nich jestli se rozhodnou vstoupit do armády nebo politiky.
Mohou tam přispět k mnoha dobrým změnám jako v historii Josef, Daniel, Ester, Nehemjáš. Nebo i ke zlým.
To posoudí jednou Bůh. A já jim to nepotřebuji zakazovat.
Nemusím ale vždy souhlasit.

Host

Neprečítaný príspevok od používateľa Host »

:D velice dobra odpoved.

Neregistrovaný

Neprečítaný príspevok od používateľa Neregistrovaný »

Tome ty aktivni ucast v politike a v ozbrojenych zlozkach statu u vericich CASD podporujes ?
Karol se snaží dávat otázky, aby vyzdvihnul "neutralitu" či "věrnost" SJ.
Je zajímavé, že lidé z organizace, která se snaží uskutečnit na zemi teokracii, jakoby zapomněli na bibli. Staří Izraelité měli vojáky, vedli bitvy a JHVH jim velmi často pomáhal. Jak je to možné? Vždyť zabíjeli, brali zajatce, ničili města, dokonce jsou v Písmu pravidla, jak zacházet s nepřáteli! V Božím slově! Některé biblické postavy byly ve vysokých pozicích, kde nutně přišli do kontaktu s vojenskými opatřeními, které organizovali a častěji čteme, že JHVH byl s nimi. Není to zajímavé?
Dnes na zemi není teokracie, ale v tom lepším případě demokracie. Tu bylo třeba v historii hájit-před Hitlerem, Mussolinim, Stalinem, tedy diktátorskými režimy a to se zbraní v ruce. Bylo to správné či nebylo? Zkusme to domyslet, kdyby se těmto zrůdným ideologiím nikdo nepostavil. SJ se nepostavili, mnozí asd taky ne, zůstalo to tedy na katolících a evangelících a ateistech, kteří pak tahali horké kaštany z ohně i za ně a z koncentráků vysvobozovali SJ, adventisty, cikány, Židy. To, co mi vadí je, že SJ "lezou do svědomí", nevidím osobně na jejich "neutralitě" nic obdivuhodného. Kdyby mohli (měli tu moc, po které touží), odsoudili by všechny, kteří s nimi nesouhlasí.
Je skutečně na jednotlivci, aby rozpoznal, kam ho Pán vede a jsem naprosto přesvědčen, že někteří v politice dělají dobrou službu, možná i v armádě. Otázka svědomí je v každém zaměstnání, pokud definujeme chybně to, co je "politika", pak nemůžeme nalézt správnou odpověď. Nelézt do svědomí druhého je základ.

Stivn Let

Neprečítaný príspevok od používateľa Stivn Let »

Pridavam odkaz na clanok, ktory o tejto teme hovori:

http://www.apologet.cz/?q=articles/id/6 ... pacifismus

ambassador
Dátum registrácie: 26 Jan 2016, 18:25
Kontaktovať používateľa:

Neprečítaný príspevok od používateľa ambassador »

Původní myšlenka vlákna je o financích ve zbrojním průmyslu!
Není o přímých vojenských aktivitách.

Karol Schneider
Kontaktovať používateľa:

Stivn Let napísal: 23 Máj 2018, 08:50 Pridavam odkaz na clanok, ktory o tejto teme hovori:

http://www.apologet.cz/?q=articles/id/6 ... pacifismus
Ten tvuj odkaz obhajujici nasilne jednani krestana jako vojaka s fyzickou zbrani v ruce je LZIVOU DEMAGOGII jasne odporujici textu Noveho zakona i samotnym slovum uceni Boziho Syna Jezise Krista !

Nakonec i autor toho tebou odkazovaneho clanku uznava tohle cituji.
"Z hlediska evangelia a jeho obrany však platí, že zbraně našeho bojování nejsou tělesné (2 K 10,4) a Kristovo království není z tohoto světa, a proto se nebrání ani nešíří zbraněmi (J 18,36). Armáda je útvarem státním, nikoliv církevním."

Samozrejme si ale nekdo vlastnim SEKTARSKYM vykladem muze obhajit z textu Bible i v NZ temer cokoliv samozrejme za predpokladu, ze ignoruje kontext i dalsi texty NZ pojednavajici o dane veci.

Az jsi skutecne CESTNYM a PRAVDOMLUVYM CLOVEKEM uprimne hledajicim PRAVDU dle uceni KRISTA a NZ a nejsi krestanskym odpadlikem hajici NASILI a mocenske ambice lidi v tomto svete, skus mi vysvetlit vyznam techto textu NZ.
a.\ "43 Slyšeli jste, že bylo řečeno: ‚Budeš milovat svého bližního a nenávidět svého nepřítele.‘ 44 Ale já vám říkám: Neustále milujte své nepřátele a modlete se za ty, kdo vás pronásledují; 45 abyste se prokázali [jako] synové svého Otce, který je v nebesích, protože působí, aby jeho slunce vycházelo nad lidmi ničemnými i dobrými, a dává déšť na lidi spravedlivé i nespravedlivé. 46 Jestliže totiž milujete ty, kdo milují vás, jakou máte odměnu? Nedělají i výběrčí daní totéž? 47 A jestliže zdravíte pouze své bratry, co mimořádného děláte? Nedělají i lidé z národů totéž? 48 Budete tedy dokonalí, jako je dokonalý váš nebeský Otec." (Kristova slova Matous 5 kap.)

b.\ "10 Láska nepůsobí bližnímu zlo; proto je láska naplněním zákona.
11 [Čiňte] to také, protože znáte toto období, že již je hodina, abyste se probudili ze spánku, neboť nyní je naše záchrana blíže než v době, kdy jsme se stali věřícími. 12 Noc je velmi pokročilá; den se přiblížil. Svlékněme tedy skutky, které patří tmě, a oblékněme zbraně světla." (Rimanum 13 kap.)

c.\ "10 Konečně dál získávejte moc v Pánu a v mohutnosti jeho síly. 11 Oblečte si úplnou výzbroj od Boha, abyste byli schopni pevně stát proti Ďáblovým pletichám, 12 protože nezápasíme proti krvi a tělu, ale proti vládám, proti autoritám, proti světovládcům této tmy, proti ničemným duchovním silám v nebeských místech. 13 Proto uchopte úplnou výzbroj od Boha, abyste byli schopni odporovat v ničemném dnu a pevně stát, až všechno důkladně vykonáte.
14 Stůjte proto pevně s bedry opásanými pravdou a mějte na sobě pancíř spravedlnosti, 15 a s nohama obutýma výstrojí dobré zprávy o pokoji. 16 Především uchopte velký štít víry, kterým budete schopni uhasit všechny ohnivé střely toho ničemného. 17 Přijměte také přilbu záchrany a meč ducha, to je Boží slovo, 18 zatímco se při každé příležitosti v duchu budete stále modlit každým druhem modlitby a úpěnlivé prosby." (Efezanum 6 kap.)

d.\ "12 Radujte se z naděje. Snášejte soužení. Vytrvávejte v modlitbě. ... Nadále žehnejte těm, kdo [vás] pronásledují; žehnejte a neproklínejte....17 Nikomu neodplácejte zlé zlým. Opatřujte znamenité věci před zraky všech lidí. 18 Je-li to možné, pokud to závisí na vás, buďte pokojní vůči všem lidem. 19 Sami se nemstěte, milovaní, ale dejte místo zlobě; neboť je napsáno: „Pomsta je má; já oplatím, říká Jehova.“ 20 Ale „je-li tvůj nepřítel hladový, nakrm ho; je-li žíznivý, dej mu něco napít; vždyť tímto jednáním nakupíš žhavé uhly na jeho hlavu“. 21 Nedej se přemoci zlem, ale neustále přemáhej zlo dobrem." (Římanům 12 kap.)

e.\ "20 Vždyť jaká je v tom zásluha, jestliže vytrváváte, když hřešíte a jste políčkováni? Ale jestliže vytrváváte, když konáte dobro a trpíte, to je u Boha příjemné.
21 Byli jste vskutku k tomu povoláni, protože i Kristus trpěl za vás a zanechal vám vzor, abyste věrně následovali jeho šlépěje. 22 Nezhřešil ani se v jeho ústech nenašel podvod. 23 Když mu spílali, neoplácel spíláním. Když trpěl, nevyhrožoval, ale dále se odevzdával tomu, který soudí spravedlivě." (1 Petra 2 kap.)

f.\ "3 Ačkoli totiž chodíme v těle, nevedeme válku podle [toho, co jsme v] těle. 4 Vždyť zbraně našeho válčení nejsou tělesné, ale mocné v Bohu k vyvracení silně zakořeněných věcí. 5 Vyvracíme totiž uvažování a všechno povýšené, co se pozvedá proti poznání Boha; a přivádíme každou myšlenku do zajetí, abychom ji učinili poslušnou KRISTA; 6 a jsme stále v pohotovosti, abychom uvalili trest za každou neposlušnost, jakmile se plně uskuteční vaše vlastní poslušnost." (2 Korintskym 10 kap.)

g.\ "Pánův otrok však nepotřebuje bojovat, ale potřebuje být ke všem jemný, způsobilý vyučovat, ovládat se za zlých [okolností]" (2. Timoteovi 2:24)

h.\ "35 Kdo nás oddělí od KRISTOVY lásky? Soužení nebo tíseň nebo pronásledování nebo hlad nebo nahota nebo nebezpečí nebo meč? 36 Právě jak je napsáno: „Kvůli tobě jsme celý den usmrcováni, jsme počítáni za ovce na porážku.“ 37 Z toho všeho naopak vycházíme naprosto vítězně prostřednictvím toho, kdo nás miloval. 38 Jsem totiž přesvědčen, že ani smrt, ani život, ani andělé, ani vlády, ani věci nynější, ani věci budoucí, ani moci, 39 ani výška, ani hloubka, ani žádné jiné stvoření nás nebudou schopni oddělit od Boží lásky, která je v Kristu Ježíši, našem Pánu." (Římanům 8 kap.)

i.\ "Tehdy mu Ježíš řekl: „Vrať svůj meč zpátky na jeho místo, neboť všichni, kdo berou meč, mečem zahynou. 53 Nebo si myslíš, že se nemohu obrátit na svého Otce, aby mi opatřil v tomto okamžiku více než dvanáct legií andělů?" (Matouš 26:52)

"36 Ježíš odpověděl: „Mé království není částí tohoto světa. Kdyby mé království bylo částí tohoto světa, moji sloužící by byli bojovali, abych nebyl vydán Židům. Mé království však není z tohoto zdroje.“ 37 Pilát mu proto řekl: „Nuže tedy, jsi králem?“ Ježíš odpověděl: „Sám říkáš, že jsem králem. Proto jsem se narodil a proto jsem přišel do světa, abych vydal svědectví o pravdě. Každý, kdo je na straně pravdy, naslouchá mému hlasu.“" (ev. Jana 18)

j.\ "23 Ale Ježíš jim odpověděl a řekl: „Přišla hodina, aby byl Syn člověka oslaven. 24 Vpravdě, vpravdě vám říkám: Pokud pšeničné zrno nepadne do země a nezemře, zůstává pouze jedno [zrno]; jestliže však zemře, pak přinese mnoho ovoce. 25 Kdo má rád svou duši, hubí ji, ale kdo nenávidí svou duši v tomto světě, zachrání ji pro věčný život. 26 Jestliže mi chce někdo sloužit, ať mě následuje, a kde jsem já, tam bude i můj služebník. Jestliže mi chce někdo sloužit, Otec ho poctí. 27 Má duše je nyní znepokojená, a co řeknu? Otče, zachraň mě od této hodiny. A přece, proto jsem přišel k této hodině. 28 Otče, oslav své jméno.“ Vyšel tedy hlas z nebe: „Oslavil jsem [je] a opět [je] oslavím.“" (ev. Jana 12 kap.)

"A nemějte strach z těch, kdo zabíjejí tělo, ale nemohou zabít duši; ale spíše mějte strach z toho, kdo může zahubit duši i tělo v gehenně." (Matouš 10:28)

"Kdokoli chce totiž zachránit svou duši, ztratí ji; kdokoli však ztrácí svou duši kvůli mně, nalezne ji." (Matouš 16:25)

k.\ "A zvítězili nad ním kvůli krvi Beránka a kvůli slovu svého svědectví a nemilovali své duše ani tváří v tvář smrti."(Zjevení 12:11)
"Jestliže [je] někdo [určen] k zajetí, odchází do zajetí. Jestliže někdo zabije mečem, bude zabit mečem. Zde to znamená vytrvalost a víru svatých." (Zjevení 13:10)

PREDEM DEKUJI ZA JASNOU A SROZUMITELNOU ODPOVED jak ty sam rozumis temto textum NZ. Jak by se dle tohoto uceni KRISTA mel chovat kazdy clovek, ktery ho chce verne nasledovat a byt zaroven poslusnym slovum jeho uceni ?
Naposledy upravil/-a Karol Schneider v 26 Máj 2018, 17:14, upravené celkom 1 krát.

Karol Schneider
Kontaktovať používateľa:

Tomáš Plechatýý napísal: 22 Máj 2018, 11:35
Karol Schneider napísal: 21 Máj 2018, 21:06 Tome ty aktivni ucast v politike a v ozbrojenych zlozkach statu u vericich CASD podporujes ?
Nepodporuji politickou ani vojenskou aktivitu CASD.
Nemyslím si, že na to má vedení CASD právo vyjadřovat se o těchto věcech i za členy.
Nelíbí se mi koncept církve jako organizace s právní hierarchií, zaměstnaneckými smlouvami, placení daní, vedení účetnictví, vlastní ústavou a církevním řádem povinností do ní vstoupit při křtu atd.

Ale u jednotlivců je to na nich jestli se rozhodnou vstoupit do armády nebo politiky.
Mohou tam přispět k mnoha dobrým změnám jako v historii Josef, Daniel, Ester, Nehemjáš. Nebo i ke zlým.
To posoudí jednou Bůh. A já jim to nepotřebuji zakazovat.
Nemusím ale vždy souhlasit.
Tome i v teto veci vedom si toho jaka je Bozi vule a Kristovo uceni jsi se zachoval jako falesny pokrytec. Na jedne strane spravne odsuzujes urcite nekrestanske chovani, ale jednym dechem ho jdes hajit odvolavajic se pritom ne na KRISTA a jeho slova uceni, ale na STARY ZAKON.

Jak typicke pro farizeje, zakonniky a pokrytce zijici i v Kristove dobe.

Mysli ale pritom na tato Kristova slova.
"20 Říkám vám totiž, že nerozhojní-li se vaše spravedlnost více než spravedlnost znalců Zákona a farizeů, rozhodně nevstoupíte do nebeského království." (Kristova slova ev. Matouse 5 kap.)

"5 Účelem tohoto pověření je skutečně láska z čistého srdce a z dobrého svědomí a z víry bez pokrytectví. 6 Tím, že se od toho jistí lidé odchýlili, odbočili k planému povídání 7 a chtějí být učiteli zákona, avšak nechápou ani to, co říkají, ani to, co silně prosazují.
8 Nyní víme, že Zákon je znamenitý za předpokladu, že se s ním zákonně zachází, 9 s vědomím toho, že zákon není vyhlášen pro spravedlivého, ale pro nezákonné a nepoddajné, bezbožné a hříšníky, pro ty, jimž chybí milující laskavost, a pro neposvátné, vrahy otců a vrahy matek, zabijáky, 10 smilníky, muže, kteří leží s muži, únosce, lháře, křivopřísežníky, a [pro] cokoli jiného, co odporuje zdravému učení 11 podle slavné dobré zprávy šťastného Boha, která mi byla svěřena....15 Je to věrné slovo a zasluhuje plné přijetí, že Kristus Ježíš přišel do světa, aby zachránil hříšníky. Z těch jsem nejpřednější. 16 Přesto mi bylo projeveno milosrdenství proto, aby prostřednictvím mne, jako nejpřednějšího případu, Kristus Ježíš mohl projevit celou svou trpělivost jako příklad pro ty, kdo na něm založí svou víru pro věčný život.
17 Králi věčnosti, neporušitelnému, neviditelnému, jedinému Bohu, buď čest a sláva po celou věčnost. Amen." (1 Tim 1 kap.)

Tome uprimne a z celeho srdce ti preji, aby ti nas nebesky OTEC zvrchovany PAN Jehova projevil sve milosrdenstvi, SKRZE Jezise Krista naseho PANA.

Karol Schneider
Kontaktovať používateľa:

ambassador napísal: 24 Máj 2018, 06:29 Původní myšlenka vlákna je o financích ve zbrojním průmyslu!
Není o přímých vojenských aktivitách.
Az je to mozne, prosim zaloz tedy vlakno, kde si myslis, ze by bylo vhodnejsi debatovat o tom, ci je vhodne, aby byl krestan vojakem a sel se zbrani v ruce zabijet jine lidi.

Karol Schneider
Kontaktovať používateľa:

Hosť napísal: 22 Máj 2018, 18:15
Tome ty aktivni ucast v politike a v ozbrojenych zlozkach statu u vericich CASD podporujes ?
Karol se snaží dávat otázky, aby vyzdvihnul "neutralitu" či "věrnost" SJ.
Je zajímavé, že lidé z organizace, která se snaží uskutečnit na zemi teokracii, jakoby zapomněli na bibli. Staří Izraelité měli vojáky, vedli bitvy a JHVH jim velmi často pomáhal. Jak je to možné? Vždyť zabíjeli, brali zajatce, ničili města, dokonce jsou v Písmu pravidla, jak zacházet s nepřáteli! V Božím slově! Některé biblické postavy byly ve vysokých pozicích, kde nutně přišli do kontaktu s vojenskými opatřeními, které organizovali a častěji čteme, že JHVH byl s nimi. Není to zajímavé?
Dnes na zemi není teokracie, ale v tom lepším případě demokracie. Tu bylo třeba v historii hájit-před Hitlerem, Mussolinim, Stalinem, tedy diktátorskými režimy a to se zbraní v ruce. Bylo to správné či nebylo? Zkusme to domyslet, kdyby se těmto zrůdným ideologiím nikdo nepostavil. SJ se nepostavili, mnozí asd taky ne, zůstalo to tedy na katolících a evangelících a ateistech, kteří pak tahali horké kaštany z ohně i za ně a z koncentráků vysvobozovali SJ, adventisty, cikány, Židy. To, co mi vadí je, že SJ "lezou do svědomí", nevidím osobně na jejich "neutralitě" nic obdivuhodného. Kdyby mohli (měli tu moc, po které touží), odsoudili by všechny, kteří s nimi nesouhlasí.
Je skutečně na jednotlivci, aby rozpoznal, kam ho Pán vede a jsem naprosto přesvědčen, že někteří v politice dělají dobrou službu, možná i v armádě. Otázka svědomí je v každém zaměstnání, pokud definujeme chybně to, co je "politika", pak nemůžeme nalézt správnou odpověď. Nelézt do svědomí druhého je základ.
(Jan 3:19) A to je základ pro soud, že světlo přišlo do světa, ale lidé si zamilovali tmu spíše než světlo, neboť jejich skutky byly ničemné.
(Skutky apoštolů 28:26) když řekl: ‚Jdi k tomuto lidu a řekni: „Slyšením uslyšíte, ale rozhodně neporozumíte; a hleděním budete hledět, ale rozhodně neuvidíte.
(Římanům 1:28) A právě proto, že neschvalovali přidržet se Boha v přesném poznání, vydal je Bůh neschválenému stavu mysli, aby dělali to, co se nehodí,
(2. Petra 1:9) Vždyť nejsou-li v někom přítomny tyto věci, je slepý, zavírá oči [před světlem] a zapomněl na své očištění od svých dávných hříchů.

"41 Ježíš jim řekl: „Kdybyste byli slepí, neměli byste hřích. Ale nyní říkáte: ‚Vidíme.‘ Váš hřích zůstává.“" (ev. Jana 9 kap.)

Napísať odpoveď

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 0 neregistrovaných