Etické věroučné dilema: Kam půjdou zemřelé malé děti? A proč?
Re: Etické věroučné dilema: Kam půjdou zemřelé malé děti? A proč?
Mozne sa na to pozriet aj inak. Ak by malo byt nebo dobre, potom musia ludia, ktori don budu vzati byt dobri. Inak to bude to iste ako doteraz. Preto nemoze ist do neba kazdy. Tu nie je ziadna zazracna zmena cloveka, ktory vchadza cez nebesku branu. Ak to mame byt my a nie niekto iny, potom musime my zostat nami samymi. No ak zostaneme ako sme, potom bude nebo vyzerat tak isto ako teraz zem. Preto je tu velky vyber, kto moze ist do neba a kto nie. Len ti co sa uz na zemi pripravia na to ako budu fungovat v nebi, mozu prejst. Kto je to ? Jezis hovori - budte dokonali ako Otec v nebi je dokonaly. Nedokonali ludia nemozu byt vpusteny dovnutra neba. Su deti dokonale ? Nie. Su dospeli dokonali ? Nie. Su dochodcovia dokonali ? Nie. Obavam sa, ze na nebo nie je pripraveny nikto z nas. Alebo ano ?
Druhy variant je, ze tam predsa len niektori budu (a boli) vzati. No potom necakajme absolutnu dokonalost. Bude to tam asi o dost lepsie, ale pripravme sa na realitu a velmi si ju neprikraslujme.
Druhy variant je, ze tam predsa len niektori budu (a boli) vzati. No potom necakajme absolutnu dokonalost. Bude to tam asi o dost lepsie, ale pripravme sa na realitu a velmi si ju neprikraslujme.
-
- Dátum registrácie: 01 Apr 2017, 11:56
- Kontaktovať používateľa:
Opakovane pises hluposti - ten odkaz, co som ti poslal je oficialnym ucenim SJ nieco podobne ako maju aj veriaci CASD svoje vieroucne body. Este raz si precitaj, co som ti napisal. Tym, co si vyssie vytrhol z kontextu z nejakej starsej Straznej veze a vysvetlil si si to po svojom mna nijako nezaujima. Nakoniec i v clankoch SV su vyjadrovane len nazory niektorych SJ ako jednotlivcov a narozdiel od Elen Whiteovej publikacie vydavane u SJ nie su davane na rovnaku uroven ako Biblia. I VRO u SJ tvoria len omylni a nedokonali ludia, co sa mozu mylit.Stivn Let napísal: ↑30 Máj 2018, 20:16Tu linku si tu uz raz dal a ja som ti vysvetlil, ze je to len PR pre verejnost. Neviem, ci si sa zacyklil, ze to tu lepis druhy raz.Karol Schneider napísal: ↑30 Máj 2018, 14:51 [Veria Jehovovi svedkovia, že iba oni budú spasení?
https://www.jw.org/sk/jehovovi-svedkovi ... achraneny/
Predlozis mi rovnako aj ty, co je sucastou ucenia CASD ? Kdo ma podla ich presvedcenia nadej na zachranu a na zaklade coho ? Maju nadej na zachranu aj ti, co nesvatia sobotu, uvedomujuc si, ze svatenie tohto dna uz pre veriaceho krestana zavazne nie je ?
Ako som ti citaciami zo Straznej veze jasne dokazal, JS veria, ze iba oni preziju Armagedon. Pokial mi chces dokazat, ze nie, tak ta poprosim o citat zo Straznej veze, kde sa hovori, ze okrem svedkov este aj ini preziju Armagedon. Rozumies pisanemu textu?
Tak mi daj odkaz na tu Straznu vezu, ktora to hovori. Strazna veza je to, co svekdovia studuju a podla coho sa riadia, nie nejaka sekcia Caste otazky na ich strankach.
Druhe veci ti vysvetlili ostatni diskuteri - "pozemsky" raj, atd.
Strážna veža 2002 w02 1/12 s. 13 – 18 Teš sa z osobného štúdia Božieho Slova
"18 Hoci trieda otroka je označená za ‚vernú a rozvážnu‘, Ježiš nepovedal, že bude neomylná. Túto skupinu verných pomazaných bratov tvoria nedokonalí kresťania. Aj pri najlepších úmysloch sa môžu pomýliť, tak ako sa to niekedy stávalo členom tejto skupiny v prvom storočí. (Skutky 10:9–15; Galaťanom 2:8, 11–14) No ich pohnútky sú čisté a Jehova ich používa, aby nám poskytol biblické študijné pomôcky, ktoré budujú našu vieru v Božie Slovo a jeho sľuby. Základnou pomôckou na osobné štúdium, ktorú pripravil tento otrok, je Preklad nového sveta Svätých písiem. Dnes je dostupný, celý alebo jeho časti, v 42 jazykoch a vytlačených bolo 114 miliónov výtlačkov rôznych vydaní. Ako ho môžeme účinne využiť na osobnom štúdiu? — 2. Timotejovi 3:14–17."
https://wol.jw.org/sk/wol/d/r38/lp-v/20 ... A9ho&p=par
Osobne nezdielam ani ten nazor, ze VRO tvori len veduci zbor SJ. Ako spolupracovnici na budovani viery inych sa aj v krestanskom zbore podielaju viaceri ludia a aj ti co sa ujimaju vedenia ako ucitelia v krestanskom zbore budu ovela prisnejsie sudeni a viaceri z nich mozu od Krista dostat aj nepriaznivy rozsudok za nevhodne spravanie voci bratom a sestram v krestanskom zbore.
Prestan tu teda fantazirovat a pisat dalej o SJ nezmysly. Aj ked sa usiluje v krestanskom zbore SJ niektori jednotlivci zavadzat sekty a spravaju se k svojim spolubratom a sestram ako pani nad ich vierou, faktom zostava, ze kazdy clovek musi stat svojou vlastnou vierou a to, co povie kdokolvek z veduceho zboru SJ ako ucenie VRO je stale iba jeho vlastny vyklad a pochopenie.
"...žiaden človek nemôže položiť iný základ ako ten, ktorý je položený, ktorým je Ježiš Kristus. 12 Ale ak niekto stavia na ten základ zlato, striebro, drahokamy, drevo, seno, slamu, 13 dielo každého sa stane zjavným, lebo ho ten deň ukáže, pretože bude odhalené ohňom; a ten oheň ukáže, akého druhu je dielo každého. 14 Ak niečie dielo, ktoré na ňom postavil, zostane, získa odmenu; 15 ak niečie dielo zhorí, utrpí škodu, ale on sám bude zachránený; avšak [bude to] ako cez oheň.
16 Či neviete, že ste Božím chrámom a že vo vás býva Boží duch? 17 Ak niekto ničí Boží chrám, Boh zničí jeho, lebo Boží chrám je svätý, a ten [chrám] ste vy." (1 Korintskym 3 kap.)
NEODPOVEDAL si mi inak na co som sa ta spytal ohladne toho ako to maju veriaci CASD ? Veria, ze len oni budu spaseny, alebo budu zachraneni aj ludia co su mimo CASD a nesvetia sobotu a nezachovavaju aj ine veci typicke pre veriacich CASD ? Odpovies mi ?
-
Tohle je tvuj nazor a presvedceni, ktere nebudu nijak rozsahle komentovat, lebo nechapes symbolickou rec Boziho slova Pravdy a neumis rozlisovat to, co bylo na zacatku Bozim zamerem pri stvoreni zeme a lidi na ni. Zeme a ne nebe byla mistem, kde umistnil BUH prve lidi Adama s Evou a pozehnal je k vecnemu zivotu na zemi. Buh kdyz ma urcite predsevzeti a jednou vysle sve slovo, tak ho i naplni. Kdyz vytvoril prve lidi bylo to velmi dobre a tak to bude i na NOVE ZEMI, kde bude pod vladou Krista obnoveno i na ZEMI KONANI OTCOVE VULE.Hosť napísal: ↑30 Máj 2018, 17:58Vím o člověku v Kristu, který byl před čtrnácti lety přenesen až do třetího nebe; zda to bylo v těle či mimo tělo, nevím – Bůh to ví.Slovo raj je spojene so zemou,
A vím o tomto člověku, že byl přenesen do ráje 2.Kor 12:2.Spojování dvou různých věcí - modlitba za Boží vůli je zneužita jako argument pro pozemskou a nebeskou nadějiJezis aj na inom mieste hovori o nadeji pre ludi i v spojitosti so zemou a uci sa modlit aj svojich nasledovnikov o to, aby sa diala Bozia vola ako v nebi tak aj na ZEMI.Spojování dvou různých věcí - spasení je do nebe, původní záměr se naplní pozdějiBoh nepochybne zaujem naplnit svoj povodny zamer so zemou na ktorej stvoril zivot.
A viděl jsem od Boha z nebe sestupovat svaté město, nový Jeruzalém..text ale hovoří, že "mzdou hříchu je smrt", ne že člověk zaplatí za hřích. Za hříchy, alespoň moje, zaplatil Kristus, lépe vyjádřeno "zemřel za moje hříchy".ze smrtou clovek ZAPLATI za hriech
Odevzdal jsem vám především, co jsem sám přijal, že Kristus zemřel za naše hříchy podle PísemSpojování dvou různých věcí - první věta je nepodložená smyšlenka, druhá biblický text, který hovoří v kontextu o zániku starého nebe a zeměKajucemu zlocincovi teda bola Kristom prislubena pozemska nadej na ocistenej zemi v raji.
"13 Sú však nové nebesia a nová zem, ktoré očakávame podľa jeho sľubu, a v tých bude bývať spravodlivosť." (2 Petra 3 kap.)
V něm se nebesa roztaví v ohni a živly se rozpustí žárem. Podle jeho slibu čekáme nové nebe a novou zemi, ve kterých přebývá spravedlnost. 2 Pe 3:12.13
Nejde tedy o "přežití do nové země" nebo "navždy žít v pozemském ráji", tedy pokud SJ nevymyslí nějakou ohnivzdornou ochranu proti Božímu ohni, který roztaví nebesa a živly (zemi, vzduch, vodu..) a tak přežijí. Jistější je ale být v té době v nebi s Ježíšem, který nám připravil příbytky, nebo ne?
Jen omezeny pocet lidi bude docasne v nebi spolu s Kristem vladnou jako krali a knezi 1000 len NAD OBYDLENOU ZEMI ! Vedome ignorujes texty, ktere jsou z NZ a ktere sem v teto souvislosti uz vyse citoval.
Karol,ano, to je můj názor, biblické texty jsem Ti poslal a upozornil na to, že skutečně nepoužíváš správně exegezi. Slova o tom, že neumím rozlišovat a že nechápu symboliku,beru jako jen plácnutí do větru.Tohle je tvuj nazor a presvedceni, ktere nebudu nijak rozsahle komentovat, lebo nechapes symbolickou rec Boziho slova Pravdy a neumis rozlisovat to, co bylo na zacatku Bozim zamerem pri stvoreni zeme a lidi na ni. Zeme a ne nebe byla mistem, kde umistnil BUH prve lidi Adama s Evou a pozehnal je k vecnemu zivotu na zemi. Buh kdyz ma urcite predsevzeti a jednou vysle sve slovo, tak ho i naplni. Kdyz vytvoril prve lidi bylo to velmi dobre a tak to bude i na NOVE ZEMI, kde bude pod vladou Krista obnoveno i na ZEMI KONANI OTCOVE VULE.
Jen omezeny pocet lidi bude docasne v nebi spolu s Kristem vladnou jako krali a knezi 1000 len NAD OBYDLENOU ZEMI ! Vedome ignorujes texty, ktere jsou z NZ a ktere sem v teto souvislosti uz vyse citoval.
Podle mne nebereš v úvahu problém hříchu, ano, Božím záměrem bylo na začátku mnoho krásných věcí, ale když hřích vstoupil do světa, hodně se změnilo včetně Božích zaslíbení. Pamatuji, jak mne SJ přesvědčovali o tom, že na Nové zemi lidi(myšleno oni sami) nebudou hřešit, že se "ovládnou". A kdo se prý neovládne, tak zahyne na věky.
Nechápali podstatu hříchu, že to není o "ovládnutí se", tj. vnější spravedlnosti, ale o nutné proměně vnitřku.
Posílám odkaz na stránky Strážné věže:
http://www.4jehovah.org/cs/8-otazka-je- ... utecnosti/
Je dobré si povšimnout legalismu v tezích 8.otázky.
„
Nejde tedy o změnu srdce, ale o odstranění ničemných lidí (samozřejmě, kdo je ničemný, o tom mají SJ celkem jasno). Podle SJ, když se odstraní "ničemní", bude na světě ráj - velmi naivní představa, protože zlo je v myšlení, biblicky srdci člověka, jak řekl Kristus.má-li se tato země stát rájem, musí z ní být odstraněni ničemní lidé.… K tomu dojde v Armagedonu, v Boží válce, ve které Bůh skoncuje s ničemností. Pak bude Satan na tisíc let uvězněn. To znamená, že na zemi nezůstanou žádní ničemové, kteří by ji pustošili. Přežije pouze Boží lid.”
Co přesně musím udělat, abych byla spasena a měla věčný život?
krásný čistý legalismus, nevedou ke vztahu ke Spasiteli jako dárce z milosti a k lásce k němu, že ano?musíš neustále poznávat Jehovu a plnit jeho požadavky
spasení skrze organizaci-jak jeden kamarád řekl, Svědkové jsou v podstatě katolíci -mají svého "papeže", spásu ze skutků, spása je v organizaciNo, musím se přidat ke tvému náboženství?
CINDY: Jo! Chceš přece být v pravdě, abys nebyla zničena s ničemnými lidmi, kteří vyznávají falešné náboženství. Takže se musíš stát jednou ze svědků Jehovových
Slavnou hlášku z filmu "dávám bolševikovi rok nebo dva" tedy modifikuji na "dávám Svědkovi vteřinu nebo dvě" na pokus o bezhříšnost na Nové zemi, déle to nevydrží, ne tím, že by byli horší, než jiní, ale protože jsou (jsme) prolezlí hříchem skrz naskrz.jak dlouho budu muset žít bez hříchu, než budu zachráněná, Cindy?
CINDY: Tisíc let, Karen.
Karol je až šílené jakým nesmyslům ty věříš a jak překrucuješ jasné výroky v Písmu, všichni vzkříšení a proměnění při 2PJK budou vzati do nebe, úplně všichni, zde na zemi nezůstane ani jeden spravedlivý, dokonalý a svatý člověk, tato zeměKarol Schneider napísal: ↑30 Máj 2018, 22:26Tohle je tvuj nazor a presvedceni, ktere nebudu nijak rozsahle komentovat, lebo nechapes symbolickou rec Boziho slova Pravdy a neumis rozlisovat to, co bylo na zacatku Bozim zamerem pri stvoreni zeme a lidi na ni. Zeme a ne nebe byla mistem, kde umistnil BUH prve lidi Adama s Evou a pozehnal je k vecnemu zivotu na zemi. Buh kdyz ma urcite predsevzeti a jednou vysle sve slovo, tak ho i naplni. Kdyz vytvoril prve lidi bylo to velmi dobre a tak to bude i na NOVE ZEMI, kde bude pod vladou Krista obnoveno i na ZEMI KONANI OTCOVE VULE.Hosť napísal: ↑30 Máj 2018, 17:58Vím o člověku v Kristu, který byl před čtrnácti lety přenesen až do třetího nebe; zda to bylo v těle či mimo tělo, nevím – Bůh to ví.Slovo raj je spojene so zemou,
A vím o tomto člověku, že byl přenesen do ráje 2.Kor 12:2.Spojování dvou různých věcí - modlitba za Boží vůli je zneužita jako argument pro pozemskou a nebeskou nadějiJezis aj na inom mieste hovori o nadeji pre ludi i v spojitosti so zemou a uci sa modlit aj svojich nasledovnikov o to, aby sa diala Bozia vola ako v nebi tak aj na ZEMI.Spojování dvou různých věcí - spasení je do nebe, původní záměr se naplní pozdějiBoh nepochybne zaujem naplnit svoj povodny zamer so zemou na ktorej stvoril zivot.
A viděl jsem od Boha z nebe sestupovat svaté město, nový Jeruzalém..text ale hovoří, že "mzdou hříchu je smrt", ne že člověk zaplatí za hřích. Za hříchy, alespoň moje, zaplatil Kristus, lépe vyjádřeno "zemřel za moje hříchy".ze smrtou clovek ZAPLATI za hriech
Odevzdal jsem vám především, co jsem sám přijal, že Kristus zemřel za naše hříchy podle PísemSpojování dvou různých věcí - první věta je nepodložená smyšlenka, druhá biblický text, který hovoří v kontextu o zániku starého nebe a zeměKajucemu zlocincovi teda bola Kristom prislubena pozemska nadej na ocistenej zemi v raji.
"13 Sú však nové nebesia a nová zem, ktoré očakávame podľa jeho sľubu, a v tých bude bývať spravodlivosť." (2 Petra 3 kap.)
V něm se nebesa roztaví v ohni a živly se rozpustí žárem. Podle jeho slibu čekáme nové nebe a novou zemi, ve kterých přebývá spravedlnost. 2 Pe 3:12.13
Nejde tedy o "přežití do nové země" nebo "navždy žít v pozemském ráji", tedy pokud SJ nevymyslí nějakou ohnivzdornou ochranu proti Božímu ohni, který roztaví nebesa a živly (zemi, vzduch, vodu..) a tak přežijí. Jistější je ale být v té době v nebi s Ježíšem, který nám připravil příbytky, nebo ne?
je jak je jasně řečeno bude prázdná a pustá zničená nejspíše 3 sv. atomovou válkou nebo pořádným kusem nějakého meteoru, každopádně bude zničena ohněm dle Písma, takže tady nenajdeš nikoho naživu kromě satana a padlých andělů.
Jeremiáš 4,23-28 - Viděl jsem zemi - hle, pustá a prázdná, vzhlédl jsem k nebi - bylo bez světla.
Viděl jsem hory - celé se chvěly, otřásaly se všechny pahorky. Viděl jsem a hle - nikde ani člověk
a všichni ptáci zmizeli. Viděl jsem - a hle, sad se stal pouští, všechna města padla před Hospodinem, když vzplanul jeho hněv! Tak praví Hospodin: „Z celé země zbudou sutiny, i když ji zcela nezničím. A proto bude země truchlit i nebe nahoře se do tmy zahalí; co jsem řekl, totiž nevezmu zpátky, co jsem rozhodl, to nezměním.“
http://www.znamenicasu.cz/blizi-se-bozi ... pravme-se/
Karol SJ ti úplně vymyli v mnoha věcech mozek!
Karol, ukľudni sa. Snažíš sa utiecť od skutočnosti, že JS učia, že iba oni prežijú Armagedon. Ja som ti toto učenie doložil odkazmi na Strážnu vežu. Vyzval som ťa, aby si mi rovnako zo Strážnej veže svoju verziu učenia JS - tvoje lživé tvrdenie, že svedkovia nehovoria, že len oni prežijú.Karol Schneider napísal: ↑30 Máj 2018, 22:12 Prestan tu teda fantazirovat a pisat dalej o SJ nezmysly. Aj ked sa usiluje v krestanskom zbore SJ niektori jednotlivci zavadzat sekty a spravaju se k svojim spolubratom a sestram ako pani nad ich vierou, faktom zostava, ze kazdy clovek musi stat svojou vlastnou vierou a to, co povie kdokolvek z veduceho zboru SJ ako ucenie VRO je stale iba jeho vlastny vyklad a pochopenie.
Este raz pripomeniem,to co som uz raz citoval: https://wol.jw.org/sk/wol/d/r38/lp-v/2006366 - Strazna veza tu pise: Podobne ako sa Noach a jeho bohabojná rodina zachránili v korábe, aj dnes závisí prežitie jednotlivcov od toho, či budú mať vieru a či sa budú lojálne držať pozemskej časti Jehovovej organizácie.
Toto je ucenie Jehovistov.
Najskor by som rad videl tvoju citaciu zo Straznej veze, ktora hovori, ze nielen svedkovia preziju Armagedon. Pripada mi nezdvorile, ze sa tu snazis vsetkych zmiast, neodpovedas na otazku a potom ziadas, aby som ja odpovedal tebe. Poprosim ten citat.NEODPOVEDAL si mi inak na co som sa ta spytal ohladne toho ako to maju veriaci CASD ? Veria, ze len oni budu spaseny, alebo budu zachraneni aj ludia co su mimo CASD a nesvetia sobotu a nezachovavaju aj ine veci typicke pre veriacich CASD ? Odpovies mi ?
-
Pomylene to mas ty sam a bude to prave naopak. Ze zeme budou pouze odstraneni ti, jen nejsou ochotni dal zit v souladu s Bozi vuli a odmitaji i uzdraveni, ktere Otec vsem lidem nabizi skrze Jezise Krista.mikim napísal: ↑31 Máj 2018, 15:42Karol je až šílené jakým nesmyslům ty věříš a jak překrucuješ jasné výroky v Písmu, všichni vzkříšení a proměnění při 2PJK budou vzati do nebe, úplně všichni, zde na zemi nezůstane ani jeden spravedlivý, dokonalý a svatý člověk, tato zeměKarol Schneider napísal: ↑30 Máj 2018, 22:26Tohle je tvuj nazor a presvedceni, ktere nebudu nijak rozsahle komentovat, lebo nechapes symbolickou rec Boziho slova Pravdy a neumis rozlisovat to, co bylo na zacatku Bozim zamerem pri stvoreni zeme a lidi na ni. Zeme a ne nebe byla mistem, kde umistnil BUH prve lidi Adama s Evou a pozehnal je k vecnemu zivotu na zemi. Buh kdyz ma urcite predsevzeti a jednou vysle sve slovo, tak ho i naplni. Kdyz vytvoril prve lidi bylo to velmi dobre a tak to bude i na NOVE ZEMI, kde bude pod vladou Krista obnoveno i na ZEMI KONANI OTCOVE VULE.Hosť napísal: ↑30 Máj 2018, 17:58Vím o člověku v Kristu, který byl před čtrnácti lety přenesen až do třetího nebe; zda to bylo v těle či mimo tělo, nevím – Bůh to ví.Slovo raj je spojene so zemou,
je jak je jasně řečeno bude prázdná a pustá zničená nejspíše 3 sv. atomovou válkou nebo pořádným kusem nějakého meteoru, každopádně bude zničena ohněm dle Písma, takže tady nenajdeš nikoho naživu kromě satana a padlých andělů.
Jeremiáš 4,23-28 - Viděl jsem zemi - hle, pustá a prázdná, vzhlédl jsem k nebi - bylo bez světla.
Viděl jsem hory - celé se chvěly, otřásaly se všechny pahorky. Viděl jsem a hle - nikde ani člověk
a všichni ptáci zmizeli. Viděl jsem - a hle, sad se stal pouští, všechna města padla před Hospodinem, když vzplanul jeho hněv! Tak praví Hospodin: „Z celé země zbudou sutiny, i když ji zcela nezničím. A proto bude země truchlit i nebe nahoře se do tmy zahalí; co jsem řekl, totiž nevezmu zpátky, co jsem rozhodl, to nezměním.“
http://www.znamenicasu.cz/blizi-se-bozi ... pravme-se/
Karol SJ ti úplně vymyli v mnoha věcech mozek!
"Vždyť zločinci budou odříznuti, ale ti, kdo doufají v Jehovu, ti budou vlastnit zemi....Spravedliví budou vlastnit zemi a budou na ní přebývat navždy." (Zalm 37:29)
(Přísloví 2:21) Vždyť přímí, ti budou přebývat na zemi, a bezúhonní, ti na ní zbudou.
Tohle potvrdil i temito svymi slovy i sam Bozi Syn Jezis Kristus.
(Matouš 5:5) Šťastní jsou [lidé] mírné povahy, protože zdědí zemi.
"18 Vždyť tak řekl Jehova, Stvořitel nebes, On, [pravý] Bůh, Tvůrce země a její Původce, Ten, kdo ji pevně založil, kdo ji nestvořil prostě nadarmo, kdo ji utvořil, dokonce aby byla obývána: „Já jsem Jehova, a není nikdo jiný. " (Izaias 45 kap.)
(Žalm 115:16) Pokud jde o nebesa, ta patří Jehovovi, ale zemi dal lidským synům.
(Jeremjáš 27:5) ‚Sám jsem udělal zemi, lidstvo a zvířata, která jsou na povrchu země, svou velkou silou a svou vztaženou paží; a dal jsem ji tomu, komu se to prokázalo [jako] správné v mých očích.
(Skutky apoštolů 17:26) A udělal z jednoho [člověka] každý lidský národ, aby bydleli na celém zemském povrchu, a vymezil ustanovená období a stanovené hranice [lidského] přebývání,
"8 „Vaše myšlenky totiž nejsou mými myšlenkami ani mé cesty nejsou vašimi cestami,“ je Jehovův výrok. 9 „Vždyť jako jsou nebesa vyšší než země, tak jsou mé cesty vyšší než vaše cesty a mé myšlenky než vaše myšlenky. 10 Vždyť právě jako sestupuje lijící se déšť a sníh z nebes a nevrací se na to místo, ledaže skutečně prosytí zemi a přiměje ji rodit a rašit, a rozsévači je skutečně dáno semeno a tomu, kdo jí, chléb, 11 takové se prokáže být mé slovo, jež vychází z mých úst. Nevrátí se ke mně bez výsledků, ale jistě učiní to, co mě těší, a jistě bude mít úspěch v tom, k čemu jsem je poslal." (Iazajas 55 kap.)
"28 Dále jim Bůh požehnal a Bůh jim řekl: „Buďte plodní a přibývejte a naplňte zemi a podmaňte si ji a mějte v podřízenosti mořské ryby a nebeské létající tvory a každého živého tvora, který se pohybuje po zemi.“
29 A Bůh přikročil k tomu, aby řekl: „Hle, dal jsem vám všechno rostlinstvo nesoucí semeno, které je na povrchu celé země, a každý strom, na němž je ovoce stromu nesoucí semeno. Ať vám to slouží k jídlu. 30 A každému divokému zemskému zvířeti a každému nebeskému létajícímu tvorovi a všemu, co se pohybuje po zemi, v čem je život jako duše, jsem dal všechno zelené rostlinstvo k jídlu.“ A stalo se tak.
31 Potom Bůh viděl všechno, co udělal, a pohleďme, [bylo to] velmi dobré. " (1 Mojzisova 1 kap.)
(1. Mojžíšova 9:1) A Bůh přikročil k tomu, aby požehnal Noemovi a jeho synům a aby jim řekl: „Buďte plodní a přibývejte a naplňte zemi.
"37 Vždyť právě jako byly Noemovy dny, taková bude přítomnost Syna člověka. 38 Jako totiž byli v těch dnech před potopou, kdy jedli a pili, muži se ženili a ženy se vdávaly, až do dne, kdy Noe vstoupil do archy, 39 a nepovšimli si, dokud nepřišla potopa a všechny je nesmetla, taková bude přítomnost Syna člověka. 40 Potom budou dva muži na poli: jeden bude vzat s sebou a druhý zanechán; 41 dvě ženy budou mlít na ručním mlýnku: jedna bude vzata s sebou a druhá bude zanechána. 42 Zůstaňte proto bdělí, protože nevíte, který den váš Pán přijde." (Matous 24 kap.)
NOE i se svoji rodinou prezil prave tu na ZEMI, kde z ni byli odstraneni lidi, kteri se bourili a nebyli ochotni se podrobit Bozi vuli a ohrozovali svym chovanim zivoty vsech lidi zijicich na zemi.
"44 A za dnů těch králů zřídí nebeský BŮH království, které nebude nikdy zničeno. A království nebude přeneseno na žádný jiný lid. Rozdrtí a ukončí všechna tato království a samo bude stát na neurčité časy; ..." (Daniel 2 kap.)
MIKIME modlis se o to aby bylo posveceno OTCOVO JMENO aby prislo BOZI KRALOVSTVI a aby se dela OTCOVA VULE jak v NEBI tak i zde na ZEMI ?
-
Spravas sa velmi pokrytecky, ked inemu cloveku vycitas nieco, comu zrejme veris aj ty sam a bojis sa o tom otvorene hovorit, lebo si mi na moju otazku ako tomu veris ty sam ako veriaci CASD odmietol odpovedat. Zrejme mas problem aj so svojim vlastnym presvedcenim a bojis sa v danej veci otvorene vyznat pravdu.Stivn Let napísal: ↑31 Máj 2018, 19:05Karol, ukľudni sa. Snažíš sa utiecť od skutočnosti, že JS učia, že iba oni prežijú Armagedon. Ja som ti toto učenie doložil odkazmi na Strážnu vežu. Vyzval som ťa, aby si mi rovnako zo Strážnej veže svoju verziu učenia JS - tvoje lživé tvrdenie, že svedkovia nehovoria, že len oni prežijú.Karol Schneider napísal: ↑30 Máj 2018, 22:12 Prestan tu teda fantazirovat a pisat dalej o SJ nezmysly. Aj ked sa usiluje v krestanskom zbore SJ niektori jednotlivci zavadzat sekty a spravaju se k svojim spolubratom a sestram ako pani nad ich vierou, faktom zostava, ze kazdy clovek musi stat svojou vlastnou vierou a to, co povie kdokolvek z veduceho zboru SJ ako ucenie VRO je stale iba jeho vlastny vyklad a pochopenie.
Este raz pripomeniem,to co som uz raz citoval: https://wol.jw.org/sk/wol/d/r38/lp-v/2006366 - Strazna veza tu pise: Podobne ako sa Noach a jeho bohabojná rodina zachránili v korábe, aj dnes závisí prežitie jednotlivcov od toho, či budú mať vieru a či sa budú lojálne držať pozemskej časti Jehovovej organizácie.
Toto je ucenie Jehovistov.
Najskor by som rad videl tvoju citaciu zo Straznej veze, ktora hovori, ze nielen svedkovia preziju Armagedon. Pripada mi nezdvorile, ze sa tu snazis vsetkych zmiast, neodpovedas na otazku a potom ziadas, aby som ja odpovedal tebe. Poprosim ten citat.NEODPOVEDAL si mi inak na co som sa ta spytal ohladne toho ako to maju veriaci CASD ? Veria, ze len oni budu spaseny, alebo budu zachraneni aj ludia co su mimo CASD a nesvetia sobotu a nezachovavaju aj ine veci typicke pre veriacich CASD ? Odpovies mi ?
"15 Ale v svojom srdci posväcujte Krista ako Pána, vždy pripravení na obhajobu pred každým, kto od vás žiada dôvod nádeje, [ktorá je] vo vás, ale robte to s miernosťou a hlbokou úctou." (1 Petra 3 kap.)
"5 Stále skúšajte, či ste vo viere, dokazujte, čím ste vy sami. Alebo nerozoznávate, že Ježiš Kristus je v spojení s vami? Pokiaľ nie ste neschválení. 6 Naozaj dúfam, že spoznáte, že nie sme neschválení." (2 Korintskym 13 kap.)
Kazdy veriaci krestan by si samozrejme mohol mysliet, ze krst ho moze zachranit, z coho zrejme vychadzal aj ten autor, co pisal tu myslienku v tej tebou zmienovanej Straznej vezi. Uz som ti pisal, ze Strazna veza nie je inspirovanym Bozim slovom Pravdy a nazory v nej vyjadrovane su vzdy nazorom a presvedcenim autora, ktory dany clanok pisal. Ispirovanym Bozim slovom Pravdy aj pre kazdeho veriaceho SJ zostava len Biblia a ti co sa ujimaju vedenia v krestanskom zbore SJ sami priznavaju, ze su len smrtelnymi a omylnymi ludmi hoci sa uprimne usiluju sluzit Bohu ako poslusny Kristovi nasledovnici. V danej veci som ti uz dal priamu citaciu aj odkaz na Straznu vezu, kde toto ti co sa u SJ nazyvaju VRO a ujimaju sa v celosvetovom krestanskom zbore SJ vedenia aj otvorene priznavaju a sami upriamuju pozornost prave na Bibliu.
Nespravne pochopenie tohto textu teda moze i toho, kdo sa ujima v akomkolvek krestanskom zbore vedenia priviest k nespravnemu zaveru. Citaj pozorne.
"Božia trpezlivosť čakala v Noachových dňoch, kým stavali koráb, v ktorom bolo niekoľko ľudí, totiž osem duší, bezpečne prenesených cez vodu.
21 To, čo tomu zodpovedá, vás teraz tiež zachraňuje, a to krst (nie odstránenie telesnej špiny, ale žiadosť k Bohu o dobré svedomie), prostredníctvom vzkriesenia Ježiša Krista. 22 On je po Božej pravici, lebo odišiel do neba; a boli mu podriadení anjeli a vrchnosti a moci." (1 Petra 3 kap.)
Veriaci CASD si teda rovnako ako aj rimsko katolici, rovnako ako aj niektori SJ a dalsi, ktori prijimaju krst vo svojom krestanskom uskupeni mozu mysliet, ze len ten ich krst je platny a moze ich zachranit pred odsudenim a zaistit im zachranu. Toto som ti napisal, aby si pochopil preco niekdo aj v Straznej vezi napisal myslienku zalozenu na takejto uvahe.
Ja s takymto nazorom samozrejme nesuhlasim a zdielam ten nazor, co som ti prezentoval ako OFICIALNE UCENIE SJ ktore skutocne nie je uvedene, len v tych otazkach a odpovediach. Ludia co spoznali ucenie Krista by samozrejme mali smerovat ku krstu, ale aj ten je len zaciatkom cesty v zivote krestana k zachrane. Faktom vsak je, ze ani u SJ pokrsteny pomazany krestan nemusi byt zachraneniy a Bohom schvaleny, ale naopak ten clovek, co este krst neprijal na neho moze byt nasim milujucim nebeskym OTCOM SKRZE KRISTA uplatnena jeho vykupna obet a ten zachraneny byt moze, lebo to co nas moze postavit pred naseho nebeskeho OTCA cistych je prave ocistujuca sila preliatej Kristovej krvi podobne ako aj prvorodenych pri 10tej rane Egypte ochranila krv baranka pre smrtou a tam v tedy boli zachraneni aj neobrezany Egyptania, co uverili a dbali na toto ochranne znamenie. K zachrane kazdeho cloveka je samozrejme potrene predovsetkym Bozie milosrdenstvo, ktore niektoremu cloveku moze byt prejavene a inemu nie, ale len ten, kdo dokonale pozna kazdeho z nas to dokaze rozsudit, kdo ma byt zachraneny a komu bude prejavene toto Bozie milosrdenstvo. Sudom OTEC poveril svojho Syna Jezisa Krista a ten sud nad kazdy clovekom vynesie v plnom sulade s jeho VOLOU.
DAVAM TI TU TERAZ PRIAMU CITACIU ZO STRAZNEJ VEZE, kde je rovnako rozoberana tato otazka tykajuca sa zachrany.
"Veria Jehovovi svedkovia, že iba oni budú zachránení?
Jehovovi svedkovia veria, že našli pravé náboženstvo. Keby si to nemysleli, tak by svoje presvedčenie zmenili. Podobne ako členovia mnohých iných náboženstiev, aj Jehovovi svedkovia dúfajú, že budú zachránení. No sú tiež presvedčení o tom, že nie je ich vecou posudzovať, kto bude zachránený. Koniec koncov, Sudcom je Boh. On o tom rozhoduje. — Izaiáš 33:22.
Božie Slovo odhaľuje, že na záchranu nestačí len túžiť po nej, ale je nutné aj spolupracovať so Záchrancom. Predstavte si takúto situáciu: Turista zablúdi v divočine. Zúfalo túži nájsť cestu, aby sa dostal von. To, či zahynie, alebo prežije, závisí od toho, ako zareaguje na pomoc. Ak je pyšný, môže pomoc od záchrancu odmietnuť. Na druhej strane, ak ju pokorne prijme, dostane sa do bezpečia.
Podobne zachránení budú tí, ktorí spolupracujú so Záchrancom ľudstva, Jehovom Bohom. Záchrana je dar od Boha, no nedosiahnu ju všetci. Boží Syn, Ježiš, povedal: „Nie každý, kto mi hovorí: ‚Pane, Pane,‘ vojde do nebeského kráľovstva, ale ten, kto koná vôľu môjho Otca, ktorý je v nebesiach.“ — Matúš 7:21.
Jehovovi svedkovia veria, že Boh zachráni iba tých, ktorí prejavujú vieru v Ježišovu výkupnú obeť a verne sa pridŕžajú Ježišovho učenia. (Skutky 4:10–12) Pouvažujte o troch dôležitých požiadavkách na záchranu, ktoré sú odhalené v Božom Slove.
1. „Podľa toho všetci poznajú, že ste moji učeníci, ak budete mať lásku medzi sebou,“ povedal Ježiš svojim učeníkom. (Ján 13:35) Ježiš zdôraznil dôležitosť lásky vlastným príkladom, keď dal svoj život za iných. Teda tí, ktorí milujú druhých, prejavujú vlastnosť, ktorá je nevyhnutná na záchranu.
2. „Oznámil som im tvoje meno,“ povedal Ježiš v modlitbe k svojmu Otcovi. (Ján 17:26) Ježiš vedel, aké dôležité je pre jeho Otca jeho osobné meno, Jehova. Ježiš sa modlil, aby sa ‚posvätilo‘ meno jeho Otca. (Matúš 6:9) K posväcovaniu Božieho mena patrí poznať ho a považovať ho za dôležité a sväté. Je potrebné, aby tí, ktorí sa usilujú o záchranu, používali Božie meno tak ako Ježiš. Okrem toho je potrebné, aby o Božom mene a o Božích vlastnostiach učili ďalších. (Matúš 28:19, 20) Len tí, ktorí vzývajú Božie meno, budú zachránení. — Rimanom 10:13.
3. „Moje kráľovstvo nie je časťou tohto sveta,“ povedal Ježiš Pontskému Pilátovi. (Ján 18:36) Len málo ľudí dnes dáva najavo vieru v Božie Kráľovstvo, čiže vo vládu, v ktorej je Ježiš Kráľom. Ľudia dôverujú skôr v ľudské inštitúcie. Zachránení však budú tí, ktorí verne podporujú Božie Kráľovstvo a vyučujú ďalších o tom, ako toto Kráľovstvo oslobodí všetkých ľudí prejavujúcich vieru. — Matúš 4:17.
Keď sa Ježišovi učeníci dozvedeli o niektorých požiadavkách na záchranu, povedali: „Teda kto môže byť zachránený?“ Ježiš odpovedal: „Čo je nemožné u ľudí, je možné u Boha.“ (Lukáš 18:18–30) Jehovovi svedkovia sa zo všetkých síl snažia spĺňať tieto požiadavky na záchranu. A veľmi sa tiež namáhajú, aby pomohli k záchrane aj ďalším."
CITACIA zo Straznej Veze w08 1/11 28 https://wol.jw.org/sk/wol/d/r38/lp-v/20 ... 3%AD&p=par
Poprosim o odcitovanie mojich slov kde som hovoril, ze som veriaci CASD atd.Karol Schneider napísal: ↑31 Máj 2018, 19:51 Spravas sa velmi pokrytecky, ked inemu cloveku vycitas nieco, comu zrejme veris aj ty sam a bojis sa o tom otvorene hovorit, lebo si mi na moju otazku ako tomu veris ty sam ako veriaci CASD odmietol odpovedat. Zrejme mas problem aj so svojim vlastnym presvedcenim a bojis sa v danej veci otvorene vyznat pravdu.
Pokrytec si ty, kamarat. Uz roky propagujes Jehovistov na Internete a pritom sam nie si v ich organizacii. Pre pravoverneho Jehovistu si odpadlik a sucast Stanovho sveta.
Ibaze svedkovia zo svojej sekty vyhodia kazdeho, kto s ich "neinspirovanym" vedenim nesuhlasi. Na to si trochu zabudol. Ale chapeme, kedze si odpadlik od JS, tak v tom mas trochu chaos.Kazdy veriaci krestan by si samozrejme mohol mysliet, ze krst ho moze zachranit, z coho zrejme vychadzal aj ten autor, co pisal tu myslienku v tej tebou zmienovanej Straznej vezi. Uz som ti pisal, ze Strazna veza nie je inspirovanym Bozim slovom Pravdy a nazory v nej vyjadrovane su vzdy nazorom a presvedcenim autora, ktory dany clanok pisal.
To si cenim. Je tu len taky drobny problem: V celej tvojej tapete nie je ani slovo o tom, ze by mohol Armagedon prezit aj niekto ini okrem JS. Je to klasicka zaplava slov, ale odpoved na otazku nenajdeme.DAVAM TI TU TERAZ PRIAMU CITACIU ZO STRAZNEJ VEZE, kde je rovnako rozoberana tato otazka tykajuca sa zachrany.
Tak ta znova ziadam, ukaz mi citat zo Straznej veze kde sa pise, ze Armagedon prezije este niekto iny okrem JS. A vyznac tu vetu cervenym, ktora podla teba hovori, ze okrem svedkov este niekto prezije.
A ja ti prihodim iny priklad:
Kniha Zjavenie, jeho velkolepe vyvrcholenie je blizko, strana 126:
Podla ucenia JS Armagedon preziju len dve skupiny: 144000 (podla jehovistickej interpretacie maju "nebesku nadej") a "velky zastup" ("pozemska nadej"). Obe skupiny identifikuju Jehovisti so svojou organizaciou. Ak to tak, nie je, prosim o citat.Ako jednotlivci z veľkého zástupu preukážu, že sú spôsobilí na prežitie? Starší hovorí o nich Jánovi, že si „vyprali... rúcha a vybielili ich v Baránkovej krvi“. Inými slovami, prejavovali vieru v Ježiša ako v svojho vykupiteľa, oddali sa Jehovovi, symbolizovali svoju oddanosť krstom vo vode a zachovávajú si „dobré svedomie“ bezúhonným správaním. (1. Petra 3:16, 21; Matúš 20:28) Tak sú v Jehovových očiach čistí a spravodliví. A zachovávajú sa „bez poškvrny od sveta“. — Jakub 1:27.
25 Stali sa tiež horlivými Jehovovými svedkami — „preukazujú mu dňom a nocou svätú službu v jeho chráme“. Ak patríš k tomuto oddanému veľkému zástupu, máš prednosť slúžiť Jehovovi bez prestania na pozemskom nádvorí jeho veľkého duchovného chrámu. Veľký zástup dnes pod vedením pomazaných koná nepomerne väčšiu časť svedeckého diela.
-
1. Aj ked nie si veriacim CASD zase si nevyznal svoje vlastne presvedcenie a znovu si to zahovoril. Takze sa dalej spravas ako pokrytec. Je zrejme, ze mas velky problem s vlastnym presvedcenim a vyznanim vlastnej nadeje, ale aj tak mas odvahu kritizovat presvedcenie niekoho ineho o kom naviac pises hluposti a LZI velmi osocujucim sposobom.Stivn Let napísal: ↑31 Máj 2018, 20:44Poprosim o odcitovanie mojich slov kde som hovoril, ze som veriaci CASD atd.Karol Schneider napísal: ↑31 Máj 2018, 19:51 Spravas sa velmi pokrytecky, ked inemu cloveku vycitas nieco, comu zrejme veris aj ty sam a bojis sa o tom otvorene hovorit, lebo si mi na moju otazku ako tomu veris ty sam ako veriaci CASD odmietol odpovedat. Zrejme mas problem aj so svojim vlastnym presvedcenim a bojis sa v danej veci otvorene vyznat pravdu.
Pokrytec si ty, kamarat. Uz roky propagujes Jehovistov na Internete a pritom sam nie si v ich organizacii. Pre pravoverneho Jehovistu si odpadlik a sucast Stanovho sveta.
Ibaze svedkovia zo svojej sekty vyhodia kazdeho, kto s ich "neinspirovanym" vedenim nesuhlasi. Na to si trochu zabudol. Ale chapeme, kedze si odpadlik od JS, tak v tom mas trochu chaos.Kazdy veriaci krestan by si samozrejme mohol mysliet, ze krst ho moze zachranit, z coho zrejme vychadzal aj ten autor, co pisal tu myslienku v tej tebou zmienovanej Straznej vezi. Uz som ti pisal, ze Strazna veza nie je inspirovanym Bozim slovom Pravdy a nazory v nej vyjadrovane su vzdy nazorom a presvedcenim autora, ktory dany clanok pisal.
To si cenim. Je tu len taky drobny problem: V celej tvojej tapete nie je ani slovo o tom, ze by mohol Armagedon prezit aj niekto ini okrem JS. Je to klasicka zaplava slov, ale odpoved na otazku nenajdeme.DAVAM TI TU TERAZ PRIAMU CITACIU ZO STRAZNEJ VEZE, kde je rovnako rozoberana tato otazka tykajuca sa zachrany.
Tak ta znova ziadam, ukaz mi citat zo Straznej veze kde sa pise, ze Armagedon prezije este niekto iny okrem JS. A vyznac tu vetu cervenym, ktora podla teba hovori, ze okrem svedkov este niekto prezije.
A ja ti prihodim iny priklad:
Kniha Zjavenie, jeho velkolepe vyvrcholenie je blizko, strana 126:
Podla ucenia JS Armagedon preziju len dve skupiny: 144000 (podla jehovistickej interpretacie maju "nebesku nadej") a "velky zastup" ("pozemska nadej"). Obe skupiny identifikuju Jehovisti so svojou organizaciou. Ak to tak, nie je, prosim o citat.Ako jednotlivci z veľkého zástupu preukážu, že sú spôsobilí na prežitie? Starší hovorí o nich Jánovi, že si „vyprali... rúcha a vybielili ich v Baránkovej krvi“. Inými slovami, prejavovali vieru v Ježiša ako v svojho vykupiteľa, oddali sa Jehovovi, symbolizovali svoju oddanosť krstom vo vode a zachovávajú si „dobré svedomie“ bezúhonným správaním. (1. Petra 3:16, 21; Matúš 20:28) Tak sú v Jehovových očiach čistí a spravodliví. A zachovávajú sa „bez poškvrny od sveta“. — Jakub 1:27.
25 Stali sa tiež horlivými Jehovovými svedkami — „preukazujú mu dňom a nocou svätú službu v jeho chráme“. Ak patríš k tomuto oddanému veľkému zástupu, máš prednosť slúžiť Jehovovi bez prestania na pozemskom nádvorí jeho veľkého duchovného chrámu. Veľký zástup dnes pod vedením pomazaných koná nepomerne väčšiu časť svedeckého diela.
2. Nepropagujem ziadnych jehovistov. Takych ludi nepoznam. Poznam krestansky zbor Svedkov Jehovovych a tvrdim, ze su dnes na zemi krestanskym zborom, ktory je najblizsie k povodnemu uceniu rannych krestanov vernych uceniu Krista a to je to, co tu obhajujem aj ked sa vyjadrujem kriticky voci tomu, co ucia a robia aj niektori jednotlivci z krestanskeho zboru Svedkov Jehovovych.
3. S mojim vyznanim viery a nadejou, kde moj duch svedci spolu s Bozim duchom si skutocne starosti robit nemusis. Ta skutocne nijako nezavisi od nazoru a posudenia ineho cloveka. Som veriacim krestanom a hlasim sa ku Kristovi a usilujem sa spravat podla svojho najlepsieho vedomia a svedomia v sulade s jeho ucenim a uctievam SKRZE KRISTA jedineho praveho Boha Jehovu, ktory si zasluzi nasu lasku aj podakovanie, lebo VSETKO dobre co mame sme dostali od neho.
"Cieľom tohto poverenia je láska z čistého srdca a z dobrého svedomia a z nepokryteckej viery."
4. Je viac ako zrejme, ze nevies citat. Aj v tom odkaze, ktory som ti citoval komplet zo Straznej veze aj s uvedenim odkazu na zdroj citacie, co si oznacil ako tapetu a je zrejme, ze si necital ani len zaciatok mas hned na zaciatku velmi jasne napisane tieto slova.
"Jehovovi svedkovia veria, že našli pravé náboženstvo. Keby si to nemysleli, tak by svoje presvedčenie zmenili. Podobne ako členovia mnohých iných náboženstiev, aj Jehovovi svedkovia dúfajú, že budú zachránení. No sú tiež presvedčení o tom, že nie je ich vecou posudzovať, kto bude zachránený. Koniec koncov, Sudcom je Boh. On o tom rozhoduje. — Izaiáš 33:22."
Zvyraznil som ti cervenym to, co si na zaciatku urcite prehliadol, kde z tychto slov velmi jasne vyplyva, ze zachrana kazdeho aj pokrsteneho SJ zavisi priamo od Jehovu, ktory sudom ustanovil svojho Syna Jezisa Krista a ten sud nad kazdym clovekom urcite vynesie v plnom sulade s Bozou volou.
Dalej ked uz vies o tom, ze Svedkovia Jehovovi velmi spravne a v plnom sulade s ucenim Bozieho slova rozlisuju 2 druhy vzkriesenia aj zachrany nebeske a pozemske mal by si vediet, ze ludia, co vychazaju z velkeho suzenia tvoria "veľký zástup, ktorý nemohol nikto spočítať, zo všetkých národov a kmeňov a ľudí a jazykov" (Zj 9 kap.) Kedze tento pocet nie je nijako stanoveny je ti dufam aj z tohto jasne, ze pocet ludi urcenych k zachrane tu na zemi nie je nijako obmedzeny.
Naviac Svedkovia Jehovovi spravne narozdiel od inych takzvanych veriacich krestanov, co hovoria o posmrtnom pekelnom muceni ludi veria, ze na ocistenej zemi pod vladou Krista bude vzkrieseny dalsi obrovsky pocet ludi, ktory su oznaceny aj za nespravodlivych. Aj timto ludom bude prinavrateny zivot a zdravie a budu pod vladou Krista vedeny k dokonalemu zivotu prvych ludi Adama a Evy a na konci jeho 1000 rocnej docasnej vlady budu vsetci ludia znovu vyskusany a kazdy, kdo obstoji v poslednej skuske a dokaze sa Bohu verny ako to dokazal aj Bozi Syn Jezis Kristus, ked bol ako dokonaly clovek tu na zemi dostane pozehnania spojene s vecnym zivotom. VSETCI LUDIA co teda svojou smrtou v minulosti zaplatili za svoje hriechy, teda dostanu este jednu sancu a budu sa moct tesit z pozehnani vecneho zivota povodne zamyslaneho pre cele ludstvo a vsetkych potomkov prvych ludi ADAMA s Evou.
PRESTAN tu teda dalej o Svedkov Jehovovych pisat LZI a spytuj si radsej vlastne svedomie. Podla toho, ako ty sam sudis inych ludi budes aj ty sam posuzovany a kazdy kdo inych sudi bez milosrdenstva, bude rovnako posuzovany aj sam.
Zelam ti vela pozehnani, Bozej nezasluzenej laskavosti a milosrdenstva skrze Krista nasho pana.
Kto je prítomný
Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 8 neregistrovaných