...Karol Schneider napísal: ↑31 Máj 2018, 19:15Pomylene to mas ty sam a bude to prave naopak. Ze zeme budou pouze odstraneni ti, jen nejsou ochotni dal zit v souladu s Bozi vuli a odmitaji i uzdraveni, ktere Otec vsem lidem nabizi skrze Jezise Krista.mikim napísal: ↑31 Máj 2018, 15:42Karol je až šílené jakým nesmyslům ty věříš a jak překrucuješ jasné výroky v Písmu, všichni vzkříšení a proměnění při 2PJK budou vzati do nebe, úplně všichni, zde na zemi nezůstane ani jeden spravedlivý, dokonalý a svatý člověk, tato zeměKarol Schneider napísal: ↑30 Máj 2018, 22:26Tohle je tvuj nazor a presvedceni, ktere nebudu nijak rozsahle komentovat, lebo nechapes symbolickou rec Boziho slova Pravdy a neumis rozlisovat to, co bylo na zacatku Bozim zamerem pri stvoreni zeme a lidi na ni. Zeme a ne nebe byla mistem, kde umistnil BUH prve lidi Adama s Evou a pozehnal je k vecnemu zivotu na zemi. Buh kdyz ma urcite predsevzeti a jednou vysle sve slovo, tak ho i naplni. Kdyz vytvoril prve lidi bylo to velmi dobre a tak to bude i na NOVE ZEMI, kde bude pod vladou Krista obnoveno i na ZEMI KONANI OTCOVE VULE.Hosť napísal: ↑30 Máj 2018, 17:58Vím o člověku v Kristu, který byl před čtrnácti lety přenesen až do třetího nebe; zda to bylo v těle či mimo tělo, nevím – Bůh to ví.Slovo raj je spojene so zemou,
A vím o tomto člověku, že byl přenesen do ráje 2.Kor 12:2.Spojování dvou různých věcí - modlitba za Boží vůli je zneužita jako argument pro pozemskou a nebeskou nadějiJezis aj na inom mieste hovori o nadeji pre ludi i v spojitosti so zemou a uci sa modlit aj svojich nasledovnikov o to, aby sa diala Bozia vola ako v nebi tak aj na ZEMI.Spojování dvou různých věcí - spasení je do nebe, původní záměr se naplní pozdějiBoh nepochybne zaujem naplnit svoj povodny zamer so zemou na ktorej stvoril zivot.
A viděl jsem od Boha z nebe sestupovat svaté město, nový Jeruzalém..text ale hovoří, že "mzdou hříchu je smrt", ne že člověk zaplatí za hřích. Za hříchy, alespoň moje, zaplatil Kristus, lépe vyjádřeno "zemřel za moje hříchy".ze smrtou clovek ZAPLATI za hriech
Odevzdal jsem vám především, co jsem sám přijal, že Kristus zemřel za naše hříchy podle PísemSpojování dvou různých věcí - první věta je nepodložená smyšlenka, druhá biblický text, který hovoří v kontextu o zániku starého nebe a zeměKajucemu zlocincovi teda bola Kristom prislubena pozemska nadej na ocistenej zemi v raji.
"13 Sú však nové nebesia a nová zem, ktoré očakávame podľa jeho sľubu, a v tých bude bývať spravodlivosť." (2 Petra 3 kap.)
V něm se nebesa roztaví v ohni a živly se rozpustí žárem. Podle jeho slibu čekáme nové nebe a novou zemi, ve kterých přebývá spravedlnost. 2 Pe 3:12.13
Nejde tedy o "přežití do nové země" nebo "navždy žít v pozemském ráji", tedy pokud SJ nevymyslí nějakou ohnivzdornou ochranu proti Božímu ohni, který roztaví nebesa a živly (zemi, vzduch, vodu..) a tak přežijí. Jistější je ale být v té době v nebi s Ježíšem, který nám připravil příbytky, nebo ne?
Jen omezeny pocet lidi bude docasne v nebi spolu s Kristem vladnou jako krali a knezi 1000 len NAD OBYDLENOU ZEMI ! Vedome ignorujes texty, ktere jsou z NZ a ktere sem v teto souvislosti uz vyse citoval.
je jak je jasně řečeno bude prázdná a pustá zničená nejspíše 3 sv. atomovou válkou nebo pořádným kusem nějakého meteoru, každopádně bude zničena ohněm dle Písma, takže tady nenajdeš nikoho naživu kromě satana a padlých andělů.
Jeremiáš 4,23-28 - Viděl jsem zemi - hle, pustá a prázdná, vzhlédl jsem k nebi - bylo bez světla.
Viděl jsem hory - celé se chvěly, otřásaly se všechny pahorky. Viděl jsem a hle - nikde ani člověk
a všichni ptáci zmizeli. Viděl jsem - a hle, sad se stal pouští, všechna města padla před Hospodinem, když vzplanul jeho hněv! Tak praví Hospodin: „Z celé země zbudou sutiny, i když ji zcela nezničím. A proto bude země truchlit i nebe nahoře se do tmy zahalí; co jsem řekl, totiž nevezmu zpátky, co jsem rozhodl, to nezměním.“
http://www.znamenicasu.cz/blizi-se-bozi ... pravme-se/
Karol SJ ti úplně vymyli v mnoha věcech mozek!
"Vždyť zločinci budou odříznuti, ale ti, kdo doufají v Jehovu, ti budou vlastnit zemi....Spravedliví budou vlastnit zemi a budou na ní přebývat navždy." (Zalm 37:29)
(Přísloví 2:21) Vždyť přímí, ti budou přebývat na zemi, a bezúhonní, ti na ní zbudou.
Tohle potvrdil i temito svymi slovy i sam Bozi Syn Jezis Kristus.
(Matouš 5:5) Šťastní jsou [lidé] mírné povahy, protože zdědí zemi.
"18 Vždyť tak řekl Jehova, Stvořitel nebes, On, [pravý] Bůh, Tvůrce země a její Původce, Ten, kdo ji pevně založil, kdo ji nestvořil prostě nadarmo, kdo ji utvořil, dokonce aby byla obývána: „Já jsem Jehova, a není nikdo jiný. " (Izaias 45 kap.)
(Žalm 115:16) Pokud jde o nebesa, ta patří Jehovovi, ale zemi dal lidským synům.
(Jeremjáš 27:5) ‚Sám jsem udělal zemi, lidstvo a zvířata, která jsou na povrchu země, svou velkou silou a svou vztaženou paží; a dal jsem ji tomu, komu se to prokázalo [jako] správné v mých očích.
(Skutky apoštolů 17:26) A udělal z jednoho [člověka] každý lidský národ, aby bydleli na celém zemském povrchu, a vymezil ustanovená období a stanovené hranice [lidského] přebývání,
"8 „Vaše myšlenky totiž nejsou mými myšlenkami ani mé cesty nejsou vašimi cestami,“ je Jehovův výrok. 9 „Vždyť jako jsou nebesa vyšší než země, tak jsou mé cesty vyšší než vaše cesty a mé myšlenky než vaše myšlenky. 10 Vždyť právě jako sestupuje lijící se déšť a sníh z nebes a nevrací se na to místo, ledaže skutečně prosytí zemi a přiměje ji rodit a rašit, a rozsévači je skutečně dáno semeno a tomu, kdo jí, chléb, 11 takové se prokáže být mé slovo, jež vychází z mých úst. Nevrátí se ke mně bez výsledků, ale jistě učiní to, co mě těší, a jistě bude mít úspěch v tom, k čemu jsem je poslal." (Iazajas 55 kap.)
"28 Dále jim Bůh požehnal a Bůh jim řekl: „Buďte plodní a přibývejte a naplňte zemi a podmaňte si ji a mějte v podřízenosti mořské ryby a nebeské létající tvory a každého živého tvora, který se pohybuje po zemi.“
29 A Bůh přikročil k tomu, aby řekl: „Hle, dal jsem vám všechno rostlinstvo nesoucí semeno, které je na povrchu celé země, a každý strom, na němž je ovoce stromu nesoucí semeno. Ať vám to slouží k jídlu. 30 A každému divokému zemskému zvířeti a každému nebeskému létajícímu tvorovi a všemu, co se pohybuje po zemi, v čem je život jako duše, jsem dal všechno zelené rostlinstvo k jídlu.“ A stalo se tak.
31 Potom Bůh viděl všechno, co udělal, a pohleďme, [bylo to] velmi dobré. " (1 Mojzisova 1 kap.)
(1. Mojžíšova 9:1) A Bůh přikročil k tomu, aby požehnal Noemovi a jeho synům a aby jim řekl: „Buďte plodní a přibývejte a naplňte zemi.
"37 Vždyť právě jako byly Noemovy dny, taková bude přítomnost Syna člověka. 38 Jako totiž byli v těch dnech před potopou, kdy jedli a pili, muži se ženili a ženy se vdávaly, až do dne, kdy Noe vstoupil do archy, 39 a nepovšimli si, dokud nepřišla potopa a všechny je nesmetla, taková bude přítomnost Syna člověka. 40 Potom budou dva muži na poli: jeden bude vzat s sebou a druhý zanechán; 41 dvě ženy budou mlít na ručním mlýnku: jedna bude vzata s sebou a druhá bude zanechána. 42 Zůstaňte proto bdělí, protože nevíte, který den váš Pán přijde." (Matous 24 kap.)
NOE i se svoji rodinou prezil prave tu na ZEMI, kde z ni byli odstraneni lidi, kteri se bourili a nebyli ochotni se podrobit Bozi vuli a ohrozovali svym chovanim zivoty vsech lidi zijicich na zemi.
"44 A za dnů těch králů zřídí nebeský BŮH království, které nebude nikdy zničeno. A království nebude přeneseno na žádný jiný lid. Rozdrtí a ukončí všechna tato království a samo bude stát na neurčité časy; ..." (Daniel 2 kap.)
MIKIME modlis se o to aby bylo posveceno OTCOVO JMENO aby prislo BOZI KRALOVSTVI a aby se dela OTCOVA VULE jak v NEBI tak i zde na ZEMI ?
"Vždyť zločinci budou odříznuti, ale ti, kdo doufají v Jehovu, ti budou vlastnit zemi....Spravedliví budou vlastnit zemi a budou na ní přebývat navždy." (Zalm 37:29)
Tento verš neříká nic o 1000 leté vládě Pána Ježíše Krista s jeho svatými v nebi! Spravedliví budou vlastnit zemi, ale není zde uvedeno jakou zemi. Tuto naši nejspíše na 99,9% ne, protože bude úplně zničena ohněm a k čemu by spravedlivým takto zničená země byla? Kdo by na takové zničené zemi ohněm chtěl žít? Nikdo! Na této zemi již nejspíše nikdy nebudou obnovené podmínky k normálnímu životu. Takže to může znamenat jedině novou zemi.
...Přísloví 2:21 KB Nebo upřímí bydliti budou v zemi, a pobožní zůstanou v ní;
22 Bezbožní pak z země vyťati budou, a přestupníci vykořeněni budou z ní.
Ani tento verš neříká nic o 1000 leté vládě Pána Ježíše Krista s jeho svatými v nebi! Není zde uvedeno na jaké zemi budou žít pobožní a upřímní. Klidně to může znamenat novou zemi (nová planeta kde již nebude moře).
...Matouš 5:5 Blahoslavení tiší, nebo oni dědictví obdrží na zemi.
Ani zde není uvedeno jakou zemi obdrží zda starou (zničenou ohněm) nebo spíše novou zemi.
...Žalmy 115:15 Jste Hospodinovi požehnaní; on učinil nebesa i zemi.
16 Nebesa, ta patří Hospodinu, zemi dal však lidem.
Tento verš opět neříká nic o 1000leté říši kde budou kralovat svatí s Kristem v nebi. To, že dal zemi lidem neznamená, že ty svaté a dokonalé lidi, kteří budou spasení zde na věky uvěznil, aby zde museli na věky žít.
...Skutky apoštolské 17:24 Bůh, který učinil svět a všechno, co je v něm, ten je pánem nebe i země, a nebydlí v chrámech, které lidé vystavěli,
25 ani si nedává od lidí sloužit, jako by byl na nich závislý; vždyť je to on sám, který všemu dává život, dech i všechno ostatní.
26 On stvořil z jednoho člověka všechno lidstvo, aby přebývalo na povrchu země, určil pevná roční údobí i hranice lidských sídel.
To, že Bůh určil lidstvu, aby přebývalo na povrchu země neznamená, že zde musí kdokoliv přebývat na věky. To v žádném případě ne.
...Daniel 2:44 Ve dnech těch králů dá Bůh nebes povstat království, které nebude zničeno navěky, a to království nebude předáno jinému lidu. Rozdrtí a učiní konec všem těm královstvím, avšak samo zůstane navěky,
Ani tento verš neříká nic o království na této zemi, která bude zničena ohněm. Ale mluví opět o království na nové zemi.
...MIKIME modlis se o to aby bylo posveceno OTCOVO JMENO aby prislo BOZI KRALOVSTVI a aby se dela OTCOVA VULE jak v NEBI tak i zde na ZEMI
Někdy se takto modlím, ale spíše používám vlastní slova, takže se nemodlím slovo od slova Otčenáš...
Pán Ježíš Kristus nikdy nikoho neučil o budoucím "pozemském" království", ale vždy mluvil o nebeském království. Na to pozemské nikdy nikoho nepřipravoval, protože jednoduše, žádné takové na věky nikdy nebude!
Matouš 18:1 V ten čas přistoupili učedlníci k Ježíšovi, řkouce: Kdo pak jest větší v království nebeském?
2 A zavolav Ježíš pacholete, postavil je uprostřed nich,
3 A řekl: Amen pravím vám: Neobrátíte-li se a nebudete-li jako pacholátka, nikoli nevejdete do království nebeského.
Matouš 19:14 Ježíš však řekl: "Nechte děti a nebraňte jim jít ke mně; neboť takovým patří království nebeské."
Matouš 19:23 Ježíš řekl svým učedníkům: "Amen, pravím vám, že bohatý těžko vejde do království nebeského.
Matouš 19:24 Znovu vám říkám, snáze projde velbloud uchem jehly než bohatý do Božího království."
Matouš 23:13 Běda vám, zákoníci a farizeové, pokrytci! Zavíráte lidem království nebeské, sami nevcházíte a zabraňujete těm, kdo chtějí vejít.
Matouš 25:34 Tehdy řekne král těm po pravici: `Pojďte, požehnaní mého Otce, ujměte se království, které je vám připraveno od založení světa.
Matouš 26:29 Pravím vám, že již nebudu pít z tohoto plodu vinné révy až do toho dne, kdy budu s vámi pít kalich nový v království svého Otce."
Marek 10:23 Ježíš se rozhlédl po svých učednících a řekl jim: "Jak těžko vejdou do Božího království ti, kdo mají bohatství!"
Jan 18:36 Ježíš řekl: "Moje království není z tohoto světa. Kdyby mé království bylo z tohoto světa, moji služebníci by bojovali, abych nebyl vydán Židům; mé království však není odtud."
2 Timoteovi 4:18 Pán mě vysvobodí ze všeho zlého a zachová pro své nebeské království. Jemu patří sláva na věky věků,
Židům 11:16 Ale oni toužili po lepší vlasti, po vlasti nebeské. Proto sám Bůh se nestydí nazývat se jejich Bohem. Vždyť jim připravil své město.amen.
Ještě chceš i po tolika verších mluvících o nebeském království nadále mluvit lži SJ o vymýšleném pozemském království?