Etické věroučné dilema: Kam půjdou zemřelé malé děti? A proč?

Diskusia o všetkom ostatnom.
mikim
Dátum registrácie: 06 Júl 2016, 22:44

Re: Etické věroučné dilema: Kam půjdou zemřelé malé děti? A proč?

Neprečítaný príspevok od používateľa mikim »

Karol Schneider napísal: 31 Máj 2018, 19:15
mikim napísal: 31 Máj 2018, 15:42
Karol Schneider napísal: 30 Máj 2018, 22:26
Hosť napísal: 30 Máj 2018, 17:58
Slovo raj je spojene so zemou,
Vím o člověku v Kristu, který byl před čtrnácti lety přenesen až do třetího nebe; zda to bylo v těle či mimo tělo, nevím – Bůh to ví.
A vím o tomto člověku, že byl přenesen do ráje 2.Kor 12:2.
Jezis aj na inom mieste hovori o nadeji pre ludi i v spojitosti so zemou a uci sa modlit aj svojich nasledovnikov o to, aby sa diala Bozia vola ako v nebi tak aj na ZEMI.
Spojování dvou různých věcí - modlitba za Boží vůli je zneužita jako argument pro pozemskou a nebeskou naději
Boh nepochybne zaujem naplnit svoj povodny zamer so zemou na ktorej stvoril zivot.
Spojování dvou různých věcí - spasení je do nebe, původní záměr se naplní později
A viděl jsem od Boha z nebe sestupovat svaté město, nový Jeruzalém..
ze smrtou clovek ZAPLATI za hriech
text ale hovoří, že "mzdou hříchu je smrt", ne že člověk zaplatí za hřích. Za hříchy, alespoň moje, zaplatil Kristus, lépe vyjádřeno "zemřel za moje hříchy".
Odevzdal jsem vám především, co jsem sám přijal, že Kristus zemřel za naše hříchy podle Písem
Kajucemu zlocincovi teda bola Kristom prislubena pozemska nadej na ocistenej zemi v raji.
"13 Sú však nové nebesia a nová zem, ktoré očakávame podľa jeho sľubu, a v tých bude bývať spravodlivosť." (2 Petra 3 kap.)
Spojování dvou různých věcí - první věta je nepodložená smyšlenka, druhá biblický text, který hovoří v kontextu o zániku starého nebe a země
V něm se nebesa roztaví v ohni a živly se rozpustí žárem. Podle jeho slibu čekáme nové nebe a novou zemi, ve kterých přebývá spravedlnost. 2 Pe 3:12.13
Nejde tedy o "přežití do nové země" nebo "navždy žít v pozemském ráji", tedy pokud SJ nevymyslí nějakou ohnivzdornou ochranu proti Božímu ohni, který roztaví nebesa a živly (zemi, vzduch, vodu..) a tak přežijí. Jistější je ale být v té době v nebi s Ježíšem, který nám připravil příbytky, nebo ne?
Tohle je tvuj nazor a presvedceni, ktere nebudu nijak rozsahle komentovat, lebo nechapes symbolickou rec Boziho slova Pravdy a neumis rozlisovat to, co bylo na zacatku Bozim zamerem pri stvoreni zeme a lidi na ni. Zeme a ne nebe byla mistem, kde umistnil BUH prve lidi Adama s Evou a pozehnal je k vecnemu zivotu na zemi. Buh kdyz ma urcite predsevzeti a jednou vysle sve slovo, tak ho i naplni. Kdyz vytvoril prve lidi bylo to velmi dobre a tak to bude i na NOVE ZEMI, kde bude pod vladou Krista obnoveno i na ZEMI KONANI OTCOVE VULE.

Jen omezeny pocet lidi bude docasne v nebi spolu s Kristem vladnou jako krali a knezi 1000 len NAD OBYDLENOU ZEMI ! Vedome ignorujes texty, ktere jsou z NZ a ktere sem v teto souvislosti uz vyse citoval.
Karol je až šílené jakým nesmyslům ty věříš a jak překrucuješ jasné výroky v Písmu, všichni vzkříšení a proměnění při 2PJK budou vzati do nebe, úplně všichni, zde na zemi nezůstane ani jeden spravedlivý, dokonalý a svatý člověk, tato země
je jak je jasně řečeno bude prázdná a pustá zničená nejspíše 3 sv. atomovou válkou nebo pořádným kusem nějakého meteoru, každopádně bude zničena ohněm dle Písma, takže tady nenajdeš nikoho naživu kromě satana a padlých andělů.

Jeremiáš 4,23-28 - Viděl jsem zemi - hle, pustá a prázdná, vzhlédl jsem k nebi - bylo bez světla.
Viděl jsem hory - celé se chvěly, otřásaly se všechny pahorky. Viděl jsem a hle - nikde ani člověk
a všichni ptáci zmizeli. Viděl jsem - a hle, sad se stal pouští, všechna města padla před Hospodinem, když vzplanul jeho hněv! Tak praví Hospodin: „Z celé země zbudou sutiny, i když ji zcela nezničím. A proto bude země truchlit i nebe nahoře se do tmy zahalí; co jsem řekl, totiž nevezmu zpátky, co jsem rozhodl, to nezměním.“

http://www.znamenicasu.cz/blizi-se-bozi ... pravme-se/

Karol SJ ti úplně vymyli v mnoha věcech mozek!
Pomylene to mas ty sam a bude to prave naopak. Ze zeme budou pouze odstraneni ti, jen nejsou ochotni dal zit v souladu s Bozi vuli a odmitaji i uzdraveni, ktere Otec vsem lidem nabizi skrze Jezise Krista.

"Vždyť zločinci budou odříznuti, ale ti, kdo doufají v Jehovu, ti budou vlastnit zemi....Spravedliví budou vlastnit zemi a budou na ní přebývat navždy." (Zalm 37:29)

(Přísloví 2:21) Vždyť přímí, ti budou přebývat na zemi, a bezúhonní, ti na ní zbudou.

Tohle potvrdil i temito svymi slovy i sam Bozi Syn Jezis Kristus.
(Matouš 5:5) Šťastní jsou [lidé] mírné povahy, protože zdědí zemi.

"18 Vždyť tak řekl Jehova, Stvořitel nebes, On, [pravý] Bůh, Tvůrce země a její Původce, Ten, kdo ji pevně založil, kdo ji nestvořil prostě nadarmo, kdo ji utvořil, dokonce aby byla obývána: „Já jsem Jehova, a není nikdo jiný. " (Izaias 45 kap.)

(Žalm 115:16) Pokud jde o nebesa, ta patří Jehovovi, ale zemi dal lidským synům.

(Jeremjáš 27:5) ‚Sám jsem udělal zemi, lidstvo a zvířata, která jsou na povrchu země, svou velkou silou a svou vztaženou paží; a dal jsem ji tomu, komu se to prokázalo [jako] správné v mých očích.

(Skutky apoštolů 17:26) A udělal z jednoho [člověka] každý lidský národ, aby bydleli na celém zemském povrchu, a vymezil ustanovená období a stanovené hranice [lidského] přebývání,

"8 „Vaše myšlenky totiž nejsou mými myšlenkami ani mé cesty nejsou vašimi cestami,“ je Jehovův výrok. 9 „Vždyť jako jsou nebesa vyšší než země, tak jsou mé cesty vyšší než vaše cesty a mé myšlenky než vaše myšlenky. 10 Vždyť právě jako sestupuje lijící se déšť a sníh z nebes a nevrací se na to místo, ledaže skutečně prosytí zemi a přiměje ji rodit a rašit, a rozsévači je skutečně dáno semeno a tomu, kdo jí, chléb, 11 takové se prokáže být mé slovo, jež vychází z mých úst. Nevrátí se ke mně bez výsledků, ale jistě učiní to, co mě těší, a jistě bude mít úspěch v tom, k čemu jsem je poslal." (Iazajas 55 kap.)

"28 Dále jim Bůh požehnal a Bůh jim řekl: „Buďte plodní a přibývejte a naplňte zemi a podmaňte si ji a mějte v podřízenosti mořské ryby a nebeské létající tvory a každého živého tvora, který se pohybuje po zemi.“
29 A Bůh přikročil k tomu, aby řekl: „Hle, dal jsem vám všechno rostlinstvo nesoucí semeno, které je na povrchu celé země, a každý strom, na němž je ovoce stromu nesoucí semeno. Ať vám to slouží k jídlu. 30 A každému divokému zemskému zvířeti a každému nebeskému létajícímu tvorovi a všemu, co se pohybuje po zemi, v čem je život jako duše, jsem dal všechno zelené rostlinstvo k jídlu.“ A stalo se tak.
31 Potom Bůh viděl všechno, co udělal, a pohleďme, [bylo to] velmi dobré. " (1 Mojzisova 1 kap.)

(1. Mojžíšova 9:1) A Bůh přikročil k tomu, aby požehnal Noemovi a jeho synům a aby jim řekl: „Buďte plodní a přibývejte a naplňte zemi.

"37 Vždyť právě jako byly Noemovy dny, taková bude přítomnost Syna člověka. 38 Jako totiž byli v těch dnech před potopou, kdy jedli a pili, muži se ženili a ženy se vdávaly, až do dne, kdy Noe vstoupil do archy, 39 a nepovšimli si, dokud nepřišla potopa a všechny je nesmetla, taková bude přítomnost Syna člověka. 40 Potom budou dva muži na poli: jeden bude vzat s sebou a druhý zanechán; 41 dvě ženy budou mlít na ručním mlýnku: jedna bude vzata s sebou a druhá bude zanechána. 42 Zůstaňte proto bdělí, protože nevíte, který den váš Pán přijde." (Matous 24 kap.)

NOE i se svoji rodinou prezil prave tu na ZEMI, kde z ni byli odstraneni lidi, kteri se bourili a nebyli ochotni se podrobit Bozi vuli a ohrozovali svym chovanim zivoty vsech lidi zijicich na zemi.

"44 A za dnů těch králů zřídí nebeský BŮH království, které nebude nikdy zničeno. A království nebude přeneseno na žádný jiný lid. Rozdrtí a ukončí všechna tato království a samo bude stát na neurčité časy; ..." (Daniel 2 kap.)

MIKIME modlis se o to aby bylo posveceno OTCOVO JMENO aby prislo BOZI KRALOVSTVI a aby se dela OTCOVA VULE jak v NEBI tak i zde na ZEMI ?
...
"Vždyť zločinci budou odříznuti, ale ti, kdo doufají v Jehovu, ti budou vlastnit zemi....Spravedliví budou vlastnit zemi a budou na ní přebývat navždy." (Zalm 37:29)

Tento verš neříká nic o 1000 leté vládě Pána Ježíše Krista s jeho svatými v nebi! Spravedliví budou vlastnit zemi, ale není zde uvedeno jakou zemi. Tuto naši nejspíše na 99,9% ne, protože bude úplně zničena ohněm a k čemu by spravedlivým takto zničená země byla? Kdo by na takové zničené zemi ohněm chtěl žít? Nikdo! Na této zemi již nejspíše nikdy nebudou obnovené podmínky k normálnímu životu. Takže to může znamenat jedině novou zemi.

...Přísloví 2:21 KB  Nebo upřímí bydliti budou v zemi, a pobožní zůstanou v ní;
22  Bezbožní pak z země vyťati budou, a přestupníci vykořeněni budou z ní.

Ani tento verš neříká nic o 1000 leté vládě Pána Ježíše Krista s jeho svatými v nebi! Není zde uvedeno na jaké zemi budou žít pobožní a upřímní. Klidně to může znamenat novou zemi (nová planeta kde již nebude moře).

...Matouš 5:5  Blahoslavení tiší, nebo oni dědictví obdrží na zemi.

Ani zde není uvedeno jakou zemi obdrží zda starou (zničenou ohněm) nebo spíše novou zemi.

...Žalmy 115:15  Jste Hospodinovi požehnaní; on učinil nebesa i zemi.
16  Nebesa, ta patří Hospodinu, zemi dal však lidem.

Tento verš opět neříká nic o 1000leté říši kde budou kralovat svatí s Kristem v nebi. To, že dal zemi lidem neznamená, že ty svaté a dokonalé lidi, kteří budou spasení zde na věky uvěznil, aby zde museli na věky žít.

...Skutky apoštolské 17:24  Bůh, který učinil svět a všechno, co je v něm, ten je pánem nebe i země, a nebydlí v chrámech, které lidé vystavěli,
25  ani si nedává od lidí sloužit, jako by byl na nich závislý; vždyť je to on sám, který všemu dává život, dech i všechno ostatní.
26  On stvořil z jednoho člověka všechno lidstvo, aby přebývalo na povrchu země, určil pevná roční údobí i hranice lidských sídel.

To, že Bůh určil lidstvu, aby přebývalo na povrchu země neznamená, že zde musí kdokoliv přebývat na věky. To v žádném případě ne.

...Daniel 2:44  Ve dnech těch králů dá Bůh nebes povstat království, které nebude zničeno navěky, a to království nebude předáno jinému lidu. Rozdrtí a učiní konec všem těm královstvím, avšak samo zůstane navěky,

Ani tento verš neříká nic o království na této zemi, která bude zničena ohněm. Ale mluví opět o království na nové zemi.

...MIKIME modlis se o to aby bylo posveceno OTCOVO JMENO aby prislo BOZI KRALOVSTVI a aby se dela OTCOVA VULE jak v NEBI tak i zde na ZEMI

Někdy se takto modlím, ale spíše používám vlastní slova, takže se nemodlím slovo od slova Otčenáš...

Pán Ježíš Kristus nikdy nikoho neučil o budoucím "pozemském" království", ale vždy mluvil o nebeském království. Na to pozemské nikdy nikoho nepřipravoval, protože jednoduše, žádné takové na věky nikdy nebude!

Matouš 18:1  V ten čas přistoupili učedlníci k Ježíšovi, řkouce: Kdo pak jest větší v království nebeském?
2  A zavolav Ježíš pacholete, postavil je uprostřed nich,
3  A řekl: Amen pravím vám: Neobrátíte-li se a nebudete-li jako pacholátka, nikoli nevejdete do království nebeského.

Matouš 19:14  Ježíš však řekl: "Nechte děti a nebraňte jim jít ke mně; neboť takovým patří království nebeské."

Matouš 19:23  Ježíš řekl svým učedníkům: "Amen, pravím vám, že bohatý těžko vejde do království nebeského.

Matouš 19:24  Znovu vám říkám, snáze projde velbloud uchem jehly než bohatý do Božího království."

Matouš 23:13  Běda vám, zákoníci a farizeové, pokrytci! Zavíráte lidem království nebeské, sami nevcházíte a zabraňujete těm, kdo chtějí vejít.

Matouš 25:34  Tehdy řekne král těm po pravici: `Pojďte, požehnaní mého Otce, ujměte se království, které je vám připraveno od založení světa.

Matouš 26:29  Pravím vám, že již nebudu pít z tohoto plodu vinné révy až do toho dne, kdy budu s vámi pít kalich nový v království svého Otce."

Marek 10:23  Ježíš se rozhlédl po svých učednících a řekl jim: "Jak těžko vejdou do Božího království ti, kdo mají bohatství!"

Jan 18:36  Ježíš řekl: "Moje království není z tohoto světa. Kdyby mé království bylo z tohoto světa, moji služebníci by bojovali, abych nebyl vydán Židům; mé království však není odtud."

2 Timoteovi 4:18  Pán mě vysvobodí ze všeho zlého a zachová pro své nebeské království. Jemu patří sláva na věky věků,

Židům 11:16  Ale oni toužili po lepší vlasti, po vlasti nebeské. Proto sám Bůh se nestydí nazývat se jejich Bohem. Vždyť jim připravil své město.amen.

Ještě chceš i po tolika verších mluvících o nebeském království nadále mluvit lži SJ o vymýšleném pozemském království?

Stivn Let

Neprečítaný príspevok od používateľa Stivn Let »

Karol Schneider napísal: 02 Jún 2018, 16:00 Podla presvedcenia SJ tito ludia o ktorych si uviedol citacie vysie TIEZ tvoria velky zastup, ale do toho urcite nepatria len pokrsteny SJ, co nakoniec dost jasne vyplyva aj z toho co si tu teraz odcitoval. Vidis snad na tom nieco zle, ze maju takuto vieru. Najdi mi v tej citacii, alebo najdi aj inu citaciu, ze nikdo mimo pokrstenych SJ a mimo tych, co spolu s nimi aj ako nepokrsteny slavia pamiatku Kristovej smrti nemoze byt zachraneny. Uvedomujes si, ze tu okolo SJ vytvaras LZIVE konspiracie ? Jasne slova ucenia SJ o sudeni Bohom SKRZE KRISTA odmietas, ako dokaz toho, co ti tu stale tvrdim, ze je to oficialne ucenia SJ, ale sa miesto toho stale pohorsujes nad tym, ze sam vyjadruju vieru, ze tymito schvalenymi ludmi ako nasledovnici Krista mozu byt aj oni sami.
Nie, ty mi najdi citaciu, kde svedkovia explicitne hovoria, ze "velky zastup" nie su iba oni. Kto su ti dalsi, ktori tam podla ucenia JS patria? Ukaz mi zo Straznej veze, kto su ti dalsi.

V citate, ktory som uviedol, Strazna veza jasna hovori, ze ludia, ktory patria do "do pozemskej časti Božej organizácie" (co je terminus technikus, ktorym JS nazyvaju jedine svoju organizaciu), tvoria velky zastup.

Fakt si neuvedomujes ako velmi sa strapnujes? Ved napis kludne priamo do Warwicku a opytaj sa ich, kto okrem JS este tvori "velky zastup" - a scan listu sem potom daj.

Chapem, ze pre teba osobne je tazke prijat skutocnost, ze tebou velebeni JS ucia, ze vlastne nemas ziadnu nadej a budes zniceny v Armagedone. Je to tazke a ja ta chapem, ale kvoli tomu este nemusis klamat.

Ja nemam problem s tym, ked povies, ze v tejto jednej veci podla teba Jehovisti ucia blud, ale ostatnym veciam veris.
Zda sa, ze najvacsi psychicky problem s tym mas ty. Preco sa potom jednoducho nestanes JS, ked ti tento rozpor rozhadzuje psychiku a nuti ta klamat?

Stivn Let

A este jeden citat, aby bolo kazdemu jasne, co ucia Jehovovi svedkovia.

https://wol.jw.org/en/wol/d/r1/lp-e/1989647 - pozrite odsek 7:
Only Jehovah’s Witnesses, those of the anointed remnant and the “great crowd,” as a united organization under the protection of the Supreme Organizer, have any Scriptural hope of surviving the impending end of this doomed system dominated by Satan the Devil. (Revelation 7:9-17; 2 Corinthians 4:4)
Pouzil som 2 farby na zvyraznenie. Viem, ze Lorak by radsej aspon 5 farieb, ale 2 musia nateraz stacit :D

Neregistrovaný

Neprečítaný príspevok od používateľa Neregistrovaný »

Nie, ty mi najdi citaciu, kde svedkovia explicitne hovoria, ze "velky zastup" nie su iba oni. Kto su ti dalsi, ktori tam podla ucenia JS patria? Ukaz mi zo Straznej veze, kto su ti dalsi.
Karol mlží a mlží..
Z knihy Přežití do nové země, cituji ze str.137 "zejména od roku 1935, kdy byla jasně rozeznána totožnost velkého zástupu, začali se (Boží služebníci, rozuměj SJ) ve velkém počtu objevovat. Zprvu jich byly stovky, pak tisíce...nyní jich jsou po celé zemi miliony.
Raným členům této skupiny je nyní šedesát, sedmdesát i více. Jehova nedovolil, aby shromažďování této skupiny začalo příliš brzy. Velký zástup, včetně mnoha svých nejranějších členů, přežije do nové země.
str.120-121 (výklad podobenství o marnotratném synu) V tomto znázornění starší syn, prvorozený, odpovídá sboru prvorozených, kteří byli zapsáni v nebesích (uveden text Žid 12:23). A co mladší syn? Musí představovat nějakou jinou skupinu, než "malé stádo", které má nebeskou naději...již předtím, než od roku 1935 nastalo shromažďování "jiných ovcí" byly zde osoby, které...věděly o naději na pozemský život a neživily v sobě pomyšlení, že by patřily ke sboru prvorozených s nebeskou nadějí...když v roce 1935 Jehovovi služebníci jasně porozuměli totožnosti "velkého zástupu", nabídli se z celého srdce k službě v Otcově domě.

Obrázek, jak je podobenství o marnotratném synu "nataženo", ať si každý udělá sám. Můžeme taky popřát nejranějším členům SJ s nebeskou nadějí, kterým dnes musí být min.100 a více let, aby se dočkali zaslíbení knihy o tom, že "přežijí" do nové země. (SJ nám jistě na dotaz dají přesné číslo, kolik takových lidí ještě žije)

Velký zástup SJ ztotožňují sami se sebou, tedy, že se jedná o SJ s pozemskou nadějí. Diskuze s Karolem je ztráta času.

Karol Schneider
Dátum registrácie: 01 Apr 2017, 11:56
Kontaktovať používateľa:

Neprečítaný príspevok od používateľa Karol Schneider »

Divim se vam, ze vas bavi neustale odkazovat na literaturu, starou skoro 100 let, ktera uz davno pro zadneho SJ neni aktualnim ucenim. Navic je zrejme, ze ani to co tam bylo zapsane ste spravne nepochopili. Mikime pro tebe. Zeme a clovek na ni nebyla vytvorena nadarmo a zivot na ni nas nebesky Otec nikdy zcela neznici, lebo ho na ni vytvoril s urcitym zamerem a ten i naplni. To, ze bude nad zemou vladnout nebeske kralostvi je v poradku, lebo Kristus i s lidmi koupenych ze zeme vybranych Otcem spolu s nim budou vladnout jako krali a knezi 1000 let nad OBYDLENOU ZEMI, kde budou lidi prechazejici pres velke souzeni podobne jako NOE cez vlny potopy a lidi co budou na zemi vzkriseni k zivotu a ktery dostanou sanci dospet k uzdraveni a jako dokonaly osvedcit svoji vernost Bohu s vyhlidkou na pozehnani vecnym zivotem. Tato nadeje se zcela jiste netyka pouze Svedku Jehovovych a hodne z nich ani prezit nemusi.

Stivn Let

Karol Schneider napísal: 08 Jún 2018, 05:16 Divim se vam, ze vas bavi neustale odkazovat na literaturu, starou skoro 100 let, ktera uz davno pro zadneho SJ neni aktualnim ucenim.
Akych "100 let"?

Tvrdis, ze JS pred 30 rokmi ucili, ze len oni preziju Armagedon a dnes to uz neucia?
Tak preco potom nie si schopny najst v literature JS vetu "Okrem JS preziju Armagedon aj ludia, ktori v tom case JS nebudu"?

Daj odkaz na Straznu vezu, kde vyslo "nove svetlo" (ako to Jehovisti nazyvaju), ze Armagedon preziju aj ini nez oni. A este pripomeniem jednu vec - otazka "Budu zachraneni aj ini?" nie je rovnaka s otazkou "Preziju Armagedon aj ini?". Podla ucenia JS skoro vsetci, ktori zomru pred Armagedonom, dostanu druhu sancu a budu vzkrieseny. Nie tak ti, ktori doziju do Amagedonu. Ti budu zniceni ak nebudu JS (samozrejme zniceni budu aj niektori slabi JS). Takze az budes citovat, tak poprosim odpoved na otazku "Preziju Armagedon okrem svedkov aj ini?". A kludne mozes ukazat aj explicitne tvrdenie svedkov, ze "velky zastup" zo Zjavenia netvoria iba JS.

Paci sa mi ako si tyzden nevedel co s tym, lebo si dostal jasnu citaciu. Tyden si to rozdychaval a teraz prides s takym nezmyslom? Ale hlavne, ze si sa oklepal a mozes dalej klamat.

A prvy citat, ktory som ti daval, bol to prvy citat o par stranok dozadu - ten je tiez jasny. https://wol.jw.org/sk/wol/d/r38/lp-v/2006366 -
Podobne ako sa Noach a jeho bohabojná rodina zachránili v korábe, aj dnes závisí prežitie jednotlivcov od toho, či budú mať vieru a či sa budú lojálne držať pozemskej časti Jehovovej organizácie.
Ucia svedkovia, ze prezitie zavisi od toho, ze sa drzis "pozemskej časti Jehovovej organizáci" (AKA Jehovovych svedkov), alebo nie?
Je to citliva vec pre teba, nie si svedok, propagujes svedkov a ti ucia, ze v sucasnom stave neprezijes Aramgedon. To zamrzi.

Neregistrovaný

Neprečítaný príspevok od používateľa Neregistrovaný »

Divim se vam, ze vas bavi neustale odkazovat na literaturu, starou skoro 100 let, ktera uz davno pro zadneho SJ neni aktualnim ucenim.
Obávám se, že to není 100 let, kniha Přežití do nové země je zřetelně mladší, stejně jako publikace "Velký Babylon padl..". Rutherford, když nahrazoval knihy Russela svými publikacemi, tak ty, kteří se drželi Russela nazval "zlými služebníky".
Pokud už učení z uvedených publikací není "aktuální", co bude za 20-30 let? Možná se dočkáme, že SJ odloží rok 1914, spasení pouze jehovistů, dvě třídy spasených atd.
Když jsem kdysi četl Strážné věže o lidech, kteří 50 let sloužili organizaci, tak mne napadalo - jak se vyrovnali se změnani v učení? Jak se vyrovnávali s nenaplněnými falešnými proroctvími, opouštěním starých publikací a odchodem mnoho lidí kvůli svědomí? Domnívám se, že by zůstali, i kdyby je to "zabilo", protože vypnuli soudnost.
Karol, pokud jsi chlap, tak jasně odpovíš na otázky! Pokud ne, zařazuji Tě do stejné kategorie, jako mnohé SJ, s kterými jsem v minulosti mluvil-vymlouvači, mlžiči i lháři, falešní. Je to asi tvrdé, ale už se nedá víc dělat.

Karol Schneider
Kontaktovať používateľa:

Hosť napísal: 08 Jún 2018, 15:33
Divim se vam, ze vas bavi neustale odkazovat na literaturu, starou skoro 100 let, ktera uz davno pro zadneho SJ neni aktualnim ucenim.
Obávám se, že to není 100 let, kniha Přežití do nové země je zřetelně mladší, stejně jako publikace "Velký Babylon padl..". Rutherford, když nahrazoval knihy Russela svými publikacemi, tak ty, kteří se drželi Russela nazval "zlými služebníky".
Pokud už učení z uvedených publikací není "aktuální", co bude za 20-30 let? Možná se dočkáme, že SJ odloží rok 1914, spasení pouze jehovistů, dvě třídy spasených atd.
Když jsem kdysi četl Strážné věže o lidech, kteří 50 let sloužili organizaci, tak mne napadalo - jak se vyrovnali se změnani v učení? Jak se vyrovnávali s nenaplněnými falešnými proroctvími, opouštěním starých publikací a odchodem mnoho lidí kvůli svědomí? Domnívám se, že by zůstali, i kdyby je to "zabilo", protože vypnuli soudnost.
Karol, pokud jsi chlap, tak jasně odpovíš na otázky! Pokud ne, zařazuji Tě do stejné kategorie, jako mnohé SJ, s kterými jsem v minulosti mluvil-vymlouvači, mlžiči i lháři, falešní. Je to asi tvrdé, ale už se nedá víc dělat.
Je pravdou, ze tech terminu ocekavani 2 prichodu Krista bylo u SJ vice, kde posledni rok byl stanoven 1975 a urcite je pravdou i to, ze se menilo i vysvetleni te generace o ktere Jezis mluvil ve svych prorockych predpovedich v 24 kap. Matouse.

Proč svědkové Jehovovi někdy mění to, čemu věří?
https://www.jw.org/cs/svedkove-jehovovi ... ove-zmeny/

Nejnovejsi vysvetleni Generace, která nepomine
https://wol.jw.org/cs/wol/d/r29/lp-b/20 ... 179-18:733

Nesouhlasim s tim, aby byl stanovovan jakykoliv datum. Kazdy krestan, ktery ocekava 2 Kristuv prichod by mel zit s timto ocekavanim az dokud Kristus skutecne neprijde i kdyby se ho on sam osobne dozit nemel a ma na tento jeho 2 prichod pripravovat vsechny lidi ve svem okoli.

"...protože vzroste nezákonnost, ochladne láska většího množství. 13 Ale kdo vytrvá až do konce, ten bude zachráněn. 14 A tato dobrá zpráva o království se bude kázat po celé obydlené zemi na svědectví všem národům; a potom přijde konec." (Matous 24 kap.)

"13 Jsou však nová nebesa a nová země, které očekáváme podle jeho slibu, a v těch bude přebývat spravedlnost.
14 Protože, milovaní, očekáváte tyto věci, vynasnažte se, abyste jím tedy nakonec byli shledáni neposkvrnění a bezvadní a v pokoji. 15 Dále, považujte trpělivost našeho Pána za záchranu..." (2 Petra 3 kap.)

"1 Na svém strážním místě budu stále stát a budu zůstávat na baště; a budu na stráži, abych viděl, co bude mluvit mým prostřednictvím a co odvětím na své pokárání.
2 A Jehova přistoupil k tomu, aby mi odpověděl a aby řekl: „Zapiš vidění a jasně [je] předlož na tabulkách, aby ten, kdo z něho bude nahlas předčítat, mohl [číst] plynně. 3 Vidění je totiž ještě na ustanovený čas a stále supí ke konci a nepoví lež. I kdyby se zdrželo, stále je očekávej; zcela jistě se totiž splní. Neopozdí se.
4 Pohleď, jeho duše se nadmula; není v něm přímá. Ale pokud jde o spravedlivého, ten zůstane naživu svou věrností. " (Habakuk 2 kap.)

Stivn Let

Karol Schneider napísal: 08 Jún 2018, 15:54 Je pravdou, ze tech terminu ocekavani 2 prichodu Krista bylo u SJ vice, kde posledni rok byl stanoven 1975 a urcite je pravdou i to, ze se menilo i vysvetleni te generace o ktere Jezis mluvil ve svych prorockych predpovedich v 24 kap. Matouse.
1. Karol, poprosim ten rok kedy svedkovia prestali ucit, ze Armagedon preziju len oni. Minule si pisal, ze je to uz neaktualne a ja by som rad vedel od kedy je toto ucenie pre JS neaktualne.

2. Rok 1975 urcite nebol posledny datum, ktory svedkovia stanovili. Do roku 1995 ucili, ze generacia, ktora zazila rok 1914 nepominie kym nepride Armagedon. V roku 1995 to museli zmenit, kedze videli ako sa pocet ludi, ktori zazili rok 1914 rychlo zmensuje.

Karol Schneider
Kontaktovať používateľa:

Stivn Let napísal: 08 Jún 2018, 18:00
Karol Schneider napísal: 08 Jún 2018, 15:54 Je pravdou, ze tech terminu ocekavani 2 prichodu Krista bylo u SJ vice, kde posledni rok byl stanoven 1975 a urcite je pravdou i to, ze se menilo i vysvetleni te generace o ktere Jezis mluvil ve svych prorockych predpovedich v 24 kap. Matouse.
1. Karol, poprosim ten rok kedy svedkovia prestali ucit, ze Armagedon preziju len oni. Minule si pisal, ze je to uz neaktualne a ja by som rad vedel od kedy je toto ucenie pre JS neaktualne.

2. Rok 1975 urcite nebol posledny datum, ktory svedkovia stanovili. Do roku 1995 ucili, ze generacia, ktora zazila rok 1914 nepominie kym nepride Armagedon. V roku 1995 to museli zmenit, kedze videli ako sa pocet ludi, ktori zazili rok 1914 rychlo zmensuje.
1. Na to uz si odpoved davno dostal. Pozri si to v debate vyssie, kde som ti dal viac odkazov kde SJ jasne ucia, ze o tom kdo bude zachraneny rozhodne Bozi Syn Jezis Kristus ako ustanoveny sudca urceny OTCOM. Ty si mi v danej veci ale vlastne presvedcenie neprezradil ako tomu veris ty sam.

Toto tvoje opakovane sa pytanie na tu istu vec teda len ukazuje tvoje vlastne pokrytectvo a hlupe spravanie. Snazis sa ineho kdo v tejto veci zaujima rozumny postoj kritizovat, ale vlastne presvedcenie v tejto veci tajis. Hanbi sa.

2. Iny datum urceny nebol a opak preukazat nemozes. Ake je tvoje vlastne ocakavanie ? Veris, ze zijeme v poslednych dnoch a veris, ze cas tohto 2 Kristovho prichodu je uz blizko ? ODPOVIES MI ?

Napísať odpoveď

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 13 neregistrovaných