Zázračné uzdravenie alebo sila zámeru ?

Rozsiahlejšie články s diskusiou.
log
Dátum registrácie: 06 Nov 2017, 06:51
Kontaktovať používateľa:

Re: Zázračné uzdravenie alebo sila zámeru ?

Neprečítaný príspevok od používateľa log »

Realista napísal: 08 Jún 2018, 10:18
log napísal: 07 Jún 2018, 21:59 Vlastnou volou nedokazes ovplyvnit ani len take "jednoduche" veci ako je frekvencia srdca, krvny tlak, teplota tela, vylucovanie hormonov, ci smad alebo hlad.
Jack Schwartz

He was studied by researchers at the Menninger Foundation, demonstrating the power of the mind over the body by putting a long sail-maker's needle through his biceps with no resultant bleeding (Green & Green, 1977). He reported his ability to see auras and rays associated with individuals (Krippner & Rubin, 1974). He maintained that what others had accomplished through biofeedback or yoga he was able to do through his self-created meditation practices (Grof, 1984), (Klimo, 1987), (Leigh, 1987), (Svoboda, 1987), (Gunther, 1978). Results of tests performed on Schwarz documented his abilities to self-regulate many psychophysiological processes (Pelletier, 1977). Schwarz explained that by voluntarily attaining specific brain wave states, he could control the pain of physical trauma, regulate blood flow, blood pressure, and heart rate (Patten & Patten, 1988), (Carlson & Shield, 1989), (Boyd, 1989), (Grof. & Bennett, 1990), (Talbot, 1991). Readings charted by an electroencephalograph confirmed that the electrical output of his brain had a different amplitude and voltage than other research subjects (Green, 2001). Experiments demonstrated his ability to heal his body within hours after it was injured, and be unaffected by toxic substances injected into his body (Pelletier, 1978), (Ostrander & Schroeder, 1991), (Andrews, 1992). He devoted his life to teaching others how to develop optimal states of health (Mishlove, Intuition Television), (Andrews, 1993), (Robbins, 2000).

http://holisticu.org/wikipedia/
S Jackom Schwarzom je to rovnake ako s Jezisom Kristom. Mozme verit tomu, co bolo napisane, ale nemusime.

Najlepsi zdroj naseho poznania je nase vlastne telo. Vieme a citime ako funguje.
Ak niekto (Jezis Kristus alebo Jack Schwarz) tvrdi ze jeho telo funguje inak, fajn, mozno ano, mozno nie.
No my zijeme v nasom tele, mozme ho skumat a vidiet ako funguje a podla toho robit relevantne zavery.

Realista
Dátum registrácie: 23 Sep 2016, 18:23
Kontaktovať používateľa:

Neprečítaný príspevok od používateľa Realista »

To je v pořádku, dokud nezačneš kategoricky tvrdit co je a co není obecně možné. Musel bys totiž dokázat, proč to možné není a takový důkaz hádám nemáš k dispozici. Bylo již mnohokrát v laboratoři prokázáno, že někteří lidé dokážou ovlivnit tyto tělesné funkce "silou vlastní vůle". Mnoha souvislostem v psychosomatice zatím plně nerozumíme, což není důvodem pro předpojaté odmítání samotné existence těchto fenoménů.

Rastislav

Neprečítaný príspevok od používateľa Rastislav »

Realista napísal: 08 Jún 2018, 20:31Mnoha souvislostem v psychosomatice zatím plně nerozumíme, což není důvodem pro předpojaté odmítání samotné existence těchto fenoménů.
Áno psychosomatika je jedna vetva ktorá sa zaoberá prepojením mysle a telesných procesov. V minulosti bolo medicínske myslenie sústredené na hľadanie jednej telesnej príčiny pre každú chorobu. Čiže šlo o to, že jedna príčina (napr. zápal) vedie k určitej chorobe. Tento prístup bol typický pre stredovekú západnú civilizáciu. Inak sa k týmto veciam stavali ešte dávnejšie starí Gréci. Tí verili v jednotu telesného a duševného. Už filozof Cicero poukázal na závislosť telesného zdravia od duševných hnutí. Návrat k tejto myšlienke prišiel v 19. stor. a uchytil sa v 20. rokoch 20 storočia. Dokázali sa neblahé účinky silných afektov alebo dlhotrvajúceho žiaľu na činnosť štítnej žľazy, pozorovalo sa spojenie psychosomatickej choroby a osobnoti u chorých na srdce, popísal sa mechanizmus somatizácie, t.j. vyjadrovanie negatívnych emócií cez telesné príznaky.
Keďže psychika má svoj podiel na týchto chorobách, je logické, že terapia psychiky pomôže aj telu. Je teda jasné, že aj terapeutické prístupy budú odlišné. relaxačné techniky, alebo hypnoterapia, kde sa používa okrem relaxácie aj sugescia a predstavivosť. Pokiaľ treba zmeniť myslenie a prístup človeka, je namieste kognitívne-behaviorálna terapia. Niekedy takéto individuálne terapie nestačia a treba zapojiť partnera alebo aj celú rodinu, aby sa choroba vyliečila. Veriaci v Šivu, Višnu, Budhu, alebo Alaha nepotrebujú takéto techniky a psychiatra k tomu, ich lekár - sprostredkovateľ je za kazateľnicou. ::reead::

Lída Rohalová
Dátum registrácie: 10 Jan 2017, 10:40
Kontaktovať používateľa:

Neprečítaný príspevok od používateľa Lída Rohalová »

K psychosomatice:

Do mysli se mi zapsal jeden "zážitek" z období dospívání.

Hodně jsem cvičila, vše bylo bez problémů. Pak jsem si v nějakém časopise přečetla článek, že když člověk hodně cvičí, zhubnou mu ruce a nohy. Začala jsem se toho bát a do tří měsíců jsem měla hubené ruce a nohy, kdy se svalstvo "zmenšilo" i přes pravidelné cvičení.

Když jsem smutná, někdy fyzicky cítím bolest srdce. Proto věřím, že při neúměrném smutku se může "srdce roztrhnout žalem".

Jednou jsem si večer četla Bibli. Byla jsem oslovena textem a chystala jsem se na spaní. Manžel se na mě podíval a říkal, že mi "září tvář".

Při depresi jsem si vyzkoušela, že mi to málo myslelo. Deprese jakoby "požírala" mozkové buňky, dost jsem zapomínala.

Kdysi dávno jsme trochu soutěžili při výstupu na hory, šlo nám o výkon. (To víte, mládežnické období předvádění se.) Šla jsem za jedním klukem, byli jsme daleko vepředu. On šel dost rychle a já myslela, že vypustím duši. Tempo jsem zvládla nejen kvůli dobré kondici, ale především díky tomu, že jsem si zakázala větu: "Já už nemůžu." Tehdy jsem byla odhodlaná "to dát", i kdybych tam měla zůstat někde ležet. Věděla jsem, že už jsem "za hranicí svých možností".

Tímto jsem chtěla říci, že psychika a tělo má souvislost jak pro věřící, tak pro nevěřící. Jinak samozřejmě věřím Bohu a věřím v Jeho konání.

ambassador
Dátum registrácie: 26 Jan 2016, 18:25
Kontaktovať používateľa:

Neprečítaný príspevok od používateľa ambassador »

V našem těle fungují zpětné vazby, které je možné nějak narušit, ale také zneužít jejich vliv. Naše mysl má "neuvěřitelný" zpětný vliv. Někdy se říká: "Ten má pevné nervy", "Má nervy jako špagáty", "On má slabé nervy". atp. Něco tím vyjadřujeme. Jeden hodně "unese" a jiného složí k zemi stéblo slámy.
Člověk je unikátní stvoření na této zemi, jediný svého druhu. Jen se do jeho "řídícího programu" vloudil virus.
"Tento virus" se různě adaptuje, rozšiřuje. Má své stálé zákazníky, přenašeče, hostitele a ctitele.

log
Kontaktovať používateľa:

Vplyv vole a vedomia sa precenuje. Dazdovka sa ani nemodli ani nemedituje a ked jej odseknes chvost, dorastie jej novy. Telo vsetkych zivych tvorov ma obranne a regeneracne mechanizmy, ktore funguju automaticky a nie je potrebne ani mozne ich riadit volou.

log
Kontaktovať používateľa:

ambassador napísal: 09 Jún 2018, 04:18 Člověk je unikátní stvoření na této zemi, jediný svého druhu. Jen se do jeho "řídícího programu" vloudil virus.
"Tento virus" se různě adaptuje, rozšiřuje. Má své stálé zákazníky, přenašeče, hostitele a ctitele.
Co myslis tym virusom ? Krestanstvo ? Ezoteriku ?

Rastislav

Neprečítaný príspevok od používateľa Rastislav »

ambassador napísal: 09 Jún 2018, 04:18Člověk je unikátní stvoření na této zemi, jediný svého druhu. Jen se do jeho "řídícího programu" vloudil virus.
Čo je ten vírus ježiš, budha, allah, new age ?

Obrázok

log
Kontaktovať používateľa:

Rastislav napísal: 09 Jún 2018, 10:24
ambassador napísal: 09 Jún 2018, 04:18Člověk je unikátní stvoření na této zemi, jediný svého druhu. Jen se do jeho "řídícího programu" vloudil virus.
Čo je ten vírus ježiš, budha, allah, new age ?

Obrázok
Mozno tak to myslel ambassador, ze to su tie mutacie a adaptacie viru.

Host

Neprečítaný príspevok od používateľa Host »

Rastislav napísal: 09 Jún 2018, 10:24Čo je ten vírus ježiš, budha, allah, new age ?
Zapomněl si ještě JHVH to je také virus.

Napísať odpoveď

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 4 neregistrovaní