Karol Schneider napísal: ↑10 Jún 2018, 00:29
Nauc sa citat a rozlisovat. Zrejme nevies, ze toto s predpovedanym 2 prichodom Krista, keby ma aj na zemi nastolit konanie Bozej vole nijako nesuvisi. Podla presvedcenia SJ Jezis Kristus se ujima najskor vlady v nebi, ktore malo byt ocistene od Satana a demonov.
Trosku si stratil nit Karol, ale nevadi. Vysvetlime si to.
1. Jehovovi svedkovia ucili, ze v roku 1914 bude
na zemi, opakujem este raz: na zemi, nastolena Kristova vlada. To sme si uz potvrdili predtym, alebo to chces spochybnit? Kludni povedz, ze to nie je pravda, dam ti sem citaty z materialov Watchtower. Zase ta privediem do placu, radsej to neskusaj
2. Potom si zacal tvrdit, ze na rozdiel od W. Millera svedkovia predpovedali iba rok, nie den. Vybavujes si to? Podla mna to sice rozdiel nie je, ale dobre - tak som ti napisal, ze ten predpovedany datum bol oktober 1914.
3. Tvoja reakcia na to bola, ze svedkovia su stale v pohode lebo predpovedali iba mesiac a teda je to uplne, ale uplne ine ako to, co predpovedal Miller
Navyse si sa tvaril akoze aky oktober.
4. Ukazal som ti, ze to bol 1. oktober 1914
5. Ty si medzitym stratil nit a reagujes tak, ze "Podla presvedcenia SJ Jezis Kristus se ujima najskor vlady v nebi". No to mas pravdu, len si zabudol, ze tak to ucia JS
dnes. Je celkom logicke, ze dnes uz svedkovia nemozu ucit, ze v roku 1914 pride koniec sveta, ze? Ale pred rokom 1914 ucili to, co som zmienil v bode 1.
Mimochodom je tu jasna podoba s rokom 1844 - najprv sa malo nieco stat na zemi, nestalo sa, zacalo sa ucit, ze sa stalo v nebi.
1914: to iste - najprv sa nieco malo stat na zemi, nic sa nestalo a tak dnes svedkovia ucia, ze sa nieco stalo v nebi.