Karol Schneider napísal: ↑11 Jún 2018, 11:51
1. Zase KLAMES. Toto som ti uz uviedol viackrat a preukazal som ti aj to, ze je to aj aktualne ucenie, ktore je zapisane aj v Straznej veze.
"Veria Jehovovi svedkovia, že iba oni budú spasení?
Nie. Možnosť byť spasení budú mať milióny ľudí, ktorí žili v minulosti a neboli Jehovovými svedkami. V Biblii sa totiž píše, že v novom svete, ktorý sľúbil Boh, „"nastane vzkriesenie spravodlivých i nespravodlivých“". (Skutky 24:15) A spasení budú aj mnohí ľudia, ktorí teraz neslúžia Bohu, ale neskôr mu začnú slúžiť. Rozhodne však nie je našou úlohou posudzovať, kto bude a kto nebude spasený. Táto právomoc je výlučne v Ježišových rukách. (Ján 5:22, 27)"
https://www.jw.org/sk/jehovovi-svedkovi ... achraneny/
To, ze tuto vec neprijimas ako jasny argument, ze SJ tuto vec ohladne zachrany nachavaju na Bohu a Jezisovi Kristovi, ktory je ustanovenym sudcom je tvoj problem. Spravas sa ako umieneny fantatik snaziaci sa nieco nasilu dokazovat pritom ignorujes tieto jasne slova.
Toto som ti uz predsa vyvratil, tak preco to sem znovu vytahujes. Ale dobre, moj komentar:
1. Nie je to citat zo Straznej veze ale PR pre verejnost.
2. Nie je to odpoved na otazku, ci Armagedon prezije este niekto okrem JS. Uz som ti raz vysvetlil, ze otazka "
Budu okrem JS zachraneni aj ini?" nie je totozna s otazkou "
preziju Armagedon aj ini nez svedkovia?". JS ucia, ze ludia, ktori zomreli v minulosti budu vzkrieseni a dostanu druhu sancu. Nie tak ludia (mmo JS), ktori sa doziju Armagedonu - ti budu zniceni.
3. Samotny citat, ktory si ukazal, hovori, ze okrem JS budu zachraneni aj ini: ludia, ktori budu vzkrieseni a ludia, ktori sa stanu svedkami pred Armagedonom. Nikde sa tam nehovori, ze ludia, ktori nebudu svedkami preziju Armagedon.
2. SJ mali ocakavanie, ze generacia co pochadza roku 1914 sa dozije 2 prichodu. Hoci este ludia z tohto roku stale ziju, tak je toto ich ocakavanie upravene, ale na zaklade takejto veci SJ ziaden konkretny ROK ani DEN nestanovili ako datum, kedy ma nastat 2 prichod Krista.
To, ze sa generacia roku 1914 dozije Armagedonu nebolo prezentovane ako ocakavanie, ale ako fakt. A dnes sice datum nemaju, ale maju stanoveny casovy limit pre Armagedon - dve prekryvajuce sa generacie od roku 1914. Je to dost podobne ako keby mali datum.
3. Stale si mi neodpovedal ake je tvoje vlastne ocakavanie ohladne 2 prichodu Krista. Mozes sa uz teda konecne vyjadrit comu a preco veris ty sam ?
Zatial sme sa stale nedostali k tomu, co vlastne svedkovia ucia. Aj ked som ti ukazal jasne citaty, stale to popieras. Az si vyjasnime to, co svedkovia ucia, mozeme hovorit o tom, ci je to spravne.
Este raz citujem zo Straznej veze:
https://wol.jw.org/en/wol/d/r1/lp-e/1989647
Only Jehovah’s Witnesses, those of the anointed remnant and the “great crowd,” as a united organization under the protection of the Supreme Organizer, have any Scriptural hope of surviving the impending end of this doomed system dominated by Satan the Devil.
Platia tieto slova? Alebo to uz svedkovia neucia? Ak to neucia, tak odkedy?
Stale ta bavi klamat?