Etické věroučné dilema: Kam půjdou zemřelé malé děti? A proč?

Diskusia o všetkom ostatnom.
Karol Schneider
Dátum registrácie: 01 Apr 2017, 11:56
Kontaktovať používateľa:

Re: Etické věroučné dilema: Kam půjdou zemřelé malé děti? A proč?

Neprečítaný príspevok od používateľa Karol Schneider »

Stivn let toto ucenie SJ poznas ?

"Ak je niekto raz spasený, je spasený navždy?

Júda 5, EP: „Chcem vám pripomenúť, aj keď to všetko už dávno viete, že keď Pán vyslobodil ľud zo zeme egyptskej, potom zahubil tých, čo neverili.“ ​(Kurzíva od nás.)

Mat. 24:13, EP: „Kto vytrvá až do konca, bude spasený.“ ​(Takže o konečnej záchrane sa nerozhoduje v okamihu, keď niekto začne veriť v Ježiša.)

Fil. 2:12, EP: „A tak, moji milovaní, ako ste vždy boli poslušní, nielen v mojej prítomnosti, ale ešte viac teraz v mojej neprítomnosti, s bázňou a s trasením konajte svoje spasenie.“ ​(Toto bolo adresované „svätým“ vo Filipi, ako je to zaznamenané vo Filipanom 1:1. Pavol na nich naliehal, aby neboli príliš sebaistí, ale aby si uvedomili, že ich konečná záchrana ešte nie je zaistená.)

Hebr. 10:26, 27, EP: „Ak úmyselne hrešíme, keď sme už prijali znalosť pravdy, niet už viac obete za hriechy, len očakávanie súdu plné hrôzy a žeravý oheň, čo bude zožierať protivníkov.“ ​(Teda Biblia nepodporuje myšlienku, že bez ohľadu na to, akých hriechov sa človek dopustí, keď je už „spasený“, svoju spásu nestratí. Povzbudzuje k vernosti. Pozri aj Hebrejom 6:4–6, kde je ukázané, že dokonca ten, kto je pomazaný svätým duchom, môže stratiť svoju nádej na záchranu."

Stivn Let

Neprečítaný príspevok od používateľa Stivn Let »

Karol Schneider napísal: 12 Jún 2018, 00:04 Stivn let toto ucenie SJ poznas ?

"Ak je niekto raz spasený, je spasený navždy?
Karol, ja uz fakt neviem ako ti to napisat. Este raz:

1. JS ucia, ze okrem nich nikto iny neprezije Armagedon
2. JS ucia, ze ludia, ktori zomreli pred Armagedonom a neboli svedkovia budu vzkrieseni.
3. JS ucia, ze sudi Boh.
4. JS ucia, ze zachranu mozno stratit a ze nie vsetci svedkovia automaticky preziju Armagedon.

Ja hovorim o bode 1. a ty mi stale ukazujes body 2.,3. a 4. A tvrdis, ze bod 1. svedkovia neucia. Ale body 2.3.4. sa s bodom 1. nevylucuju!

Je to podobne ako ked katolici ucili ze "mimo cirkvi niet spasenia", tiez pri tom sucasne verili, ze Boh sudi a ze nie kazdy katolik bude automaticky spaseny. Tieto tvrdenia sa totiz vzajomne nevylucuju.

A davam este par prikladov od JS:

https://wol.jw.org/sk/wol/d/r38/lp-v/1992845
K tomu, aby sme slúžili Jehovovi lojálne s jeho organizáciou, budeme pobádaní, keď budeme pamätať na to, že po večný život sa nedá ísť nikam inam.
https://wol.jw.org/sk/wol/d/r38/lp-v/2016447
A už vôbec by sme nemali dovoliť, aby chyby druhých oslabili našu vieru a opustili by sme Jehovovu organizáciu. Potom by sme už nemohli slúžiť Jehovovi a stratili by sme i nádej na život v Božom novom svete.
https://wol.jw.org/sk/wol/d/r38/lp-v/2007924
Ale Jehovovi služobníci už patria do jedinej organizácie, ktorá prežije koniec tohto zlého systému vecí.
https://wol.jw.org/sk/wol/d/r38/lp-v/1101989120
Nemysli si, že jestvujú rozličné cesty, ktorými by si sa mohol dostať k životu v Božom novom systéme. Je iba jedna. Bol iba jediný koráb, ktorý vydržal potopu, nejestvovalo množstvo dajakých iných člnov. A bude len jediná organizácia — Božia viditeľná organizácia — ktorá prežije rýchlo sa blížiace „veľké súženie“. Jednoducho nie je pravda, že všetky náboženstvá vedú k tomu istému cieľu. (Matúš 7:21–23; 24:21) Ak chceš získať požehnanie v podobe večného života, musíš patriť k Jehovovej organizácii a konať Božiu vôľu. — Žalm 133:1–3.

log
Dátum registrácie: 06 Nov 2017, 06:51
Kontaktovať používateľa:

Neprečítaný príspevok od používateľa log »

Stivn Let napísal: 12 Jún 2018, 08:45 https://wol.jw.org/sk/wol/d/r38/lp-v/2016447
A už vôbec by sme nemali dovoliť, aby chyby druhých oslabili našu vieru a opustili by sme Jehovovu organizáciu. Potom by sme už nemohli slúžiť Jehovovi a stratili by sme i nádej na život v Božom novom svete.
https://wol.jw.org/sk/wol/d/r38/lp-v/2007924
Ale Jehovovi služobníci už patria do jedinej organizácie, ktorá prežije koniec tohto zlého systému vecí.
https://wol.jw.org/sk/wol/d/r38/lp-v/1101989120
Nemysli si, že jestvujú rozličné cesty, ktorými by si sa mohol dostať k životu v Božom novom systéme. Je iba jedna. Bol iba jediný koráb, ktorý vydržal potopu, nejestvovalo množstvo dajakých iných člnov. A bude len jediná organizácia — Božia viditeľná organizácia — ktorá prežije rýchlo sa blížiace „veľké súženie“. Jednoducho nie je pravda, že všetky náboženstvá vedú k tomu istému cieľu. (Matúš 7:21–23; 24:21) Ak chceš získať požehnanie v podobe večného života, musíš patriť k Jehovovej organizácii a konať Božiu vôľu. — Žalm 133:1–3.
Tak to su zle spravy pre Karola, ten je uz myslim dnes odpadlik z organizacie SJ, takze v den Armagedonu to nevyzera moc dobre pre neho ale ani pre nas ostatnych.
Pre mna ako ateistu je dost mrzuta myslienka, ze aj po mojej smrti budem znovu vzkrieseny. Clovek nema ani mrtvy pokoj.

Stivn Let

log napísal: 12 Jún 2018, 08:59 Tak to su zle spravy pre Karola, ten je uz myslim dnes odpadlik z organizacie SJ, takze v den Armagedonu to nevyzera moc dobre pre neho ale ani pre nas ostatnych.
Pre mna ako ateistu je dost mrzuta myslienka, ze aj po mojej smrti budem znovu vzkrieseny. Clovek nema ani mrtvy pokoj.
No tak pozor! :) Vzkrieseny budes len ak stihnes zomriet pred Armagedom. Ak to nestihnes, tak sa mas na co tesit :D

Obrázok

Karol Schneider
Kontaktovať používateľa:

Chlapci kludne si vy sami verte comu chcete. Ja verim, ze o zachrane nerozhoduje ziaden clovek, ale nas milujuci nebesky OTEC od ktoreho je VSETKO a ktory aj vidi VSETKO v zivote kazdeho z nas a on svoju volu oznami vsetkym ludom, co preziju do 2 prichodu Jezisa Krista a skrze neho vynesie nad kazdym z nas spravodlivy sud.

SJ samozrejme veria, ze ked budu konat zjavenu volu OTCA ako poslusny Kristovi nasledovnici maju takuto nadej, co vas zrejme drazdi a najradsej by ste ich vsetkych videli odsudenych. Zelam aj vam, aby sme sa usilovali o zivot spojeny s vierou a ucenim nasho milovaneho Pana Jezisa Krista, cistym svedomim a laskou v srdci a aby vam nas milujuci nebesky Otec Boh Jehova prejavil skrze Krista svoje milosrdenstvo. Usilujte sa sami spravat pokorne s milosrdenstvom a laskou v srdci a vase sance na zachranu budu potom urcite ovela vecsie :-).

Zelam vam pekny a pozehnany den ;) ::bye::

Stivn Let

Karol Schneider napísal: 15 Jún 2018, 09:04 Chlapci kludne si vy sami verte comu chcete. Ja verim, ze o zachrane nerozhoduje ziaden clovek, ale nas milujuci nebesky OTEC od ktoreho je VSETKO a ktory aj vidi VSETKO v zivote kazdeho z nas a on svoju volu oznami vsetkym ludom, co preziju do 2 prichodu Jezisa Krista a skrze neho vynesie nad kazdym z nas spravodlivy sud.
Karol, zrejme ti to uniklo, ale mi tu nehovorime o tom, comu veris ty, alebo ja. My tu hovorime o tom, comu veria svedkovia.
A nebudem to opakovat, dal som tu vela citatov, ktore ukazali, ze podla JS len oni preziju Armagedon.

Karol Schneider
Kontaktovať používateľa:

Stivn Let napísal: 15 Jún 2018, 10:15
Karol Schneider napísal: 15 Jún 2018, 09:04 Chlapci kludne si vy sami verte comu chcete. Ja verim, ze o zachrane nerozhoduje ziaden clovek, ale nas milujuci nebesky OTEC od ktoreho je VSETKO a ktory aj vidi VSETKO v zivote kazdeho z nas a on svoju volu oznami vsetkym ludom, co preziju do 2 prichodu Jezisa Krista a skrze neho vynesie nad kazdym z nas spravodlivy sud.
Karol, zrejme ti to uniklo, ale mi tu nehovorime o tom, comu veris ty, alebo ja. My tu hovorime o tom, comu veria svedkovia.
A nebudem to opakovat, dal som tu vela citatov, ktore ukazali, ze podla JS len oni preziju Armagedon.
Dal si len odkazy na to kde SJ vyjadruju vieru, ze mozu prezit Armagedon ked zostanu poslusny Bohu ako Kristovi nasledovnici. Nijako si ale nespochybnil FAKT, kde si videl aj odkaz priamo na ucenie SJ, ze o samotnej zachrane nikdo z ludi nerozhoduje ale je to v rukach Jezisa Krista, ktory o tom rozhodne v sulade s Bozou volou. Takze verit, ze ty sam budes zachraneny nijako nevylucuje zachranu inych a dal som ti odkaz, kde aj sami SJ uznavaju, ze aj ich zachrana zavisi od Bozieho schvalenie a vernosti az do konca a nepostacuje len to, ze su pokrsteny.

Stivn Let

Karol Schneider napísal: 15 Jún 2018, 21:51
Stivn Let napísal: 15 Jún 2018, 10:15 Dal si len odkazy na to kde SJ vyjadruju vieru, ze mozu prezit Armagedon ked zostanu poslusny Bohu ako Kristovi nasledovnici. Nijako si ale nespochybnil FAKT, kde si videl aj odkaz priamo na ucenie SJ, ze o samotnej zachrane nikdo z ludi nerozhoduje ale je to v rukach Jezisa Krista, ktory o tom rozhodne v sulade s Bozou volou. Takze verit, ze ty sam budes zachraneny nijako nevylucuje zachranu inych a dal som ti odkaz, kde aj sami SJ uznavaju, ze aj ich zachrana zavisi od Bozieho schvalenie a vernosti az do konca a nepostacuje len to, ze su pokrsteny.
Karol, ty aj citas moje prispevky, alebo len pises dookola to iste? Viera v to, ze sudi Boh sa nijako nevylucuje s vierou, ze iba svedkovia preziju Armagedon. O tom boli citaty, ktore som dal - ty tie citaty jednoducho ignorujes. Vrat sa o niekolko prispevkov spat, kde som ti to rozpisal v 4 bodoch.

Rozumiem, se asi budes clovek, ktory nedokaze pripustit, ze sa myli, napokon cele roky zurivo propagovat JS na internete a pritom sa sam nestat jednym z nich - to chce specificku povahu. Ale to, o com tu hovorime je tak ocividne, ze fakt nechapem, preco jednoducho nemozes povedat "Ano, JS ucia, ze okrem nich nikto iny neprezije Armagedon". Je take tazke priznat to? Ved nehovorime o tom, ze tomu veris ty, ale o tom, ze tomu veria svedkovia, nie?

Aj v inych veciach sa od svedkov odlisujes:
  • Svedkovia ucia, ze mas chodit na zhromazdenia - ty si myslis, ze nemusis.
  • Svedkovia ucia, ze "verny a rozvazny otrok" je ich 8 vodcov vo Walkile - ty si tu viac krat pisal, ze to chapes inak.
Tak preco sa tak bojis toho, ze tu bude este dalsia oblast kde sa odlisis od ortodoxneho Jehovizmu?

Stivn Let

Davam prispevok este raz, omyom som ho dal cely ako citat:

Karol, ty aj citas moje prispevky, alebo len pises dookola to iste? Viera v to, ze sudi Boh sa nijako nevylucuje s vierou, ze iba svedkovia preziju Armagedon. O tom boli citaty, ktore som dal - ty tie citaty jednoducho ignorujes. Vrat sa o niekolko prispevkov spat, kde som ti to rozpisal v 4 bodoch.

Rozumiem, se asi budes clovek, ktory nedokaze pripustit, ze sa myli, napokon cele roky zurivo propagovat JS na internete a pritom sa sam nestat jednym z nich - to chce specificku povahu. Ale to, o com tu hovorime je tak ocividne, ze fakt nechapem, preco jednoducho nemozes povedat "Ano, JS ucia, ze okrem nich nikto iny neprezije Armagedon". Je take tazke priznat to? Ved nehovorime o tom, ze tomu veris ty, ale o tom, ze tomu veria svedkovia, nie?

• Svedkovia ucia, ze "verny a rozvazny otrok" je ich 8 vodcov vo Walkile - ty si tu viac krat pisal, ze to chapes inak.
Tak preco sa tak bojis toho, ze tu bude este dalsia oblast kde sa odlisis od ortodoxneho Jehovizmu?

Karol Schneider
Kontaktovať používateľa:

Stivn Let napísal: 16 Jún 2018, 10:20 Davam prispevok este raz, omyom som ho dal cely ako citat:

Mylis sa SJ veria, ze zachrana zavisi od Boha skrze KRISTA a veria aj v to, ze ani oni sami byt schvaleny nemusia. Preco im, ale upieras ich vieru, ze ked budu poslusny Bohu ako Kristovi nasledovnici, ze mozu byt zachraneni ? Ten kdo tu ignoruje ucenie SJ ako celok si ty sam. Vyberas si urcite citacie a robis okolo nich vlastne hlupe zavery :-)

Napísať odpoveď

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 3 neregistrovaní