Kam směřuje ateismus?

Diskusia o všetkom ostatnom.
Tomáš Plechatýý

Re: Kam směřuje ateismus?

Neprečítaný príspevok od používateľa Tomáš Plechatýý »

Skutocne ma zaujima, kde, v akom meste a na akej ulici, si videl chram a knazov ateizmu. Ako mozu mat ateisti bozstva ? Podstatou ateizmu je presvedcenie o tom, ze ziadne bozstva neexistuju. Nemylis si pojmy ?
https://www.youtube.com/watch?v=-GD5tL4g4nE

https://www.youtube.com/watch?v=7NSj6DsBmus

Skutečně vznikly a existují ateistické sbory/ shromáždění , už z TS jsem se o tom dozvěděl (2011-2013)

log
Dátum registrácie: 06 Nov 2017, 06:51
Kontaktovať používateľa:

Neprečítaný príspevok od používateľa log »

Tomáš Plechatýý napísal: 12 Jún 2018, 08:52
Skutocne ma zaujima, kde, v akom meste a na akej ulici, si videl chram a knazov ateizmu. Ako mozu mat ateisti bozstva ? Podstatou ateizmu je presvedcenie o tom, ze ziadne bozstva neexistuju. Nemylis si pojmy ?
https://www.youtube.com/watch?v=-GD5tL4g4nE

https://www.youtube.com/watch?v=7NSj6DsBmus

Skutečně vznikly a existují ateistické sbory/ shromáždění , už z TS jsem se o tom dozvěděl (2011-2013)
Par pripadov vselicoho sa vzdy najde. Je to vsak iste anomalia, nie bezna vec. Vo videu organizator hovori, ze ide skor o jam session, nie o chram s knazmi a uz vobec tam nejde o ziadne bozstvo. Tam kde nie je boh, nie je ani chram ani knaz. Nepletme si pojmy. Nie kazde miesto, kde sa ludia stretavaju sa nazyva chram, niekedy je to kulturny dom, spolocenska miestnost, prednaskova sala, konferencna miestnost, restauracia, kino. Nie kazdy, kto hovori, je knaz, niekedy je to prednasajuci, diskutujuci, expert, ucitel. Nie vsetko, comu sa veri, je boh, niekedy je to nazor, princip, idea.

Lída Rohalová
Dátum registrácie: 10 Jan 2017, 10:40
Kontaktovať používateľa:

Neprečítaný príspevok od používateľa Lída Rohalová »

U některých ateistů pozoruji zvláštní fenomén. Úplně stejný, jaký jsem zaznamenala u sebe před lety coby ateistka.

Jako ateistka jsem měla dobrou kamarádku katoličku a adventistku. Od jisté doby mě začala přitahovat Bible. Četla jsem ji bez toho, aniž bych věřila v Boha. Opatřila jsem si ji tajně, protože v naší rodině byla část antiteistů a víra se "nenosila". Neměla jsem kde to číst tak, aby nikdo nevěděl, tak jsem četla po pracovní době v práci. Místo o půl třetí jsem přišla domů v sedm večer. Když se na to dívám zpětně, tak je úžasné, že nevěřící člověk četl Bibli 4 hodiny denně! Pán Bůh má neuvěřitelný smysl pro humor :)

Všimla jsem si, že u nás na vesnici nebyl katolicismus nakloněn adventismu a naopak. Obě kamarádky říkaly něco jiného a každá považovala svoje prožívání víry za správné, a to druhé za falešné. Tak jsem si říkala, že to vyzkoumám, jak to teda je, abych v těch kamarádkách měla aspoň trochu jasno.

Při intenzivním čtení Bible jsem mezitím uvěřila. To uvěření bylo nenápadné, protože jsem o něm nevěděla až do doby, kdy se mě někdo zeptal, jestli jsem věříčí. Už jsem měla na jazyku, že ne, ale nějak to nechtělo jít ven. A tehdy jsem si uvědomila, že se stalo něco, co jsem nechtěla - setkání s Bohem. Setkala jsem se s neexistující bytostí, která projevila svou existenci v řádkách Písma.

Při tom čtení Bible se mi jevilo, že adventismus má větší podporu než katolicismus, tak jsem si řekla, že budu obě kamarádky konfrontovat. Konfrontace se udála skrze adventistického kazatele. Kamarádka katolička se stejně na adventismus neobrátila a já jsem si od ní začala půjčovat její knížky. Četla jsem jak adventistickou, tak katolickou literatutu.

Víra postupně rostla a pak jsem šla s pravdou ven. Nebyly to jednoduché časy, ale co stojí za to, jednoduché nebývá. V mnoha zemích pokládají křesťané za Krista své životy.

Takže tím fenoménem, o kterém na začátku mluvím, je "ateistický zájem o Bibli". Na Bibli a na křesťanství je pro některé ateisty něco fascinujícího, zvláštního, co jim nedá pokoj a musejí se tím zabývat. Pozoruji to i zde. Někoho to jen zajímá, někdo proti tomu bojuje, tam už je pak spíš antiteismus. Je zajímavým fenoménem, pokud má ateista potřebu být na křesťanském webu. Pokud by v době mého ateismu existovalo masivní rozšíření internetu, určitě bych na takovém webu byla též.

Svou zkušenost nepokládám za normu. Myslela jsem si, že zájem o Bibli byl u mě ojedinělý a nikdo jiný už to tak nemá. Ale zdá se, že i dnes se "tyto zkušenosti" opakují v podobných odstínech. Zkrátka, Bůh přitahuje jak magnet :)

ambassador
Dátum registrácie: 26 Jan 2016, 18:25
Kontaktovať používateľa:

Neprečítaný príspevok od používateľa ambassador »

log napísal: 12 Jún 2018, 08:05
ambassador napísal: 12 Jún 2018, 07:12 Ateismus má také různá společenstva v odstínech mírných, až po konzervativní, fanatické projevy. Taktéž mají různá učení, své "chrámy", "božstva", "kněze" ...

Uz davnejsie som si vsimol, ze podstata Tvojej "filozofie" je prevracat vyznamy slov naruby. O kazdom slove povies, ze v skutocnosti neznamena to, co znamena pre 99.99% ludi. Odporucil by som pre zmenu skusit pouzivat slova tak, ako im rozumeju ini ludia, opustit bludisko metafor a symbolov. To "bludiste lidskeho mysleni" v ktorom sa neustale stracas si si vytvoril sam tym, hlavne miesanim slov a prevracanim vyznamov.
Také jsem si všiml některých jevů u tebe.

Použil jsem u některých slov uvozovky!

Napiš mi konkrétně co jsem převrátil naruby ve vlákně "Bludiště omylů..."! Jinak to považuji za ohováránie.....

log
Kontaktovať používateľa:

Lída Rohalová napísal: 12 Jún 2018, 10:01 Svou zkušenost nepokládám za normu. Myslela jsem si, že zájem o Bibli byl u mě ojedinělý a nikdo jiný už to tak nemá. Ale zdá se, že i dnes se "tyto zkušenosti" opakují v podobných odstínech. Zkrátka, Bůh přitahuje jak magnet :)
Co ak to nie je Boh, ktory pritahuje ? Clovek je pritahovany k poznaniu. Akemukolvek. Ludia maju plne kniznice. Biblia je len jednou z kniziek. Sme zvedave opice.

log
Kontaktovať používateľa:

ambassador napísal: 12 Jún 2018, 10:26 Napiš mi konkrétně co jsem převrátil naruby ve vlákně "Bludiště omylů..."! Jinak to považuji za ohováránie.....
Nehovorim o vlakne, ale o "bludisti" Tvojich myslienok, ktore si sam vytvaras nespravnym pouzivanim slov boh, knaz, virus, uzdravenie atd...

ambassador
Kontaktovať používateľa:

log napísal: 12 Jún 2018, 11:08
ambassador napísal: 12 Jún 2018, 10:26 Napiš mi konkrétně co jsem převrátil naruby ve vlákně "Bludiště omylů..."! Jinak to považuji za ohováránie.....
Nehovorim o vlakne, ale o "bludisti" Tvojich myslienok, ktore si sam vytvaras nespravnym pouzivanim slov boh, knaz, virus, uzdravenie atd...
Napiš konkrétně jeden příklad. Kdy se tak stalo? V jakém případě? V čem to bylo chybné?

Nechám se poučit, jak se dané slovo může použít a nebo nemůže použít.

Lída Rohalová
Dátum registrácie: 10 Jan 2017, 10:40
Kontaktovať používateľa:

Neprečítaný príspevok od používateľa Lída Rohalová »

log napísal: 12 Jún 2018, 10:38
Lída Rohalová napísal: 12 Jún 2018, 10:01 Svou zkušenost nepokládám za normu. Myslela jsem si, že zájem o Bibli byl u mě ojedinělý a nikdo jiný už to tak nemá. Ale zdá se, že i dnes se "tyto zkušenosti" opakují v podobných odstínech. Zkrátka, Bůh přitahuje jak magnet :)
Co ak to nie je Boh, ktory pritahuje ? Clovek je pritahovany k poznaniu. Akemukolvek. Ludia maju plne kniznice. Biblia je len jednou z kniziek. Sme zvedave opice.
V případě pouhého zájmu o jakékoli poznání je pro mě fenomén "ateistického zájmu o Bibli" (na kterém není nic špatného) ještě zajímavější. Nás Bible jako ateisty moc nezajímala. Zájem u mě přišel až mnohem později.

log
Kontaktovať používateľa:

ambassador napísal: 12 Jún 2018, 11:18
log napísal: 12 Jún 2018, 11:08
Napiš konkrétně jeden příklad. Kdy se tak stalo? V jakém případě? V čem to bylo chybné?

Nechám se poučit, jak se dané slovo může použít a nebo nemůže použít.
Asi pred hodinou som Ti jeden priklad napisal, uz si zabudol ? Ateisti nemaju ziadne bozstva, ako pises, pretoze ateizmus je definovany ako popretie existencie bozstva.

ambassador
Kontaktovať používateľa:

A ty uvozovky jsou co? Co se vyjadřuje uvozovkami? Navrhni jinou formu pro přenesený význam.

Božstva jsou ta, která upřednostňujeme, dáváme jim první místo. Mají pro nás rozhodující význam, Bezvýhradně se jim podřizujeme, posloucháme je. Neomezeně nám vládnou........
Božstvo může mít jakoukoli podobu.
Pokud bys to rád pochopil a nedaří se ti to. Mám pro tebe radu. Přestěhuj se např. do Koreje a žij tam nějaký čas po vedením Kim Čong-il
Prílohy
img.obrazky.jpg
img.obrazky.jpg (49.63 KiB) 4972 zobrazení
img.obrazky.jpg
img.obrazky.jpg (36.47 KiB) 4972 zobrazení

Napísať odpoveď

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Google [Bot] a 4 neregistrovaní