Vege strava ako ideál pre adventistu
-
- Dátum registrácie: 26 Jan 2016, 18:25
- Kontaktovať používateľa:
Jít mezi chudé... Jak?
https://vlastikfurst.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=667179
Je téměř nemožné polemizovat s neodbornými odborníky v otázce životosprávy.
Je to dáno tím, že nauka je rozhodující ve všem. Stačí se stát lektorem zdravého
životního stylu a v tu ránu jste odborníkem na slovo vzatý. Je přece pravdou, že
dostávají čerstvé a pravdivé informace z "výživové centrály" a také ze zdroje
"viděla jsem"?
Čím déle sleduji různé přírodopisné a cestopisné seriály o naši planetě a životě
různých skupin na různých místech, tím více docházím k přesvědčení, že kluby
zdraví jsou v nebezpečí účelového záměru.
Nejde o to, že by bylo setkávání v klubech zločinem, ale necílí to na potřeby společnosti
v daných oblastech. Někdy se mě jeví, že je to zoufalá snaha církve o početní růst.
Každá aktivita, která má v pozadí růstový faktor jedné církve, je důvodem k zamyšlení pro své
primární zřizovací důvody.
Chuť lze také ovlivňovat ideologií, která se někdy dostane na první místo v odbornosti.
Aktivita církve může mít i jiný lepší základ než jen ten růst. Mnohem lepší je prostá pomoc
lidem z lásky.
Je téměř nemožné polemizovat s neodbornými odborníky v otázce životosprávy.
Je to dáno tím, že nauka je rozhodující ve všem. Stačí se stát lektorem zdravého
životního stylu a v tu ránu jste odborníkem na slovo vzatý. Je přece pravdou, že
dostávají čerstvé a pravdivé informace z "výživové centrály" a také ze zdroje
"viděla jsem"?
Čím déle sleduji různé přírodopisné a cestopisné seriály o naši planetě a životě
různých skupin na různých místech, tím více docházím k přesvědčení, že kluby
zdraví jsou v nebezpečí účelového záměru.
Nejde o to, že by bylo setkávání v klubech zločinem, ale necílí to na potřeby společnosti
v daných oblastech. Někdy se mě jeví, že je to zoufalá snaha církve o početní růst.
Každá aktivita, která má v pozadí růstový faktor jedné církve, je důvodem k zamyšlení pro své
Chuť lze také ovlivňovat ideologií, která se někdy dostane na první místo v odbornosti.
Aktivita církve může mít i jiný lepší základ než jen ten růst. Mnohem lepší je prostá pomoc
lidem z lásky.
-
- Dátum registrácie: 10 Jan 2017, 10:40
Re: Jít mezi chudé... Jak?
Mám za to, že co se týče zdraví, může dnes společnost získat poměrně kvalitní informace. Důvodem je větší dostupnost informací skrze knihy, internet. Dostupnost informací jde ruku v ruce také s tzv. "rádobystudiemi", všechny informace také nejsou pravdivé, je potřeba rozlišovat.ambassador napísal: ↑22 Jún 2018, 05:53 Nejde o to, že by bylo setkávání v klubech zločinem, ale necílí to na potřeby společnosti
Je pravdou, že chuť se dá ovlivňovat ideologií. Po době strávené v adventismu mi vepřové přestalo chutnat. Před rokem jsem si to dala v restauraci, ale vrátila jsem to zpět. Upravené to bylo dobře, ale prostě mi to už nechutnalo, což nepovažuji za nějakou katastrofu, stejně to není zdravé.
Dopady klubů zdraví jsou patrné i u členů z jiných církví. Občas se stane, že tam někdo z jiných církví zajde a některé zásady pak aplikuje do svého života. Ze své zkušenosti vnímám, že věroučně takový jedinec většinou zůstane u svého přesvědčení, jen pozmění jídelníček nebo do něj zařadí více "zdravějších" produktů. Ale to je jen zkušenost z "mého okolí", jinde to může být třeba jinak.
V jiném vláknu píšu o "početním růstu". Tam jsem zmínila, že lidé potřebují hlavně Boha, protože informace o zdraví si mohou nalézt kdekoli jinde.
Když jsem fungovala v klubech zdraví jako občasná lektorka nebo aktivní výpomoc, očekávala jsem, že klub zdraví bude spojnicí (mostem) k lidem ohledně té duchovní stránky. Stejné to bylo v KE, kde jsme se představovali jako členové Občanského sdružení Život a zdraví, a pak jsme se snažili převést hovor do duchovní roviny. Primárně proti klubům zdraví nic nemám. Teď už je však nesleduji ani se jich neúčastním, dávám přednost novějším poznatkům a individuálním potřebám mého těla. Někde může klub zdraví fungovat jako "duchovní" spojnice, ale dnes už bych takovou formu pro "představení evangelia" nevolila; od církve očekávám "moc Ducha", který mne zasáhne "milostí Kristovou" a já padnu úžasem na kolena s vědomím Boží přítomnosti.
-
- Dátum registrácie: 26 Jan 2016, 18:25
Uniformita nebo pestrost?
Říká se, že poptávka tvoří nabídku.
Možná na začátku mělo zřízení klubů zdravý svůj význam.
Obchodnici někdy snadno reagují na poptávku.
Někde klub zdravý spolupracoval s tamní neadventistckou vegetariánskou společností.
Žel někdy se klub zdraví "izoluje" od toho co přichází odjinud.
Vzpomínám si na jednotnou stravu v době před revolucí. Zažíval jsem
ji v ozdravovně, v lázních, v nemocnici a také na společenských
firemních akcích.
Postupně se různorodost nebo pestrost dostala i do obchodů a restaurací.
Někdy je to dáno malou nebo žádnou nabídkou kulturních akcí v dané oblasti.
Pak je vítanou aktivitou i klub zdraví, žel někteří vypozorují to pozadí založení klubu.
Založení vegetariánské restaurace, jídelny bylo vítané a byla to obrovská změna
v dosavadním stylu v naši společnosti.
Podobně tomu bylo se švédskými stoly v naši československé vlasti.
Možná na začátku mělo zřízení klubů zdravý svůj význam.
Obchodnici někdy snadno reagují na poptávku.
Někde klub zdravý spolupracoval s tamní neadventistckou vegetariánskou společností.
Žel někdy se klub zdraví "izoluje" od toho co přichází odjinud.
Vzpomínám si na jednotnou stravu v době před revolucí. Zažíval jsem
ji v ozdravovně, v lázních, v nemocnici a také na společenských
firemních akcích.
Postupně se různorodost nebo pestrost dostala i do obchodů a restaurací.
Někdy je to dáno malou nebo žádnou nabídkou kulturních akcí v dané oblasti.
Pak je vítanou aktivitou i klub zdraví, žel někteří vypozorují to pozadí založení klubu.
Založení vegetariánské restaurace, jídelny bylo vítané a byla to obrovská změna
v dosavadním stylu v naši společnosti.
Podobně tomu bylo se švédskými stoly v naši československé vlasti.
-
- Dátum registrácie: 10 Jan 2017, 10:40
Re: Vege strava ako ideál pre adventistu
Před čtyřmi roky jsem byla v nemocnici, naštěstí jen na pár dní. V menších městech mají nemocnice stále stravu, která je poměrně jednolitá + málo ovoce, zeleniny, dost koblih. Tam je dobré, když má člověk někoho, kdo mu potřebné zdroje vitamínů může donést.
V Praze jsem navštívila adventistickou vegetariánskou restauraci, jídlo mi tam chutnalo.
Pamatuji si ty boje, kdy byli vegetariáni proti "masařům" a naopak. Kdo nás pozoroval, tak si musel myslet, že náš život je jen o "jídle".
Kluby zdraví beru dnes v prvé řadě jako kulturní akci, i když Bůh si může použít cokoli. Pro mě už to však nemá primární význam a svou pozornost zaměřuji jinam. O klubech zdraví se paradoxně dozvídám od věřících jiného vyznání, někteří navštívili také týdenní pobyty New Start.
V Praze jsem navštívila adventistickou vegetariánskou restauraci, jídlo mi tam chutnalo.
Pamatuji si ty boje, kdy byli vegetariáni proti "masařům" a naopak. Kdo nás pozoroval, tak si musel myslet, že náš život je jen o "jídle".
Kluby zdraví beru dnes v prvé řadě jako kulturní akci, i když Bůh si může použít cokoli. Pro mě už to však nemá primární význam a svou pozornost zaměřuji jinam. O klubech zdraví se paradoxně dozvídám od věřících jiného vyznání, někteří navštívili také týdenní pobyty New Start.
Re: Vege strava ako ideál pre adventistu
Chystajme sa v septembri do kin. Chysta sa propagacia veganstva od ludi ako Arnold Schwarzenegger, Lewis Hamilton ci Novak Djokovic alebo Jacke Chan ?
https://gamechangersmovie.com/
Mozno aj EGW vstane z mrtvych aby prisla na premieru?
https://gamechangersmovie.com/
Mozno aj EGW vstane z mrtvych aby prisla na premieru?
Kto je prítomný
Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 2 neregistrovaní