Etické věroučné dilema: Kam půjdou zemřelé malé děti? A proč?

Diskusia o všetkom ostatnom.
Stivn Let

Re: Etické věroučné dilema: Kam půjdou zemřelé malé děti? A proč?

Neprečítaný príspevok od používateľa Stivn Let »

Karol Schneider napísal: 16 Jún 2018, 14:22 Mylis sa SJ veria, ze zachrana zavisi od Boha skrze KRISTA a veria aj v to, ze ani oni sami byt schvaleny nemusia.
To som ale nikdy nespochbnoval, nie? Kde som napisal, ze JS neveria, ze zachrana zavisi od Boha? A kde som napisal, ze oni sami budu automaticky schvaleni?
Preco im, ale upieras ich vieru, ze ked budu poslusny Bohu ako Kristovi nasledovnici, ze mozu byt zachraneni ?
Kde im nieco upieram? Zatial len hovorime o tom, comu svedkovia veria a ty tu tvrdis nezmysly.
Ten kdo tu ignoruje ucenie SJ ako celok si ty sam. Vyberas si urcite citacie a robis okolo nich vlastne hlupe zavery :-)
Cela diskusia prebieha asi takto:
JA: JS ucia, ze iba oni preziju Armagedon (dal som aj citaty, ktore to vyslovne tvrdia)
TY: Ale JS veria, ze sudi Boh
JA: To sa nevylucuje s vierou, ze iba oni preziju. Ak je to inak, doloz citatom.
TY: (davas citat, kde sa hovori, ze nie kazdy svedok prezije)
JA: Ale to predsa nevyvracia ich tvrdenie, ze preziju len oni
...

A tak dookola. Ak je tvojim cielom presvedcit seba sameho o tom, ze podla ucenia JS prezijes A. aj ked ignorujes ich pokyny a nie si spojeny si ich organizaciou, tak prosim. Ale fakt si myslis, ze si tu niekoho presvedcil aj niekoho ineho o svojom tvrdeni? Ludia vidia citaty, ktore si kompletne odignoroval.

Karol Schneider
Dátum registrácie: 01 Apr 2017, 11:56
Kontaktovať používateľa:

Neprečítaný príspevok od používateľa Karol Schneider »

Stivn Let napísal: 17 Jún 2018, 07:49
Karol Schneider napísal: 16 Jún 2018, 14:22 Mylis sa SJ veria, ze zachrana zavisi od Boha skrze KRISTA a veria aj v to, ze ani oni sami byt schvaleny nemusia.
To som ale nikdy nespochbnoval, nie? Kde som napisal, ze JS neveria, ze zachrana zavisi od Boha? A kde som napisal, ze oni sami budu automaticky schvaleni?
Preco im, ale upieras ich vieru, ze ked budu poslusny Bohu ako Kristovi nasledovnici, ze mozu byt zachraneni ?
Kde im nieco upieram? Zatial len hovorime o tom, comu svedkovia veria a ty tu tvrdis nezmysly.
Ten kdo tu ignoruje ucenie SJ ako celok si ty sam. Vyberas si urcite citacie a robis okolo nich vlastne hlupe zavery :-)
Cela diskusia prebieha asi takto:
JA: JS ucia, ze iba oni preziju Armagedon (dal som aj citaty, ktore to vyslovne tvrdia)
JA: To sa nevylucuje s vierou, ze iba oni preziju. Ak je to inak, doloz citatom.
TY: (davas citat, kde sa hovori, ze nie kazdy svedok prezije)
JA: Ale to predsa nevyvracia ich tvrdenie, ze preziju len oni
...

A tak dookola. Ak je tvojim cielom presvedcit seba sameho o tom, ze podla ucenia JS prezijes A. aj ked ignorujes ich pokyny a nie si spojeny si ich organizaciou, tak prosim. Ale fakt si myslis, ze si tu niekoho presvedcil aj niekoho ineho o svojom tvrdeni? Ludia vidia citaty, ktore si kompletne odignoroval.
Ja mam v tejto veci jasno, ale ty mas problem pochopit, co SJ skutocne ucia. Uz som ti to napisal aj skor. Opytaj sa priamo niektoreho z nich comu v tejto veci skutocne veri :-)

Stivn Let

Karol Schneider napísal: 17 Jún 2018, 12:07 Ja mam v tejto veci jasno, ale ty mas problem pochopit, co SJ skutocne ucia. Uz som ti to napisal aj skor. Opytaj sa priamo niektoreho z nich comu v tejto veci skutocne veri :-)
A preco sa ich neopytas ty? Odkial vies, ze to ty chapes spravne, ked nie si v spojeni s JS?

Ukaz im tento citat:
Nemysli si, že jestvujú rozličné cesty, ktorými by si sa mohol dostať k životu v Božom novom systéme. Je iba jedna. Bol iba jediný koráb, ktorý vydržal potopu, nejestvovalo množstvo dajakých iných člnov. A bude len jediná organizácia — Božia viditeľná organizácia — ktorá prežije rýchlo sa blížiace „veľké súženie“. Jednoducho nie je pravda, že všetky náboženstvá vedú k tomu istému cieľu. (Matúš 7:21–23; 24:21) Ak chceš získať požehnanie v podobe večného života, musíš patriť k Jehovovej organizácii a konať Božiu vôľu. — Žalm 133:1–3.
A opytaj sa: Ucite to este stale? Alebo to uz neucite? Ak nie, tak v ktorom roku ste to zmenili?

log
Dátum registrácie: 06 Nov 2017, 06:51
Kontaktovať používateľa:

Neprečítaný príspevok od používateľa log »

Stivn Let napísal: 17 Jún 2018, 14:08
Nemysli si, že jestvujú rozličné cesty, ktorými by si sa mohol dostať k životu v Božom novom systéme. Je iba jedna. Bol iba jediný koráb, ktorý vydržal potopu, nejestvovalo množstvo dajakých iných člnov. A bude len jediná organizácia — Božia viditeľná organizácia — ktorá prežije rýchlo sa blížiace „veľké súženie“. Jednoducho nie je pravda, že všetky náboženstvá vedú k tomu istému cieľu. (Matúš 7:21–23; 24:21) Ak chceš získať požehnanie v podobe večného života, musíš patriť k Jehovovej organizácii a konať Božiu vôľu. — Žalm 133:1–3.
Zalm 133.
Velmi zaujimavy a krasny text.
Ak mame byt uprimni, nikto z nas v skutocnosti presne nevie o com sa tu vlastne hovori. Pri akej prilezitosti bol predneseny a k comu sa viaze ? Kto ho napisal a pre koho ? Tento kontext nam chyba, aby sme mu porozumeli

Aké je dobré, aké je príjemné, keď sa nažíva bratsky pospolu! Ako keď vonný olej, vyliaty na hlavu veľkňaza, steká mu po tvári a kvapká na okraj jeho rúcha, ako chermonská rosa, keď padá na sionské vŕšky. Tam Jahve udeľuje požehnanie a život naveky.
///
Aké je dobré a milé, keď bratia žijú pospolu. Je to sťa vzácny olej na hlave, čo steká na bradu, na Áronovu bradu, čo steká na okraj jeho rúcha. Sťa rosa na Hermone, čo padá na vrchy sionské. Tam Pán udeľuje požehnanie a život naveky.

Co znamena ono "bratia ziju spolu" v texte ? O akej forme spolocneho zivota je tu rec ? Netusim.

Karol Schneider
Dátum registrácie: 01 Apr 2017, 11:56
Kontaktovať používateľa:

Neprečítaný príspevok od používateľa Karol Schneider »

Karol Schneider napísal: 17 Jún 2018, 12:07 Ja mam v tejto veci jasno, ale ty mas problem pochopit, co SJ skutocne ucia. Uz som ti to napisal aj skor. Opytaj sa priamo niektoreho z nich comu v tejto veci skutocne veri :-)
A preco sa ich neopytas ty? Odkial vies, ze to ty chapes spravne, ked nie si v spojeni s JS?

Ukaz im tento citat:
A opytaj sa: Ucite to este stale? Alebo to uz neucite? Ak nie, tak v ktorom roku ste to zmenili?
Aby sme si vyjasnili urcite veci opytam sa ta na urcite veci a ocakavam, ze mi na ne podla svojho najlepsieho vedomia s cistym svedomim pravdivo odpovies.

1. Je podla teba pravdou, ze vsetky nabozenske smery ucia ludi veci tak, aby mohli ziskat zachranu ?

2. Comu v suvislosti so zachranou veris ty sam. Musis byt clenom nejakeho nabozenskeho uskupenia ? Az ano akeho a kdo podla teba dnes reprezentuje krestansky zbor zalozeny Jezisom Kristom, kde je Kristus hlavou ?

A mi odpovies zrejme sa dostaneme dalej. Kazdopadne to, ze niekto zo SJ veri, ze je mozna zachrana v spojitosti s krestanskym zborom SJ je jeho presvedcenie, ktore zrejme maju aj clenovia vlastnych nabozenskych uskupeni inak by asi clenmi takych uskupeni neboli. Faktom vsak zostava, ze aj SJ uznavaju, ze o takej veci akou je zachrana kohokolvek v konecnom dosledku bude rozhodovat Jehova SKRZE Jezisa Krista.

log
Dátum registrácie: 06 Nov 2017, 06:51
Kontaktovať používateľa:

Neprečítaný príspevok od používateľa log »

Karol Schneider napísal: 17 Jún 2018, 23:19

Ukaz im tento citat:
Aby sme si vyjasnili urcite veci opytam sa ta na urcite veci a ocakavam, ze mi na ne podla svojho najlepsieho vedomia s cistym svedomim pravdivo odpovies.

1. Je podla teba pravdou, ze vsetky nabozenske smery ucia ludi veci tak, aby mohli ziskat zachranu ?

2. Comu v suvislosti so zachranou veris ty sam. Musis byt clenom nejakeho nabozenskeho uskupenia ? Az ano akeho a kdo podla teba dnes reprezentuje krestansky zbor zalozeny Jezisom Kristom, kde je Kristus hlavou ?

A mi odpovies zrejme sa dostaneme dalej. Kazdopadne to, ze niekto zo SJ veri, ze je mozna zachrana v spojitosti s krestanskym zborom SJ je jeho presvedcenie, ktore zrejme maju aj clenovia vlastnych nabozenskych uskupeni inak by asi clenmi takych uskupeni neboli. Faktom vsak zostava, ze aj SJ uznavaju, ze o takej veci akou je zachrana kohokolvek v konecnom dosledku bude rozhodovat Jehova SKRZE Jezisa Krista.
Jeden o koze, druhy o voze.
Vlakno o SJ, treba ist tam.
ine-f8/otazky-od-sj-pro-casd-a-obracene-t734.html

Ale ked uz aj Karol vyznal, ze spaseni mozu byt aj clenovia CASD aj clenovia RKC aj male deti aj starci, a ze zaroven nemusi byt spaseny ziaden clen SJ a ze to cele nezavisi na nikom a na nicom, jedine na rozhodnuti naseho Pana Jezisa, ktory, ako pise Karol, bude nakoniec rozhodovat lebo mu bola dana tato cest a pravomoc od Otca,tak uz je to vyriesene.

Stivn Let

Karol Schneider napísal: 17 Jún 2018, 23:19 Aby sme si vyjasnili urcite veci opytam sa ta na urcite veci a ocakavam
Ale urcite Karol, pekne to zahovaras. Cely cas tu hovorime o tom, co ucia Jehovovi svedkovia, kde napriek tomu, ze som ti citoval priamo z ich stranok tvrdenie, ze na prezitie Armagedonu musis byt v ich organizacii, to stale popieras. Tak mi povedz, co si chces vyjasnovat. Vsetky citaty, ktore som ti dal, si kompletne odignoroval. Ale ano, ak sa chces "posunut dalej", tak zobrer ten citat, ktory som ti dal ako posledny a vysvetli mi, ci to tak svedkovia stale ucia. Alebo mi vysvetli, co to znamena. Potom sa posunieme dalej.
Tvoja unikova strategia. Az si vyjasnime, co ucia svedkovia a az konecne uznas to, co ti tu cierne na bielom ukazujem, mozeme hovorit o tom, comu verim ja. Zatial sme neprekrocili moment tvojho popierania, ze svedkovia veria v ich exkluzivne prezitie Armagedonu.
A mi odpovies zrejme sa dostaneme dalej.
Nedostaneme sa dalej. Dalej sa dostaneme len vtedy, ked prestanes ignorovat argumenty a citaty.
Kazdopadne to, ze niekto zo SJ veri, ze je mozna zachrana v spojitosti s krestanskym zborom SJ je jeho presvedcenie, ktore zrejme maju aj clenovia vlastnych nabozenskych uskupeni inak by asi clenmi takych uskupeni neboli.
Zase to prekrucas. JS nehovoria iba, ze zachrana je "mozna" v spojitosti so zborom JS. JS ucia, ze clenstvo v Jehovistickej organizacii je nutnou podmienkou prezitia Armagedonu. Vid citaty, ktore ignorujes.
Faktom vsak zostava, ze aj SJ uznavaju, ze o takej veci akou je zachrana kohokolvek v konecnom dosledku bude rozhodovat Jehova SKRZE Jezisa Krista.
Ano. A ja som ti uz niekolko krat vysvetlil, ze tato viera nevylucuje presvedcenie, ze nikto okrem JS neprezije Armagedon. Podla svedkov neprezijes ani ty, ani ja, lebo nie sme v spojeni s ich organizaciou.

Vezmi si kludne ten posledny citat, ktory som ti dal a rozober ho vetu po vete, co sa tam hovori.Kedze lahko stracas nit, tak ho sem este raz skopirujem:
Nemysli si, že jestvujú rozličné cesty, ktorými by si sa mohol dostať k životu v Božom novom systéme. Je iba jedna. Bol iba jediný koráb, ktorý vydržal potopu, nejestvovalo množstvo dajakých iných člnov. A bude len jediná organizácia — Božia viditeľná organizácia — ktorá prežije rýchlo sa blížiace „veľké súženie“. Jednoducho nie je pravda, že všetky náboženstvá vedú k tomu istému cieľu. (Matúš 7:21–23; 24:21) Ak chceš získať požehnanie v podobe večného života, musíš patriť k Jehovovej organizácii a konať Božiu vôľu.

Napísať odpoveď

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 3 neregistrovaní