Zázračné uzdravenie alebo sila zámeru ?

Rozsiahlejšie články s diskusiou.
Rastislav

Re: Zázračné uzdravenie alebo sila zámeru ?

Neprečítaný príspevok od používateľa Rastislav »

log napísal: 09 Júl 2018, 19:53Cakal som od Rastislava konkretnejsi popis a navod. Osobne mam s tymto malo skusenosti, hoci testujem aj tuto variantu. Urcite ide o to, usmernit tok myslienok.

Neviem či budem mať tolko času rozpísať všetko dopodrobna ale teraz mám vela práce. Je to zložité ale pritom jednoduché. Psychoneuroimunologia je pole neorané a príjemnou komplikáciou sú tak všelijaký ezoterici a budhisti. Príjemnou preto lebo oní sú tí ktorí otvárajú dvere modernej vede. Moderná medicína ktorá bola donedávna založená len na exaktných výsledkoch z petriho misky teraz velmi rýchlo príjma nové informácie že niektoré choroby bez psychiatra proste nevylieči.

Je tam vela nových pojmov, receptory signálna molekula - ligand, neuropeptid, amygdala, lymbický systém, hypotalamus, hypofíza

Rastislav

Jednoduchý placebo efekt tu už bol popísaný kde zdravotná sestra pichala starčekom čistý fyziologický roztok a ich prestalo pichať v chrbáte . Ked ale robia v medicíne výskumy nového lieku musia použiť slepú metódu tzv. double blind, dvojito slepá štúdia. Prečo ? Aby vylúčili nevedomé ovplyvňovanie.

Účastníci ani experimentátori nevedia kto dostáva skutočnú liečbu. Všetci účastníci dostanú tabletku ale len niektorý skutočnú drogu ktorá je predmetom výskumu. Double blind minimalizuje skreslenie výskumníkov ktorý či chcú alebo nechcú podvedome ovplyvňujú výsledky počas administrácie experimentu. Účastníci nesmú vedieť preto že vierou ovplyvňujú účinok, experimentátori nesmú vedieť preto že podvedome očakávajú nejaký výsledok.

V kriminalistike pri zložitých a ťažkých prípadoch dôstojník ktorý ukazuje fotografie svedkovi nevie ktorá fotografia je zločinec. Predchádza sa tak zjavného vplyvu dôstojníka.

V jadrovej a časticovej fyzike sú double blind pokusy nutné a nejde len o zaujatosť a očakávanie.

Šaňo

Neprečítaný príspevok od používateľa Šaňo »

Ak ta viera teda funguje prečo ludia čo chodia do Lurd su uzdravený sotva jedno promile z nich?

Tomáš Plechatýý

Neprečítaný príspevok od používateľa Tomáš Plechatýý »

Šaňo napísal: Ak ta viera teda funguje prečo ludia čo chodia do Lurd su uzdravený sotva jedno promile z nich?
Když se na toto zeptá zvídavý člověk, nebo vědec, co to chce blíže prozkoumat, tak má smysl začít o tom diskutovat s dalšími, co tomu chtějí přijít na kloub a sdílet se, domnívat vyslovovat hypotézy atd.

Když se na to zeptá skeptik, nebo provokatér, který tím vlastně chce říci: ,,toto dokazuje, že to je podvrh/klam takže to nemá smysl dále zkoumat" , tak nemá smysl aby mu z té první skupiny zvídavců někdo odpovídal a ztrácel s ním čas.

Smysl pro tázajícího má potom jedině, když se najde další skeptik, který tomu prvnímu přitaká a společně se utvrdí v tom jak je to podvod a oni to prokoukli a nejsou tak hloupí, aby tomu dále věřili.

Takže na konci stejně zůstane skupina zvídavců a skupina skeptiků, kteří si nerozumí a navzájem se většinou nepřesvědčí.

Skeptik by musel být ochotný připustit, že neví všechno a že to možná opravdu nějak možné je.

Zvídavec by musel dostat jednoznačné důkazy a být jim ochoten uvěřit.
To ale jde v tomto případě těžko.

Dlouho také lidé říkali, že nikdo nemůže vládnout bleskům, dokud někdo neprozkoumal elektřinu více do detailu.

Dlouho lidé říkali, že nelze sestavit stroj na létání který by navíc stál na místě, dokud ho někdo nevynalezl a nesestrojil.

Stejně tak házeli jedince do jednoho pytle s podvodníky, šarlatány, nebo čarodějnicemi a magií spolčení s temnými silami.

Některé jedince už dnes vnímáme normálně, ale všechny stále ne.

Jako lidstvo se bojíme neznámého - to jsme si ale měli rozmyslet ještě u toho prvního stromu :-DDD.

Rastislav

log napísal: 05 Jún 2018, 06:34Nevidim suvislost medzi modlitbou, meditaciou a placebo liekom. Podla mna su to 3 uplne rozdielne veci. Modlitba je prosba k Bohu. Meditacia neviem co je. Placebo je tabletka zo skrobu.
Ja zase súvislosť medzi modlitbou, meditáciou a placebom vidím. Všetky tri pôsobia na naše podvedomie. Podvedomie riadi náš život. Odborníci ktorý v tejto oblasti robia tvrdia že až 90% z našich celodených činností robíme povedomie a len 10% vedome, niektorý to posúvajú na 80/20 ale to je v túto chvílu jedno. Všetky tri "techniky" zapisujú do podvedomia to čo chceme a horšie že aj to čo nechceme. A tak isto dokážu prepisovať už "napísanú informáciu" napr. zhrešil som, moje povedomie to má zapísané a preto sa modlím k bohu a prosím o odpustenie a snažím sa prepísať program. Samozrejme že prepisovanie programu ktorý beží je zložitejšie preto treba niekedy dlho gumovať a zase prepisovať.

Dnes sú bežne dostupné techniky - kurzy podvedomého učenia napr. angličtiny pre dospelých . Keď sa učí malé dieta materinský jazyk tiež sa ho učí podvedome. Nikto mu nehovorí uč sa slovíčka, uč sa sklonovať a časovať. Naučí sa to podvedome samo. V rodinách kde rodičia "vedia" naučia svoje dieta 1 -2 cudzie jazyky bez memorovania a biflovanie len tým že jeden den rozpráva matka na syna slovensky a druhý den anglicky.

Niektorý dokonca tvrdia že podvedomá pamäť je nekonečná, tam by som bol ale opatrný

Laco.

Neprečítaný príspevok od používateľa Laco. »

Naznacuješ ze chodenie do chrámu je psychologické sedenie ? Mentalne upokojenie?

Rastislav

Každá spiritualita ide cez psycho. :D :D :D

Rastislav

FB hlasil ze dnes je svetovy den emodži. Emócie zlé tie nás zabíjajú. Emócie dobré tie nás uzdravujú. Ak máte vo svojom okolí niekoho ku komu citite zlú emociu, odpustite si ju, áno vy si musite odpustit, sami sebe, lebo máte zodpovednost hlavne za seba, vy ste nositelom tej emócie a vy sa jej musite zbaviť.

Rastislav

Pozitivne myslenie a silná vôla je ako ovocie zo supermarketu aj to pekne vyzerá, je to dostupné, vsetci to kupujú, Aký je ale vysledok? Chuť nič moc, nutričná hodnota slabá. Dalšia možnosť je kontrolované pestovanie ? (Cirkev) Ak si spokojný a stačí ti to. Ja chcem ale ovocie z vlastnej záhrady. To je poriadna drina na vlastnom pozemku, ale stojí za to.

Rastislav

Som veľmi rád že táto téma dosiahla 1000 zhliadnutí za prvý mesiac, nečakal som to. Je to téma živá ale nedokážem tu poskytnúť exaktné dáta, musíte študovať ako všetci čo sa chcú niekde posúvať. Určite si pamätáte z dejín evolučných myšlienok meno Jean Baptiste de Lamarck. Bol to predchodca Darwina. Ked som bol mladší velmi som sa smial tomuto vedcovi ako sa pokúsil vysvetliť vznik organizmov postupným vývinom. Vo svojom diele Filozofická dilema o živočíchoch predstavil teóriu, že hlavným dôvodom historického vývinu živočíchov je zmena vonkajších podmienok. Lamarck túto myšlienku rozšíril na celé rodové línie a dal jej systematickú formu. Veril, že nové vlastnosti, ktoré nadobudneme vlastným úsilím počas života, môžeme odovzdať našim potomkom, aby ich ďalej rozvíjali. Žirafa sa naťahuje za chutnými listami akácie a predlžuje si krk. Jej mláďa sa už narodí s nepatrne dlhším krkom, a keď to robia mnoho generácií, výsledkom je veľmi dlhý žirafí krk. Potreba, túžba priamo zvnútra pretvára telo.....

No uznajte poriadna hlúposť že. Lenže prišla nová veda a volá sa Epigenetika ktorá hovorí že neni všetko len v génoch. My nemusíme žiť celý život s vadou ktorá nás geneticky predurčuje a umrieť na zdedenú chorobu. Podľa objavov epigenetiky je zmena DNA možná!

http://www.osel.cz/1516-epigenetika-je- ... -radi.html

Zmena nastáva podla prostredia v akom vyrastá čo papká a hlavne ako myslí, tým pádom máme osud vo vlastných rukách.
https://tech.sme.sk/c/20067299/mame-svo ... enoch.html

Študujete, internet je plný aj dobrých informácií, budte skromní a otvorení argumentom pre nové a niekedy až neuveriteľné veci.

Lamarckovi sa už nesmejem, narodil sa v totiž v roku 1744 a nemohol vedieť čo vieme dnes.

Napísať odpoveď

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 1 neregistrovaný