V každé oblasti se nachází ve společnosti a také v církvích rozdílné chápání práva
Kdyby to bylo tak jednoznačné (to pochopení jedincem), tak by nemuseli být právníci,
soudci, žalobci, obhájci, obžalovaní, osvobození, atd.
A hlavně diskuze.
Neřeším body, které jsi přednesl ani způsob, který je údajně podle tebe
proti pravidlům. S tím, že jsi se dotkl toho co tobě vadí ve věrouce. nemám
žádný problém. Vyjádřil jsem se jen k tomu k čemu jsem cítil potřebu.
Církevní řád z r. 2010 jsi citoval ve slovenštině, zde je v češtině:
https://docplayer.cz/89094-Cirkevni-rad ... o-dne.html
Nevnímal jsem potřebu ho znovu citovat.
Někdy je dobré pozorně číst komentáře.
Něco jsem uvedl ve svých komentářích jen pro zajímavost na srovnání.
Nemám potřebu se doptávat kazatele ani staršího. Zde jsme na diskuzním webu na kterém
se vyjadřuji k tomu co jsem dříve již cítil. Vyhýbám se osočování a podsouvání, diskutuji jen
o nějaké myšlence. .
Udělal jsem si úsudek postupu bez toho aniž bych odsoudil člověka. Pouze tu problematiku vnímám odlišně.
Chci odejít, tak odejdu. Podle cř je třeba, aby to vešlo ve známost na členském shromáždění.
Citace v cř se doplňují. Je tedy potřeba brát v úvahu i jiné části týkající se odchodu z církve.
Jak může odsouhlasovat členské shromáždění něco na co nemají nárok z hlediska lidských práv svobodného rozhodnutí?
Znovu zdůrazňuji členské odsouhlasuje pouze tvé vymazání z registru církve na tvou žádost.
Neodhlasovávají povolení k odchodu z církve.
Z jakých důvodů by to neměli udělat, když nechceš být v církvi?
V kterém komentáři jsi to takto napsal?Tomáš 1) Jen jsem ti doporučil aby ses nesnažil všechno zachraňovat nepřišel jsem na to, ani jsem nenapsal, že všechno zachraňuješ.
Nepodsouvej mi to.