Církve zaniknou do 50 let, tvrdí Dan Brown.

Diskusia o všetkom ostatnom.
Host

Církve zaniknou do 50 let, tvrdí Dan Brown.

Neprečítaný príspevok od používateľa Host »

Stojím si za tím, že církve maximálně do padesáti let zmizí z našich životů, v Evropě rychleji než v USA.
Jakmile se dostane k moci nejmladší generace, pro kterou jsou tablety, počítače a chytré telefony běžnou součástí života, dojde k velké změně. Jejich hodnoty spočívají v něčem úplně jiném. Mně rodiče řekli, že Ježíš byl takový a udělal to a to. Tím byly hranice mého světa nastaveny. Dnes bych si vše vygooglil a už od dětství s nimi polemizoval.

Zdroj: https://kultura.zpravy.idnes.cz/dan-bro ... ratura_kiz

log
Dátum registrácie: 06 Nov 2017, 06:51
Kontaktovať používateľa:

Re: Církve zaniknou do 50 let, tvrdí Dan Brown.

Neprečítaný príspevok od používateľa log »

Host napísal: 24 Sep 2018, 07:41 Stojím si za tím, že církve maximálně do padesáti let zmizí z našich životů, v Evropě rychleji než v USA.
Jakmile se dostane k moci nejmladší generace, pro kterou jsou tablety, počítače a chytré telefony běžnou součástí života, dojde k velké změně. Jejich hodnoty spočívají v něčem úplně jiném. Mně rodiče řekli, že Ježíš byl takový a udělal to a to. Tím byly hranice mého světa nastaveny. Dnes bych si vše vygooglil a už od dětství s nimi polemizoval.

Zdroj: https://kultura.zpravy.idnes.cz/dan-bro ... ratura_kiz
Dan Brown ma vela penazi a ked teda tomu uveri, rad s nim uzatvorim stavku, ja tvrdim, ze za 50 rokov tu cirkve stale budu. Stavil by som sa s nim o milion. Lenze, za 50 rokov uz tu nebudem ani ja ani Dan Brown. Cirkve a vierouku ani tak nenapada google, ako "knihtlac". Najlepsiou cestou k ateizmu vzdy bola Biblia. Dokial ju ludia nemali, verili proste kazniam, ktore boli konzistentne. Ked sa stala Biblia dostupna, zacali ju ludia sami citat a zacali sa mnozit herezy, nove a nove vyklady. Poctivy citatel Biblie musi byt zhrozeny z toho, ked sam zistuje, ze do 100 rokov po Kristovi uz existovali desiatky sialenych a protichodnych uceni (evanjelii, listov) a ze apostoli medzi sebou superili o co najlepsiu ci najpritazlivejsiu vierouku. Moznoze cirkve ako institucie budu oslabene ale posiluju individualisticke nabozenstva, kazdy si sam vymysla, comu ma verit a co sa mu hodi, mix vsetkych moznych nabozenstiev, vychodnych smerov, filozofii atd...Najlepsie to vidis na tomto fore. Ziadni dvaja ludia sa uz "na nicom" nezhodnu a kazdy veri svojej pravde. Paralelne stale bude existovat skupina konzervaticnych a zjednotenych privrzencov nejakeho nabozenstva, ktori budu presadzovat svoje ideologicke ciele silovo (nasilim ci politikou) a v konecnom dosledku mozu individualisticke smery rozprasit a fyzicky eliminovat. Zoberme si priklad Iranu, ktory uz bol v druhej polovici 20 storocia modernou sekularnou krajinou, no a po dalsich 50 rokov je v pevnych rukach islamistov.

Rastislav

Re: Církve zaniknou do 50 let, tvrdí Dan Brown.

Neprečítaný príspevok od používateľa Rastislav »

S tým Iránom si ma prekvapil. Ak je to naozaj tak , tak sa potvrdzuje že náboženstvo je najvacsia pliaga ludstva. Opium ľudstva ako hovorí k.marx.

Napísať odpoveď

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 3 neregistrovaní