Log napísal: Ze sa nehanbis hlasat bludy a este sa pri tom zastitovat Panom Jezisom. Pan Jezis na tomto fore nema konto a nepise prispevky. Aly Ty ano. Preco sa skryvas za inych ? To iste robil i diabol na pusti.
Ale vieme predsa z Písma, čo hovoril a čo činil, že. Ja k tomu nič nepridávam ani neuberám, lebo by som bol ako si ty. Kristus je pre mňa jedinou autoritou , lebo on je to stelesnené Otcové Slovo, ktoré máme následovať. A ty mi to vyčítaš? Absurdné!
Ján 8:51 Ameň, ameň vám hovorím, že ak niekto zachová moje slovo, neuvidí smrti na veky.
Log napísal: Podcenil som Tvoje ego, Ty nielen ze veris, ze si vyvoleny ale este sa povazujes za tajomnika samotneho Pana a veris, ze on cez Teba prehovara ?
Citujem to, čo je v Písme aj píšem len to, čo je v duchu Písma. Nemám to zo seba! Takže zase vedľa.
Log napísal: No mam pre Teba novinku: Hlasas zlo, nespravodlivost a egomaniactvo.
Ak pre teba je zlom vyvyšovanie nado všetko Božie Slovo – Boha, tak nevieš, čo je zlo. No a kde hlásam vlastné ego, keď som ti písal cit: nech som ničím, aby Božie Slovo – Boh bol pre mňa všetkým. Tak kde je tam vyzdvihovanie vlastného ega. Vlastné ego musí padnúť
Alebo cit: Kresťanstvo nie je preferovanie vlastného ega. Kresťanstvo je o inom!
Zaprieť samého seba určite nie je vyzdvihovanie svojho vlastného ega a vlastnej sily spasiť sa! Je to spôsb myslenia vo zmysle – nech som ničím, aby Boh – Božie Slovo bolo pre mňa všetkým. Tomu sa ťažko verí, keď vlastné ego musí padnúť! Vidíš ten princíp na ktorom stojí skutočné kresťanstvo?
Mar 8:35 Lebo ktokoľvek by chcel zachrániť svoju dušu, stratí ju, a kto by stratil svoju dušu pre mňa a preevanjelium, ten ju zachráni.
Zmysel je ten istý ako aj v tomto verši: Mt 16,24-25 Kto chce prísť za mnou, nech zaprie seba samého, vezme svoj kríž na seba a nasleduje ma! Lebo kto by si chcel zachrániť život, stratí ho; ale kto by stratil život pre mňa, nájde ho.
Spása začína smrťou telesnosti. Nový človek sa rodí, iba ak starý človek zomiera. Ináč to nie je možné!
Teda buď bude túžba po sebarealizácii a srdce bude ďaleko od Boha, alebo bude sebazaprenie a tým odovzdanie sa Bohu a tak je daný priestor pre realizáciu Božieho Slova v srdci človeka. Ježiš jasne hovorí, že jeho slová sú duch a sú život.
Mat10 19A keď vás vydajú, nestarajte sa o to, jako alebo čo by ste mali hovoriť. Lebo vám bude dané v tú hodinu, čo budete mať hovoriť. 20Lebo nie ste to vy, ktorí hovoríte, ale vašeho Otca Duch, ktorý hovorí vo vás.
Kristus nielen že je s tými, ktorí v neho veria, ale je priamo v nich svojím živým Slovom - Duchom! Preto život veriaceho nie je nejaká externá záležitosť.
Log napísal: Seba povazujes za osudovo vyvoleneho, inych za osudovo zavrhnutych, nasho Otca za svojvolneho a nespravodliveho tyrana. Ty uz si vystupil vo svojej fantazii do neba a nevidis, aky si biedny.
Ktorých iných? Ukazujem snáď na niekoho prstom? Píšem aj tebe, aby si aj ty prezrel. Predsa som ti napísal, že hlásam evanjelium Ježiša Krista každému a nezamýšľam sa nad tým komu áno a komu nie. Ak by som považoval všetkých ostatných za zavrhnutých, tak prečo by som im hlásal evanjelium Ježiša Krista, aby boli spasení? Zase si mimo. Kto má od Otca uši na to aby počul, tak počuje porozumí a uverí. Komu to nie je dané, tak neuverí. Ja o tom predsa nerozhodujem, ale Boh a ja nikoho nesúdim.
Mám istotu spásy v Kristu a je to jadrom evanjelia Ježiša Krista, aby sme teda vedeli – boli si cele istí, že máme večný život v Kristu. No a istota spásy v Kristu to nie je sebadôvera, ale plná dôvera v Božie zasľúbenie, že teda to, čo nám zasľúbil aj splní. Spasení sme totiž nie zo skutkov, ale jedine z milosti skrze vieru v toho, ktorý sa obetoval za naše hriechy na kríži – Ježiša Krista.
Ak by som si myslel, že sa spasím vlatnou mocou – skutkami, tak by som mal vždy pochybnosti o svojom spasení. No spasenie je jedine z milosti a nie zo skutkov.
Kráľovstvo Božie je radosť a pokoj v Duchu Svätom. V neistote niet radosti ani pokoja.