Církev

Diskusia o vieroučných bodoch CASD.
Viktorrealita
Dátum registrácie: 30 Sep 2018, 10:46
Kontaktovať používateľa:

Re: Církev

Neprečítaný príspevok od používateľa Viktorrealita »

log napísal: 28 Okt 2018, 16:42
Viktorrealita napísal: 28 Okt 2018, 16:22 Log
Si umelec v prekrucaní toho, čo som napísal.
Ved ja Ta citujem:
Viktorrealita napísal: 28 Okt 2018, 10:16 Aha, tak teda Božie vyvolenie a pôsobenie dosiahlo to, čo vlastná snaha Izraela nikdy nemohla dosiahnuť.No a ostatní sú zatvrdení. (!!!)
Aha, takže im to nebolo dané od Otca (!!!)
, ale to, že chodili s Ježišom ako jeho učeníci, tak to bolo z ich vlastných pohnútok a predstáv. No a ako vidíme odišli.
A po desiaty krat sa Ta pytam: Nie je nespravodlive, ze sa narodia dve male deti s tuzbou byt milovane a zit vecne, ale jednemu z nich, ako tvrdis, citujem “od Otca nebolo dane“ ?
Deti predsa patria Bohu. Luk 18 :16 Ale Ježiš privolajúc si deti povedal: Nechajte dieťatká ísť ku mne a nebráňte im, lebo takých je kráľovstvo Božie.

Tu predsa nehovoríme o deťoch, ale o tom, kto a čo zaseje do srdca človeka a čo z toho vyrastie.
Mat 23:15 Beda vám zákonníci a farizeovia, pokrytci, pretože obchádzate more i suchú zem, aby ste učinili jedného novoverca, a keď sa ním niekto stane, činíte z neho syna pekla, dva razy horšieho ako ste sami

Viktorrealita
Kontaktovať používateľa:

Log napísal :A po desiaty krat sa Ta pytam: Nie je nespravodlive, ze sa narodia dve male deti s tuzbou byt milovane a zit vecne, ale jednemu z nich, ako tvrdis, citujem “od Otca nebolo dane“ ?
----------------------
Ja tvrdím? Predsa to hovorí Ježiš: Ján 6:65 A vravel: Preto som vám povedal, že nikto nemôže prijsť ku mne, keby mu to nebolo dané od môjho Otca

Mat 13:9 Kto má uši nato, aby počul, nech počuje

No a nie každemu sú dané uši, aby počul.

log
Dátum registrácie: 06 Nov 2017, 06:51
Kontaktovať používateľa:

Neprečítaný príspevok od používateľa log »

Viktorrealita napísal: 29 Okt 2018, 06:08 Log napísal :A po desiaty krat sa Ta pytam: Nie je nespravodlive, ze sa narodia dve male deti s tuzbou byt milovane a zit vecne, ale jednemu z nich, ako tvrdis, citujem “od Otca nebolo dane“ ?
----------------------
Ja tvrdím? Predsa to hovorí Ježiš.
Ze sa nehanbis hlasat bludy a este sa pri tom zastitovat Panom Jezisom. Pan Jezis na tomto fore nema konto a nepise prispevky. Aly Ty ano. Preco sa skryvas za inych ? To iste robil i diabol na pusti. Podcenil som Tvoje ego, Ty nielen ze veris, ze si vyvoleny ale este sa povazujes za tajomnika samotneho Pana a veris, ze on cez Teba prehovara ? No mam pre Teba novinku: Hlasas zlo, nespravodlivost a egomaniactvo. Seba povazujes za osudovo vyvoleneho, inych za osudovo zavrhnutych, nasho Otca za svojvolneho a nespravodliveho tyrana. Ty uz si vystupil vo svojej fantazii do neba a nevidis, aky si biedny.

Viktorrealita
Kontaktovať používateľa:

Log napísal: Ze sa nehanbis hlasat bludy a este sa pri tom zastitovat Panom Jezisom. Pan Jezis na tomto fore nema konto a nepise prispevky. Aly Ty ano. Preco sa skryvas za inych ? To iste robil i diabol na pusti.
Ale vieme predsa z Písma, čo hovoril a čo činil, že. Ja k tomu nič nepridávam ani neuberám, lebo by som bol ako si ty. Kristus je pre mňa jedinou autoritou , lebo on je to stelesnené Otcové Slovo, ktoré máme následovať. A ty mi to vyčítaš? Absurdné!
Ján 8:51 Ameň, ameň vám hovorím, že ak niekto zachová moje slovo, neuvidí smrti na veky.
Log napísal: Podcenil som Tvoje ego, Ty nielen ze veris, ze si vyvoleny ale este sa povazujes za tajomnika samotneho Pana a veris, ze on cez Teba prehovara ?
Citujem to, čo je v Písme aj píšem len to, čo je v duchu Písma. Nemám to zo seba! Takže zase vedľa.
Log napísal: No mam pre Teba novinku: Hlasas zlo, nespravodlivost a egomaniactvo.
Ak pre teba je zlom vyvyšovanie nado všetko Božie Slovo – Boha, tak nevieš, čo je zlo. No a kde hlásam vlastné ego, keď som ti písal cit: nech som ničím, aby Božie Slovo – Boh bol pre mňa všetkým. Tak kde je tam vyzdvihovanie vlastného ega. Vlastné ego musí padnúť
Alebo cit: Kresťanstvo nie je preferovanie vlastného ega. Kresťanstvo je o inom!

Zaprieť samého seba určite nie je vyzdvihovanie svojho vlastného ega a vlastnej sily spasiť sa! Je to spôsb myslenia vo zmysle – nech som ničím, aby Boh – Božie Slovo bolo pre mňa všetkým. Tomu sa ťažko verí, keď vlastné ego musí padnúť! Vidíš ten princíp na ktorom stojí skutočné kresťanstvo?

Mar 8:35 Lebo ktokoľvek by chcel zachrániť svoju dušu, stratí ju, a kto by stratil svoju dušu pre mňa a preevanjelium, ten ju zachráni.
Zmysel je ten istý ako aj v tomto verši: Mt 16,24-25 Kto chce prísť za mnou, nech zaprie seba samého, vezme svoj kríž na seba a nasleduje ma! Lebo kto by si chcel zachrániť život, stratí ho; ale kto by stratil život pre mňa, nájde ho.

Spása začína smrťou telesnosti. Nový človek sa rodí, iba ak starý človek zomiera. Ináč to nie je možné!
Teda buď bude túžba po sebarealizácii a srdce bude ďaleko od Boha, alebo bude sebazaprenie a tým odovzdanie sa Bohu a tak je daný priestor pre realizáciu Božieho Slova v srdci človeka. Ježiš jasne hovorí, že jeho slová sú duch a sú život. Mat10 19A keď vás vydajú, nestarajte sa o to, jako alebo čo by ste mali hovoriť. Lebo vám bude dané v tú hodinu, čo budete mať hovoriť. 20Lebo nie ste to vy, ktorí hovoríte, ale vašeho Otca Duch, ktorý hovorí vo vás.

Kristus nielen že je s tými, ktorí v neho veria, ale je priamo v nich svojím živým Slovom - Duchom! Preto život veriaceho nie je nejaká externá záležitosť.
Log napísal: Seba povazujes za osudovo vyvoleneho, inych za osudovo zavrhnutych, nasho Otca za svojvolneho a nespravodliveho tyrana. Ty uz si vystupil vo svojej fantazii do neba a nevidis, aky si biedny.
Ktorých iných? Ukazujem snáď na niekoho prstom? Píšem aj tebe, aby si aj ty prezrel. Predsa som ti napísal, že hlásam evanjelium Ježiša Krista každému a nezamýšľam sa nad tým komu áno a komu nie. Ak by som považoval všetkých ostatných za zavrhnutých, tak prečo by som im hlásal evanjelium Ježiša Krista, aby boli spasení? Zase si mimo. Kto má od Otca uši na to aby počul, tak počuje porozumí a uverí. Komu to nie je dané, tak neuverí. Ja o tom predsa nerozhodujem, ale Boh a ja nikoho nesúdim.

Mám istotu spásy v Kristu a je to jadrom evanjelia Ježiša Krista, aby sme teda vedeli – boli si cele istí, že máme večný život v Kristu. No a istota spásy v Kristu to nie je sebadôvera, ale plná dôvera v Božie zasľúbenie, že teda to, čo nám zasľúbil aj splní. Spasení sme totiž nie zo skutkov, ale jedine z milosti skrze vieru v toho, ktorý sa obetoval za naše hriechy na kríži – Ježiša Krista.

Ak by som si myslel, že sa spasím vlatnou mocou – skutkami, tak by som mal vždy pochybnosti o svojom spasení. No spasenie je jedine z milosti a nie zo skutkov.

Kráľovstvo Božie je radosť a pokoj v Duchu Svätom. V neistote niet radosti ani pokoja.

Tomáš Plechatýý

Neprečítaný príspevok od používateľa Tomáš Plechatýý »

strom a člověk se pozná podle ovoce.

Dobrý vynáší ze svého nitra dobré

Zraněný vynáší ze svého nitra zraněné

Nemocný nemocné.

...........

I když jsem se stali někdy obětí nespravedlnosti a bylo nám velmi bolestivě ublíženo.

Vyplivat ven okolo sebe všechen jed a hořkost v nás nevede samo o sobě k uzdravení.

Ani případný úspěch v tom, že stáhneme k sobě dolů všechny okolo, co to nechápali, sebereme jim iluze a necháme je aby zakusili stejnou bolest jako my, ani to nevede k uzdravení a pokoji.

K uzdravení vede .... pouze ... odpuštění.

Schopnost Odpuštění dát i přijmout a bolest pak může odplout do zapomenutí a navrátit se radost.

Já sám jsem ještě nedokázal odpustit všem vše a přijmout všechno potřebné odpuštění, ale už vím, že to je cesta.
Zkoušel jsem ty předchozí cesty a nakonec nepomohly.

log
Dátum registrácie: 06 Nov 2017, 06:51
Kontaktovať používateľa:

Neprečítaný príspevok od používateľa log »

Tomáš Plechatýý napísal: 29 Okt 2018, 09:59 I když jsem se stali někdy obětí nespravedlnosti a bylo nám velmi bolestivě ublíženo.
To by sa dalo prezit, kazdemu sa deje tu a tam nespravodlivost. Fajn.
Ovela horsi su ideologovia, ktorych tu zastupuje Viktor, ktori veria, ze nespravodlivost je principom vesmiru ci principom boha.
S tym sa nikdy zmierit nemozeme.
Je mi tisickrat milsia predstava uletenej rimskej bohyne Justicie, ako Viktorova predstava nefairoveho protekcneho boha, ktorym jedny dava a druhym berie podla svojej svojvole.

Nestaci pouzivat prazdne slova "spravodlivost", "laska", "radost" ked je evidentne ze koncept, ktory popisuju nie je ani spravodlivy, ani milujuci a uz vobec nie radostny. Nekupujeme nadpisy, ale obsah.

ambassador
Dátum registrácie: 26 Jan 2016, 18:25
Kontaktovať používateľa:

Neprečítaný príspevok od používateľa ambassador »

Křesťanská církev je společenství, které přednostně zvěstuje nebo má zvěstovat lidem Boží Lásku. Na tom stojí existence křesťanství.
Tato láska se má projevovat i uvnitř toho konkrétního společenství, nezávisle na rozdílnosti v názorech.

Motto ev. Jana 3,16.17 ( dobré je číst celý oddíl)
" 16 „Neboť tak Bůh miluje svět, že dal svého jediného Syna, aby žádný, kdo v něho věří, nezahynul, ale měl život věčný. 17 Vždyť Bůh neposlal svého Syna na svět, aby svět odsoudil, ale aby byl svět skrze něj zachráněn."

Mohou však být v církvích lidé, kteří zvěstují pouze doktrínu své denominace.

Lída Rohalová
Dátum registrácie: 10 Jan 2017, 10:40
Kontaktovať používateľa:

Neprečítaný príspevok od používateľa Lída Rohalová »

Tomáš Plechatýý napísal: 29 Okt 2018, 09:59 strom a člověk se pozná podle ovoce.

Nemocný nemocné.

...........

I když jsem se stali někdy obětí nespravedlnosti a bylo nám velmi bolestivě ublíženo.

Vyplivat ven okolo sebe všechen jed a hořkost v nás nevede samo o sobě k uzdravení.

Ani případný úspěch v tom, že stáhneme k sobě dolů všechny okolo, co to nechápali, sebereme jim iluze a necháme je aby zakusili stejnou bolest jako my, ani to nevede k uzdravení a pokoji.

Schopnost Odpuštění dát i přijmout a bolest pak může odplout do zapomenutí a navrátit se radost.

Já sám jsem ještě nedokázal odpustit všem vše a přijmout všechno potřebné odpuštění, ale už vím, že to je cesta.
Jen krátce: Děkuji za napsání tohoto komentáře. Přeji do dalšího života jen to nejlepší a žehnám.

mikim
Dátum registrácie: 06 Júl 2016, 22:44

Neprečítaný príspevok od používateľa mikim »

Tomáš Plechatýý napísal: 29 Okt 2018, 09:59 strom a člověk se pozná podle ovoce.

Nemocný nemocné.

...........

...Vyplivat ven okolo sebe všechen jed a hořkost v nás nevede samo o sobě k uzdravení.

Tak vidíš, že jsi nic nevyřešil ve svých článcích...a nemoc u Tebe stále trvá :)

...Já sám jsem ještě nedokázal odpustit všem vše a přijmout všechno potřebné odpuštění, ale už vím, že to je cesta.

nápodobně...

mikim
Dátum registrácie: 06 Júl 2016, 22:44

Neprečítaný príspevok od používateľa mikim »

ambassador napísal: 29 Okt 2018, 16:54 Křesťanská církev je společenství, které přednostně zvěstuje nebo má zvěstovat lidem Boží Lásku. Na tom stojí existence křesťanství.
Tato láska se má projevovat i uvnitř toho konkrétního společenství, nezávisle na rozdílnosti v názorech.

Motto ev. Jana 3,16.17 ( dobré je číst celý oddíl)
" 16 „Neboť tak Bůh miluje svět, že dal svého jediného Syna, aby žádný, kdo v něho věří, nezahynul, ale měl život věčný. 17 Vždyť Bůh neposlal svého Syna na svět, aby svět odsoudil, ale aby byl svět skrze něj zachráněn."

Mohou však být v církvích lidé, kteří zvěstují pouze doktrínu své denominace.
...Křesťanská církev je společenství, které přednostně zvěstuje nebo má zvěstovat lidem Boží Lásku.

A to adventisté přece dělají ne? Jenže samotná Boží láska tě nespasí, když nebudeš dodržovat Boží základní pravidla a dělat to co On od Tebe očekává a naopak si budeš dělat si co chceš. Od toho jsou "doktríny" čemu správně věříme bez nich je ve skutečnosti Tvá víra mrtvá.

Napísať odpoveď

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 8 neregistrovaných