Mali by sme hovoriť o tom, že hľadáme pravdu, nie že ju máme.

Diskusia o vieroučných bodoch CASD.
log
Dátum registrácie: 06 Nov 2017, 06:51
Kontaktovať používateľa:

Re: Mali by sme hovoriť o tom, že hľadáme pravdu, nie že ju máme.

Neprečítaný príspevok od používateľa log »

log napísal: 08 Apr 2020, 08:09 Pravda ci nepravda sama o sebe nie je hodnotou. Su pripady, kedy pre cloveka poznat pravdu moze byt znicujuce a su pripady kedy to moze byt oslobodzujuce. Je to loteria. Ak sa snazis poznat pravdu, mozes na konci vyhrat i prehrat. Klam ci sebeklam moze urobit cloveka stastnejsim ako pravda.
Z tohto dovodu neholdujem gnosticizmu, ktory vraj vznikol a rozsiril sa medzi zidmi a krestanmi prveho storocia a ktory je evidentny i v evanjeliach, napr. podla Jana ci Tomasa.

Neregistrovaný

Neprečítaný príspevok od používateľa Neregistrovaný »

Log súhlas, pravda môže byť pre niekoho aj zničujúca. Ak niečomu (niekomu) celý život verím a potom zistím, že som žil v omyle, človek môže potom mať do konca života problém sa s tým vyrovnať. Globálne sa teraz nachádzame v turbulentnom období. Tento rok bude prelomový a pre ľudstvo budú odhalené šokujúce udalosti. Nemôžem tu dávať ďalšie odkazy, aby ma niektorí neobvinili z konšpirácií. Verte mi, že aj vo Vatikáne sa dejú veci, ale zatiaľ je to ešte držané "pod pokličkou", predpokladám, že udalosti naberú spád po Veľkej noci.

Neregistrovaný

Globálne sa teraz nachádzame v turbulentnom období. Tento rok bude prelomový a pre ľudstvo budú odhalené šokujúce udalosti. Nemôžem tu dávať ďalšie odkazy, aby ma niektorí neobvinili z konšpirácií. Verte mi, že aj vo Vatikáne sa dejú veci, ale zatiaľ je to ešte držané "pod pokličkou", predpokladám, že udalosti naberú spád po Veľkej noci.
Máš zřejmě "tajné" informace. Co s tím má Vatikán společného? Do popředí jde islám, katolicismus je slabý, zda natrvalo nebo dočasně se uvidí. Každopádně, pokud se nic letos převratného nestane, vezmi si to k srdci, že jsi podlehl kospiracím.

Neregistrovaný

v praktickom živote je to najčastejšie pravda politická.
V náboženskom živote na Slovensku Katolici a Luterani sa za tych niekolko 100 rokov naučil spolu koexistovat a vzajomne si neprekážajú a už sa o pravdu nebijú.
V praktickém životě je to nejčastěji pravda života (běžné starosti a radosti života), politika to není. Tu většinu lidí moc neřeší, resp. volí menší či větší zlo, nebo ji ignorují.
O soužití katolíků a Luteránů moc nejde, nejde o tom, že se "naučili". Katolická církve ztratila moc už dříve globálně a na Slovensku pak hlavně po válce. Tím se otevřel prostor pro soužití, evangelíci si ale dobře pamatují historii, doufám, že nezapomněli.
Vlastne pravda si ťa našla, dobre OK ja som rád že si “evanjelizoval” a pomáhaš zviditeľniť Cirkev Adventistov siedmeho dňa.
Pokud je to myšleno na mně, nemám potřebu zviditelňovat církev a.s.d., zkušenost s Bohem prožívají křesťané ve všech (snad) církvích a po celém světě. Křesťan také hledá a musí hledat, ať v běžném nebo duchovním životě. Nemusí ale hledat to, co již našel, tj. základ víry, Bible jako pravdivé Boží slovo, Ježíš Spasitel, Vykoupení,Stvoření, problém dobra a zla,to je jasné. Mohu hledat, zda souhlasí prorocké výpočty, zda církev správně interpretuje to či ono, tam je třeba hledat stále.
I Tomáš, který dokonce založil web omylů církve je stále křesťanem, protože základ neopustil. Ano, my nemáme "pravdu", naštěstí ale máme "Pravdu".

Napísať odpoveď

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 3 neregistrovaní