Způsob Boží

Založte diskusiu o kázni, ktorú ste si vypočuli. (Bolo by dobre, ak by názov obsahoval meno kazateľa a názov kázne, príp. dátum a miesto, kde bola prednesená. Dôležité je, aby bol v príspevku uvedený aj odkaz, kde sa dá kázeň vypočuť - archív na zborových stránkach, youtube, vimeo, ...)
mikim
Dátum registrácie: 06 Júl 2016, 22:44

Re: Způsob Boží

Neprečítaný príspevok od používateľa mikim »

Viktorrealita napísal: 18 Aug 2020, 13:48 Mikim

Zj 214 A Bôh sotrie každú slzu s ich očí, a smrti už viacej nebude ani žalosti ani kriku, ani bolesti viacej nebude, lebo prvé veci pominuly. 5 A ten ktorý sedel na tróne, povedal: Hľa, činím všetko nové. A riekol mi: Píš, pretože tieto slová sú verné a pravdivé. 6 A riekol mi: Stalo sa. Ja som Alfa i Omega, počiatok i koniec. Ja dám tomu, kto žízni, z prameňa vody života zadarmo.

Ako zotrie?

Zmyselné telo by cítilo bolesť a to v akejkoľvek forme. Všetko nové znamená, že aj telo je nové - duchovné a nie to zmyselné, duševné v ktorom prúdi krv. Také telo nezdedí kráľovstvo Božie.

No a prečo by dokonale telo nemohlo cítiť chuť.

Urcite nemám nádej v to svoje telo, ktore sa premeni v prach. Nádej máme v zasľúbení Božom a teda v tom, že Boh činí všetko nové, teda aj telo a nie, že to bude to isté telo, len bez chorôb.

No a ešte niečo

Zj22 1 A ukázal mi čistú rieku vody života, nádhernú jako kryštál, ktorá vychádza z trónu Boha a Baránka.

Rieka vody života vychádza a teraz pozor - z trónu Boha a Baránka. Nie z trónov, ale z jedného trónu Boha a Baránka. Kristus sedí spolu s Otcom na Otcovom tróne a z tohoto trónu vychádza rieka vody života.

Ak niekto padne pred tymto trónom a bude sa klaňať, tak mi povedz Mikim, komu sa bude klaňat?
Matouš 4:10  "Odejdi, satane!" řekl mu na to Ježíš. "Je přece psáno: `Hospodinu, svému Bohu, se budeš klanět a jemu jedinému sloužit.´"

Zjevení Janovo 4:10  padne těch čtyřiadvacet starců před obličejem Sedícího na trůnu, klanějí se Živému na věky věků a hází své koruny před trůn se slovy:

Žalmy 86:9  Všechny pronárody, tvoje dílo, se ti přijdou klanět, Panovníku, budou oslavovat tvoje jméno,

Zjevení Janovo 7:15  Proto jsou před trůnem Božím a slouží mu v jeho chrámě dnem i nocí; a ten, který sedí na trůnu, bude jim záštitou.

Zjevení Janovo 7:17  neboť Beránek, který je před trůnem, je bude pást a povede je k pramenům vod života. A Bůh jim setře každou slzu s očí."

Zjevení Janovo 22:3  A nebude tam nic proklatého. Bude tam trůn Boží a Beránkův; jeho služebníci mu budou sloužit,

O klanění se Pánu Ježíši v nebi se nic v Bibli nepíše a nevím zda se budeme klanět i Pánu Ježíši, když bude zrovna sedět se svým Otcem na Otcově trůnu, pokud se budeme klanět Bohu Otci je možné, že to stejné bude dělat s námi i Pán Ježíš a také se bude klanět Bohu Otci přímo na trůnu. Ale o tom se podrobně nic nepíše, tak si nevymýšlejme dopředu co nevíme.

Napísať odpoveď

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 3 neregistrovaní