Vepřové maso

Diskusia o vieroučných bodoch CASD.
charlie76
Dátum registrácie: 13 Nov 2020, 23:35
Kontaktovať používateľa:

Re: Vepřové maso

Neprečítaný príspevok od používateľa charlie76 »

Zo zvedavosti som klikol na toto vlákno. Reagujem na niektoré vaše príspevky:

Ako kresťan, ktorý nie je pod Zákonom som zbehol dolu do špajze, aby som pozrel na zloženie klobásky. Na etikete sú hlavnou zložkou: bravčové mäso a bravčová slanina. V skutočnosti ešte aj moja obľúbená Jelenia klobása obsahuje: Jelenie mäso 48 %, bravčové mäso 48 %. Sú aj hovädzie klobásy, ale o kuracích klobásach som nikdy nepočul - teda pokiaľ tým nemyslíte párky.

Moje dve kolegyne - adventistky, som nikdy nevidel jesť mäso. Jedna z nich bola na úrovni vegetarián /jedla aj syry a vajcia/, ale postupovala k vegánstvu. Od pokrytectva majú veľmi ďaleko. Mám ich rád.

Čo má spoločné jedenie klobás z bravčového mäsa so svätosťou a morálkou?

Jonáš

Neprečítaný príspevok od používateľa Jonáš »

Bible píše je to nečisté.

Neregistrovaný

Neprečítaný príspevok od používateľa Neregistrovaný »

Čo má spoločné jedenie klobás z bravčového mäsa so svätosťou a morálkou?
Neuvádějte v opovržení sami sebe pro nějakou hemžící se havěť; nesmíte se jimi poskvrnit, abyste se jimi neznečistili. 44  Já jsem Hospodin, váš Bůh. Posvěťte se a buďte svatí, neboť já jsem svatý. Neposkvrňujte sami sebe žádnou havětí plazící se po zemi. 45  Já jsem Hospodin, který jsem vás vyvedl z egyptské země, abych byl vaším Bohem. Proto buďte svatí, neboť já jsem svatý.“ 46  To je řád o zvířatech, o ptácích a o všech živých tvorech pohybujících se ve vodách i o všech, kteří se hemží po zemi. 47  Je nutno rozlišovat mezi nečistým a čistým, mezi živočichy, kteří se smějí jíst, a těmi, kteří se jíst nesmějí. Lev 11:34-47

Podle Písma je rozlišování čistého a nečistého pro svatost Hospodina a pro svatost jeho lidu.

Jonáš

Neprečítaný príspevok od používateľa Jonáš »

No jo , ale když všichni lidé jedí vepřové kromě Adventistů pak všichni co jedí vepřové porušují Boží příkaz . To znamená že ja jím salám a klobásy také porušují Boží příkaz nakolik to vím a jsem si vědom následků.No ale co když mě to chutná ? a stejně budu jíst vepřovu klobásu , není to provokace pána Boha?

Neregistrovaný

Všetci okrem adventistov jedia bravčove ? Ale kdeže. Židia a moslimovia tiež nie. Kresťania, Židia a moslimovia veríme v jedného Boha, Boha Abraháma. Jedenie bravcoveho sa však presadilo časom len u väčšiny kresťanov. presne preto ako píšeš, je chutné a dostupné.

charlie76
Kontaktovať používateľa:

Ako som uviedol som "kresťan, ktorý nie je pod Zákonom" teda sa ma zákony a pripomienky Zákona netýkajú. /Tak ako sa ma nijako netýkajú zákony Švajčiarska a teda môžem slobodne splachovať po 22. hodine /vraj existuje takýto bizarný zákon/./

Môžem sa vás opýtať: Vy ste pod Zákonom?
Lebo z toho ako sa tvárite to vyzerá tak, že STE pod Zákonom.

Neregistrovaný

To sú klasické vieroucne rozdiely. Niekto verí že Ježiš je Boh, iny nie. Niekto verí, že nesmie jesť bravčové, iný nie. Všetko je to vecou výkladu Písma. Viera je presvedčenim o veciach, ktore sa nevidia. Niekto verí na Máriu Pannu ktorá oroduje za nás a iný nie. Niekto je presvedčený vegan, nechce ubližovať zvieratám, iny sníva len o klobasach. To sa nedá rozsudit.

charlie766

Neprečítaný príspevok od používateľa charlie766 »

Neregistrovaný napísal: 25 Júl 2021, 20:11 To sa nedá rozsudit.
Odpusťte mi, ale to sa dá rozsúdiť. Práve na základe Písma. Písmo je ako mapa, ktorá nás starostlivým štúdiom môže doviesť k tomu, aby sme verili tým správnym veciam. O ničom inom vlastne Písmo ani nie je. Keď napr. čítame listy apoštola Pavla - znovu a znovu sa presviedčame, aké je dôležité veriť tým "správnym" veciam. Ak Pavlovi čitatelia nesprávne reagovali na jeho podnety, píše: "Obávam sa, že moja snaha pomôcť vám bola márna." /Galaťanom 4:11/

charlie76
Kontaktovať používateľa:

Takže ešte raz, aby môj hlas nezanikol v dave:
Ako som uviedol: som "kresťan, ktorý nie je pod Zákonom" teda sa ma zákony a pripomienky Zákona netýkajú. /Tak ako sa ma nijako netýkajú zákony Švajčiarska a teda môžem slobodne splachovať po 22. hodine /vraj existuje takýto bizarný zákon/./

Môžem sa vás opýtať: Vy ste pod Zákonom?
Lebo z toho ako sa tvárite to vyzerá tak, že STE pod Zákonom.

Šašo Jašo

Charlíku ty sa pýtaš niekoho

Neprečítaný príspevok od používateľa Šašo Jašo »

či je alebo nie je pod zákonom. Zaujímava otázka. Keďže sa takto pýtaš, usudzujem, že sám odpoveď nepoznáš. Buď teda veríš,

a) že sú všetci ľudia rovnako pod zákonom, alebo všetci ľudia rovnako nad zákonom, ale my nevieme čo z toho je pravda
b) jeden človek je pod zákonom a druhý nie je, podľa toho ako si sám vyberie
c) jeden človek je pod zákonom a druhý nie je, podľa toho ako si Boh vyberie

keďže som sa doteraz s takým niečim nestretol, objasni mi prosím, či ide o možnosť a, b alebo c. Ďakujem.

Napísať odpoveď

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 3 neregistrovaní