Pán Ježíš Stvořitelem???

Založte diskusiu o kázni, ktorú ste si vypočuli. (Bolo by dobre, ak by názov obsahoval meno kazateľa a názov kázne, príp. dátum a miesto, kde bola prednesená. Dôležité je, aby bol v príspevku uvedený aj odkaz, kde sa dá kázeň vypočuť - archív na zborových stránkach, youtube, vimeo, ...)
Viktorrealita
Dátum registrácie: 30 Sep 2018, 10:46
Kontaktovať používateľa:

Re: Pán Ježíš Stvořitelem???

Neprečítaný príspevok od používateľa Viktorrealita »

Neregistrovaný napísal: 13 Dec 2022, 15:19 A proč řekl: Proč mi říkáš dobrý - nikdo není dobrý jedině Bůh. ?

To zní jako když se nepovažuje za jedno s Bohem.
Ježiš vždy dáva slávu a chválu jedine Bohu Otcu! Chválu od ľudí neprijíma, lebo má chválu od Otca. To ale neznamená, že nie sú jedno. Taktiež to neznamená, že Ježiš nie je dobrý.

Sasko Jasko

Neprečítaný príspevok od používateľa Sasko Jasko »

Neregistrovaný napísal: 13 Dec 2022, 15:19 A proč řekl: Proč mi říkáš dobrý - nikdo není dobrý jedině Bůh. ?

To zní jako když se nepovažuje za jedno s Bohem.
Evanjelist alebo Ježiš sami si neboli istí ako definovať podstatu Ježiša. Preto to zapísali takto neurčito.

Mohli napísať: "Nevolaj ma dobrý, iba Boh je dobrý". Jasné by sme vedeli že sa Ježiš za Boha nepovažoval.

Mohli napísať: "Som dobrý, pretože som Boh". Jasné by sme vedeli že sa Ježiš za Boha považoval.

Keďže evanjelist alebo Jezis sám presne nevedeli čo je to za bytosť, napísali neurčito : "Prečo má voláš dobrý?" A tým ponechali všetko na fantázii posluchaca a čitateľa.

Viktorrealita
Kontaktovať používateľa:

Všetko to, čo Ježiš činil a povedal smerovalo k jedinému cieľu a teda, aby sa za všetko oslávil jedine Otec na nebesiach, lebo to Otec všetko činil.

A preto, to aj takto povedal.

Je jasné, že toho nevyplýva niečo také, že Ježiš nie je dobrý, alebo, že je nejaký zlý, alebo čo.

Sasko Jasko

Viktorrealita napísal: 14 Dec 2022, 19:55 Všetko to, čo Ježiš činil a povedal smerovalo k jedinému cieľu a teda, aby sa za všetko oslávil jedine Otec na nebesiach, lebo to Otec všetko činil.

A preto, to aj takto povedal.

Je jasné, že toho nevyplýva niečo také, že Ježiš nie je dobrý, alebo, že je nejaký zlý, alebo čo.
Presne tak. Nevyplýva z toho vôbec nič.

Sasko Jasko

Kde a kedy v živote Ježiša sa odohralo nasledovné ? Kto je kráľovná a kto kráľovské dcéry ?

Každé tvoje rúcho vonia myrhou, od aloy a kasie. Z palácov zdobených slonovinou ťa rozveseľuje hudba strún. Kráľovské dcéry sú medzi tvojimi vyvolenými, po tvojej pravici je kráľovná ozdobená zlatom z Ofíru.

mikim
Dátum registrácie: 06 Júl 2016, 22:44

Neprečítaný príspevok od používateľa mikim »

Viktorrealita napísal: 14 Dec 2022, 10:19 Mikim

Vyhovárať sa na chybné preklady, tak takýmto lacným spôsobom, sa dá v Písme poprieť a prekrútiť všetko. No Pravdu vo svojom Slove aj tak zjavuje Boh komu chce a kedy chce. Celý kontext Písma svedčí, kto je to - Ježiš Kristus. No a komu to nie je dané od Otca, tak nikto nepríde k pravému Kristu.

Ježiš vtedy priamo nevyhlásoval, že je Bohom a ani priamo nevyhlasoval, že je Kráľom kráľov a pod. Svedčil o sebe nepriamo a komu bolo dané tomu porozumieť, tak porozumel a uveril. Ján 10:33 Židia mu odpovedali: Za dobrý skutok ťa nekameňujeme, ale za rúhanie sa a preto, že ty súc človek robíš sa Bohom.

Tak mi teda odpovedz, prečo takto Ježiš odpovedá a prečo jednoducho nepovie, že nie je Bohom. Pretože Ježiš sa nerobil Bohom, ale on bol Bohom. Ak by bol iba človekom, tak by pre túto vec, by neriskoval ukameňovanie od Židov a jednoducho by im povedal, že nie je Bohom. Je to tak? Je! No a to je podstatné, ako im na to odpovedá. Ježiš im odpovedá, kto je a to nepriamo : “Ján10 35 Ak tedy tých nazval bohmi, ku ktorým sa stalo slovo Božie, - a Písmo nemožno zrušiť –“

Tak čo tým Ježiš myslel, ak nie to, že nepriamo hovorí, že je Bohom: “Ak tedy tých nazval bohmi, ku ktorým sa stalo slovo Božie“

No a nepoprieš, že práve Ježiš Kristus je to - Slovo Božie, ktoré sa stalo telom a teda je Bohom s veľkým – B. Preto, kto nad všetko uctieva - Slovo Božie, tak nad všetko uctieva Boha, ktorý sa stotožňuje vo svojom Slove, ktoré sa stalo telom – v Kristu.

Pojem – “jedno“ môžeš vyložiť rôznými spôsobmi. Jeden cieľ môžu mať aj vzájomní nepriatelia a to poraziť spoločného nepriateľa. To znamená, že jeden ciel a teda že sú jedno, nevystihuje podstatu toho, čo svedčí Ježiš, že sú s Otcom jedno a Otec je v ňom. Ak by Ježiš bol iba človekom, tak logicky, by nemohol v znovuzrodenom srdci vykúpeného skrze Krista nastať nový - večný život. Evanjelium by znelo ináč a teda by sme nežili v Kristu, teda nie vierou v Krista, ale vierou iba v Otca, ktorého by sme, ani nemohli poznať, lebo iba skrze Krista známe Otca. V takom inom evanjeliu, by bol Ježiš pre nás nepodstatný. Takto, ale nikto nepríde k Otcu – teda do večného života. No Ježiš vyzýva – verte vo mňa. To znamená, že Otec je v Ježišovi a teda život má sám v sebe. Kto verí a teda uctieva Krista, tak verí a uctieva Otca. Sú jedno a preto naša úcta Otcu, ide jedine skrze úctu v Ježiša Krista a teda skrze vieru v Krista v ktorom je Otec.

Bůh je jeden a veškerá snaha kohokoliv udělat z člověka Ježíše Krista dalšího Boha je jednoduše lež, všechny tyto verše mluví jen o jednom Bohu včetně slov Pána Ježíše o pouze jednom Bohu:

Deuteronomium 6:4  Slyš, Izraeli, Hospodin Bůh náš, Hospodin jeden jest.

Nehemjáš 9:6  Ty jsi, Hospodine, sám ten jediný, ty jsi učinil nebesa, nebesa nebes i všecko vojsko jejich, zemi i všecko, což jest na ní, moře i všecko, což jest v nich, obživuješ také všecko, ano i vojska nebeská před tebou se sklánějí.

Izajáš 43:10  Vy svědkové moji jste, praví Hospodin, a služebník můj, kteréhož jsem vyvolil, tak že můžete věděti, a mně věřiti, i rozuměti, že já jsem, a že přede mnou nebyl sformován Bůh silný, aniž po mně bude.

Izajáš 44:8  Nebojtež se, ani lekejte. Zdali hned zdávna nepověděl jsem tobě a neoznámil, čehož vy sami mně svědkové jste? Zdaliž jest Bůh kromě mne? Neníť jistě žádné skály, jáť o žádné nevím.

Izajáš 45:18  Nebo tak praví Hospodin stvořitel nebes, (ten Bůh, kterýž sformoval zemi a učinil ji, kterýž utvrdil ji, ne na prázdno stvořil ji, k bydlení sformoval ji): Já jsem Hospodin, a není žádného více.

Izajáš 45:22  Obraťtež zřetel ke mně, abyste spaseny byly všecky končiny země; nebo já jsem Bůh silný, a není žádného více.

Izajáš 46:9  Rozpomeňte se na první věci od věků stalé, nebo já jsem Bůh silný, a není žádného více Boha, aniž jest mně podobného.

Jeremjáš 10:10  Ale Hospodin jest Bůh pravý, jest Bůh živý a král věčný, před jehož prchlivostí země se třese, aniž mohou snésti národové rozhněvání jeho.

Malachiáš 2:10  Zdaliž není jeden otec všech nás? Zdaliž Bůh jeden nestvořil nás? Proč nevěrně činiti máme jeden druhému a zlehčovati smlouvu otců našich?

Matouš 4:10  Tu mu Ježíš odpoví: "Jdi z cesty, satane; neboť je psáno: `Hospodinu, Bohu svému, se budeš klanět a jeho jediného uctívat

Matouš 19:17  A on řekl jemu: Co mne nazýváš dobrým? Žádný není dobrý, než jediný, totiž Bůh. Chceš-li pak vjíti do života, ostříhej přikázání.

Marek 12:29  A Ježíš odpověděl jemu, že první ze všech přikázání jest: Slyš, Izraeli, Pán Bůh náš Pán jeden jest.

Marek 12:32  I řekl jemu ten zákoník: Mistře, dobře jsi vpravdě pověděl. Nebo jeden jest Bůh, a není jiného kromě něho;

Efezským 4:6  Jeden Bůh a Otec všech, kterýž jest nade všecko, a skrze všecko, i ve všech vás.

Jan 17:3  A život věčný je v tom, když poznají tebe, jediného pravého Boha, a toho, kterého jsi poslal, Ježíš Krista.

1 Timoteovi 2:5  Jedenť jest zajisté Bůh, jeden také i prostředník Boží a lidský, člověk Kristus Ježíš,

1 Timoteovi 6:15  Jeho příchod zjeví v určený čas požehnaný a jediný Vládce, Král králů a Pán pánů.

1 Timoteovi 6:16  On jediný je nesmrtelný a přebývá v nepřístupném světle; jeho nikdo z lidí neviděl a nemůže uvidět. Jemu patří čest a věčná moc. Amen.

1 Korintským 8:4  A protož o pokrmích, kteříž se modlám obětují, toto dím: Víme, že modla na světě nic není a že není jiného žádného Boha nežli jeden.

1 Korintským 8:6  Ale my máme jediného Boha Otce, z něhož všecko, a my v něm, a jednoho Pána Ježíše Krista, skrze něhož všecko, i my skrze něho.

Jakubův 2:19  Ty věříš, že jest jeden Bůh. Dobře činíš. I ďáblovéť tomu věří, avšak třesou se.

Galatským 3:20  Ale prostředník není jednoho, Bůh pak jeden jest.

Římanům 3:30  Poněvadž jeden jest Bůh, kterýž ospravedlňuje obřízku z víry, a neobřízku skrze víru.

Mojžíš, Nehemijáš, Izaijáš, Jeremiáš, Malachiáš, Ježíš sám, zákoník, Pavel, Jan, Jakub ti všichni věřili jen v jednoho BOHA!!!

Viktorrealita
Kontaktovať používateľa:

Mikim

Predsa píšem o jednom Bohu , takže to čo píšem, v žiadnom prípade nie je v rozpore s Písmom a teda ani s citátmi z Písma, ktorými argumentuješ. Ak ja píšem o jednom Bohu a aj ty píšeš o jednom Bohu, tak sa rozchádzame v definícii Boha. No a táto pravá definícia Boha je podstatná. Písmo nám zjavuje, že absolútna jednota osoby Otca, Syna a Ducha Svätého, je pre nás jedným a tým istým Bohom. Ty sa obmedzuješ iba na osobu Otca - Boha a odmietaš túto jednotu, teda kto a čo všetko, je jeden Boh. Hovoríš, že uctievam viacerých Bohov, no to je len odmietanie tejto jednoty, teda čo je to jeden Boh.

No ty máš podobný problém, ako vtedy tí Židia, čo brali do rúk kamene.

Syn Boží svedčí o absolútnej jednote s Otcom a jasne hovorí, aby sme ctili Syna, ako ctime Otca. Dáva tu teda rovnítko a tým zdôrazňuje túto jednotu. Hovorí – veríte v Boha, verte aj vo mňa! No dáva tu ešte niečo veľmi dôležité a to poradie uctievania, čo vyjadruje, akým spôsobom prichádzame k Otcovi a to jedine skrze vieru a teda uctievanie Syna: “Kto nectí Syna, nectí Otca, ktorý ho poslal“, Ján 14:6 A Ježiš mu povedal: Ja som cesta i pravda i život; nikto neprijde k Otcovi, len skrze mňa

Ján5 23 aby všetci ctili Syna, jako ctia Otca. Kto nectí Syna, nectí Otca, ktorý ho poslal.

Židia tvrdili, že ctia jediného Boha. Ty tvrdíš, že ctíš jediného Boha. No a pohoršovali sa nad tým, že Ježiš nazýva Boha, svojím Otcom. No Ježiš im hovorí, že kto nectí Syna, tak nectí ani Otca – teda pre Židov toho jediného Boha. Čo z toho mali Židia, keď tvrdili, že ctia jediného Boha, no súčasne odmietali ctiť Syna, ktorý prišiel od Otca. Ježiš im jasne hovorí, že kto nectí Syna, tak necti ani Otca – Boha.

Tu je rovnítko - kto nectí Syna = nectí Otca - Boha! No a ako ctíme Otca, tak máme ctiť aj Syna. No a k Otcovi neprideme, len skrze Syna.

No a nikto nepríde k Ježišovi, ak by mu to nebolo dané a od Otca, teda, keby ho nepritiahol Otec.

Niet inej cesty, ktorou je Kristus. On je tá jediná cesta k Otcovi.
Naposledy upravil/-a Viktorrealita v 16 Dec 2022, 17:07, upravené celkom 1 krát.

mikim

Viktorrealita napísal: 16 Dec 2022, 14:52 Mikim

Predsa píšem o jednom Bohu , takže to čo píšem, v žiadnom prípade nie je v rozpore s Písmom a teda ani s citátmi z Písma, ktorými argumentuješ. Ak ja píšem o jednom Bohu a aj ty píšeš o jednom Bohu, tak sa rozchádzame v definícii Boha. No a táto pravá definícia Boha je podstatná. Písmo nám zjavuje, že absolútna jednota osoby Otca, Syna a Ducha Svätého, je pre nás jedným a tým istým Bohom. Ty sa obmedzuješ iba na osobu Otca - Boha a odmietaš túto jednotu, teda kto a čo všetko, je jeden Boh. Hovoríš, že uctievam viacerých Bohov, no to je len odmietanie tejto jednoty, teda čo je to jeden Boh.

No ty máš podobný problém, ako vtedy tí Židia, čo brali do rúk kamene.

Syn Boží svedčí o absolútnej jednote s Otcom a jasne hovorí, aby sme ctili Syna, ako ctime Otca. Dáva tu teda rovnítko a tým zdôrazňuje túto jednotu. Hovorí – veríte v Boha, verte aj vo mňa! No dáva tu ešte niečo veľmi dôležité a to poradie uctievania, čo vyjadruje, akým spôsobom prichádzame k Otcu a to jedine skrze vieru a teda uctievanie Syna: “Kto nectí Syna, nectí Otca, ktorý ho poslal“, Ján 14:6 A Ježiš mu povedal: Ja som cesta i pravda i život; nikto neprijde k Otcovi, len skrze mňa

Ján5 23 aby všetci ctili Syna, jako ctia Otca. Kto nectí Syna, nectí Otca, ktorý ho poslal.

Židia tvrdili, že ctia jedného Boha. Ty tvrdíš, že ctíš jedného Boha. No a pohoršovali sa nad tým, že Ježiš nazýva Boha, svojím Otcom. No Ježiš im hovorí, že kto nectí Syna, tak nectí ani Otca – teda pre Židov toho jedného Boha. Čo z toho mali Židia, keď tvrdili, že ctia jedného Boha, no súčasne odmietali ctiť Syna. Ježiš im jasne hovorí, že kto nectí Syna, tak necti ani Otca – Boha.

Tu je rovnítko - kto nectí Syna = nectí Otca - Boha! No a ako ctíme Otca, tak máme ctiť aj Syna. No a k Otcovi neprideme, len skrze Syna.

No a nikto nepríde k Ježišovi, ak by mu to nebolo dané a od Otca, teda, keby ho nepritiahol Otec.

Niet inej cesty, ktorou je jedine Kristus
...Ak ja píšem o jednom Bohu a aj ty píšeš o jednom Bohu, tak sa rozchádzame v definícii Boha. No a táto pravá definícia Boha je podstatná. Písmo nám zjavuje, že absolútna jednota osoby Otca, Syna a Ducha Svätého, je pre nás jedným a tým istým Bohom.

No to se pleteš a je to jen Tvůj výklad jednota mezi Bohem Otcem a č,ověkem Pánem Ježíšem Kristem neznamená, že Pán Ježíš Kristus je stejný Bůh jako jeho Bůh Otec. To pochopí i malé děcko. Stejně tak Svatý duch není Bohem, ale je božskou silou vycházející z Boha Otce a nebo z Pána Ježíše Krista kterému Bůh Otec dal svého Svatého ducha, aby jej mohl používat.

...Hovoríš, že uctievam viacerých Bohov, no to je len odmietanie tejto jednoty, teda čo je to jeden Boh.
Ano ty uctíváš hlavně člověka Pána Ježíše Krista a jediného Boha, kterému jedinému náleží uctívání jak potvrdil i Pán Ježíš Kristus naprosto ignoruješ.

...Tu je rovnítko - kto nectí Syna = nectí Otca - Boha! No a ako ctíme Otca, tak máme ctiť aj Syna. No a k Otcovi neprideme, len skrze Syna.

Záleží co tam je řecky pro slovo ctít či uctívat. Ctít Ježíše máme, ale nikoliv uctívat. Uctívat se má pouze Bůh Otec a jen při bohoslužbě.
Ježíš by si neprotiřečil a i satana učil koho mají lidé uctívat:
Matouš 4:10 Tu mu Ježíš odpoví: "Jdi z cesty, satane; neboť je psáno: `Hospodinu, Bohu svému, se budeš klanět a jeho jediného uctívat.´

Pro Tvé připomenutí:

LEŽ JMÉNEM TROJICE

SVÄTOSLUŽBA (latreuó)
V Bibli je jedno slovo, jenž je používáno výhradně vždy jen na JEDINÉHO PRAVÉHO BOHA, na Otce (1Kor 8:6, J 17:3). Nikdy není použito na Ježíše.

Je to slovo λατρεύω latreuó strong G3000
Znamenající sloužit Bohu, konat Bohoslužbu, svatou službu Bohu.
Slovo použitelné k vyjádření uctívání někoho jako Boha a uctívání Jej jako Boha a sloužení Mu. Je-li prokazováno ,,latreuó" někomu jinému než Pravému Bohu, jedná se o modloslužbu.

Použil toto slovo sám Ježíš když si Satan nárokoval aby Ježíš ,,latreuó" prokázal Satanu.
,,Tu mu Ježíš řekl: „Odejdi, Satane. Vždyť je napsáno: ‚Pánu, svému Bohu, se budeš klanět a jeho jediného uctívat (latreuó). “ (Mt 4:10)

Roháček to popsal přímo výstižně výrazem svätoslúžiť, proto jsem jej užil.
,,Vtedy mu povedal Ježiš: Odídi, satane, lebo je napísané: Pánovi, svojmu Bohu, sa budeš klaňať a jemu samému budeš svätoslúžiť! (Mt 4:10)
Pán Ježíš dobře věděl komu Jedinému se má konat Svätoslužba (Bohoslužba).

Svätoslužbu je možné konat jedině Bohu. Nikdy v Bibli není výraz svätoslúžiť λατρεύω latreuó G3000 použit na Ježíše!
NIKDY!

,,Svědek mi jest zajisté Bůh, kterémuž sloužím (latreuó) duchem svým v evangelium Syna jeho, žeť bez přestání zmínku o vás činím (Ř 1:9)

,,Ale národ ten, jemuž sloužiti budou, já souditi budu, pravíť Bůh. A potom zase vyjdou, a sloužiti (latreuó) mi budou na tomto místě. (Sk 7:7)

,,Díky činím Bohu, jemuž sloužím (latreuó), jako i předkové , v svědomí čistém, že mám na tě ustavičnou pamět na svých modlitbách ve dne i v noci (2Tm 1:3)

Sám Ježíš to mohl použít pokud by tomu tak bylo jak se snaží NALHAT trinitární, ale nepoužil. Řekl:
,,Slouží-li mi kdo, následujž mne; a kdež jsem já, tuť i můj služebník bude. A bude-li mi kdo sloužiti, poctíť ho Otec. (J 12:26)

,,Slouží-li mi kdo" však je διακονέω G1247 přisluhovat, sloužit nikoliv λατρεύω G3000 znamenající sloužit jako Bohu, konat bohoslužbu.

Mohl to použít Pavel, byl-li by trinitární či měl Krista za Boha jak se LŽIVĚ snaží učit FALEŠNÍ UČITELÉ TROJICE, ale nepoužil:
,,Nebo kdož v tom slouží Kristu, milý jest Bohu a lidem příjemný. (Ř 14:18)

,,Slouží Kristu" je δουλεύω G1398 sloužit, být oddán, nikoliv λατρεύω G3000 znamenající sloužit Bohu, konat bohoslužbu.

Stejně tak
,,Vědouce, že ode Pána vzíti máte odplatu dědictví; nebo Pánu Kristu sloužíte G1398 (Ko 3:24)

Naopak, Pavel věděl kdo je Jediný Bůh a Tomu sloužil (latreuó)! Buďte i vy obřízkou.:
,,Neboť myť jsme obřízka, kteříž duchem sloužíme (G3000) Bohu, a chlubíme se v Kristu Ježíši, a nedoufáme v těle (Fp 3:3)

Proto také sám pravil:
- Z toho důvodu klekám na kolena před Otcem našeho Pána Ježíše Krista (Ef 3:14)
- my máme jediného Boha, Otce (1K 8:6)
- Je totiž jeden Bůh, jeden je také prostředník mezi Bohem a lidmi, člověk Kristus Ježíš (1Tm 2:5)

SLUŽME JIŽ BOHU! NE TRADICÍM!
,,Protož království přijímajíce nepohnutelné, mějmež milost, skrze kteroužto služme (G3000 svätoslužme latreuómen) libě Bohu, s vážností a uctivostí (Bohabojností εὐλάβεια). Neboť Bůh náš jest oheň spalující. (Žd 12:28-29)

Svätoslužbu/Bohoslužbu musíme konat v Bohabojnosti. Řecké slovo „eulabeías“ εὐλάβεια G2124, které je zde použité, se v Nové Smlouvě nachází už jen v Žd 5:7 kde právě sám Ježíš také přinášel Svatou Službu Bohu Jedinému s Bohabojností... ,,On ve dnech svého pozemského života s hlasitým křikem a slzami obětoval modlitby a úpěnlivé prosby tomu, který byl mocen ho zachránit ze smrti, a byl vyslyšen pro svou bohabojnost. (Žd 5:7)
Autor listu Židům nás upozorňuje, že Svatou Službu (latreuó) je potřeba konat tak, jak se Bohu líbí.... S Bohabojnou úctou (eulabeías) a bázní, přesně tak jak konal i Ježíš Kristus. (Lk 6:40)
Přinášel svoje modlitby se zbožnou úctou a bázní před Bohem. Tím naprosto potvrzoval svoje slova, kterými odehnal Satana  ...iba jemu (Bohu) budeš svätoslúžiť“(Mat. 4:10).
Jakékoliv snahy zastánců trojice vysvětlit, že Ježíš je tím Bohem naprosto opětovně padají.

KŘESŤANE!
Lžou ti, oklamávají vás, použili úlisností (2Kor 11:13) a překrucování Písma (2K 4:2, 2P 3:16), aby vás ošálili (Ř 16:18).

Oni si myslí, že Bůh potřeboval katolické teology o 3.stol. později aby ONI, nikoliv Ježíš sám (J 1:18), nám pověděli o Bohu!!! Že je potřeba aby každý vystudoval katechismus a trinitární dogmata aby pochopil, že Bůh je trojjediný. Opovážlivá hloupá drzost!

Těmto ,,teologům" pravím POSLOUCHÁTE LIDI A NE BOHA! Čiňte pokání.

Pro ostatní z vás, kteří máte uši k slyšení, vím že se protiví, ale jsou to následnovníci teologů, novodobý slepí farizeové jak pravil kazatel (Kaz 1:9), opakujíce stále jen nauky, jež jsou jen hloupé nauky lidské (Mk 7:7).
Vám pak pravím, Boha se bojte a přikázání Jeho zachovejte. Aby se nejen Bůh, ale i já poradoval, že stále nalezám takové, kteří ,,chodí v pravdě podle přikázání, které jsme dostali od Otce. (2J 1:4)
Bůh je jen Jeden, a to Bůh a Otec Ježíše Krista!

Tobě křesťane pravím, a vyznávám ti ,,že podle té Cesty, kterou nazývají sektou, takto sloužím (latreuó) Bohu svých otců a věřím všemu, co je napsáno v Zákoně a v Prorocích. (Sk 24:14)

mikim

...Ján5 23 aby všetci ctili Syna, jako ctia Otca. Kto nectí Syna, nectí Otca, ktorý ho poslal.

pro "ctili" je tam řecké slůvko τιμῶσι (timösi), anglicky may honor, česky vzdát čest, z řečtiny do češtiny to google překládá čestně...

Vzdát Ježíši čest či jej uctít τιμῶσι a uctívat λατρεύω jen Boha při Bohoslužbě je rozdíl.

A ještě pohled SJ, který je pidobný jako můj:
Je správné uctívat Ježíše?

https://www.jw.org/cs/knihovna/casopisy ... AD%C5%A1e/

Tedy souhlasím kromě téti lži SJ:
...Je vynikající, že Kristus brzy využije svého vyvýšeného postavení a velké výkonné moci, která je s tím spojena, aby celou tuto zemi přeměnil v ráj. Pod Božím vedením a na základě své výkupní oběti zbaví svět všeho smutku, bolesti a trápení k prospěchu těch, kdo se podřídí jeho spravedlivé vládě.

Naopak Pán Ježíš Kristus při svém druhém příchodu zničí hříšníky ohněm ( zda to udělá sám Ježíš nebo lidé na sebe nahážou atomovjy nevíme, možná bude platit obojí), země pak bude 1000let prázdná a pustá "a lidí zůstane jen naličko" jak se píše jinde v Bibli, a ti dlouhodobě nepřežijí. Žádný ráj 1000let na zemi po druhém příchodu PJK nebude v Bibli o tom není jediná zmínka! Verše, které uvádí SJ se týkají až období po 1000letém králování svatých s Ježíšem v nebi a poté stvoření nového nebe a země.

Napísať odpoveď

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 3 neregistrovaní