Toto mi u adventistov chýba

Založte diskusiu o kázni, ktorú ste si vypočuli. (Bolo by dobre, ak by názov obsahoval meno kazateľa a názov kázne, príp. dátum a miesto, kde bola prednesená. Dôležité je, aby bol v príspevku uvedený aj odkaz, kde sa dá kázeň vypočuť - archív na zborových stránkach, youtube, vimeo, ...)
ambassador
Dátum registrácie: 26 Jan 2016, 18:25
Kontaktovať používateľa:

Re: Toto mi u adventistov chýba

Neprečítaný príspevok od používateľa ambassador »

mikim napísal:
Member napísal:
ambassador napísal:Poslano od Member: Bratia a sestry v BJB BB v ňom totiž pozývali k návšteve zboru v nedeľu
V tom přece není žádný problém. Aspoň já ho tam nevidím.
To je fajn, lebo ani ja v tom nejaký problém nevidím, ale brat mikim by ti vysvetlil, že Boh predsa nemá v nedeľu čas, to iba Satan a pápež a sobota a znamenie šelmy a zákon a dodržať atď... Takže toto na vysvetlenie, čo som tým myslel :D
Otec pracuje v každý den kromě soboty kdy odpočívá od chvíle kdy stvořil svět. Jedině sobotu si vyhradil k odpočinku a bohoslužbě o jiných dnech není v Písmu žádný příkaz, takže pozvat můžeš kohokoliv i třeba na probíhající přednášky přes celý víkend pa-ne, ale ty se odehrávají až večer po práci a práce trvá max. 8-12h, ale čistě k bohoslužbě mají adventisté zvát hlavně na sobotu, kterou si k tomu Bůh vyhradil.
Tak to je bomba, Bůh v sobotu nepracuje. Člověče nešťasný, vždyť by se v sobotu zhroutil život a ty a já už by jsme byli mrtví.

Member
Dátum registrácie: 27 Sep 2016, 19:13
Kontaktovať používateľa:

Neprečítaný príspevok od používateľa Member »

Ako vidno, nájdu sa kresťania, ktorý majú asi všetko sami v moci a pod kontrolou. Totiž mikim pravdepodobne má život sám so seba a v sebe a jeho bunky pracujú asi preto, že ešte nie je starý a veď akosi všetko funguje nejak samo, veď moderní kresťania si vedia všetko vysvetliť atď.

Veď Boh, podľa niektorých stvoril aj gravitáciu, ktorá všetko priťahuje, na tejto sile telies spočíva celý pohyb planét okolo Slnka a pretože si to my múdri ľudia vieme všetko spočítať a vypočítať tak potom náš Boh má dovolenku, lebo všetko zaisťujú vlastne obyčajné fyzikálne zákony.

Gravitácia všetko drží pokope a fotóny svetla sa opieraním o planéty ich uvádzajú do pohybu. Vegetácia žije preto, že má dostatok živýn a podmienky k životu tak žije, rozmnožuje sa aj v sobotu, keď Boh odpočíva a človek, keď má žranicu a vodu tak má veget, prežije aj keď Boh odpočíva. Akosi to modernému kresťanovi ide všetko aj samé, bez rozdielu dní.

V sobotu adventista Boha ako stvoriteľa a udržovateľa úplne všetkého nepotrebuje, lebo Boh v sobotu odpočíva. No a hneď po sobote, keď sa zotmie, Boh znova popoženie molekuly a atómy, trošku dobije gravitáciu a posúri Slniečko aby nás ťahalo ako svoj chvost za ním a aby to šlapalo ďaľších šesť dní ako hodinky, kým si Boh znova v mikimovu sobotu neodpočinie.

Feven

Neprečítaný príspevok od používateľa Feven »

Member napísal:Ak ti milá sestra chýba podobné video od adventistov, nie je nič jednoduhšie...
Skúsil som si predstaviť, ako by sme sa ako adventisti v takom videu prezentovali. Určite by tam bola zmienka o našom špeciálnom posolstve pre poslednú dobu, ktoré nemá žiadna iná cirkev, s podprahovou informáciou, že len my sme tí praví. Určite by tam bola časť o Adre, teda čo všetko a v akom finančnom objeme robíme pre pomoc druhým. No a samozrejme by tam bola aj pozvánka do našich klubov zdravia s ponukou žiť dlhý, zdravý a kvalitný život pomocou programu NEW START PLUS.
Nie, nemyslím to ironicky, týmto cirkev denno-denne žije, a je prirodzené, že sa tak na verejnosti aj primerane prezentuje. Bolo by to seriózne video s kvalitným obrazom a zvukom, a možno také video aj existuje. Cirkev si je vedomá svojich predností, prínosov pre spoločnosť, a tak prečo na to vhodne nepoukázať.
Ale práve v tom je ten rozdiel oproti videu BJB. V našom videu by totiž určite ani raz nezaznelo "my sme tí slabí, hriešni, opovrhnutí, stratení", a tam to zaznelo mnoho ráz. A z toho ma až mrazí, z tej pýchy a povýšenectva, v ktorých žijeme a možno si to ani neuvedomujeme.
Ďakujem, bratia baptisti, za lekciu pokory, aspoň pre mňa.

mikim
Dátum registrácie: 06 Júl 2016, 22:44

Neprečítaný príspevok od používateľa mikim »

Member napísal:Ako vidno, nájdu sa kresťania, ktorý majú asi všetko sami v moci a pod kontrolou. Totiž mikim pravdepodobne má život sám so seba a v sebe a jeho bunky pracujú asi preto, že ešte nie je starý a veď akosi všetko funguje nejak samo, veď moderní kresťania si vedia všetko vysvetliť atď.

Veď Boh, podľa niektorých stvoril aj gravitáciu, ktorá všetko priťahuje, na tejto sile telies spočíva celý pohyb planét okolo Slnka a pretože si to my múdri ľudia vieme všetko spočítať a vypočítať tak potom náš Boh má dovolenku, lebo všetko zaisťujú vlastne obyčajné fyzikálne zákony.

Gravitácia všetko drží pokope a fotóny svetla sa opieraním o planéty ich uvádzajú do pohybu. Vegetácia žije preto, že má dostatok živýn a podmienky k životu tak žije, rozmnožuje sa aj v sobotu, keď Boh odpočíva a človek, keď má žranicu a vodu tak má veget, prežije aj keď Boh odpočíva. Akosi to modernému kresťanovi ide všetko aj samé, bez rozdielu dní.

V sobotu adventista Boha ako stvoriteľa a udržovateľa úplne všetkého nepotrebuje, lebo Boh v sobotu odpočíva. No a hneď po sobote, keď sa zotmie, Boh znova popoženie molekuly a atómy, trošku dobije gravitáciu a posúri Slniečko aby nás ťahalo ako svoj chvost za ním a aby to šlapalo ďaľších šesť dní ako hodinky, kým si Boh znova v mikimovu sobotu neodpočinie.
KB:Židům 4:3  Neboť vcházíme v odpočinutí my, kteříž jsme uvěřili, jakož řekl: Protož jsem přisáhl v hněvě svém, žeť nevejdou v odpočinutí mé, ačkoli dávno odpočinul Bůh, hned po vykonání skutků od ustanovení světa.

ČEP:Židům 4:3 Neboť do odpočinutí vcházíme jen my, kdo jsme uvěřili, jak bylo řečeno: `Přísahal jsem ve svém hněvu: Do mého odpočinutí nevejdou!´ To řekl Bůh, ač jeho odpočinutí trvá od chvíle, kdy stvořil svět.

Bůh nemusí v sobotu popohánět molekuly a atómy, ani dobíjet gravitaci, ani posouvat slunce, protože to vše funguje po jeho dokonalém stvoření automaticky. Naopak Bůh hned první sobotu odpočinul a nepracoval a dělá to tak dodnes a chtěl, abychom odpočívali s ním. Proto Ježíš říká, že sobota byla stvořena pro člověka (neříká pro žida, apod.).

Neregistrovaný

Neprečítaný príspevok od používateľa Neregistrovaný »

mikim napísal:...ačkoli dávno odpočinul Bůh, hned po vykonání skutků od ustanovení světa.

...To řekl Bůh, ač jeho odpočinutí trvá od chvíle, kdy stvořil svět.
Velka pravda mikim! Boh odpociva po dokonceni stvorenia a jeho odpocivanie trva neprestajne. Boh odpociva stale, kazdy nas den, lebo svet uz stvoril. Bozie odpocinutie trva od chvile ako stvoril svet.

Member
Kontaktovať používateľa:

Feven napísal:
Member napísal:Ak ti milá sestra chýba podobné video od adventistov, nie je nič jednoduhšie...
Skúsil som si predstaviť, ako by sme sa ako adventisti v takom videu prezentovali. Určite by tam bola zmienka o našom špeciálnom posolstve pre poslednú dobu, ktoré nemá žiadna iná cirkev, s podprahovou informáciou, že len my sme tí praví. Určite by tam bola časť o Adre, teda čo všetko a v akom finančnom objeme robíme pre pomoc druhým. No a samozrejme by tam bola aj pozvánka do našich klubov zdravia s ponukou žiť dlhý, zdravý a kvalitný život pomocou programu NEW START PLUS.
Nie, nemyslím to ironicky, týmto cirkev denno-denne žije, a je prirodzené, že sa tak na verejnosti aj primerane prezentuje. Bolo by to seriózne video s kvalitným obrazom a zvukom, a možno také video aj existuje. Cirkev si je vedomá svojich predností, prínosov pre spoločnosť, a tak prečo na to vhodne nepoukázať.
Ale práve v tom je ten rozdiel oproti videu BJB. V našom videu by totiž určite ani raz nezaznelo "my sme tí slabí, hriešni, opovrhnutí, stratení", a tam to zaznelo mnoho ráz. A z toho ma až mrazí, z tej pýchy a povýšenectva, v ktorých žijeme a možno si to ani neuvedomujeme.
Ďakujem, bratia baptisti, za lekciu pokory, aspoň pre mňa.
Dobre si to vystihol. Je rozdiel v tom, ak ľudia žijú náboženstvom alebo Ježišom. Nestačí mať plné ústa Ježišovho mena ak to budú prázdne, náboženské slová, do ktorých sa primieša len Pán Ježiš. Náboženstvo vedie k vlastnej dostatočnosti pred Bohom, k pýche, porovnávaniu sa s iným, ukazovaním na seba či iných v tom, čo som z náboženstva urobil, zachoval, pochopil.
Veď hovoríš: Som bohatý, zbohatol som, nič nepotrebujem, a nevieš, že si biedny, úbohý, chudobný, slepý a nahý. Radím ti, aby si si odo mňa kúpil zlato prepálené ohňom, a tak zbohatol, i biele rúcho, a tak sa zaodel a nebolo vidieť hanbu tvojej nahoty; a masť na pomazanie očí, aby si videl.

mikim

Hosť napísal:
mikim napísal:...ačkoli dávno odpočinul Bůh, hned po vykonání skutků od ustanovení světa.

...To řekl Bůh, ač jeho odpočinutí trvá od chvíle, kdy stvořil svět.
Velka pravda mikim! Boh odpociva po dokonceni stvorenia a jeho odpocivanie trva neprestajne. Boh odpociva stale, kazdy nas den, lebo svet uz stvoril. Bozie odpocinutie trva od chvile ako stvoril svet.
Schválně jsem nenapsal druhou část a čekal jsem co kdo napíše, ano Bůh odpočívá, ale ne neprestajne, to v Písmu není, to sis ty nebo někdo jiný vymyslel.
To, že odpočívá ještě neznamená, že odpočívá 7 dní v týdnu a neustále, to v Písmu opravdu není!!!
Naopak Ježíš říká, že jeho Otec dodnes pracuje a to je ta druhá část, kterou jsem nenapsal.

Ján 5:17 Ale On im odpovedal: Môj Otec pracuje až doteraz, i ja pracujem...

KB1613: Jan 5:17 Ježíš pak odpověděl jim: Otec můj až dosavad dělá, i jáť dělám.

KMS: Jan 5:17 Ježíš jim však odpověděl: "Můj Otec až dosud pracuje, i já pracuji."

[PetruNZ] Jan 5:17 On však jim na to řekl: »Můj Otec má stále práci, i já mám práci.

[Bible21_2015]Ježíš jim odpověděl: „Můj Otec pracuje i dnes; proto pracuji i já.“

KJV: Jan 5:17 But Jesus answered them, My Father worketh hitherto, and I work.

Jen některé překlady jako např. ČEP to mají přeloženo z řečtiny (vycházející z falešného NZ Westcott-Hort, který vychází z falešných codexů Sinajského a Vatikánského) špatně:

[CEP2001] Jan 5:17 On však jim odpověděl: „Můj Otec pracuje bez přestání, proto i já pracuji.“

Myslet si, že Bůh jen 2000 let odpočívá a nic už nedělá, protože už náš svět stvořil, to uznej by byla opravdu hloupost, potom nevěříš Ježíší, který říká, že pracuje, a protože Otec věřím tvoří neustále cokoliv, nové světy, slunce, planety, bytosti na jiných planetách apod. Jak víme neustále jen v souhvězdí Orion vznikají nové hvězdy, což je dávno potvrzené a ty nevznikají jistě samy od sebe.

Z Jana 5.17 ale nelze 100% říct, že Otec pracuje zrovna i v sobotu, to že dělá "dosud" neznamená, že dělá i v sobotu, proto věřím, že dosud pracuje a zároveň odpočívá (každopádně je s námi každou sobotu), u sebe v nebi nevím jak často odpočívá, protože neznám jak často bude sobota v nebi, i když věřím, že opět každých 7 dní tak jak jsme zvyklí na zemi, když víme, že tam bude existovat strom života, který vydává své plody každý měsíc. Otázkou je kolik dní tam trvá měsíc.

Tomáš Plechatý

Neprečítaný príspevok od používateľa Tomáš Plechatý »

1) Pro Mikima
Ty dva verše o Božím odpočinutí a pracování jsi uvedl už po několikáté i s tebou vydedukovaným závěrem.
Já myslím, že ty verše znamenají to, že:
A) Bůh od sedmého dne stvoření přestal tvořit - tedy jeho odpočinutí trvá (od tvoření země)
B) Otec stejně jako i Ježíš pracuje neustále ve smyslu Boje o záchranu každého lidského života zde na zemi. Vyslýchání modliteb, odpovídání, komunikace. Pomoci.

Nemusí to být jen o Boží pracovní době - Ne-Pá 00:00-23:59 (pardon od západu do západu)

2)
K tématu prezentace baptistů v BB

To srovnání s prezentací CASD si můžete pustit např. zde:
https://www.youtube.com/watch?v=6KbXJ8OOODU

Na mě to působí jako dobře udělané PR reklama na ,,dobrou a solidní" společnost. Nejsem si jistý, jestli je tam zmínka o Ježíši, ale zase vím kolik mají televizních stanic(25). :)

A je dobré vědět, že jim na mě záleží.

mikim

Tomáš Plechatý napísal:1) Pro Mikima
Ty dva verše o Božím odpočinutí a pracování jsi uvedl už po několikáté i s tebou vydedukovaným závěrem.
Já myslím, že ty verše znamenají to, že:
A) Bůh od sedmého dne stvoření přestal tvořit - tedy jeho odpočinutí trvá (od tvoření země)
B) Otec stejně jako i Ježíš pracuje neustále ve smyslu Boje o záchranu každého lidského života zde na zemi. Vyslýchání modliteb, odpovídání, komunikace. Pomoci.

Nemusí to být jen o Boží pracovní době - Ne-Pá 00:00-23:59 (pardon od západu do západu)

2)
K tématu prezentace baptistů v BB

To srovnání s prezentací CASD si můžete pustit např. zde:
https://www.youtube.com/watch?v=6KbXJ8OOODU

Na mě to působí jako dobře udělané PR reklama na ,,dobrou a solidní" společnost. Nejsem si jistý, jestli je tam zmínka o Ježíši, ale zase vím kolik mají televizních stanic(25). :)

A je dobré vědět, že jim na mě záleží.
Ty verše jsem neuvedl Tobě, ale reagoval jsem hostovi, a uvedu je příště třeba klidně ještě 100x, pokud se mně někdo zeptá, zda Otec dodnes pracuje a zároveň odpočívá nebo ne. Za B máš jistě pravdu, ale Bůh nechce, abychom v sobotu pracovali jakkoliv, kromě pomoci, pokud není jiná možnost. A troufám si říci, že i u Otce to je o Jeho stanovené pracovní době, zvlášť když Izrael po cestě z Egypta informoval, že odpočinutí soboty svaté Hospodinu bude zítra apod. Takže přesně určil sedmý den, ve kterém On odpočívá, takže neodpočíval předevčírem, včera, ani dnes nebo jak někdo falešně překládá neustále.

Member
Kontaktovať používateľa:

mikim, aplikovaním svojich adventistických doktrín na slová Písma o Božom odpočívaní, si robíš svojim chápaním a svojim výkladom, sám v sebe z nášho Boha, ktorý je Duch a Svätý Duch človeka.

Takto žije tvoje srdce.

A sme zas doma. Sobota, sobota, sobota, sobota, sobota, sobota, sobota...

Ten deň určil až Izraelu. Predtým zachovávaný nebol a nie je z Písma ani zrejmé aký deň to bol.

Napísať odpoveď

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 1 neregistrovaný