E.G.W. - OBELISK NA NÁHROBKU

Diskusia o vieroučných bodoch CASD.
Neregistrovaný

Re: E.G.W. - OBELISK NA NÁHROBKU

Neprečítaný príspevok od používateľa Neregistrovaný »

Hosť napísal: 18 Nov 2017, 17:01
Když jsem se modlila a posílala své prosby, bylo zde, jako již více než stokrát předtím, jemné světlo
kroužící kolem v pokoji a vůně podobná vůni růží nebo krásnému aroma květin. (MS 43a, 1901. Ellen G.
White: The Early Elmshaven Years Volume 5 1900-1905, By Arthur L. White (1981), p. 53)
EGW viděla světlo v místnosti a cítila vůni růţí více neţ ve sto případech. Podobných popisů nalezneme
v dílech EGW celou řadu. V Písmu se nikde o ničem podobném nepíše. Je však třeba dodat, ţe efekt vůně
růží je často zmiňován v odkazech na psychické fenomény a spiritismus.
Už před lety jsem si všimnul zajímavé spojitosti "vůně růží" u EGW a vizionářů v Medžugorje. I v Německu při zjevení "Marie" v roce 1949(Heroldabach) byla cítit vůně růží,tento fenomén je známý z dalších zjevení (socha panny Marie z Fresno roní slzy, které voní po růžích).
I v řadě dalších svých citátů se o tomto tajemném průvodci zmiňuje a nazývá ho svým doprovázejícím
andělem či andělským instruktorem. Tento průvodce se jí údajně opakovaně zjevoval a vedl ji celých 26 let.
Tady se však dostáváme na velmi tenký led, a proto o tom zde raději
nehodlám dále spekulovat. Pro tak závažné tvrzení není dostatek jednoznačných důkazů.
Podobně už o tom léta přemýšlím, na jedné straně je zde mnoho krásných myšlenek z jejích knih a na druhé podezření z plagiátorství, spiritismu anebo, že se jednalo o zcela lidské dílo, poznamenané jejím úrazem.
Jistější je, zabývat se pouze Písmem, budovat si osobní vztah k Spasiteli. Myslím si, že církev v jejím případě udělala chybu, když povýšila její dílo a víru v ní (inspiraci jejích spisů) mezi podmínky členství. Myslím, že se tím zabývala GK po její smrti, jak přistoupit k jejím spisům, ale protože už vše bylo v církvi tak zažité, nikdo neměl odvahu postavit se za to, aby se její spisy pouze doporučovaly a neprosazovalo se učení, že "prorocký dar je charakteristickým jevem církve ostatků". Nakonec, když se zeptáte jejích zastánců, kdo další je tedy prorokem v církvi ostatků, nechtějí odpovědět. Přitom tento dar by měl být v církvi stále přítomen.
Přesně jak píšeš. Děkuji za ten názor.
Dovolím si ho doplnit.
Když byla odstraněna moc papežství, přesněji řečeno tato absolutní satanova ideologická totalita, nastalo období sekularizace a ŘK církev ztratila řídící úlohu ve společnosti. Bylo jasné, že v toto období vznikl prostor pro šíření evangelia a pravdy. Kde jinde než v USA (v zemi svobody) vznikla živná půda pro zrod nových společenství jako protiklad "katolizace" světa.
Podle Bibla však víme, že jsme z Boha, ale všechen svět leží ve Zlém.
Miller, který měl velké zkušenosti se zasvěcením (svobodné zednářství=luciferiánství) a později EGW se stali tím, co by si nikdo nepřál. Infikovali tato nová společenství něčím, co někdo později nazval slovem od Boha. Důsledky jsou patrny dodnes. Kdybychom si odmysleli z církve a.s.d. EGW a ponechali tam pouze Ježíše Krista, pak by byla evangelizace a šíření pravdy o JK ještě mnohonásobně silnější. Jest ale psáno: "Věda Zlému, že čas má krátký, obchází kolem jako lev řvoucí."

ambassador
Dátum registrácie: 26 Jan 2016, 18:25
Kontaktovať používateľa:

Neprečítaný príspevok od používateľa ambassador »

Máme-li si udělat objektivní obraz o fyzických projevech proroka v době vidění, pak je potřeba
pročíst všechny proroky v Bibli.
Stanovíme-li přesně fyzické stavy, projevy jen podle některých vybraných projevů proroků v Bibli, může se stát, že nepřijmeme nové proroky. Hospodin je posílá i dnes a podrobením našemu vlastnímu kriteriu zavrhneme dnešního, současného Božího posla. Tím se stane, že zůstaneme stát na cestě. V horším případě se začneme vracet do minulosti.

John 3:16
Dátum registrácie: 28 Dec 2015, 18:54
Kontaktovať používateľa:

Neprečítaný príspevok od používateľa John 3:16 »

Otázka pre ambasadora: Myslíš si, že Bohom poslaný prorok sa môže mýliť, alebo neskôr "revidovať" svoje proroctvo? Kde v biblii máme príklad božieho proroka, ktorý prorokoval a neskôr opravoval svoje proroctvá? Jonáša vynechaj, to bolo podmienené proroctvo.

John 3:16
Dátum registrácie: 28 Dec 2015, 18:54
Kontaktovať používateľa:

Neprečítaný príspevok od používateľa John 3:16 »

Ako vyzeraju fyzicke prejavy pri posobeni antikrista:
https://m.youtube.com/watch?list=PL0KOs ... 8ZrOx8hxbQ

ambassador
Kontaktovať používateľa:

John 3:16 napísal: 19 Nov 2017, 09:47 Otázka pre ambasadora: Myslíš si, že Bohom poslaný prorok sa môže mýliť, alebo neskôr "revidovať" svoje proroctvo? Kde v biblii máme príklad božieho proroka, ktorý prorokoval a neskôr opravoval svoje proroctvá? Jonáša vynechaj, to bolo podmienené proroctvo.
Skutečný prorok, který předává ve jménu Boha ("stalo se slovo Hospodinovo ke mě", atp.), to co mu bylo zjeveno od Boha se nemůže mýlit.
Zvlášť, když se jedná o proroctví do budoucna. Dt 18:22:To, co promluví prorok v Hospodinově jménu a nestane se to, jestliže se to slovo nenaplní, nepromluvil to Hospodin. Ten prorok to řekl v domýšlivosti; neměj z něj strach.

nepozvany host

Neprečítaný príspevok od používateľa nepozvany host »

Alternativne dejiny adventizmu: https://www.youtube.com/watch?v=rTtIZbD6nm0

ambassador
Kontaktovať používateľa:

Odkaz na uvedené kázání patři do: Kázania – komentáre, recenzie, odporúčania
Zajímavé kázání hodně emotivní. Mě samotnému tam chybí dějinné informace
s odkazem na místo kde je napsáno to, co popisoval..
Kde je např: informace, že vedení církve "tuto buňku" rozeslalo na různá místa?
To, že to studoval je dobré. Otázkou je jestli je to výklad učitelů, nebo je to doložitelné historickými dokumenty.

Lída Rohalová
Dátum registrácie: 10 Jan 2017, 10:40
Kontaktovať používateľa:

Neprečítaný príspevok od používateľa Lída Rohalová »

Ambassador píše:
ambassador napísal: 24 Nov 2017, 15:37 Odkaz na uvedené kázání patři do: Kázania – komentáre, recenzie, odporúčania
Zajímavé kázání hodně emotivní. Mě samotnému tam chybí dějinné informace
s odkazem na místo kde je napsáno to, co popisoval..
Kde je např: informace, že vedení církve "tuto buňku" rozeslalo na různá místa?
To, že to studoval je dobré. Otázkou je jestli je to výklad učitelů, nebo je to doložitelné historickými dokumenty.
Už jsem to také poslouchala. Řečníka osobně neznám (kdysi dávno jsme se jednou viděli, já už bych si ho nepamatovala a o on mě nejspíš taky ne, je to už hodně dávno). Podle té úvahy, kterou přednáší, bych řekla, že E. G. W. nijak nesnižuje, ani nevyvyšuje, není proti Zákonu, hlásí se k adventismu, ale dává důraz na to, co je podstatné. To mě velmi zaujalo. Osobně si myslím, že adventismus jako směr potřebuje takové kazatele, kteří budou vyvyšovat Pána a směrovat lidi k Němu. A ještě mě zaujalo to, že dnes ještě někdo na příchod Ježíše čeká a myslí to vážně. Ten přednes bych ze svého úhlu pohledu viděla jako naléhavý, jako to, na čem řečníkovi záleží.

Když tak zkus řečníka oslovit s dotazem na zdroje uvedených výroků. Na mě video působí spíš jako přednáška, než kázání. Možná by to při veřejném přednesu působilo rušivě, pokud chce podat ucelený, ničím nepřerušovaný obraz. Nevím.

fsoos

Neprečítaný príspevok od používateľa fsoos »

Rozbitie bunky napriklad tu: http://theprophetstillspeaks.co.uk/Arti ... tralia.htm
Inak aj tato korespodencia a vsetko ostatne opisovane v kazni je tu: https://m.egwwritings.org/en/book/428.2 (je to sice 1800 stran textu, ale velmi poucneho a da sa v tom dobre orientovat)

Lída Rohalová
Dátum registrácie: 10 Jan 2017, 10:40
Kontaktovať používateľa:

Neprečítaný príspevok od používateľa Lída Rohalová »

Tak jsem to kázání slyšela ještě jednou, pustila jsem to ještě dvěma lidem.

Proč to píšu?

Při mém odchodu z CASD jsem slíbila, že se budu modlit za ten sbor. Do svých modliteb jsem přibrala i můj domovský sbor na Moravě. Posléze jsem se začala modlit i za celou CASD. Věřím, že jsou lidé, kteří se za CASD modlí více než já, ale slib dodržuji v různých časových intervalech.

Když jsem poslouchala to kázání, tak bylo zřejmé, že Bůh si vzbuzuje své lidi/hlasatele/kazatele/, aby hlásali pravdu o Něm a vedli Boží lid k Němu. Aby hlásali to, co je podstatné. Aby hlásali živou vodu, ne mrtvou literu. Aby šli zpět do Písma ne pro zdůrazňování specifických důrazů, ale aby hlásali jeden důraz, a to ten podstatný - Ježíše. Bůh pracuje a bude pracovat novými způsoby. Lidé touží po reformaci v církvi, ale reformace začíná u nás samých. Když chceme reformaci, vraťme se zpět k Písmu, abychom slyšeli Boží hlas, ne abychom hledali, co chceme najít.

Do CASD se vracet neplánuji, o věroučných bodech jsem názor nezměnila, ale to není podstatné. Vím, že Bůh je dobrý, že se dává nalézt těm, kteří Ho hledají. Ale opět mě trochu překvapil, když vidím, že koná rychleji, než bych čekala. Ale On už je takový, vždycky dává nad očekávání :-).

Modleme se za představené ve víře. Budou to potřebovat víc než jindy. Navíc jsou zodpovědní za to, co učí lid.

Napísať odpoveď

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 3 neregistrovaní