Minulost se nedá ukrývat.
-
- Dátum registrácie: 30 Sep 2018, 10:46
- Kontaktovať používateľa:
Re: Minulost se nedá ukrývat.
Mikim
Aj bludné učenia Boh dopúšťa, aj falošných prorokov Boh necháva, aby tí, ktorí neuverili pravde uverili lži a teda boli pritiahnutí k falošným učeniam, falošných kristov a prorokov, ktorí práve vyhovujú ich falošným srdciam. Takto to má byť až do príchodu Pana, ktorého čas nevie nikto. Je to aj druh triedenia.Preto mnohí sú pritiahnutí a veria nejakej žene, ako prorokyni, nejakému pápežovi, nejakej cirkvi pod nazvom XY, ktorá o sebe vyhlási, že je jediná pravá a mimo nej vraj niet spásy atd. Oni nečujú na hlas praveho pastiera, lebo nie sú jeho ovce. Zblúdile ovce navráti späť a časom počujú na jeho hlas.
Ja nie som Petrov, Pavlov, pápežov, Kalvinov, Lutherov, ale som Kristov. Takže nalepkovanie Kalvinisti je o ničom, keď vieme, že reformácia je návratom k pravému evanjéliu. Ak by neprišiel Luther, alebo Kalvin, tak by prišiel niekto iný.
Viem, čo je to cirkev Kristová, teda že ju tvoria všetci, ktorým Otec zjavil Krista, ako jedinú skalu spasenia a tí vedia kde patria a čoho su súčasťou a že to nie nie je nejaká inštitúcia XY, ktorá sa samozvane vyhlási za jedinú pravú.
Aj bludné učenia Boh dopúšťa, aj falošných prorokov Boh necháva, aby tí, ktorí neuverili pravde uverili lži a teda boli pritiahnutí k falošným učeniam, falošných kristov a prorokov, ktorí práve vyhovujú ich falošným srdciam. Takto to má byť až do príchodu Pana, ktorého čas nevie nikto. Je to aj druh triedenia.Preto mnohí sú pritiahnutí a veria nejakej žene, ako prorokyni, nejakému pápežovi, nejakej cirkvi pod nazvom XY, ktorá o sebe vyhlási, že je jediná pravá a mimo nej vraj niet spásy atd. Oni nečujú na hlas praveho pastiera, lebo nie sú jeho ovce. Zblúdile ovce navráti späť a časom počujú na jeho hlas.
Ja nie som Petrov, Pavlov, pápežov, Kalvinov, Lutherov, ale som Kristov. Takže nalepkovanie Kalvinisti je o ničom, keď vieme, že reformácia je návratom k pravému evanjéliu. Ak by neprišiel Luther, alebo Kalvin, tak by prišiel niekto iný.
Viem, čo je to cirkev Kristová, teda že ju tvoria všetci, ktorým Otec zjavil Krista, ako jedinú skalu spasenia a tí vedia kde patria a čoho su súčasťou a že to nie nie je nejaká inštitúcia XY, ktorá sa samozvane vyhlási za jedinú pravú.
Svědčící exčlenové a exkazatelé na videu jsou lháři, jen v prvních deseti minutách videa, kterým jsem se věnoval jsem našel odpovědi na to čemu tito kritici nevěří EGW v jejich viděních resp. nerozumí vůbec tomu jak to myslela a jen vytrhují jednotlivá vidění z kontextu, odpovědi viz mé komentáře pod videm.Tomáš Plechatýý napísal: ↑09 Jún 2019, 10:17 Ten dokument ale není od Reformovaných/Kalvinistů.
Ti jen přidali české titulky a vyvěsili to.
V originale je za dokumentem oraganizace Jeremaiah Films
https://shop.jeremiahfilms.com/about/
https://en.wikipedia.org/wiki/Jeremiah_Films
A dokument je k dispozici v angličtině už 4 roky.
https://www.youtube.com/watch?v=JuRxuTEmpB4
Zakladatel ani organizace se na svých stránkách se nehlásí k nějaké konkrétní církvi.
A zajímají se jak o kulty (svědkové Jehovovy, Mormoni,) tak i o celospolečenská témata jako práva Gayů, konzervativní hodnoty ve vzdělávání, evoluce, ale i politické kauzy.
Dokument jsem zkoukl a většinou jsou to shrnutí vypravěče prokládaná citáty EGW, nebo sestříhané výpovědi bývalých členů CASD často i bývalých kazatelů, kteří se daným věroučným bodem zabývali, aby ho popsali.
Nevýhoda je že občas českými titulky, které jsou dole je zastíněn odkaz na zdroj, který je také uveden dole pod ang. citátem.
Dokument nebo překladatelé chybně uvádějí, že podle Adventistů naše hříchy nesl (minulý čas) Satan. - V CASD se dá najít, že jako byly hříchy nakonec v Izraelském svátku přeneseny na kozla pro Azazela, který byl vyhnán do pouště, tak budou jednou na konci vloženy hříchy lidí na Satana a ten ponese trest i za to k čemu lidi sváděl. Přišlo mi, že v dokumentu se to zdůrazňuje aby to znělo jako šokující blud, ale přitom to v CASD je spíše okrajová věc.
Jinak si myslím, že je církev a její učení popsána v dokumentu výstižně. Jsem moc rád, za české titulky i za dokument samotný, který formou videa je v dnešní době asi mnohem stravitelnější než dlouhé eseje.
Svědčící exčlenové a exkazatelé na konci na kameru říkají, že církvi a jejímu učení kdysi věřili, byli jí oddaní a byli ochotni se pro ni obětovat.
Tedy, že nejde o někoho, kdo by měl od počátku jen zlé úmysly.
Na každé vidění EGW, které je kýmkoliv zpochybňováno pokud hledáš najdeš dostatečnou odpověď či vysvětlení ve prospěch EGW jen je to z 99% anglicky.
...Zakladatel ani organizace se na svých stránkách se nehlásí k nějaké konkrétní církvi.
Tak se podívej na všechna jejich videa, nejvíce propagují nebiblický neokalvinismus viz John Piper a další falešní učitelé a to je dostatečný důkaz komu slouží.
-
Načo je nejaká EGW, ak všetko potrebné pre spásu je zjavené v Písme? Boh si dal záležať, aby Biblia bola dostatočná vo všetkom potrebnom: 2Tim 3:16 Každé písmo, vdýchnuté Bohom, je aj užitočné na vynaučovanie, karhanie, naprávanie, na výchovné káznenie v spravedlivosti,
No a Boh to dal zapísať a volá sa to Biblia.
Všetko, čo je naviac je od zlého.
No a Boh to dal zapísať a volá sa to Biblia.
Všetko, čo je naviac je od zlého.
-
- Dátum registrácie: 10 Jan 2017, 10:40
Ve videu mě zaujala formulace "služba adventistům".
Je to zajímavá myšlenka, že bývalí adventisté mohou současným adventistům sloužit.
Ta formulace myšlenky mne napadla už dávno, ale v tom videu vynikla.
Mluvili tam lidé, kteří adventismu obětovali kus svého života a odchodem z něj obdrželi radost, lásku, pokoj, které jim dříve scházely.
Obdrželi zkrátka něco nepoznaného a bylo jim to k lepšímu.
Nějaký člověk tam tvrdí, že odchod od adventismu byl tím nejlepším krokem jeho života.
Odchod od -ismu je vždy dobrým krokem, aby se člověk mohl přidržet Krista.
Lidé z videa odešli od -ismu fyzicky i duchovně. Někdo možná fyzicky odejít nechce, pouze duchovně.
V tom případě by k odchodu neměl být nucen, ten člověk si musí vyřešit sám, co chce.
Video na mě působí sugestivním dojmem, po jeho shlédnutí by si možná už někteří lidé o adventisty neopřeli ani kolo, je to trošku takové bu bu bu...
Ale jinak podstatu učení adventismu vystihuje a role "nesmrtelné" EGW není přehnaná.
Přestaňme už lidi přetahovat k -ismům. Lepší je představovat lidem Krista, každý tak, jak umí a jak je mu to dáno.
Ismus není Kristus.
Chápu nadšení člověka, který zjistí, že by mohl být v té "správné" církvi, také jsem si tím prošla.
Neexistuje "správná" církev, všichni máme své teologické systémy, kterými vysvětlujeme věci a kterými se snažíme uchopit "církevní" svět, porozumět mu, adaptovat se v něm a pak přežít, to je normální. Avšak je dobré, když si to uvědomíme a snažíme se, aby nám náš teologický svět nezabraňoval vidět skutečného Krista, který ten svět vysoce přesahuje. Naše poznání je jen částečné; která církev má úplné poznání Pravdy? Která je, jak se říká, ta "biblická"? Pokud se takto ptáme, je to špatně položená otázka a na špatně položenou otázku neexistuje dobrá odpověď.
Zjistila jsem jednu věc - člověk jednou dospěje do bodu, kdy si uvědomí, že život je krátký na to, aby ho promrhal -ismy.
Ismus může pomoci věci porozumět, ale Krista nahradit nemůže.
Ismus je v případě uctívání ďábelský svod, skvěle propracovaný náboženský systém, který nemá moc člověka změnit a nemá moc mu dát pravý pokoj.
To je důvodem náboženských frustrací a vyhoření z náboženských výkonů, které jsou založeny jen na lidských skutcích.
Samá akce, akce, akce a když to nefunguje, tak další akce.
Což tak na chvíli se ztišit, nic neříkat a jen naslouchat? Třeba zaslechneme přicházejícího Krista...
Je to zajímavá myšlenka, že bývalí adventisté mohou současným adventistům sloužit.
Ta formulace myšlenky mne napadla už dávno, ale v tom videu vynikla.
Mluvili tam lidé, kteří adventismu obětovali kus svého života a odchodem z něj obdrželi radost, lásku, pokoj, které jim dříve scházely.
Obdrželi zkrátka něco nepoznaného a bylo jim to k lepšímu.
Nějaký člověk tam tvrdí, že odchod od adventismu byl tím nejlepším krokem jeho života.
Odchod od -ismu je vždy dobrým krokem, aby se člověk mohl přidržet Krista.
Lidé z videa odešli od -ismu fyzicky i duchovně. Někdo možná fyzicky odejít nechce, pouze duchovně.
V tom případě by k odchodu neměl být nucen, ten člověk si musí vyřešit sám, co chce.
Video na mě působí sugestivním dojmem, po jeho shlédnutí by si možná už někteří lidé o adventisty neopřeli ani kolo, je to trošku takové bu bu bu...
Ale jinak podstatu učení adventismu vystihuje a role "nesmrtelné" EGW není přehnaná.
Přestaňme už lidi přetahovat k -ismům. Lepší je představovat lidem Krista, každý tak, jak umí a jak je mu to dáno.
Ismus není Kristus.
Chápu nadšení člověka, který zjistí, že by mohl být v té "správné" církvi, také jsem si tím prošla.
Neexistuje "správná" církev, všichni máme své teologické systémy, kterými vysvětlujeme věci a kterými se snažíme uchopit "církevní" svět, porozumět mu, adaptovat se v něm a pak přežít, to je normální. Avšak je dobré, když si to uvědomíme a snažíme se, aby nám náš teologický svět nezabraňoval vidět skutečného Krista, který ten svět vysoce přesahuje. Naše poznání je jen částečné; která církev má úplné poznání Pravdy? Která je, jak se říká, ta "biblická"? Pokud se takto ptáme, je to špatně položená otázka a na špatně položenou otázku neexistuje dobrá odpověď.
Zjistila jsem jednu věc - člověk jednou dospěje do bodu, kdy si uvědomí, že život je krátký na to, aby ho promrhal -ismy.
Ismus může pomoci věci porozumět, ale Krista nahradit nemůže.
Ismus je v případě uctívání ďábelský svod, skvěle propracovaný náboženský systém, který nemá moc člověka změnit a nemá moc mu dát pravý pokoj.
To je důvodem náboženských frustrací a vyhoření z náboženských výkonů, které jsou založeny jen na lidských skutcích.
Samá akce, akce, akce a když to nefunguje, tak další akce.
Což tak na chvíli se ztišit, nic neříkat a jen naslouchat? Třeba zaslechneme přicházejícího Krista...
-
Pravá cirkev existuje a je to cirkev Kristová. Nie je viditeľná ako celok z nášho pohľadu, no je viditeľná z Božieho pohľadu. Nemá žiadnú hlavičku v názve. Je postavená na skale, ktorou je Kristus zjavený v mnohých srdciach a to Otcom na nebesiach. Kto do nej patrí, vie jedine Boh a ukáže sa v plnej svojej nádhere pri druhom príchode Pána, keď zvolá všetkých vykúpených a to počas celého času milosti. Až vtedy bude viditeľná ako celok. A zoberie si svojú nevestu k sebe, kde jej pripravil miesto, aby tam kde je On aj ona bola.
Tvoje teorie su zaujimave a veru novatorske. Tvrdit, ze skutocna cirkev je neviditelna a nikto nevie, kto tam vlastne patri, je ako keby si tvrdil, ze skutocny futbalovy klub je neviditelny, nikto nevie, kto tam patri, ale ide hrat ligu. Ako by asi daval goly, ked ani nevies komu mas nahrat ? Cirkev je spolocenstvo, tak ako ten klub, ak nevies, kto je tvoj spoluhrac, brat a sestra, potom to ziadne spolocenstvo nemoze byt. Je mi teda zahadou z akych pojmov a zdrojov si si vytvoril svoju teologiu, o neviditelnej cirkvi som sa, podobne ako o skale v srdci a inych Tvojich specifickych konstruktoch nikdy nikde nedocital. Odkial to vsetko mas?Viktorrealita napísal: ↑09 Jún 2019, 22:15 Pravá cirkev existuje a je to cirkev Kristová. Nie je viditeľná ako celok z nášho pohľadu, no je viditeľná z Božieho pohľadu. Nemá žiadnú hlavičku v názve. Je postavená na skale, ktorou je Kristus zjavený v mnohých srdciach a to Otcom na nebesiach. Kto do nej patrí, vie jedine Boh a ukáže sa v plnej svojej nádhere pri druhom príchode Pána, keď zvolá všetkých vykúpených a to počas celého času milosti. Až vtedy bude viditeľná ako celok. A zoberie si svojú nevestu k sebe, kde jej pripravil miesto, aby tam kde je On aj ona bola.
-
- Dátum registrácie: 26 Jan 2016, 18:25
Lída Rohalová napísal: ↑09 Jún 2019, 20:59
Myšlenka se mi líbí, je trefná a úsměvná.
Jen doplním, že jsou vždy dva subjekty, které vytvářejí to tvé vzpomenuté "bu bu bu"
První jsou ti co svou činností vytvářejí možnosti pro konspirační bu bu bu.
No a ta druhá skupina se na tom pase.
Abych to vysvětlil na tom videu, zkušenosti popisované ve videu jsou reálné prožitky v naši církvi skutečných aktivních jedinců. Oni neseděli někde za "bukem" nebo jen v lavici své církve. Zřejmě nepatří mezi ty, kteří by pomlouvali jednotlivé členy církve. Jejich svědectví se zaměřuje na systémově uzavřenou věroučnost bez další aktualizace.
Pak jsou tu ti, kteří skutečně dělají medvědí službu církvi a nemají zájem o střízlivý pohled na svou církev.
Tepou každého kdo jen "očkem" zavadí o tu "pravdomluvnou" církev. Ti samí lidé uvnitř své církve se projevují extrémně nesnášenlivě a pohrdavě ke všemu a ke všem co neladí s jejich předporozumění.
To je poznatelné i na tomto webu.
Poslední skupina toho využívá a vytváří mediální obraz toho strachu mít snad jen to "kolo opřené" o okraj církve, aby mě někdo s nimi nespojoval.
-
- Dátum registrácie: 10 Jan 2017, 10:40
Ano, také si myslím.ambassador napísal:Abych to vysvětlil na tom videu, zkušenosti popisované ve videu jsou reálné prožitky v naši církvi skutečných aktivních jedinců. Oni neseděli někde za "bukem" nebo jen v lavici své církve. Zřejmě nepatří mezi ty, kteří by pomlouvali jednotlivé členy církve. Jejich svědectví se zaměřuje na systémově uzavřenou věroučnost bez další aktualizace.
Mám za to, že právě svědectví těchto jedinců je silnou a autentickou stránkou videa.
Může výrazně napomoci k prohlédnutí lidí a odpoutání se od systému -ismu, ať už fyzicky a duchovně, či jen duchovně.
Největším bonusem je "východisko", které tito lidé nabízejí - naplněný život s Bohem.
Tito lidé již "vyhnali" z církve řadu lidí (a i z tohoto webu).ambassador napísal:Pak jsou tu ti, kteří skutečně dělají medvědí službu církvi a nemají zájem o střízlivý pohled na svou církev.
Tepou každého kdo jen "očkem" zavadí o tu "pravdomluvnou" církev. Ti samí lidé uvnitř své církve se projevují extrémně nesnášenlivě a pohrdavě ke všemu a ke všem co neladí s jejich předporozumění.
To je poznatelné i na tomto webu.
Někteří lidé odcházejí čistě z důvodu nesouhlasu s věroukou. Avšak postoje lidí, které zde popisuješ, nenapomáhají k tomu, aby v církvi členové zůstali. V podstatě tito lidé (medvědí služba) přidávají další plusový bod k odchodu lidí z církve a mínusový bod k jejich setrvání.
Nelze než souhlasit.ambassador napísal:Poslední skupina toho využívá a vytváří mediální obraz toho strachu mít snad jen to "kolo opřené" o okraj církve, aby mě někdo s nimi nespojoval.
Dnes je potřeba moudrých lidí. Moudrý člověk si názor na danou skupinu většinou dělá sám ze svých zkušeností a mnohdy vidí, že svět není černobílý. Moudrý člověk se nenechá médiemi vláčet a vyučuje k tomu další.
Nejvíc mě vždycky pobaví ten nesmysl Kristus=skála v našem srdci to fakt nevím kde ten nesmysl vyčetl, protože v Bibli nic takového 100% není. Jedinou skálou našeho spasení je podle Písma Bůh Otec a není jiná skále mimo něj jak On sám potvrzuje. Dvě skály být nemohou a Bůh Otec je věčnou skálou!!!log napísal: ↑09 Jún 2019, 22:53Tvoje teorie su zaujimave a veru novatorske. Tvrdit, ze skutocna cirkev je neviditelna a nikto nevie, kto tam vlastne patri, je ako keby si tvrdil, ze skutocny futbalovy klub je neviditelny, nikto nevie, kto tam patri, ale ide hrat ligu. Ako by asi daval goly, ked ani nevies komu mas nahrat ? Cirkev je spolocenstvo, tak ako ten klub, ak nevies, kto je tvoj spoluhrac, brat a sestra, potom to ziadne spolocenstvo nemoze byt. Je mi teda zahadou z akych pojmov a zdrojov si si vytvoril svoju teologiu, o neviditelnej cirkvi som sa, podobne ako o skale v srdci a inych Tvojich specifickych konstruktoch nikdy nikde nedocital. Odkial to vsetko mas?Viktorrealita napísal: ↑09 Jún 2019, 22:15 Pravá cirkev existuje a je to cirkev Kristová. Nie je viditeľná ako celok z nášho pohľadu, no je viditeľná z Božieho pohľadu. Nemá žiadnú hlavičku v názve. Je postavená na skale, ktorou je Kristus zjavený v mnohých srdciach a to Otcom na nebesiach. Kto do nej patrí, vie jedine Boh a ukáže sa v plnej svojej nádhere pri druhom príchode Pána, keď zvolá všetkých vykúpených a to počas celého času milosti. Až vtedy bude viditeľná ako celok. A zoberie si svojú nevestu k sebe, kde jej pripravil miesto, aby tam kde je On aj ona bola.
2 Samuelova 22:3 Bůh skála má, doufati budu v něho; štít můj a roh spasení mého, vyvýšení mé a útočiště mé, spasitel můj, kterýž od násilí vysvobozuje mne.
2 Samuelova 22:47 Živť jest Hospodin, a požehnaná skála má; protož ať jest vyvyšován Bůh, skála spasení mého,
Žalmy 18:47 Živť jest Hospodin, a požehnaná skála má; protož buď vyvyšován Bůh spasení mého,
Žalmy 89:27 On volaje ke mně, dí: Ty jsi otec můj, Bůh silný můj a skála spasení mého.
Izajáš 26:4 Doufejtež v Hospodina až na věky; nebo v Hospodinu, v Hospodinu jest skála věčná.
Izajáš 44:8 Nebojtež se, ani lekejte. Zdali hned zdávna nepověděl jsem tobě a neoznámil, čehož vy sami mně svědkové jste? Zdaliž jest Bůh kromě mne? Neníť jistě žádné skály, jáť o žádné nevím.
Dokonce v Písmu nenajdeš ani jeden verš o Ježíši Kristu v našem srdci. Je to hezké sice hezké přání mít Pána Ježíše Krista v srdci a jistě ho tam mnozí chceme mít vč. mne, ale není to z Písma je to jen naše přání.
Myslím si, že jeden z důvodů proč (nejen) tobě přišlo video trochu moc bububu je, že je video ze Spojených Států.Lída Rohalová napísal: ↑09 Jún 2019, 20:59
Spojené státy jsou o proti České Republice nebo i Slovensku nábožensky horlivé, lidé mají přirozenou tendenci přehrávat emoce i vyjádření, používají častěji superlativy a je to pro ně normální. Navíc se v té zemi projevilo řekl bych mnohem více různých moderních sekt a hnutí. USA zažila obléhání FBI sekty Davidiánů (David Koresh byl dříve adventista) Zatýkání Fundamentální odnože Mormonů a další.
Řekl bych tedy že jsou američané citliví na sekty oproti tradičním církvím, zatímco v čechách je hodně lidí jedno jestli jde o sektu nebo neznámou církev, nebo i tu největší, protože češi jsou tradičně nedůvěřiví obecně.
O co větší má jedinec na počátku důvěru až naivitu v nějaký náboženský systém a o co více se k němu upne jakožto k záchraně a k řešení problémů jeho života, o to tvrdší bývá potom setkání s realitou.
A ještě jeden rozdíl. Na videu mluvili často lidé, kteří díky církevnímu školství prožili v CASD doslova celý život, od jestlí mateřšké školky, základní školy, střední školy až univezity /college. V létě dětské tábory, zkrátka mnohem silnější izolace a najednou z toho vypadnout a najednou tito lidé zjistí, že je to všechno(nebo alespoň hodně věcí) úplně jinak!!
Neumím se do nich vcítit. Kam se má člověk upnout?
Navíc i samotná CASD, její vedení a projevy představitelů jsou řekl bych odlišné od naší krajiny.
Můžeme třeba říci, že v našich krajinách to až takové většinově není, ale může být, že v USA ano.
Kto je prítomný
Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 1 neregistrovaný