Pokrytče nejprve se tváříš, udiveně, jako bys o tom nikdy neslyšel a pak tu říkáš, jak ty pasáže samozřejmě znáš.
Buď jsi málo bystrý a uniklo ti, že koláči myslí šašo manu, mrtvolami vzkříšené svaté a a zmínka o andělech naráží na příběh ze skutků.
Ale spíše věřím, že jsi to věděl.
Ano Šašo nejspíše trolí a ty příběhy popsal pro křesťana řekněme neuctivě nebo provokativně.
Ale ty příběhy takto nepravděpodobně dnešním lidem kteří se nenarodili do věřící rodiny klidně připadat.
Nevím, proč mne nazýváš pokrytcem, nemám skutečně rád, když někdo shazuje bibli a zesměšňuje. Samozřejmě jsem od začátku věděl, co tím myslí, asi Tě těší, že si kromě oslovení pokrytce můžeš do mne kopnout jako do málo bystrého. Zajímavé.
Nicméně ty ses svou odpovědí předvedl.
Věci nazveš jinak a zkusíš druhého opravit v nepodstatných detailech a na podstatu toho, o čem mluvil jsi vůbec nereagoval.
A ještě poučuješ, ať si to přečtu znovu.
Bible je zajímavá svou přesností a mnoho věcí povrchním lidem unikne, jsou o tom příběhy v Písmu samotném, je to opravdu "poklad ukrytý v poli", nebo "věci skryté", jak řekl Ježíš.
To nebyly nepodstatné detaily, ale návod k pečlivému čtení, ne povrchnímu. Je zajímavé, že se v první části vyjadřuješ za Sašu a v druhé části za sebe, jsi tedy Saša nebo jsi odpovídal za někoho jiného?
Takže vlastně když z nebe nepadaly koláče, ale mana a jako koláče to jen chutnalo, tak to už je všechno v naprostém normálu a vůbec není potřeba odpovídat někomu na otázku, jestli tomu věří.
Mana přece padá z nebe každou chvíli, zatímco koláče...... ty ne.
Kdyby andělé vězení přepadávali, to by mohlo vzbudit u lidí pochyby, andělé přece normálně jen otevírají dveře vězení.
Kdybych věřil na to ,že po městě chodili mrtvoly (lidé, kteří vyšli z hrobů a byli již mrtví) asi bych měl strach, ale to nemusím řešit, oni určitě měli na čele napsáno ,,jsem svatý a nemám skutečné tělo, to budou myslet jen SJ za pár set let".
Mana padala pouze určité období, u určitého národa a na určitém místě a pro určitý důvod. Není důvod se domnívat, že padá kdykoliv, kdekoliv, komukoliv, nad tím jsi nepřemýšlel?
Andělé jsou schopni otevřít dveře vězení, není to obvyklý jev, ale stal se a zřejmě dosud stává.
Učení o "tělech" v hrobech při vzkříšení SJ nesdílím, je to jejich výklad, protože neučí, že by mohlo být vzkříšení v ten čas.
Ztráta času s tebou diskutovat.
Ať třeba meloun žehlí vodu podle pravítka.
Domnívám se, že jsi namyšlený a konec diskuze s Tebou nebudu považovat za ztrátu.