Čisté a nečisté

Diskusia o vieroučných bodoch CASD.
mikim
Dátum registrácie: 06 Júl 2016, 22:44

Re: Čisté a nečisté

Neprečítaný príspevok od používateľa mikim »

Hosť napísal:Takže Mikime, svědčím proti tobě - přestaň svádět démonskou naukou a zakazovat lidem jíst pokrmy. Čiň z Toho pokání.
Podle Matouše 18,15-17 ti to mám říci soukromě, pak se svědky , pak to oznámit církvi a neuposlechneš-li tak tě mít za svévolníka.
Podle Tita 3,10-11 tě mám napomenout jednou nebo dvakrát a pak se tě zříci.

Prosím tě přestaň s tím. Jdi do sebe. Čti si bibli probírej to s Bohem a zvažuj, než budeš za něco bojovat.

toto je hodne autoritatívne bez kúska pokory...
Budu dělat, že jsem to raději nečetl, takové nesmysly, já jsem vůbec nic špatného nenapsal a Písmo nelže, narozdíl od Tebe. Já si můžu pdát ke každému tématu chci a Tobě do toho nic není, jiní si také píšou co chtějí u různých témat. Tobě tady ty stránky nepatří, aby jsi rozkazoval každému co má psát. Já navíc narozdíl od jiných cituji často biblické verše, které s tím souvisí.

Jsi ještě mladý, zdravý, ale nemoudrý. Až budeš starší a budeš mít třeba rakovinu, pak budeš zcela jistě o pojídání jakéhokoliv masa mluvit jinak, už tě zcela jistě nebude zajímat téma čisté-nečisté, ale to už může být pro Tebe pak pozdě. Ber to jak dobrou radu.
Neuškodilo by ti přijmout také trochu moudrosti, několik dobrých rad pro Tvé někdy výbušné a teatrální chování:

Přísloví 12:1 Kdo miluje cvičení, miluje umění; kdož pak nenávidí domlouvání, nemoudrý jest.

Přísloví 17:4 Zlý člověk pozoruje řečí nepravých, a lhář poslouchá jazyka převráceného.

Přísloví 3:7 Nebývej moudrý sám u sebe; boj se Hospodina, a odstup od zlého.

Přísloví 9:12 Budeš-li moudrý, sobě moudrý budeš; pakli posměvač, sám vytrpíš.

Přísloví 12:15 Cesta blázna přímá se zdá jemu, ale kdo poslouchá rady, moudrý jest.

Přísloví 13:20 Kdo chodí s moudrými, bude moudrý; ale kdo tovaryší s blázny, setřín bude.

Přísloví 14:16 Moudrý bojí se a odstupuje od zlého, ale blázen dotře a smělý jest.

Přísloví 19:20 Poslouchej rady, a přijímej kázeň, abys vždy někdy moudrý byl.

Přísloví 20:1 Víno činí posměvače, a nápoj opojný nepokojného; pročež každý, kdož se kochá v něm, nebývá moudrý.

Přísloví 23:19 Slyš ty, synu můj, a buď moudrý, a naprav na cestu srdce své.

Ozeáš 14:9 Kdo jest moudrý, porozuměj těmto věcem, a rozumný poznej je; nebo přímé jsou cesty Hospodinovy, a spravedliví choditi budou po nich, přestupníci pak na nich padnou.

Žalmy 22:27 Pokorní budou jíst dosyta, budou chválit Hospodina ti, kdo se na jeho vůli dotazují. Vaše srdce bude žít navždy.

1 Petrův 3:8 Nakonec pak: Všichni buďte jedné mysli, soucitní, plní bratrské lásky, milosrdní a pokorní,

Neregistrovaný

Neprečítaný príspevok od používateľa Neregistrovaný »

Veľa veci spojených s touto témou môže v živote napáchať zlo, s tým súhlasím. Pokora to ale nebude, tá je naopak liek na mnohé neduhy.

Neregistrovaný

Neprečítaný príspevok od používateľa Neregistrovaný »

Od detstva mám takú nedobrú náklonnosť k sladkostiam, dodnes sa jej neviem úplne zbaviť. V dospelosti som si to začal uvedomovať, a od tých čias pri každej príležitosti počujem vo svojom vnútri tichý, láskavý hlas: "Opatrne!" Nikdy mi ten hlas nepovedal: "Nejedz, zahoď...", no jeho varovanie je veľmi zreteľné.

Alebo si to iba namyšľam? Skúste si vygoogliť užitočnosť cukru pre ľudský organizmus. Biele pečivo ani iné zdroje sacharidov radšej nespomínam. Za zmienku stojí, že pár rokov nazad som voľačo také nemohol ani len tušiť.

Jeden malý príklad:

http://www.vsetkoprezdravie.sk/clanok/nebezpecny-cukor

V Biblii nie je "o cukrových sladkostiach" žiadna zmienka, a ja mám predsa zakaždým výčitky, prečo asi? Nebude to tým, že Boha prosím, aby mi ukázal, čo je pre mňa neužitočné, a zároveň, aby mi dal silu prekonať nezdravé chute? Nemôže to byť odpoveď?

Riešite tu vospolok "čisté a nečisté". Vylievate si tu svoje bôle, sklamnia. Dokonca niekto kompetentný vás vraj jedením mäsa oklamal. Priam neodpustiteľné, však? Uchylujete sa k vzájomným osočovaniam, obvineniam. Samozrejme, všetko v duchu bratskej lásky. Prečo asi? Žeby iba kvôli tej chvíľke potešenia na končeku jazyka?

Boh nenechal zapísať do Biblie žiadnu zmienku o zákernosti bieleho prášku, aké nezodpovedné! (Môžete namietať, v tej dobe neexistoval. Súhlasím.) Verím, každý pochopil, že nemám na mysli kokaín. Výroba cukru, a hlavne jeho účinky majú zato veľa spoločného s inou drogou, s heroínom. Všetko reálne overiteľné fakty. Cukor vytvára aj závislosť, presne ako droga. Ale na (ne)šťastie pre nás kresťanov, žiadna hodnoverná zmienka v zdrojoch, ktoré uznávame za autority, takže pochybnosti sú zbytočné.

Čo ale s mäsom? V Božom Slove je o ňom veľa zmienok, stoja asi za povšimnutie. Boh dáva dobré rady človeku, ako si zbytočne nedokaličiť svoje zdravie. Pre túto chemicky prešpikovanú etapu ľudských dejín to zrejme platí tiež. A naša odpoveď?

Namiesto pokorného uznania Božieho záujmu o naše zdravie vidím i v tejto debate viac snahu o presadenie vlastných pohľadov, ba až presvedčení, "ako to Boh myslel". Veď v novodobej kresťanskej histórii "milosti" nechal predsa voľbu pre "zdravé i nezdravé" výhradne na "triezvom" uvážení človeka. Naozaj je tomu tak? Sme až tak triezvi?

A úplne na koniec mi napadá jeden výrok Pána Ježiša. Voľne parafrázujem: "Ak ste spravili všetko, čo ste boli povinní spraviť, môžete si poklepať po ramenách a povedať: Akí sme to len užitoční (sluhovia)." Skúste popremýšľať, či v tomto duchu ostoja mnohé vaše argumenty.

Pekný večer všetkým.

Member
Dátum registrácie: 27 Sep 2016, 19:13
Kontaktovať používateľa:

Neprečítaný príspevok od používateľa Member »

mikim napísal:A v nebi ti kdo zvítězí...
Zjevení Janovo 2:7  Kdo má uši, slyš, co Duch praví církvím: Tomu, kdož zvítězí, dám jísti z dřeva života, kteréž jest uprostřed ráje Božího.
mikim, nezabúdaj na to, ked sem už vkladáš biblické texty o tom čo bude v nebi aj na ten svoj obľúbený biblický text o tom, čo bude v nebi:
Lebo ako nové nebo a nová zem, ktoré tvorím, budú trvať predo mnou – Jahveho výrok – tak bude trvať vaše potomstvo a vaše meno. Každý nový mesiac v deň novu a každý týždeň v sobotu príde každé telo pokloniť sa predo mnou, hovorí Jahve. Keď vyjdú von, uvidia mŕtvych ľudí, čo sa vzbúrili proti mne, lebo ich červ nezomrie a ich oheň nezhasne, budú na hrôzu pre všetkých ľudí.

Member
Kontaktovať používateľa:

Hosť napísal:Veď v novodobej kresťanskej histórii "milosti" nechal predsa voľbu pre "zdravé i nezdravé" výhradne na "triezvom" uvážení človeka. Naozaj je tomu tak? Sme až tak triezvi?
Témou vlákna nie je zdravé a nezdravé ale čisté a nečisté. Ak Boh nechal voľbu na triezvom uvážení človeka, človek nemá robiť so zdravého a nezdravého náboženstvo.
Hosť napísal:Riešite tu vospolok "čisté a nečisté". Vylievate si tu svoje bôle, sklamnia. Dokonca niekto kompetentný vás vraj jedením mäsa oklamal. Priam neodpustiteľné, však? Uchylujete sa k vzájomným osočovaniam, obvineniam. Samozrejme, všetko v duchu bratskej lásky. Prečo asi? Žeby iba kvôli tej chvíľke potešenia na končeku jazyka?
Určite to je odpustiteľné, pretože ak nám Boh v milosti obete svojho Syna dokáže odpustiť, aj my by sme mali odpúšťať, keď sme naviac ku tomu vyzvaní slovami Biblie. Ale opäť témou nie je jedenie mäsa ale to, či niekto učí svojich veriacich biblicky alebo nebiblicky. Či svoje názory, konštrukcie alebo skladačku z vyše 600 prikázaní zákona vydáva za biblickú zásadu a platnú zostavu prikázaní po smrti Pána Ježiša. Podobne je to aj s vínom.
Hosť napísal:Boh nenechal zapísať do Biblie žiadnu zmienku o zákernosti bieleho prášku, aké nezodpovedné! (Môžete namietať, v tej dobe neexistoval. Súhlasím.) Verím, každý pochopil, že nemám na mysli kokaín. Výroba cukru, a hlavne jeho účinky majú zato veľa spoločného s inou drogou, s heroínom. Všetko reálne overiteľné fakty. Cukor vytvára aj závislosť, presne ako droga. Ale na (ne)šťastie pre nás kresťanov, žiadna hodnoverná zmienka v zdrojoch, ktoré uznávame za autority, takže pochybnosti sú zbytočné.
Ano, súhlas. Otázka potom znie: Prečo napriek takýmto jasným faktom a negatívnym účinkom cukru na človeka, Adventisti siedmeho dňa nemajú vo vieroučných bodoch zákaz konzumácie cukru? Prečo tam máte zákaz alkoholu ale zákaz cukru nie? Prečo sa zaoberáte vo vieroučnom bode len tým, čo sa vám hodí, ak nejde o látku samotnú ale ide o dôsledky jej užívania? Ak rovnaké dôsledky užívania spôsobujú rôzne látky, nie iba jedna, mali by byť vieroučným bodom ošetrené všetky známe látky s podobným účinkom. Ale ohľadom vína a opojných nápojov Biblia varuje iba pred ich nadmerným užívaním. Ak si CASD toto sprísnilo na absolútnu abstinenciu, nevidím v tom biblickú oporu ale nech sa páči. Veď keď niekto sľúbi v krstnom sľube, že absolútne nič, tak nič. Ale potom trvám na tom, že rovnako tak by mal byť v krstnom sľube aj absolútny zákaz cukru.
Hosť napísal:Čo ale s mäsom? V Božom Slove je o ňom veľa zmienok, stoja asi za povšimnutie. Boh dáva dobré rady človeku, ako si zbytočne nedokaličiť svoje zdravie. Pre túto chemicky prešpikovanú etapu ľudských dejín to zrejme platí tiež. A naša odpoveď?
No vidíš, o mäse aspoň niečo v Slove Božom existuje a možno to stojí za povšimnutie ale čo také huby? Veď o nich v Biblii nič nie je. Človek sa pritom môže otráviť ich konzumáciou ako nič, čo sa pri mäse nestane, a do druhého dňa je mŕtvy ako nič. Prečo Adventisti siedmeho dňa jasne nevedú veriacich k tomu, aby v každom prípade pre istotu nezbierali huby, alebo na besiedkach už deti od malička neučia o hubách, aby vedeli, ktoré huby zbierať? Veď od malička tie isté deti Adventisti učia aj na besiedkach o tom, že to a to zvieratko je nečisté a preto ho nepapajte!!! Ale keď dieťa, len náhodou samozrejme, napríklad v školskej jedálni, po zlej objednávke jedla, lebo podľa názvu nevedelo či ide o čisté alebo nečisté zvieratko z ktorého ide papkať mäsko, zje nečisté mäso, neotrávi sa, nezomrie, ani nepríde o spasenie, ale adventisti v tom budú vidieť hriech a prestúpenie Božieho zákazu trvale platného, na rozdiel od toho, ak zje jedovatú hubu, otrávi sa, poškodí si zdravie, niekedy natrvalo, alebo v krajnom prípade podľahne toxínom v hube.

mikim

Member napísal:
mikim napísal:A v nebi ti kdo zvítězí...
Zjevení Janovo 2:7  Kdo má uši, slyš, co Duch praví církvím: Tomu, kdož zvítězí, dám jísti z dřeva života, kteréž jest uprostřed ráje Božího.
mikim, nezabúdaj na to, ked sem už vkladáš biblické texty o tom čo bude v nebi aj na ten svoj obľúbený biblický text o tom, čo bude v nebi:
Lebo ako nové nebo a nová zem, ktoré tvorím, budú trvať predo mnou – Jahveho výrok – tak bude trvať vaše potomstvo a vaše meno. Každý nový mesiac v deň novu a každý týždeň v sobotu príde každé telo pokloniť sa predo mnou, hovorí Jahve. Keď vyjdú von, uvidia mŕtvych ľudí, čo sa vzbúrili proti mne, lebo ich červ nezomrie a ich oheň nezhasne, budú na hrôzu pre všetkých ľudí.
Member, Michael, Michal, nebo jak se všude možně pod ruznými jmény přihlasuješ (viz Grano), tam jsi mi to napsal taky, a já jsem ti odepsal, že to nejspíše není řečeno v tomto verši doslova, tak jako i většina veršů i ve Zjevení je řečena doslova a jiné jen obrazně, tak i tento je nejspíše řečený jej obrazně, protože víme, že smrt v nebi nebude, zatímco verš od soboty do soboty je myšlen doslova, protože sobota (šabat) v nebi 100% bude.
Ale i kdyby to, že uvidíme mrtvých bylo myšleno doslova, klidně to přijmu a nijak mne to nebude šokovat, možná tak jen poprvé, ale já jsem už docela otrlý z pohledu na jakékoliv mrtvoly z TV, takže mě to příliš šokovat nebude a přizpůsobím se tomu. Ale jak je to napsané je jasné, že to není myšleno doslova, ale jen obrazně.

mikim

Member napísal:
Hosť napísal:Veď v novodobej kresťanskej histórii "milosti" nechal predsa voľbu pre "zdravé i nezdravé" výhradne na "triezvom" uvážení človeka. Naozaj je tomu tak? Sme až tak triezvi?
Témou vlákna nie je zdravé a nezdravé ale čisté a nečisté. Ak Boh nechal voľbu na triezvom uvážení človeka, človek nemá robiť so zdravého a nezdravého náboženstvo.
Hosť napísal:Riešite tu vospolok "čisté a nečisté". Vylievate si tu svoje bôle, sklamnia. Dokonca niekto kompetentný vás vraj jedením mäsa oklamal. Priam neodpustiteľné, však? Uchylujete sa k vzájomným osočovaniam, obvineniam. Samozrejme, všetko v duchu bratskej lásky. Prečo asi? Žeby iba kvôli tej chvíľke potešenia na končeku jazyka?
Určite to je odpustiteľné, pretože ak nám Boh v milosti obete svojho Syna dokáže odpustiť, aj my by sme mali odpúšťať, keď sme naviac ku tomu vyzvaní slovami Biblie. Ale opäť témou nie je jedenie mäsa ale to, či niekto učí svojich veriacich biblicky alebo nebiblicky. Či svoje názory, konštrukcie alebo skladačku z vyše 600 prikázaní zákona vydáva za biblickú zásadu a platnú zostavu prikázaní po smrti Pána Ježiša. Podobne je to aj s vínom.
Hosť napísal:Boh nenechal zapísať do Biblie žiadnu zmienku o zákernosti bieleho prášku, aké nezodpovedné! (Môžete namietať, v tej dobe neexistoval. Súhlasím.) Verím, každý pochopil, že nemám na mysli kokaín. Výroba cukru, a hlavne jeho účinky majú zato veľa spoločného s inou drogou, s heroínom. Všetko reálne overiteľné fakty. Cukor vytvára aj závislosť, presne ako droga. Ale na (ne)šťastie pre nás kresťanov, žiadna hodnoverná zmienka v zdrojoch, ktoré uznávame za autority, takže pochybnosti sú zbytočné.
Ano, súhlas. Otázka potom znie: Prečo napriek takýmto jasným faktom a negatívnym účinkom cukru na človeka, Adventisti siedmeho dňa nemajú vo vieroučných bodoch zákaz konzumácie cukru? Prečo tam máte zákaz alkoholu ale zákaz cukru nie? Prečo sa zaoberáte vo vieroučnom bode len tým, čo sa vám hodí, ak nejde o látku samotnú ale ide o dôsledky jej užívania? Ak rovnaké dôsledky užívania spôsobujú rôzne látky, nie iba jedna, mali by byť vieroučným bodom ošetrené všetky známe látky s podobným účinkom. Ale ohľadom vína a opojných nápojov Biblia varuje iba pred ich nadmerným užívaním. Ak si CASD toto sprísnilo na absolútnu abstinenciu, nevidím v tom biblickú oporu ale nech sa páči. Veď keď niekto sľúbi v krstnom sľube, že absolútne nič, tak nič. Ale potom trvám na tom, že rovnako tak by mal byť v krstnom sľube aj absolútny zákaz cukru.
Hosť napísal:Čo ale s mäsom? V Božom Slove je o ňom veľa zmienok, stoja asi za povšimnutie. Boh dáva dobré rady človeku, ako si zbytočne nedokaličiť svoje zdravie. Pre túto chemicky prešpikovanú etapu ľudských dejín to zrejme platí tiež. A naša odpoveď?
No vidíš, o mäse aspoň niečo v Slove Božom existuje a možno to stojí za povšimnutie ale čo také huby? Veď o nich v Biblii nič nie je. Človek sa pritom môže otráviť ich konzumáciou ako nič, čo sa pri mäse nestane, a do druhého dňa je mŕtvy ako nič. Prečo Adventisti siedmeho dňa jasne nevedú veriacich k tomu, aby v každom prípade pre istotu nezbierali huby, alebo na besiedkach už deti od malička neučia o hubách, aby vedeli, ktoré huby zbierať? Veď od malička tie isté deti Adventisti učia aj na besiedkach o tom, že to a to zvieratko je nečisté a preto ho nepapajte!!! Ale keď dieťa, len náhodou samozrejme, napríklad v školskej jedálni, po zlej objednávke jedla, lebo podľa názvu nevedelo či ide o čisté alebo nečisté zvieratko z ktorého ide papkať mäsko, zje nečisté mäso, neotrávi sa, nezomrie, ani nepríde o spasenie, ale adventisti v tom budú vidieť hriech a prestúpenie Božieho zákazu trvale platného, na rozdiel od toho, ak zje jedovatú hubu, otrávi sa, poškodí si zdravie, niekedy natrvalo, alebo v krajnom prípade podľahne toxínom v hube.
Samozřejmě, že cukr, houby apod. nemusí být vždy zdravé, ale o nich Písmo příliš nepíše, proto o nich nepíšou ani adventisté, ale určitě učí ve svých zdravotních reformách, že se má sladké jíst s rozumem a nemáme se jim cpát. Houby také nikdo nesbírá každý den, ale jen 1-5x za rok, když je sezóna, a každý kdo je sbírá ví, které jsou jedlé a které ne, to si umí každý najít z různých zdrojů, to opravdu nemusí učit adventisté děti v jejich školkách, ale samozřejmě můžou a vzhledem k tomu, že si děti vybarvují během sobotního dopoledne různé omalovánky jistě se tam může objevit nějaká ta muchomůrka, kterou jim rodič vysvětlí jako jedovatou. Houby jsou velmi zdravé jídlo a vesměs stejně všichni jí jen žampióny a hlívu ústřičnou, což je doslova vitamínový a zejména imunitní zázrak pro každého poživatele. Adventisté určitě neučí, že když někdo jí maso je to hřích nebo dokonce by mohl přijít o spasení. Nic takového adventisté pokud vím neučí, to sis jednoduše jako neadventista, jak je u Tebe a Tvých mnohdy nesmyslných keců zvykem, vymyslel. Adventisté podle Písma učí, že se v nebi jíst maso nebude, stejně tak jako ho v ráji nejedl Adam a Eva a jejich potomci. O tom, že se bude v nebi jíst maso není v Písmě jediná zmínka a ani být nemůže, protože v nebi nebude žádná smrt a bude tam platit 100% Desatero i jeho Nezabiješ. To ti potvrdí jakýkoliv křesťan a nemusí být vůbec adventista. A zde na zemi můžeš žít mnohem kvalitnější zdravější a delší život bez masa. To je vše a podle různých výzkumů 100% pravda!
Zabývat se v současné době obhajováním jezení čistého či nečistého masa je tak úplný nesmysl a nepochopení Písma. Také neexistuje jediná zmínka o tom, že by někdo jedl běžně vepřové maso, židé, Ježíš, apoštolové apod. a dali nám tak příklad. Naopak u Izaiáše ti co ho jedli, ať v rámci nějakých rituálů nebo jen tak, to tady přesně řečeno není Bůh jednou zlikviduje:
Izajáš 66:17  I ti, kteříž se posvěcují a očišťují v zahradách, jeden po druhém zjevně, kteříž jedí maso sviňské, a věc ohavnou i myši, též konec vezmou, praví Hospodin.

ambassador
Dátum registrácie: 26 Jan 2016, 18:25
Kontaktovať používateľa:

Neprečítaný príspevok od používateľa ambassador »

mikim napísal: Budu dělat, že jsem to raději nečetl, takové nesmysly, já jsem vůbec nic špatného nenapsal a Písmo nelže, narozdíl od Tebe. Já si můžu pdát ke každému tématu chci a Tobě do toho nic není, jiní si také píšou co chtějí u různých témat. Tobě tady ty stránky nepatří, aby jsi rozkazoval každému co má psát. Já navíc narozdíl od jiných cituji často biblické verše, které s tím souvisí.

Jsi ještě mladý, zdravý, ale nemoudrý. Až budeš starší a budeš mít třeba rakovinu, pak budeš zcela jistě o pojídání jakéhokoliv masa mluvit jinak, už tě zcela jistě nebude zajímat téma čisté-nečisté, ale to už může být pro Tebe pak pozdě. Ber to jak dobrou radu.
Neuškodilo by ti přijmout také trochu moudrosti, několik dobrých rad pro Tvé někdy výbušné a teatrální chování:

Přísloví 12:1 Kdo miluje cvičení, miluje umění; kdož pak nenávidí domlouvání, nemoudrý jest.

Přísloví 17:4 Zlý člověk pozoruje řečí nepravých, a lhář poslouchá jazyka převráceného.

Přísloví 12:15 Cesta blázna přímá se zdá jemu, ale kdo poslouchá rady, moudrý jest.

Přísloví 13:20 Kdo chodí s moudrými, bude moudrý; ale kdo tovaryší s blázny, setřín bude.

Přísloví 14:16 Moudrý bojí se a odstupuje od zlého, ale blázen dotře a smělý jest.

Přísloví 20:1 Víno činí posměvače, a nápoj opojný nepokojného; pročež každý, kdož se kochá v něm, nebývá moudrý.

Ozeáš 14:9 Kdo jest moudrý, porozuměj těmto věcem, a rozumný poznej je; nebo přímé jsou cesty Hospodinovy, a spravedliví choditi budou po nich, přestupníci pak na nich padnou.

Žalmy 22:27 Pokorní budou jíst dosyta, budou chválit Hospodina ti, kdo se na jeho vůli dotazují. Vaše srdce bude žít navždy.

1 Petrův 3:8 Nakonec pak: Všichni buďte jedné mysli, soucitní, plní bratrské lásky, milosrdní a pokorní,
Nebylo by na škodu, kdyby jsi ty texty vztáhl i na sebe. Vystupuješ zde , jako by jsi byl zosobněním pravdy. Ve skutečnosti je to jen tvůj osobní pohled v němž se v něčem rozcházíš se zvěstí evangelia. Těžko je přijmout rady od někoho, kdo sám rady nepřijímá.

mikim

ambassador napísal:
mikim napísal: Budu dělat, že jsem to raději nečetl, takové nesmysly, já jsem vůbec nic špatného nenapsal a Písmo nelže, narozdíl od Tebe. Já si můžu pdát ke každému tématu chci a Tobě do toho nic není, jiní si také píšou co chtějí u různých témat. Tobě tady ty stránky nepatří, aby jsi rozkazoval každému co má psát. Já navíc narozdíl od jiných cituji často biblické verše, které s tím souvisí.

Nebylo by na škodu, kdyby jsi ty texty vztáhl i na sebe. Vystupuješ zde , jako by jsi byl zosobněním pravdy. Ve skutečnosti je to jen tvůj osobní pohled v němž se v něčem rozcházíš se zvěstí evangelia. Těžko je přijmout rady od někoho, kdo sám rady nepřijímá.
V čem je to jen můj osobní pohled, v čem se rozcházím se zvěstí evangelia, které biblické rady nepřijímám?

Member
Kontaktovať používateľa:

mikim napísal:Ale i kdyby to, že uvidíme mrtvých bylo myšleno doslova, klidně to přijmu a nijak mne to nebude šokovat, možná tak jen poprvé, ale já jsem už docela otrlý z pohledu na jakékoliv mrtvoly z TV, takže mě to příliš šokovat nebude a přizpůsobím se tomu. Ale jak je to napsané je jasné, že to není myšleno doslova, ale jen obrazně.
A už by ste sa, vy sobotisti, mohli prestať hecovať prekrúcaním významu záverečných veršov Izaiáša a používať ich na svoj účel potvrdenia soboty v nebi! Izaiáš nehovorí o nebi a nepíše o to, čo bude v nebi. Slová Izaiáša sú len prirovnaním k trvalosti - trvácnosti, pri zasľúbení pre Izrael. Ide len o prirovananie "ako...", "tak...", teda nie je kontext vo význame "tam..." bude to, čo nasleduje v texte.
V rôznych prekladoch Biblie sa napísal:
Lebo ako.... budú trvať... / tak bude trvať...
Lebo ako... stoja predo mnou... / tak bude trvať...
Lebo ako natrvalo budú... / tak bude mať stálosť...
Lebo ako budú trvalými... / tak bude trvalé...
Nič sa tam nepíše o tom, že sa to všetko odohráva v nebi, alebo že tam v nebi to tak bude. Len trvácnosť sa prirovnáva k nebu, ktoré Boh robí alebo pred Ním stojí. Stačí neprekrúcať celý kontext a potom nie je ani potrebné krkolomne vysvetľovať, podľa účelu, ktorý adventista sleduje, že jedna veta je doslova a hneď ďaľšia obraz preto, že sa to nehodí do špekulácie. Ale, prečo by to adventista a uctievač soboty nepoužil na svoj účel, keď pri vytrhnutí z kontextu a povrchnom čítaní môže plniť jeho účel. Že?

Napísať odpoveď

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 3 neregistrovaní